Muusikoiden.net
20.06.2018
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: 5 hengen bändin monitorointi
1
RY
06.12.2015 13:10:04 (muokattu 06.12.2015 13:11:09)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikserinä on behringerin x2442usb missä on 4 aux sendiä, mistä yksi on sisästen efektien. Eli käsittääkseni 3 erilaista monitorisäätöä on mahdollista tehdä? Koko muu bändi haluais itelleen langattomat in earit ja rumpalille normaali langallinen. Jos rumpalille otetaan yks aux käyttöön, ni kaks jää vapaaksi. Voiko tolla mikserillä saada kaikille muille neljälle soittajalle ihan omia monitorisäätöjä vai meneekö se niin, että kahdelle tulee samat? Ja montako lähetintä pitää olla, että saa neljät langattomat in earit?
 
basisti1971
06.12.2015 15:20:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
RY: Voiko tolla mikserillä saada kaikille muille neljälle soittajalle ihan omia monitorisäätöjä vai meneekö se niin, että kahdelle tulee samat?
 
Voit toki kikkailla ryhmillä useampia monitorimiksauksia, mutta jäljelle jääviä aukseja käyttäen saat vain kaksi erilaista miksausta.
Kuinka nuo kaksi sitten 4 soittajan kesken jaetaan, se on toki toinen juttu se.
 
En RTFM, mutta jos ko. auksit ovat post-fader, ei niistäkään käytännössä ole monitorimiksauksen tuottamiseen iloa jos on todennäköistä että vedon aikana liukuihin kosketaan.
 
Vaikka analogi-ihminen olenkin henkeen ja vereen, tarpeesi kuulostaa mallikandidaatilta digiaikaan siirtymiselle.
Tai sitten hankintalistalle tiski jolla saa aikaiseksi useamman aux-miksauksen.
 
Budjetin ei luulisi olevan uuden tiskin kannalta ongelma, langattomiin ineareihin uponnee kuitenkin senverran rutosti rahaa/kanava ettei tonni uuteen tiskiin tunnu yhtään missään.
 
T:Samuli
 
anapena
06.12.2015 18:30:49 (muokattu 06.12.2015 18:36:59)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos pysytään Behruissa, niin olisiko tästä ytimeksi? Vaikka joka kanavan direct out tuohon?
http://www.music-group.com/Categori … n-Ear-Monitor-Systems/P16-I/p/P0420
Ihan voittaja paperilla, tietenkään en ole kokeillut. Ei taida olla langaton...
 
Istu ja pala!
Sami_T
06.12.2015 21:27:43
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

RY: Jos rumpalille otetaan yks aux käyttöön, ni kaks jää vapaaksi. Voiko tolla mikserillä saada kaikille muille neljälle soittajalle ihan omia monitorisäätöjä
 
Ei
 
vai meneekö se niin, että kahdelle tulee samat?
 
Juu. Ja tässä kohtaa sä teet monokuunteluita. Jotta IEM:sta saa ilon irti niin stereota sen olla pitää. Eli tarviit mikserin missä on 5 stereo auxia ja niille 10 ulostuloa.
 
Ja montako lähetintä pitää olla, että saa neljät langattomat in earit?
 
Neljä. Joillain vehkeillä saa kikkailtua niin että yhdellä lähettimellä pystyy tekemään kaksi monokuuntelua mutta tuo on viritys mitä ei voi oikein suositella.
 
"Jos punaiset valot ei edes vilku niin laite ei tee kunnolla töitä." - www.showtekniikka.fi - samitorvinen.blogspot.fi
xerxes
06.12.2015 21:31:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

anapena: Jos pysytään Behruissa, niin olisiko tästä ytimeksi? Vaikka joka kanavan direct out tuohon?
http://www.music-group.com/Categori … n-Ear-Monitor-Systems/P16-I/p/P0420
Ihan voittaja paperilla, tietenkään en ole kokeillut. Ei taida olla langaton...

 
Analoogista digiksi muunto. Et siis saa tuosta suoraan ääntä ulos. Periaatteessa tarvitaan lisäksi 5 kappaletta P16-M (vajaa 300 euroo kpl) ja sitten ne langattomat neljälle päälle. Ja pitää olla ne 16(max) ulostuloa siinä mikserissä.
 
Relax. Prediction is very difficult, especially about the future.
sepisti
06.12.2015 23:00:00 (muokattu 06.12.2015 23:03:36)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos haluaa säästää, kannattaa miettiä, että tarvitseeko koko muu bändi tosiaan langattomat systeemit. Etenkin, jos kitaristi ja basisti käyttävät instrumenteissaan piuhoja, langattomuudella kuuntelussa ei saavuteta mitään.
 
https://m.thomann.de/fi/fischer_amp … m?o=5&ref=mrl_a_5&search=1449434458 Linkin mukaisen kuulokevahvistimen saa helposti kiinnitettyä kitaran hihnaan ja tähän kun tekee lisäksi piuhan, jossa kulkee sekä kitaran, että IEM:n signaalit, niin piuhahelvettikin pysyy aisoissa.
Fakta on kuitenkin se, että alle kahdella sadalla ei saa yhtä langatonta systeemiä, joka pärjäisi äänen laadussa ja häiriöttömyydessä Fischerille.
 
Mulla on myös Senkun EW300 -sarjan langattomat ja peruskäytössä edellä mainittu vahvistin on parempi. Behkulla löytyy vielä joku vastaavilla ominaisuuksilla oleva vahvistin, jolla luultavasti pääsee maaliin ihan samalla lailla...
https://m.thomann.de/fi/behringer_p … o=12&ref=mrl_a_12&search=1449434404
 
Jäisi meinaan rahaa päivittää mikseri sellaiseen, jossa ulostuloja riittäisi jokaiselle.
 
https://www.youtube.com/watch?v=L5gGjlyzxfo
sepisti
06.12.2015 23:19:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikäli iPad löytyy ennestään, tuollaisella https://m.thomann.de/fi/behringer_x … m?o=1&ref=mrl_a_1&search=1449436228 voisi tulla toimeen mukavasti.
 
Mielestäni SamiT hieman liioitteli tuota stereokuvan tarvetta kuuntelussa. Itse tykkään monosta, vaikka kanavia ulos päin onkin riittävästi...
 
Nämä mun tarinoinnit lähtevät siitä oletuksesta, että teidän ei ole tarkoitus sijoittaa rahaa tähän systeemiin yli 6000 euroa. Mikäli raha ei ole ongelma, nää mun jutut voi unohtaa.
 
https://www.youtube.com/watch?v=L5gGjlyzxfo
miksaajasetä
07.12.2015 11:54:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hyviä pointteja on jo yllä sanottukin moneen kertaan.
 
Minusta kannattaa ihan ensiksi miettiä se, mitä oikeasti tarvitaan ja se, mikä on budjetti. Eli tarvitaanko tosiaan langattomia monitoreita ja pitääkö jokaisella olla oma miksaus. Jos tarvitaan ja pitää, niin mikäs siinä sitten - euroja vain palaa aika tavalla.
 
Lähtökohtaisesti tarvitaan mikseri, jossa on riittävästi AUX-lähtöjä - eli käytännössä joko digimikseri tai erillinen analoginen monitorimikseri. Lisäksi tarvitaan yksi langallinen in ear -systeemi ja neljä langatonta in ear -systeemiä, joista sellaiset, joita uskaltaa suositella, liikkuvat noin 1000€:n hintaluokassa per kanava. Kaapeleineen ja mahdollisine antenniyhdistimineen liikutaan tosiaan siellä 6k€:n luokassa.
 
Jos tuosta haluaa lähteä tinkimään, ainakin seuraavia vaihtoehtoja voi miettiä:
 
- Olisiko langallinen monitorointi vaihtoehto useammalle? Kuten jo edellä sanottiin, jos kitara on joka tapauksessa langallinen, ei monitorointijohdon enää pitäisi lisätä ongelmia. Lisäksi taajuuksien hallinta on paljon helpompaa, jos käytössä on vähän radiokanavia.
 
- Jos ei langallinen monitorointi ole mahdollista, kelpaako useammalle bändiläiselle sama miksaus? Tällöin selvittäisiin yhteisellä lähettimellä, ja vain vastaanottimia tarvittaisiin enemmän.
 
- Onko mahdollista toimia niin, että mikserissä tehdään "perusmiksaus", jonka päälle jokainen voi lisätä tarpeen mukaan omaa lauluaan tai instrumenttiaan? Silloin yhden AUX-liitännän perään voisi laittaa useamman monitorilähettimen, ja jokainen kuulisi kuitenkin kunnolla tärkeimmän eli itsensä.
 
Edullisimmillaan tuon viimeisen kaltaisen systeemin voisi rakentaa yksinkertaisilla kuulokevahvistimilla, joihin liitettäisiin toiseen kanavaan mikserin AUX-lähtö ja toiseen halutun kanavan DI-lähtö. Tällöin kuulokevahvistimen balanssisäädöllä voi valita, kuinka paljon tulee yhteistä miksausta ja kuinka paljon omaa ääntä. Tuossa vaihtoehdossa joutuu tietenkin tyytymään monokuunteluun, mutta hintakin on yhteensä satoja euroja eikä tuhansia.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti