Muusikoiden.net
23.05.2018
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Apuja aloittelijalle DMX-ohjaimen kanssa
1
xxxdrummer
13.05.2016 12:03:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En taida todellakaan olla ensimmäinen, jolla menee sormi suuhun DMX:n kanssa. Nyt olisikin neuvot alkuun pääsemiseksi tarpeen.
 
Ajattelin hommata bändillemme yksinkertaiset ja vähän tilaa vievät valot keikkakäyttöön. On alkanut kyllätyttää valtavien PAR-kannujen roudaus isoissa caseissa. Aikani T-kaupan sivuilla surffattuani päädyin tilaamaan Stairvillen CLB2.4 Compact LED Par Systemin (tuotenumero 349574) ja saman valmistajan LED Commader 16/2 (tuotenumero 251852). Tilasin samalla DMX-piuhan, kun mikkipiuha ei kuulemma käy.
 
Mietin, että opettelen ensin ohjelmoimaan muutaman valmiin valotilanteen noihin neljään led-lamppuun ja homman toimiessa tilaan sitten toisen neljän led-lampun setin ja linkitän sen DMX-piuhalla ensimmäiseen. Sitten olisi lavalla neljä tuikkua per puoli.
 
Sekä valosetissa että ohjaimessa oli mukana englanninkieliset ohjeet, joita seuraamalla en saa kyllä mitään tapahtumaan. Lamput ovat kiinni sellaisessa palkissa, jonka nappeja painamalla sain ne kyllä välkkymään erilaisten valmiiden ohjelmointien mukaan. Lamput siis ovat ainakin ehjät. Sitten kytkin ohjaimen DMX-piuhalla ohjeiden mukaisesti, mutta mitään ei tapahdu. Pimeää on.
 
Olisiko kenelläkään jonkinlaista simppeliä quick guidea kyseisiin laitteisiin tai onko kukaan jaksanut tehdä youtubeen videota, joka auttaisi minut alkuun.
 
Hermot menee ja tekisi mieli palauttaa koko rojut. Voiko tuo olla oikeasti niin vaikeata?
 
Tatu
 
Eccentr1c
13.05.2016 12:29:36 (muokattu 13.05.2016 13:03:18)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuulostaa vähän siltä, ettei lampuista ole DMX päällä, eli niille täytyy asettaa ensin kanava, jota kuuntelevat. Löytyy varmaankin manuaalista miten se ko. lampussa pistetään.
 
Pikaisesti etsimällä löyty tämmönen video, jossa ei ainakaan turhan vaikeasti asioita selitetä: https://youtu.be/dJQAZsNwcv4
 
Mitä tuohon DMX-piuhan käyttämiseen tulee, niin ite oon pärjännyt ihan tavallisella mikkipiuhalla.
 
Jos sovitaan.
pitk
14.05.2016 15:39:02
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eccentr1c: Kuulostaa vähän siltä, ettei lampuista ole DMX päällä, eli niille täytyy asettaa ensin kanava, jota kuuntelevat. Löytyy varmaankin manuaalista miten se ko. lampussa pistetään.
 
Pikaisesti etsimällä löyty tämmönen video, jossa ei ainakaan turhan vaikeasti asioita selitetä: https://youtu.be/dJQAZsNwcv4
 
Mitä tuohon DMX-piuhan käyttämiseen tulee, niin ite oon pärjännyt ihan tavallisella mikkipiuhalla.

 
Mikkipiuha menee hätätapauksessa. Parempi kuitenkin mieluummin käyttä oikeasti tähän tarkoitukseen valmistettua kaapelia, koska sitä myöten välitetään dataa. Pienissä systeemeissä mikkipiuha toimii pääasiassa ihan ok, mutta isommissa saattaa tulla ongelmia. Kaapelien ominaisuuksista voi joku enemmän asiaan perehtynyt kommentoida, jos kiinnostaapi.
 
Ryhdy roudariksi, näet maailmaa, sanoivat!
Kalkutan Konepaja
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti