Muusikoiden.net
18.06.2018
Musamaailma.fi - Soittimia rock-asenteella 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Hajosiko kaiutin? Amatööri asialla.
1
NiQo
11.11.2015 21:40:04
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli tommonen EV300Sx (300W RMS/1600W Peak) pari löytyy, ja tänään soittoreenien yhteydessä huomasin toisen rämisevän /säröytyvän ainakin kovilla voluumeilla varsinkin matalilla kitarataajuuksilla -basarista puhumattakaan. (Subbari kyllä hoitaa alle 150Hz huminat..) Sellaisella kevyellä kuunteluvoluumilla en huomannut säröytymista/ muutakaan erikoista tapahtuvan. Toinen soi ok myös kovalla.
 
Luulen tämän taustoittuvan erääseen keikkaan, kun oli pakko saada ääntä basaria myöten noista purkeista, kun subbaria ei ollut käytettävissä. Jokainen basari-isku klippasi vahvistimessa. Keikan jälkeen nuuhkaisin kaiuttimia, ja molemmat haisivat vahvasti erikoiselta, sellaiselta "sähköltä" tai palaneelta pölyltä.
 
Kaiuttimet ovat muuten omistamiseni alusta alkaen hurisseet hiljaa koko ajan, vaikka vahvistimessa ei olisi edes virta päällä. Mistä sekin johtuu..?
 
Toivottavasti joku jotain selkoa tekstistä ottaa.
 
Kaikki hyvät piisit on mållivoittosia.
oksatboys
11.11.2015 22:53:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos puhekela ois "sulanut", niin kajari ei toimis enää ollenkaan. Tsekkaa onko kartiossa repeämä tms. Voi hyvinkin olla että kajarit eivät ole bassarista tykänneet.
 
Kamarunkkaus on kuin laittas rahaa pankkiin mut vaan jonkun muun tilille.
zouwi
12.11.2015 00:31:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voihan olla että siellä on joku huonosti kiinni tai irrallaan ja sen takia rämisee.. Sanoisin että ota kajarista kotelo auki ja kuuntele mitä elementti on mieltä kun se heiluu vapaana itekseen. Huomionarvoista tollasessa on että se elementti soi hyvin paljon hiljempaa ilman sitä koppaansa eli ei kannata käräyttää sitä kun koittaa saada siitä yhtä paljon meteliä irti kun vieressä olevasta kopallisesta.
 
Pauli Lappalainen
12.11.2015 09:28:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

oksatboys: Jos puhekela ois "sulanut", niin kajari ei toimis enää ollenkaan. Tsekkaa onko kartiossa repeämä tms. Voi hyvinkin olla että kajarit eivät ole bassarista tykänneet.
 
No joskus puhekela purkaantuu ennen hajoamistaan ja sulamistaan muta saattaa toimia hiljaa soitettuna, kun löylyä lisää niin särisee ja krahisee.
 
Terävällä napautuksella kartioon voi kuulla onko lakkaukset sulaneet ja lankakierroksia irti, kevyellä painelulla vähän sivulle ja alas löytää ehkä pullistumat ja muut vastaavat viat.
 
Ostakaa jotain. Jos hintapyyntö ei miellytä, niin tee tarjous.
Humpe
19.12.2015 20:53:32
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pauli Lappalainen: No joskus puhekela purkaantuu ennen hajoamistaan ja sulamistaan muta saattaa toimia hiljaa soitettuna, kun löylyä lisää niin särisee ja krahisee.
 
Terävällä napautuksella kartioon voi kuulla onko lakkaukset sulaneet ja lankakierroksia irti, kevyellä painelulla vähän sivulle ja alas löytää ehkä pullistumat ja muut vastaavat viat.

 
kartion ja puhekelan kunto on helppo tarkistas etu ritiläpois joka taitaa ex sarjas lähtee kangottamalla. tämän jälkeen liikuttaa kartiota edestakaisin suorassa linjassa kajari on ehjä jos kartio liikkuu eikä ylimääräistä ääntä kuulu (yleensä krohinaa)
 
Valoa ja ääntä Seinäjoelta http://dorkadesig.suntuubi.com
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti