Muusikoiden.net
20.02.2019
Yli 300 sivua parasta musakamaa 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Kokemuksia Elacinin valetuista kuuloketulpista live-käytössä?
1
Synth
20.12.2017 09:11:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiipparisti varustettuna perinnöllisellä kuulonalenemalla on pakollisessa pattitilanteessa, jossa vaatimattomien hääkeikkojen tekeminen kahdella, koko bändin yhteisellä kulmamonitorilla on yksinkertaisesti riittämätöntä. Ilman tulppiakaan ei uskalla olla rumpujen takia, kuulolle kun olis käyttöä vielä puoli vuosisataa, mutta tulppien kanssa kuulee kaiken muun paitsi oman soittonsa, joka valitettavan usein johtaa miksaajan kanssa pienoiseen volume-potikka-battleen.
 
Nyt olis tilaisuus, että työnantaja sponssais ison osan valetuista tulpista (koska teollisuus), ja mietin, pitäiskö maksaa vielä vähän extraa, jotta sais kuulokkeelliset mallit, noin niinkun köyhän miehen IEM, ja alkais sitten pohtimaan sitä kuulokevahvistinta. Onko kellään kokemuksia tämän virityksen toimivuudesta? Äänenlaatu ei tarvitse olla mitään studiotasoa, mutta olis kiva saada koko paletti kivassa balanssissa korviin samalla, kun taustavaimennus toimii ihanteellisesti.
 
Vai olisko toimivampi ratkaisu pyytää mieluummin mahd. tasaisella suodatuksella olevat tulpat ja satsata esim. TC Heliconin VoiceSolo monitoriin, jonka mikkiständillä laittais naaman korkeudelle itseäni palvelemaan (ja sillähän onnistuis yhteisen monitorimiksauksen ja oman kiipparin erillisen monitoroinnin yhteinen soppa)?
 
Kun ottaa huomioon hyvään kuulokemonitoriin investoinnin, molemmat vaihtoehdot menis budjetiltaan melko samaan luokkaan. Kummastakaan vaihtoehdosta ei vain ole mitään kokemuksia, ja siksi olis kiva saada kaikenlaista kommenttia tähän :)
 
Bändi ilman kosketinsoittajaa on kuin McDonald'sin piha ilman mopoautoja.
askomiko
20.12.2017 10:15:26 (muokattu 20.12.2017 10:18:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kokemusta vain tulpista, hyviä ovat. Korvamonitorien kanssa kuulet kaiken elämää paremmin, sekin on hieno konsepti jos vaan kalusto antaa myöten. Elacnin valuihin saa Thomanniltakin jotain siihen käypää kuulokenappia, ja pari perusmallin Sennheiseria pystyy istuttamaan niihin myös.
 
http://www.finfonic.fi/tuotteet/kuu … t/yksilolliset-kuulonsuojaimet.html
 
http://www.finfonic.fi/tuotteet/kuu … lokkeet-ja-tarvikkeet.html?limit=50
 
Tässä tulppaosaston kokemuksia muilta meluajilta:
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=187553&co=30
 
On vaikeaa olla heviuskottava kun on niin hemmetin söpö. -Shemhamforash
arppah8
20.12.2017 10:39:49 (muokattu 20.12.2017 10:42:01)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kokemuksia on oikeastaan kaikista aloittajan pohtimista skenaarioista. Elacinin tulpat jo sellaisenaan vaimentavat tasaisesti joten eivät leikkaa jonkin instrumentin taajuuksia kokonaan pois niin kuin käy tavallisten kuusitulppien kanssa. TCn VoiceSolo on myös ollut käytössä, sekin toimii hemmetin hyvin lähietäisyydeltä. Itsellä ollut laulavana kitaristina mikkiständissä kiinni. Ja IEM-meininkihän on se soundillisesti paras vaihtoehto, vaatii vaan sitten tietty monitorimiksulta vähän enemmän kun ei kuule lavamökää. Tosin tossa mulla eivät ole olleet käytössä Elacinit nappien kanssa vaan perus Shure 215 -napit. Ja itsellä käytössä myös nimenomaan langallinen versio kuulokevahvarin ja Fischer Audion pikku vyöboksin kanssa, monnaripiuha menee kätevästi kitarapiuhan kanssa sukan sisällä.
 
Vaan kannattaa pysytellä kaukana niistä Elacinin omista valuihin sopivista kuulokkeista, rakenne kohtuuheppoinen ja soundi häviää 6-0 esmes mun 30 € maksaneille hätävara-Fostexeille. En ymmärrä miten kehtaavat pyytää niistä jotain 160 euroa.
 
Status: Asiallinen mies, puhaltaa 1.37 promillea klo 7.30. Ostamatta ei testata!
Synth
20.12.2017 21:42:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ok kiitos vinkistä! Hyvä tietää ettei Elacinin omiin kuuloke-elementteihin kannata investoida, hintalappua kun niistä kertyisi. Puhutko nyt siis omista Elacinien kokemuksista nimenomaan niistä muusikoiden tulpista (mallia ER), jotka vaimentavat koko taajuusalueen tasaisesti, vaiko näistä puhetaajuus suodattimellisista perusmalleista?
 
Bändi ilman kosketinsoittajaa on kuin McDonald'sin piha ilman mopoautoja.
arppah8
21.12.2017 11:39:19
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Synth: Ok kiitos vinkistä! Hyvä tietää ettei Elacinin omiin kuuloke-elementteihin kannata investoida, hintalappua kun niistä kertyisi. Puhutko nyt siis omista Elacinien kokemuksista nimenomaan niistä muusikoiden tulpista (mallia ER), jotka vaimentavat koko taajuusalueen tasaisesti, vaiko näistä puhetaajuus suodattimellisista perusmalleista?
 
Juu, ER-malli 9dB vaimennuksella on käytössä.
 
Status: Asiallinen mies, puhaltaa 1.37 promillea klo 7.30. Ostamatta ei testata!
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti