Muusikoiden.net
01.12.2020
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: RCF Art310a Mk??
1
basisti1971
06.09.2020 08:34:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Mahtaisikohan joltakulta mnettiläiseltä löytyä tietoa/näkemystä/kokemusta noiden eri sarjoja olevien RCF pikkupömpelien käytettävyydestä ja teknisistä eroavaisuuksista.
Art705:n kaveriksi jo tuossa käytetyn Mk4:n hankin, mutta tulevaisuudessa tulee luultavasti ainakin Mk? parin (tai vähintään toisen mk4) osto ajankohtaiseksi.
 
Sen verran netistä -tasoltaan vaihtelevista lähteistä- jäi käsitystä, että Mk1:stä kannattaa pysyä erossa.
Etenkin jos ovat alkupään tuotantoa koska lastentauteja muistan itsekin kuulleni vahvistinmodulissa olleen, vaikka tuolloin olinkin vielä vahvasti erillisjärjestelmien kannattaja.
Vanhoja ja väsyneitähän tuon ikäiset (pikku)kajarit jo alkavat olemaan muutenkin, oli sitten kyseessä aktiivi tai passiivi.
 
Lähinnä kiinnostaakin Mk2/Mk3/Mk4 vertailu.
 
Mk2:t tuntuvat olevan suhteessa varsin arvokkaita verrattuna näihin tuoreempiin, onko syynä jotain muutakin kuin neodyymimoottorin todellinen tai kuviteltu paremmuus verrattuna näiden nykyisten ferriittimoottoreihin?
Kakkosillakin kun alkaa kuitenkin olemaan palvelusvuosia takana vähintään 10?
Ovatko Mk3&4:t oikeasti käytännössä niin paljon huonompia että kannattaa mieluummin ostaa Mk2:t?
Tiedän toki että Mk1&2:t olivat julmasti kalliimpia uutena kuin mitä nämä tuoreemmat ovat, mutta mun kannalta on täysin yhdentekevää mitä joku on joskus jostain maksanut.
 
Ainakin omaan korvaan ja rajoittuneella musamaulla tuo 705 ja 310Mk4 yhdistelmä kaikaa varsin hienosti, eivätkä paina paljon (~1/6 verrattuna edelliseen PA:han ;)).
Mk4 kuulostaa yksinäänkin kohtuulliselta, mutta toisaalta edes likelle referenssit ovat vähissä ;).
 
Kiitoksia jo etukäteen.
 
T:Samuli
 
sepisti
09.09.2020 11:06:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eipä ole rinnakkain ollut koskaan noita eri malleja päässyt vertaamaan. 310A Mk2 -pari sekä 410A:t olivat käytössä kymmenisen vuotta. Reilu vuosi sitten yksi kaveri osti parin https://m.thomann.de/fi/db_technolo … _opera_10.htm?o=1&search=1599638264 , jotka kyllä pesevät vanhat RCF:t mennen tullen. Tuli fiilis, että RCF 310:t ovat menneen talven lumia, vaikka niitä itsekin olen täällä aikanani paljon hehkuttanut asiallisena kalustona hääbändi- yms. keikailuun.
 
basisti1971
10.09.2020 07:50:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Kiitos kommenteista.
 

 
sepisti: Eipä ole rinnakkain ollut koskaan noita eri malleja päässyt vertaamaan. 310A Mk2 -pari sekä 410A:t olivat käytössä kymmenisen vuotta.
 
Aika vähän tuota rinnakkainvertailua tuntuu netistä/maailmaltakaan löytyvän, mitä sinänsä pidän ihmeellisenä asiana.
Toisaalta nykykäyttäjät eivät liene kovinkaan merkkiuskollisia, ja eri vaihtoehdot ovat hinnaltaan sen verran edullisia, runsaita ja lähellä toisiaan että merkin vaihtaminen tai toisen kokeileminen on helppoa.
Ja useinhan ostetaan tilanteesta riippuen isompi tai pienempi järjestelmä kun kalustoa päivitetään.
 

 
sepisti: Reilu vuosi sitten yksi kaveri osti parin https://m.thomann.de/fi/db_technolo … _opera_10.htm?o=1&search=1599638264 , jotka kyllä pesevät vanhat RCF:t mennen tullen.
 
RCF kymppituumaiset ei ole missään nimessä mulle ainoa vaihtoehto, täytyy pistää nuokin harkintaan.
Oikeastaan ainoa syy miksi tällä kertaa RCF:ään päädyin oli se että subwoofer löytyi ennestään, ja pääsääntöisesti kimpassa toimimaan suunnitellut laitteet myös siitä kunnialla suoriutuvat.
Ja tietty se että torilta sattui löytymään sopivanhintaisia vaihtoehtoja :).
 

 
Mielenkiintoinen ratkaisu tuo Operan kaksi erillistä sisäänmenoa, laajentaa kyllä suuresti käytettävyyttä sellaisenaan kevyessä puheentoistossa ja trubahommissa.
 
Oletko/oletteko testanneet noiden erilaisten DSP-presettien vaikutusta ja toimintaa, onko niistä oikeasti hyötyä vai ovatko tyypillistä markkinamiesten kikkailua?
 
Lisäplussana DB:ssä ehdottomasti tuo sivukahva, huomattavasti mukavampi kammeta tolpannokkaan tuollainen kuin pelkällä päälikahvalla varustettu vaikka kuinka olisi kevyt ja siro.
Pidän myös siitä että etuverkko on koko naamataulun kokoinen, paljon helpompi suojata diskantti kulmamonitorikäytössä tai vaikapa värkätä tyyliin sopivampi etukangas.
 

 
sepisti: Tuli fiilis, että RCF 310:t ovat menneen talven lumia, vaikka niitä itsekin olen täällä aikanani paljon hehkuttanut asiallisena kalustona hääbändi- yms. keikailuun.
 
Varsin moni muukin noita on hehkuttanut, ja tokkopa nuo mihinkään häviävät tulevaisuudessakaan.
Vaikka hivenen kehityksestä olisivatkin jääneet jälkeen, ero (wanhoihin) passiivikamoihin joita korvaamaan nuo RCF:tkin pääsääntöisesti kai muillakin tulevat on kuitenkin sen verran suuri että tyytyväisiä ollaan vaikkeivät kehityksen kirkkainta kärkeä olisikaan.
 
Mulla kun verrokkina on/olisi 18"+12"+2*1" Electrosoundit tilanteesta riippuen joko TL505:illa tai ilman, tyräräkin kera tietty, aktiivi vs. passiivi pähkäily on kokolailla tarpeetonta ;).
Eivät nuokaan hyvin säädettynä huonolta kuulosta ja mökää kyllä piisaa varsin moneen tarkoitukseen, mutta liikuttelu paikasta toiseen vaatii pakun, ja mielellään kaverin vastapuolen kahvaan...
 
T:Samuli
 
Antti1
10.09.2020 13:10:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kaappaan aihetta sen verran, että onko porukalla tietoa ton Operan edellisen inkarnaation ja nykyisen mahdollisesta soundierosta? Ostin tollaset 410D:t yhden firman lopetusmyynnistä 50 € / pari, mutten ole ennättänyt edes piuhoja kytkemään. Speksejä netistä kytätessä osui vaan uusi malli silmään heti ensimmäisenä ja sitä kovasti kehutaan.
sepisti
10.09.2020 16:38:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen tehnyt muutaman keikan bändissä, jossa oli nuo 410 Operat ja vaikutelma oli, että soundillisesti mentiin aikalailla Rcf 310:n maisemissa. Uudessa Opera 10:ssä on speksien mukaan selkeästi enemmän poweria vanhoihin verrattuna ja se lienee syy miksi niissä oli heti parempi fiilis. Ei tarvi mennä niin äärirajoilla. Ja varmasti uusien dsp on myös kehittyneempi.
 
Samulille ehdotin tätä Opera 10:ä tosiaan siksi, että jos meinaa hankkia toisen parin kokonaan, niin samassa hintaluokassa mennään. Tuon 310 mk4:n pariksi hankkisin itsekin toisen samanlaisen komootin.
 
Mikäli tuolla käytettyjen RCF:ien maailmassa meinaa pysytellä, yksi varteen otettava vaihtoehto voisi olla 710A. Niissä olisi potkua hieman enemmän ja voisin kuvitella niiden pärjäävän paremmin vertailussa Opera 10:lle.
 
Itse siirryin vuosi sitten Yamahan leiriin ja siellä olisi tavoite pysytellä seuraavat kymmenen vuotta. Saas nähdä miten nämä tietotekniikkaa sisältävät DZR-pöntöt kestävät kulutusta ja aikaa. Vanhat RCF:t palvelivat tosiaan sen kymmenen vuotta nekin.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti