Muusikoiden.net
24.05.2018
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: PA:n toistuva käyttö pakkasessa
1
CryptoFib
13.08.2015 21:56:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tilanne on ekaloitunut siten, että ensitalvena pitäis esittää live-vetoja ulkopakkasissa yli sata kertaa. Keikoilla puhetta (madonna-mikit) ja musiikkia (taustanauhoja) limittäin ja PA:tahan siihen tarvitaan. Nyt, kun vielä on aikaa reagoida ja suunnitella ajattelin kysäistä täältä, että miten te homman hoitaisitte PA:n osalta?
 
Ajatuksena on käyttää Passiivi-PA:ta koska lavan viereen rakennettava pieni lämmitetty koppi mahdollistaa "ajot" sieltäpäin, joten vahvistimet voidaan sijoittaa sinne. Lähinnä oma pähkäily keskittyy tässä itse kaiuttimiin: Kantaako ne n. 18 tunniksi joka ilta sisälle, vai pitää ne koko talvi pihalla?
 
Jos viedään sisälle, miten varmistaa niiden kuivuminen ja jos jättää ulos, niin kuinka hoitaa elementtien lämmittäminen ennen keikkoja? Mitä muuta tulis ottaa huomioon?
 
anapena
14.08.2015 00:30:56 (muokattu 14.08.2015 00:33:17)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos ne saa kunnolla sateensuojaan ja varkailta turvaan, niin voisi ajatella pitävänsä laitteita koko ajan ulkonakin. Virrat päällä koko ajan ja ehkä jotain suhinaa, niin pysyvät kuivana ja notkeana. Vahvarit ja mikserit casessa pärjää myös virrat päällä. Madonnamikit pitää tuoda oikeasti lämpimään ja kuivamaan, ehkä hiustenkuivaajaakin tarvittaessa, ja jokunen varamikkikin. Body packit kannattaa pukea takin sisäpuolelle lämpimään.
 
Istu ja pala!
CryptoFib
14.08.2015 19:06:39
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jesh, kiitti vinkeistä. Mikit, mikserit ja vahvarit on lämpimässä kopissa yöt, joten ne ehtii kuivua. Pelkona itellä tuossa sisälle-ulos-roudailussa on kondensio, että mahtaakohan tehdä pitkällä aikavälillä enempi vahinkoa vrt. että ne sen sijaan pitäis ulkona kaiken aikaa. Tuota suhinahommaa en hoksannukaan miettiä.
 
Pauli Lappalainen
14.08.2015 21:34:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

CryptoFib: Jesh, kiitti vinkeistä. Mikit, mikserit ja vahvarit on lämpimässä kopissa yöt, joten ne ehtii kuivua. Pelkona itellä tuossa sisälle-ulos-roudailussa on kondensio, että mahtaakohan tehdä pitkällä aikavälillä enempi vahinkoa vrt. että ne sen sijaan pitäis ulkona kaiken aikaa. Tuota suhinahommaa en hoksannukaan miettiä.
 
Kyllähän ainakin metalliosat hikoilevat kun kylminä viedään lämpimään ja kosteaan ilmaan. se, miten paljon tietysti riippuu säilytyspaikasta. Hyvä esimerkki on -32 asteen pakkasesta tupaten täynnä olevalle tanssilavalle vietyyn mikkitelineeseen tuli hetkessä sellainen puolensentin huurrekerros pintaan.
 
Ostakaa jotain. Jos hintapyyntö ei miellytä, niin tee tarjous.
miffe
15.08.2015 05:13:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos mahdollista, kannattaa valita kaiuttimet, joihin on tehty sääsuojaus. Monesti kyseiset laitteet ovat vähemmän roudausystävällisiä asennusmalleja. Esimerkiksi d&b audiotechnik, Anchor Audio sekä Technomad valmistavat sellaisia.
 
entinen turkulainen
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti