Muusikoiden.net
24.10.2020
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Langaton mikki ja langaton kuuntelu
1
htm
31.08.2016 15:12:02
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Heps
 
Lueskelin vanhoja keskusteluja, mutta ne on sen verran kypsää tavaraa, että jotain kehitystä lienee täläkin saralla tapahtunut.
 
Bilebändi tarvitsee siis seuraavaa:
 
A) 1 kpl langaton mikki hääkeikoille, jossa hääväki haluaa aina pitää puheensa pöydässä töröttäen. Satunnaisesti tällä voi laskea tempoa tai kuiskia helliä sanoja rumpalin korvanappeihin. Ei tule lainkaan laulukäyttöön, ja hinta saisi olla tämän mukainen. Vaatimuksena oikeastaan vaan toimintavarmuus, kohtuullinen kantavuus ja ammattimaiset liittimet (=xlr). Voiko katsoa t.bonen langattomia. Senkkuihin asti ei taivu. Line6 XD-V35 saattais mahtua budjettiin.
 
Eroaako nuo 2.4 ghz taajuudella toimivat ns. perinteisistä käytettävyydeltään miten?
 
B) Toisena hommana olisi neljän vokalistin langaton IEM-kuuntelu. En oikein tiedä mistä kantilta tätä lähtisi tutkimaan. Mulla on kaksi AUXia tähän käytettävissä. Todennäköisesti kaikille tulisi sama monomix tai ehkä kaksi erillistä. Pärjäänkö yhdellä lähettimellä? Entä jos laitan AUXit bändissä uusjakoon ja laitetaan vokalisteille kaikille omat mixit?
 
Nää IEM:t sais olla ns. ok-hyvät. Rahaa laitetaan tarvittava määrä. Riittäiskö 1000 lähettimeen + 300/laulaja?
 
www.signumfreud.com www.facebook.com/maenhaluakuunnellarekords
zouwi
31.08.2016 15:36:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noi 2,4GHz laitteet toimii vähän niin ja näin, riippuen paljonko paikalla on muuta wlan-alueen häiriötä eli yleisötapahtumissa paljon. Just viikonloppuna olin yksissä kekkereissä missä kitaristin lähetin pätki alle 4m matkalla vaikka oltiin ulkoilmassa ja paikalla ihmisiä alle 100. Ei mitään fataalia mut kyllä se vähän vaikutti fiilikseen kun kesken soolon napsahtaa signaali sekunniksi poikki. Noita tietty saa isommillakin lähetystehoilla mut sitten ollaan taas luvanvarasessa toiminnassa, noi 800MHz tietämillä olevat on paljon simppelimpiä ja toimintavarmempia.
 
Varsinaisista halpis-langattomista noi AKG:t on osoittautuneet järkilaatuisiksi ja ok-kestäviksi, noikin tosin on reilusti ohi satasen hintaluokasta. Tarkempia malleja en muista ulkoa mut eiköhän noi thomannin hausta löydy. Alle noiden ei oman kokemuksen mukaan ole langatonta mihin voisi luottaa sen verran että kehtaa antaa vieraille mikin ja olettaa että se jaksaa useimmissa paikoissa tarjota signaalin yli 10m matkalla.
 
Iemeihin en osaa ottaa kantaa, viisaammat opastakoot siinä.
 
Sami_T
31.08.2016 16:42:22 (muokattu 31.08.2016 16:45:03)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

1 kpl langaton mikki hääkeikoille, jossa hääväki haluaa aina pitää puheensa pöydässä töröttäen. Satunnaisesti tällä voi laskea tempoa tai kuiskia helliä sanoja rumpalin korvanappeihin. Ei tule lainkaan laulukäyttöön, ja hinta saisi olla tämän mukainen. Vaatimuksena oikeastaan vaan toimintavarmuus, kohtuullinen kantavuus ja ammattimaiset liittimet (=xlr). Voiko katsoa t.bonen langattomia. Senkkuihin asti ei taivu. Line6 XD-V35 saattais mahtua budjettiin.
 
AKG WMS 470 D5/C5-kapulalla on mun nähdäkseni halvin joka toimii.
 
Eroaako nuo 2.4 ghz taajuudella toimivat ns. perinteisistä käytettävyydeltään miten?
 
Käytettävyys on about sama mutta edulliset 2.4 GHz vehkeet on vähän sellasia että suurimman osan ajasta ne toimii upeasti mutta välillä sitten ei. Mitä varten niitä ei voi oikein suositella.
 
Toisena hommana olisi neljän vokalistin langaton IEM-kuuntelu. En oikein tiedä mistä kantilta tätä lähtisi tutkimaan. Mulla on kaksi AUXia tähän käytettävissä. Todennäköisesti kaikille tulisi sama monomix tai ehkä kaksi erillistä. Pärjäänkö yhdellä lähettimellä? Entä jos laitan AUXit bändissä uusjakoon ja laitetaan vokalisteille kaikille omat mixit?
 
Useimmille laulajille tarvii olla oma mix, tyypillisesti halutaan oma laulu lujaa ja kaikki muu aika hiljaa. Niin ei toi oikein taivu muuten kuin että jokaiselle on oma mix.
 
Nää IEM:t sais olla ns. ok-hyvät. Rahaa laitetaan tarvittava määrä. Riittäiskö 1000 lähettimeen + 300/laulaja?
 
Ei riitä. Tarviit tohon neljään mixiin kaksi lähetintä ja neljä vastaanotinta että saat edes monomixin neljälle laulajalle. Millään yhtään järkevällä vehkeellä (ew 300, PSM 900) rahaa menee 2500+ euroa.
 
"Jos punaiset valot ei edes vilku niin laite ei tee kunnolla töitä." - www.showtekniikka.fi - samitorvinen.blogspot.fi
Danko
31.08.2016 22:35:14
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sami_T: AKG WMS 470 D5/C5-kapulalla on mun nähdäkseni halvin joka toimii.
 
Noi on erinomaisia, mutta myös saman lafkan PW45-setillä on puhekäytössä ulkoilmatapahtumissa saavutettu hämmästyttävän pitkiä kantoetäisyyksiä, vahingossa.
 
"Ei riitä, että seurataan vain musiikkielämän työtä ja saavutuksia, vaan on jatkuvasti pidettävä silmällä kokonaisorganismia ja puututtava ajoissa virheellisen kehityksen oireisiin." - Herman Kretzchmann: Musikalische Zeitgrafen 1903
nightbird
31.08.2016 22:44:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos aikomus on tuota miikkiä vain kierrättää salissa tumpeloiden käsissä
ainoastaan puheen toistoon on täysin riittävä satsaus karaokekuppiloissa yleinen
WMS40 mini Vocal setti ( AKG). Siis single , ei dual koska dualilla on vaarana
vuoto käyttämättömään kanavaan kun ollaan lähellä vastaanotinta.
Tuo irtoaa alle satasella, ei harmita vaikka sulhanen sen tiputtaa ja kantomatkaa
on aivan riittävästi keskivertosaliin.Siis ISM 1,2 tai 3 jotka ovat lupavapaita.
Laulukäyttö on sitten erikseen jossa tuo riittää vain sinne karaokeympyröihin.
Näin näkisin alkuperäinen pyyntö ja speksaus mielessä.
 
Marzi
31.08.2016 23:17:35
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nightbird: Jos aikomus on tuota miikkiä vain kierrättää salissa tumpeloiden käsissä
ainoastaan puheen toistoon

 
Ottamatta muuhun kantaa suosittelen tälläistä ratkaisua tuohon käyttöön. https://www.aliexpress.com/item/Fre … device-ring-for-BBS/1915457065.html
 
Terveisin nimim: halpakin kapula on kallis kun se on lattialla pa*kana.
 
Tarpeeksi on aivan liian vähän.
htm
02.09.2016 14:30:34
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ok, kiitokset neuvoista.
 
Mikkipuolelle tuo AKG PW45 varmaan saa välttää.
 
Monnaripuolelta Senkun EW300 vaikuttaisi hyvältä. Onko kuitenkin niin, ettei sen halvemmilla vehkeillä sitten tee mitään?
 
Jos joku bändistä ei halua panostaa rahaa niin paljoa, onko mahdollista liittyä samaan kuunteluun jonki toisen lafkan vehkeillä? Kuvittelisi, että samaa taajuutta voi kuunnella millä vaan laitteella, vai onko nuo allergisia muille merkeille?
 
Jos hommataan ensin tämä:
https://www.thomann.de/fi/sennheiser_ew_300_iem_g3_bundleeband.htm
Siitä irtoaa kaksi monokuuntelua, esim vasen-tytöt, oikea-pojat
Voiko näihin kahteen kuunteluun liittyä vaikka halvemman luokan vastaanottimella.
 
Toinen kysymys valetuista napeista. Elacin vs ACS: molemmat lienevät suositeltuja. Onko näistä jollain kokeneemmalla mielipidettä/huomioonotettavaa?
 
www.signumfreud.com www.facebook.com/maenhaluakuunnellarekords
sepisti
04.09.2016 00:12:06 (muokattu 04.09.2016 00:22:43)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minusta Elacin ei tee varsinaisesti valettuja nappikuulokkeita, vaan heidän korvatulppiin voi liittää erillset napit. Acs tekee molempia. Valettujen kuulokkeiden hinnat pyörivät 700 euron nurkilla. Tulppahässäkän saa ehkä puolella hintaa tästä. Em. lisäksi Orelo tekee sekä sekä kuulokeita, että kuulosuojaimia. Lisäksi kannattaa tsekata myös Shuren se-sarjan nappeja. Ne eivät ole valettuja, mutta monet käyttävät niitä ja ovat tyytyväisiä, koska erilaisia sovitepaloja on paljon. Halvimmat irtoaa satasella ja ovat ihan mnet- hyvksyttyjä :)
 
Mitä tulee halvemmilla monitorivastaanottimilla toiseen järjestelmään liittymiseen, ongelmaksi voi muodostua se, ettei taajuuksia välttämättä pysty säätämään kohdilleen. Mene ja tiedä.
 
Onko teillä todellakin tilanne se, että teillä on neljä solistia, jotka eivät soita mitään instrumenttia samaan aikaan? Soittajille riittää usein ihan langallinenkin kuuntelu, kun piuhoja on muitakin.
Mulla on toisessa bändissä ew300 ja toisessa langallinen kuuntelu Fischer Ampsin systeemillä. Bassoon tulee piuha jossa kulkee sekä iem-, että basson signaali.
 
https://www.youtube.com/watch?v=L5gGjlyzxfo
htm
04.09.2016 19:08:54 (muokattu 04.09.2016 19:10:14)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sepisti: Onko teillä todellakin tilanne se, että teillä on neljä solistia, jotka eivät soita mitään instrumenttia samaan aikaan? Soittajille riittää usein ihan langallinenkin kuuntelu, kun piuhoja on muitakin.
Mulla on toisessa bändissä ew300 ja toisessa langallinen kuuntelu Fischer Ampsin systeemillä. Bassoon tulee piuha jossa kulkee sekä iem-, että basson signaali.

 
Joo. Neljä vokalistia on. Kompin pojilla on lisäksi kaksi langallista systeemiä ja kitaristilla oma shuren langaton lähettimineen. Basisti kuulee riittävästi kulmista. Asiaa mutkistaa tosiaan se monitoriauxeja on kuusi, jolloin kaikille ei omaa kuuntelua riitä ilman kikkailua.
 
www.signumfreud.com www.facebook.com/maenhaluakuunnellarekords
miksaajasetä
04.09.2016 20:18:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kannattaisiko tuolla monitorimäärällä investoida jo ihan erilliseen monitorimikseriin? Saisi tarvittaessa vaikka stereomiksauksen vaativimmille. Torillakin on vähän väliä ollut myynnissä analogisia monitorimiksereitä muutamalla satasella.
 
htm
04.09.2016 20:27:07
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

miksaajasetä: Kannattaisiko tuolla monitorimäärällä investoida jo ihan erilliseen monitorimikseriin? Saisi tarvittaessa vaikka stereomiksauksen vaativimmille. Torillakin on vähän väliä ollut myynnissä analogisia monitorimiksereitä muutamalla satasella.
 
Ei. Mulla on behkun xair -systeemi, johon saa niitä monitoripalikoita. Hommataan pari sellasta, jos tarve vaatii. En vaan haluais yhtään enempää tavaraa enää roudattavaksi.
 
www.signumfreud.com www.facebook.com/maenhaluakuunnellarekords
okkonen
22.09.2016 09:35:37
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuolta alista näyttäs saavan jotain senkun kopio langattomia halvalla. näyttäs vaan olevan kielletyt taajuudet kans saatavilla.
 
https://www.aliexpress.com/item/EW3 … 6bab2ce-6e9c-418f-a58e-6e8ab76faea4
 
Rallattelija
22.09.2016 13:08:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

okkonen: Tuolta alista näyttäs saavan jotain senkun kopio langattomia halvalla. näyttäs vaan olevan kielletyt taajuudet kans saatavilla.
 
Kuinkakohan paljon näihin voi luottaa?? Se että tuote tehdään näyttämään samalta ei todellakaan takaa laatua.
 
Mistä tommonen ääni oikein tuli? No tuskin se on vakavaa.
pitk
22.09.2016 23:22:32
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

okkonen: Tuolta alista näyttäs saavan jotain senkun kopio langattomia halvalla. näyttäs vaan olevan kielletyt taajuudet kans saatavilla.
 
Tankki täyteen, sain halvalla, säästin. Jep.
 
Ryhdy roudariksi, näet maailmaa, sanoivat!
Kalkutan Konepaja ThE PhysicistS"
rintapek
25.09.2016 16:30:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

htm:
 
A) 1 kpl langaton mikki hääkeikoille, jossa hääväki haluaa aina pitää puheensa pöydässä töröttäen.

 
Mä en osaa mikkivalinnoissa auttaa, mutta sen mä voin kertoa, että se mitä hääväki haluaa ei o aina järkevää.
Oikeesti jos funtsit, niin milloin puhe pidetään pöydässä istuen niin puolet juhlaväestä joutuu arvailemaan, että kuka ja minkänäköinen tyyppi nyt onkaan äänessä.
 
On hemmetisti yleisöystävällisempää kun on selkeä paikka mis niit puheita pidetään. Enkä ole koskaan niin isoissa häissä soittanut, etteikö siihen paikkaan olis paria spiikkimikkiä saanut vietyä piuhallakin.
 
Jos maailma olis mun suunnittelema, niin hyttyset söis porkkanoita.
sepisti
25.09.2016 22:48:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

rintapek: Mä en osaa mikkivalinnoissa auttaa, mutta sen mä voin kertoa, että se mitä hääväki haluaa ei o aina järkevää.
Oikeesti jos funtsit, niin milloin puhe pidetään pöydässä istuen niin puolet juhlaväestä joutuu arvailemaan, että kuka ja minkänäköinen tyyppi nyt onkaan äänessä.
 
On hemmetisti yleisöystävällisempää kun on selkeä paikka mis niit puheita pidetään. Enkä ole koskaan niin isoissa häissä soittanut, etteikö siihen paikkaan olis paria spiikkimikkiä saanut vietyä piuhallakin.

 
Jokainen tyylillään... Meillä on koko pasha räkissä valmiina. Laittaa vaan uuden patterin ja antaa mikin sitä tarvitsevalle. Mitään ei tarvitse erikseen kasata tai purkaa. Kyseessä joku AKG:n satasen halpissetti ja on ollut käytössä viitisen vuotta ilman ongelmia. Tämä ratkaisu helpottaa ennen kaikkea meitä. Bonuksena juhlakansa saa pitää puheet sieltä mistä haluaa.
 
https://www.youtube.com/watch?v=L5gGjlyzxfo
Danko
25.09.2016 23:02:11
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sepisti: Bonuksena juhlakansa saa pitää puheet sieltä mistä haluaa.
 
Suoraan skoben edessä voi tietysti lähteä ympäri.
 
"Ei riitä, että seurataan vain musiikkielämän työtä ja saavutuksia, vaan on jatkuvasti pidettävä silmällä kokonaisorganismia ja puututtava ajoissa virheellisen kehityksen oireisiin." - Herman Kretzchmann: Musikalische Zeitgrafen 1903
htm
01.10.2016 23:12:14
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

rintapek: Mä en osaa mikkivalinnoissa auttaa, mutta sen mä voin kertoa, että se mitä hääväki haluaa ei o aina järkevää.
Oikeesti jos funtsit, niin milloin puhe pidetään pöydässä istuen niin puolet juhlaväestä joutuu arvailemaan, että kuka ja minkänäköinen tyyppi nyt onkaan äänessä.
 
On hemmetisti yleisöystävällisempää kun on selkeä paikka mis niit puheita pidetään. Enkä ole koskaan niin isoissa häissä soittanut, etteikö siihen paikkaan olis paria spiikkimikkiä saanut vietyä piuhallakin.

 
Joo. Ei se hääväen tahto välttämättä järkevintä ratkaisua edusta, mutta sitä langallista mikkiä lähtee joku aina viemään sinne yleisön sekaan. Ja jos sen lonkkavikaisen isomummun pitää kans puhua niin sitten pitää. Viime keikalle hommasin Akg:n halpissetin. Toimi hyvin, kaikki tyytyväisiä.
 
www.signumfreud.com www.facebook.com/maenhaluakuunnellarekords
rintapek
04.10.2016 13:18:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

htm: Joo. Ei se hääväen tahto välttämättä järkevintä ratkaisua edusta, mutta sitä langallista mikkiä lähtee joku aina viemään sinne yleisön sekaan. Ja jos sen lonkkavikaisen isomummun pitää kans puhua niin sitten pitää. Viime keikalle hommasin Akg:n halpissetin. Toimi hyvin, kaikki tyytyväisiä.
 
Joo. En mä langatonta mikkiä mitenkään vastusta. Häit/synttäreitä tms vetävälle bändille semmoisen oleminen kalustossa on ihan hyvä idea. Sitä kutsutaan yleisönpalveluksi.
 
Mut yleisölle ei kande tehdä karhunpalvelusta. Nois häissä lähtökohtaisesti ei o hyvä idea, et puheet pidetään kiertävällä mikillä, koska silloin vieraat tosiaan joutuvat arvailemaan että kuka puhuu.
Oikeesti paremmin toimii milloin puhuja menee spiikimikkien luo.
Langattoman näkisin pikemminkin hyvin varustautuneen hääbändin ekstrana, just sitä lonkkavikaista mummua varten.
 
Jos maailma olis mun suunnittelema, niin hyttyset söis porkkanoita.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti