Muusikoiden.net
25.10.2020
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Aura Audio A2 ja XD30
1
_Pasi_
20.04.2015 13:46:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ihan ensin, pahoittelu skandien puutteesta. Ja sitten tehtakoon selvaksi, etta puhun omasta kokemuksesta ja mielipiteet ovat omiani ja seison 100% niiden takana. Faktat on faktoja ja fysiikka on fysiikkaa.
 
Meinasin ensin nekrota vanhan ketjun henkiin, mutta sitten tulin siihen tulokseen ettei siina ole mitaan jarkea. Mennyt on mennyt, ja joka menneita kaivaa sita tikulla silmaan kuten sanonta sanoo. Toivonkin tassa ketjussa kaikilta avointa mielta ja asenteiden jattamista narikkaan.
 
Vietin viikon Frankuissa ja kuuntelin pari kertaa demot lapi. Ensimmaisella kerralla Auran demo jatti vahan kylmaksi, mutta toinen kierros ajatuksen kanssa lammitti aika mukavasti. Kaikista demossa olleista komeroista kuuntelun perusteella KV2 ja Aura on rinta rinnan siella ykkospaikalla. Ei siina saksalaiset tai jenkkituotteet kiinalaisista puhumattakaan paasseet samalle tasolle.
 
Ensimmaisella kierroksella seisoskelin jossain 75-90m linjoilla ja jotenkin jai tuntu etta sinne 3-4 kilon luokkaan on kuopaistu aukko ja etta subbanen on vahan kevyen oloinen ilman oikeaa pohjaa. Ja kun samalla viela juttelin saksalaisen tutun kanssa loppu demosta meni vahan ohi.
 
Toisella kierroksella keskityin kuuntelemaan ja kavelemaan ja piru, sehan soi todella natisti. Se minka ensin vaarin tulkitsin kuopaksi middlessa, olikin saroton soundi ilman kompressiodriverin tyypillista huutoa. Kaikki mita biisissa oli, tuli ulos erittain miellyttavasti. Subbasen keveyskin selkeni, kun oivalsin etta soimassa oli vain 1 kpl XD30 subbasia jota 4 XD18 subbasta hieman tuki -6dB tasoilla edustajan sanojen mukaan. Kokonaisuudessaan systeemi oli ehka parhaassa balanssissa eika pyrkinyt samaan basson maaralla vakuuttamiseen kuten niin moni muu.
 
Lahelta kauas kavellessa ja takaisin tullessa ei ylakomeroiden valilla erottunut minkaanlaista liuskottumista ja vaste oli tasainen kautta alueen. Itse olisin ehka hieman napannut pois jostain 8kHz seutuvilta, mutta se on puhtaasti makuasia, eika jarjestelman vika. Jokainen meista kuulee vahan eritavalla ja arvostaa vahan erilaista soundia joten niilta osin on turha vaitella.
 
Kavin myos lavan puolella kuuntelemassa, mita takapuolella tapahtuu ja ihan normi meininki siella oli. Ei mitaan eroa mihinkaan muuhun vastaavaan komeroon, ja miten siina oikeastaan voisikaan olla. Jalleen kerran, fysiikka on fysiikkaa, ei se siita muutu kuka sita soveltaa.
 
Kaiken kaikkiaan kuuntelun perusteella hattua nostan Auran tiimille, hommat tuntuu olevan kohdallaan. Joitain teknisia vaittamia yms. en sen kummemmin kommentoi koska en ole voinut tuotteita mitata itse tai en ole edes nahnyt jonkun toisen mittaamia tuloksia. Mulla kun on sellainen paha tapa, etten usko mitaan mita toiset sanoo vaan kuuntelen ja tutkin itse asiat joiden perusteella muodostan mielipiteeni. Mutta tassa tapauksessa kuuntelun perusteella ei ole syyta suuresti epailla mitaan. Lahinna olisin vain kiinnostunut varmistamaan asiat mittailemalla. Mutta ehka jonain paivana tilanne tarjoutuu.
 
Eli loppukaneettina sanottakoon se, etta annetaan menneiden olla menneita ja keskitytaan avoimella mielella siihen mika on ajankohtaista. Aura Audio osoitti olevansa laadullisesti monen muun ylapuolella, tasolla johon aika harva lopulta pystyy. Toivottavasti herrat saavat hommat sille mallille markkinoinnin yms. suhteen, etta ulkomaan markkinat avautuvat kunnolla ja vienti alkaa vetamaan. Itse uskon sen olevan vain ajan kysymys. Ei sita voi kiistaa etteiko se olisi helvetin hienoa saada suomalainen merkki mailmanmarkkinoille, kun se selkeasti paikkansa siella ansaitsee.
 
_Pasi_
20.04.2015 13:50:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Se viela, etta toi XD30 on varsin vakuuttava laitos ja muuttaa pelia aika merkittavasti. Yhdella subbasella (okei, 4 x 18" tukemassa -6dB tasolla) sai katettua arviolta 100 x 100m alueen ihan kelvollisesti. 4 riittaisi jo melkein mihin vaan silla kentalla. 100kg painolla ja 600L tilavuudella ei mikaan muu markkinoilla oleva tuote paase lahellekkaan tata suorituskykya. Kuljetuskaluston koko pienenee merkittavasti nailla subuttimilla ja rahaa saastyy. Win win.
 
Rokka-
20.04.2015 16:22:40
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko toi A2 nyt minkälainen kaiutin rakenteeltaan? Perustuuko samaan rakenteeseen kun A1? Kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta koska A1 kuitenkin jo vei kyseisen firman tuotteet aivan seuraavalle tasolle.
 
_Pasi_
20.04.2015 16:39:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ymmarsin nain etta kyseessa on isoveli A1selle, sama 6.5" middle yms. Eli samaa laatua mutta enemman :)
 
miffe
20.04.2015 23:32:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rokka-: Onko toi A2 nyt minkälainen kaiutin rakenteeltaan? Perustuuko samaan rakenteeseen kun A1? Kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta koska A1 kuitenkin jo vei kyseisen firman tuotteet aivan seuraavalle tasolle.
 
Sama middle, lisää diskantteja ja alamiddlessä pari kymppituumaista. Mitat samat kuin d&b V-sarjassa, sikälimikäli kuin mulle on kerrottu.
 
entinen turkulainen
Rokka-
21.04.2015 00:13:06
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

miffe: Sama middle, lisää diskantteja ja alamiddlessä pari kymppituumaista. Mitat samat kuin d&b V-sarjassa, sikälimikäli kuin mulle on kerrottu.
 
Pitääkin kysellä jos näen mikaa tässä joku päivä. Tekis mieli päästä kuulemaan :D
 
piiskuri
21.04.2015 12:31:39
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tähän ketjuun onkin mukavampi vastailla. : )
Messut meni todella hyvin ja hyvää palautetta tuli valtavasti. Vetonaula oli tietysti tuo uusi XD30 basso, jolle ei edes kilpailijaa löydy. Mutta erittäin paljon tuli kehuja uuden A2 pinkan soundista ja säröttömyydestä. Vastaaviin säröihin eivät muut valmistajat tällä hetkellä pysty. Ja tuo wawe guide on patentoitu, eli joku kokonaan uusi keksintö tarvitaankin, että päästään edes lähelle.
Tilanne on se, että näiden uusien patenttien takia Aura Audiolla on tällä hetkellä teknistä etumatkaa kilpailijoihinsa nähden. Mielenkiintoinen tilanne. : )
 
NeliX4
22.04.2015 10:35:12 (muokattu 22.04.2015 10:35:21)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Wähä viel businesskoiraa alle, niin rahantuloa ei voi estää?
 
miffe
20.05.2015 01:18:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rokka-: Pitääkin kysellä jos näen mikaa tässä joku päivä. Tekis mieli päästä kuulemaan :D
 
Demosetti on tällä hetkellä Raumalla ja sinne menee ensimmäiset myydyt purkit myös. 16 pömpeliä löytyy nyt (tieto 19.5.2015) ja 8 pitäisi olla lisää viimeistään 30.5. kunhan vain ehtivät tekemään.
 
XD30 subei pitäisi olla silloin 5 kpl.
 
Toi bassokomootti on hirviö. Ei sen eteen voi mennä kunnolla kengittäessä, koska jo kolmella hoitaa keskiverron jäähallin. Mulla oli järjestelmässä yksi (1) XD30 ja kahdeksan (8) XD18 subeina Rauman jäähallissa viime perjantaina ja reserviä oli vähintäänkin riittävästi (JVG, Siltsu, Apulanta). Tietty oli myös 7 kpl A2 roikkumassa puolellaan (4 kpl A1 etufilleinä, 18 kpl A7 muina täytteinä).
 
Jos noita haluaa keikoille joku tulla fiilistelemään niin minulta saa lisätietoa päivistä, jolloin ovat käytössä.
 
entinen turkulainen
håpsan
14.07.2015 19:08:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meillä oli colorseilla 12x a2 ja 4x XD30 käytössä. Hönkää niistä lähtee vallan mainiosti. Mikallekin jo tokasin, että sille liikkumisasialle tarttee varmaan tehdä jotain kun toi endfire-viritys kärsii aika nopeasti kun matkustelevat tota tahtia mitä nyt matkustelevat.
 
Mä en noita viritellyt tai ekutellut, mutta lopputulos oli kyllä aika jytky. Suosittelen.
 
ferodoz
05.08.2015 02:28:03
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juuri koko viime viikon kuunnelleena, oli tosi hyvänkuulosia purkkeja nämä. Varsinkin osaavissa käsissä, erityismaininnat Salosen Mikolle, Temille ja itse Mikalle. En keksiny mitään mikä vituttais..
 
Just a face in the crowd.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2020, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti