Muusikoiden.net
19.06.2018
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: splitteriongelma
1
Lamppari
18.02.2016 17:51:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hommasin mikkisignaalin jakoa varten T-kaupan takuutuotteita eli Millenium SP3 splitterit. Ongelma vaan on kuten näissä laatukamoissa muutenkin, että häiriösignaali ylittää sietokynnyksen. Boxissa on kaksi "isolated" lähtöä ja molemmat hurisee niin vietävästi. Hurinaa katoaa kyllä, jos kytkee lähdön XLR 1 navan boxin kuoreen, jolloin ei sitten ole enää kovin "isolated" mutta eipä kuulu hurinaakaan.
Kysymys kuuluukin voiko tuon kytkennän tehdä ilman ongelmia jatkossa?

Isolated-version saa palautettua kyllä irrottamalla liittimen kiinnitysruuvin jos tarve vaatii.
Ja tämä hurina ei liity siihen, että onko toinen mikseri kytketty eri virtalähteeseen. Riittää, että kytkee boxin yhteen mikseriin mikillä tai ilman.
Toinen kysymys sitten seuraa loogisesti, että mitä virkaa on sillä että lähdöt on "isolated"?
 
miffe
18.02.2016 20:07:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lamppari: Hurinaa katoaa kyllä, jos kytkee lähdön XLR 1 navan boxin kuoreen, jolloin ei sitten ole enää kovin "isolated" mutta eipä kuulu hurinaakaan.
 
Eikö siellä muuntajat kuitenkin ole?
 
Ja, onko siinä "link out" liitännässä kiinni mitään?
 
Laite siis on suunniteltu siten, että link out on kytkettynä aina, ja se antaa maan koko järjestelmälle. Jos sulla on jotain kiinni pelkästään erotetussa lähdössä, olet periaatteessa vain oikosulkenut nastat 2 ja 3 toisiinsa muuntajan toision kautta.
 
entinen turkulainen
Lamppari
20.02.2016 00:25:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

miffe: Eikö siellä muuntajat kuitenkin ole?
 
Ja, onko siinä "link out" liitännässä kiinni mitään?
 
Laite siis on suunniteltu siten, että link out on kytkettynä aina, ja se antaa maan koko järjestelmälle. Jos sulla on jotain kiinni pelkästään erotetussa lähdössä, olet periaatteessa vain oikosulkenut nastat 2 ja 3 toisiinsa muuntajan toision kautta.

 
Hurinat ei häviä mihinkään linkin kytkemällä, pahenee vaan riippuen miten päin on mikserit kytkenyt.
Boxin maat näyttää olevan kytketty input ja link 1 nasta kuoreen ja muuntajan ympärillä olevaan metallikehään. Outputtien 1 nastat eri puolille muuntajaa. Muuntajan kytkentälogiikasta en ymmärrä mitään, mutta liittämällä jommankumman outputin 1 nastan kuoreen ja sitä kautta inputin ja linkin 1 nastaan hurinat häviää kyseisestä kanavasta.
Mahtaako olla toimiva ratkaisu? Vastaako mitenkään ground/lift toimintoa?
 
Sen verran täytynee vielä valaista, että toinen mikseri on maadotetulla pistokkeella ja toinen ei. Ja hurinat häviää kylläkin myös jos kytkee molemmat sekä link että outputin samaan mikseriin.
 
miffe
20.02.2016 01:40:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lamppari: Mahtaako olla toimiva ratkaisu? Vastaako mitenkään ground/lift toimintoa?
 
Ei vastaa. Mutta sen takia siellä on muuntaja suorittamassa galvaanisen erotuksen.
 
Tässä mua häiritsi aluksi se, että inputin ja linkin ykköspinnit olivat sekä muuntajan suojassa, että boksin kotelossa kiinni. Eihän sen pitäisi olla kuin siinä muuntajassa.
 
Mutta, koska ongelma ratkeaa kytkemällä eristettyjen ulostulojen yköset kuoreen, voidaan todeta muuntajan suojan OLEVAN FEIKKI. Siinä ei siis ole mitään harvinaista maametallia oleva suoja vaan muovia, joka nyt ei vaan johda sähköä.
 
Tämän saman voi todeta vertailemalla esim. B-merkin Ultra-DI 100 ja BSS AR133 muuntajia (siinä se hintaero sitten selittyykin).
 
Sun suorittama korjaus on se, millä saadaan signaalin maatasot samoiksi.
 
Seuraavana olisi huolestunut sen itse muuntajan säröstä ja taajuusvasteesta eri voimakkuuksisilla signaaleilla (saturaatio).
 
Mikserin virtapistokkeen suojamaalla ei pitäisi olla asian kanssa mitään tekemistä, jos laitteet on alunperin suunniteltu oikein ja sähköturvallisesti (suojamaa on kuoressa ja signaalin maa yleensä kelluva). Tosin, jos laite toimitetaan suojamaadoitetulla johdolla, on se myös suojamaadoitettuun pistorasiaan kytkettävä
 
entinen turkulainen
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti