Muusikoiden.net
26.10.2020
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Behringer X32 signaalin splittaus?
1
ppcw
17.10.2015 20:21:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Laitan kirjoituksen tälle alueelle, koska enemmän asia muistuttaa livetoimintaa.
 
Äänitämme treenit livenä Behringer X32:n X-USB-kortilla tietokoneelle. Kaikki toimii hyvin erittäin hyvillä sondeilla, mutta parantamisen varaa on yhdessä asiassa.
 
Että Reaperiin "tarttuisi" kunnon signaali, pitää mikkikanavien gaineja pitää huomattavan suurella, sanoisinpa että paljon isommalla mitä muuten asetettaisiin. Tämän seurauksena kanavien fadereita pitää pitää aika matalalla ja kierron mahdollisuus kasvaa.
 
Olisiko helppoa konstia kopioida mikkikanavan signaali toiseen paikkaan, eli käyttäisi äänentoistoon toista kanavaa asetuksineen, ja äänitykseen toista? Nyt jos esim. kanava 17:n lähteeksi merkitsee kanavan 1, niin kanava 17:n gainin muutos tulee mukaan myös kanava 1:lle, joten tämä kokeiltu homma ei ainakaan pelitä.
 
T. Mustakorppi
 
== Psykedeelinen tunnelma, hyvin énekdallamok, Hammond tasaisesti kainalosauvat ontuu hirviö. Antiikin rock rikkomaton teho paholainen, kun hän meni kirkkoon, kolkko hiljaisuus sisällä. (Palautetta Unkarista Google-kääntäjän läpi)
SteveHarris
18.10.2015 02:52:01
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Splittaa signaalit "vanhanaikasesti" Y piuhalla tiskiin sisään , saat 2 täysin erillistä inputtia mitä voit ajaa sit miten haluat
 
www.go13band.com
xerxes
18.10.2015 10:44:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Missähän kohtaa teillä on masteri siellä behkussa? Entä vahvarien voimakkuudet? Eikö niitä saa enää alemmas ilman että ääni häipyy kokonaan?
 
Relax. Prediction is very difficult, especially about the future.
rintapek
18.10.2015 13:38:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

xerxes: Missähän kohtaa teillä on masteri siellä behkussa? Entä vahvarien voimakkuudet? Eikö niitä saa enää alemmas ilman että ääni häipyy kokonaan?
 
Sama kävi mielessä.
 
Jos gaineja on varaa nostaa paljon, niin ne on liian pienellä. Helpoiten omatoimibändi mikserin kanssa pärjää siten, että kääntää gainit sillai, et viisarit heiluu kunnolla, liukusäätimillä balanssi ja masterliuku reippaasti ylhäällä. Sit kun sisääntulevassa ja uloslähtevässä signaalissa viisarit tosiaan heiluu voi laittaa vahvistimen päälle ja kääntää siitä volumen asentoon sopiva.
 
Kukin tietty tavallaan, mutta mä en jokaviikkoisia treenejä monikanavaäänityksenä jaksais käsitellä. Ihan jo teininä tuli treenejä äänitettyä analogivehkeillä sillai, et kasetille menevä ääni masteriin ja treenien ajan ruokki laulukamoja auxista.
 
Jos maailma olis mun suunnittelema, niin hyttyset söis porkkanoita.
Sami_T
18.10.2015 18:30:45 (muokattu 18.10.2015 18:31:23)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

ppcw: Että Reaperiin "tarttuisi" kunnon signaali, pitää mikkikanavien gaineja pitää huomattavan suurella, sanoisinpa että paljon isommalla mitä muuten asetettaisiin.
 
Jotta X32:n A/D-muunnin toimii tehtaan sedän suunnittelemalla tavalla niin gainit pitäisi asettaa about niin että kun kanavaan tulee tavaraa niin kanavan mittarointi näyttää tyypillisesti -18, -12 valo korkeintaan vilkahtaa silloin tällöin.
 
Tämän seurauksena kanavien fadereita pitää pitää aika matalalla ja kierron mahdollisuus kasvaa.
 
Jos vaan pysytään jossain tolkun rajoissa niin kiertoherkkyys ei muutu mihinkään jos sulla on kovat gainit ja faderit alempana vs. päinvastainen tilanne.
 
Olisiko helppoa konstia kopioida mikkikanavan signaali toiseen paikkaan, eli käyttäisi äänentoistoon toista kanavaa asetuksineen, ja äänitykseen toista? Nyt jos esim. kanava 17:n lähteeksi merkitsee kanavan 1, niin kanava 17:n gainin muutos tulee mukaan myös kanava 1:lle, joten tämä kokeiltu homma ei ainakaan pelitä.
 
Ota käyttöön X32:n Gain Split-moodi. Ekana säädetään kanavien A/D-gaini niin että päästään tohon em. -18 / -12-tilanteeseen. Tämän jälkeen etarit toimii "oikein" ja myös se mitä lähtee USB:lla/FireWirella ulos lähtee "oikein".
 
Sitten jos haluaa livemiksausta varten tehdä jotain muutoksia että saa fadereiden asennot haluamalleen mallille niin jokaisessa kanavassa on käytössä digitaalinen trimmi ja sen voi siitä sitten käännellä haluamakseen ilman että se vaikuttaa esim. tohon nauhoitukseen.
 
"Jos punaiset valot ei edes vilku niin laite ei tee kunnolla töitä." - www.showtekniikka.fi - samitorvinen.blogspot.fi
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti