Muusikoiden.net
21.02.2019
Akustiset Furch-kitarat | Kohtuuhintaista eurooppalaista huippulaatua jo vuodesta 1981! 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: RCF ART 310-A pörähtää iskusta
1
Pitkavirta
20.11.2017 20:00:05 (muokattu 20.11.2017 20:09:12)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meillä on setissä keskisuuret subit, joista on jaettu yläpää RCF 310:sille signaali.
 
Toinen yläpää on brummannut hyvin mystisesti erityisesti kovilla basariniskuilla, nyt vaivaa ilmenee jo vähäisellä äänenpaineella. Itseasiassa jo avokämmenellä kaapin kylkeen läpsäyttämällä saa sen pörähdyksen kuulumaan. Brwauuuu, sanoo pönttö.
 
Testasin kaikki mahdolliset kombinaatiot subeilla ja ilman, eri mikeillä ja miksereillä ja aina sama homma. Myös line/mic -kytkimen asento tsekattuna.
 
Kuulostaa ikään kuin jokin resonois sisällä, mutta ääni ei kuulu jos kajari on pois päältä; pönttö on avattu ja mikään ei näytä (elektroniikan satunnaisharrastajain silmään) olevan vialla. Myös kytkettiin hf driver pois päältä, koska se kuulosti tulevan voimakkaammin sieltä - ei poistanut ongelmaa.
 
Mistä kannattaa lähteä ettimään vikaa, vai lyönkö komeron suorilta huoltoon? Ohjeista osattais kyllä bändin tyyppien kanssa vaihdella komponentteja, pitää vaan tietää, mitä vaihtaa!
 
Vinkkejä huoltoliikkeistä pk-seudulla otetaan myös vastaan!
Sax-pappa
20.11.2017 20:31:08 (muokattu 20.11.2017 20:31:45)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joku löysä liitos tai rapautunut juotos joka tärinästä pätkii?
 
s151669
21.11.2017 11:54:05
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikrofoninen komponentti jossain ?
 
Antikitarasankari. Siis basisti.
kapa
21.11.2017 17:22:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meillä oli subbarissa irronnut johto juotoksestaan, ja vielä kaiuttimen päästä. Ja tietysti aloitin irrottamalla vahvistimen, kun epäilin sieltä johtoliitosta. Samson db1500 oli tuo, pörähti välillä, toimi välillä, ja suurimman osan ajasta, ei kuulunut mitään. Korjattu...
 
Kapa
Pitkavirta
24.11.2017 00:10:14 (muokattu 24.11.2017 00:12:51)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

s151669: Mikrofoninen komponentti jossain ?
 
Tänään kerkesin mestoille avaamaan kajarin. Ennen avaamista se piti jo ihan pikku tärähdyksestä tätä mekkalaansa, avattuani koputtelin sitten pitkin piirilevyä rumpukapulalla ja yks hyppylangoilla tms kammalla liitetty piirilevy (jossa lähinnä IC:itä sun muita pintaliitoskomponentteja) kopsahteli naputellessa kaiuttimestakin virrat päällä. Hyvin vaimeasti ja pörisemättä tosin.
 
Isompaa pörinää en enää sisuskaluja koputellessa sanut aikaan, ja löin komeron kasaan. Vedettiin treenit hyvin maltillisella volalla ja toimi niinkuin pitää.
 
Paitsi - pakkohan sitä oli testata - avarilla hellästi kopauttaessa piti aiempaa vaimeampaa, mutta ah niin tuttua brwauuu -ääntä...
 
Kaveri ehdotti isojen konkkien (4kpl) vaihtamista, oli kuulemma vähän pullistuneen näköset. Lähetään kokeilemaan tätä kun kaappi seuraavan kerran metelöi.
basisti1971
24.11.2017 08:57:45 (muokattu 24.11.2017 10:14:36)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Pitkavirta: Tänään kerkesin mestoille avaamaan kajarin. Ennen avaamista se piti jo ihan pikku tärähdyksestä tätä mekkalaansa, avattuani koputtelin sitten pitkin piirilevyä rumpukapulalla ja yks hyppylangoilla tms kammalla liitetty piirilevy (jossa lähinnä IC:itä sun muita pintaliitoskomponentteja) kopsahteli naputellessa kaiuttimestakin virrat päällä. Hyvin vaimeasti ja pörisemättä tosin.... Paitsi - pakkohan sitä oli testata - avarilla hellästi kopauttaessa piti aiempaa vaimeampaa, mutta ah niin tuttua brwauuu -ääntä...
 
Jos löytyy ESD-suojattu eristetty juotin, ainakin itse juottaisin tuon ääntä aiheuttaneen kortin koivet uudestaan.
Ihan peruskolvillakin voi toki kokeilla, mutta kaikki komponentit eivät välttämättä staattisista purkauksista ja vuotojännitteistä tykkää.
Samalla toki tutkisin josko jonkin massiivisempikoipisen komponentin juotokset näyttäisivät kylmiltä, tai muutenvaan epäkelvoilta.
 
Skema näyttää netistä löytyvän, joten helpottaa diagnosointia huomattavasti.
Ja esimerkiksi http://music-electronics-forum.com sivustolta löytyy enemmänkin juttua kyseisen kajarin sielunelämästä.
 

 
Pitkavirta: Kaveri ehdotti isojen konkkien (4kpl) vaihtamista, oli kuulemma vähän pullistuneen näköset. Lähetään kokeilemaan tätä kun kaappi seuraavan kerran metelöi.
 
:)
 
Harvemmin tuota ehdoteellaankaan ;).
Etenkin kun vanhoihin konkkiin tottuneille nykyelkot näyttävät pullistuneilta jo tehtaalta tullessaan.
 
Mutta jos konkkajumppa tuo mielenrauhan, siitä vaan.
Harvoin mitään haittaa (paitsi aika ja raha), ja vaikeahan tuota on kämmätäkään niin että saisi aikaiseksi mittavat jälkikorjauskustannukset kuten monissa muissa korjauksissa ruukaa itsekullekin helposti käymään.
Äärihelppo kun on tuo swappi noviisillekin kunhan osaa katsoa polariteetit oikein perin.
Eikä väärinpäin kytkemisestäkään saa yleensä sotkua kummempaa vauriota laitteelle.
Konkka on tietty entinen, eikä tarvitse arvailla.
 
Elkot -etenkin virtalähteen suotoelkot- kuuluvat kyllä varsin usein noihin aiemminmainittuihin massiivisempikoipisiin komponentteihin, joten vika voi hyvinkin olla niiden juotoksissa, etenkin jos ovat päässeet liimauksistaan irtoamaan.
 
T:Samuli
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti