Muusikoiden.net
21.04.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: iPad ja rautavapaa livemiksaus
1
Niq
13.01.2015 11:26:49 (muokattu 13.01.2015 11:27:17)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko kukaan törmännyt iOS-sovellukseen, jolla voisi harjoittaa livemiksausta omaa USB/FireWire-interfacea hyödyntäen eikä sovellus olisi sidonnainen tiettyyn rautaan? DAW-puolelta löytyy useampikin, mutta varsinaista livemikseriä en löytänyt. App Storesta ei voi hakea ilman omenavälinettä, enkä tällä hetkellä sellaista omista ja googlekin tarjoaa vain iPad-miksereitä. Pikkukeikoilla olisi näppärä paketti ja jopa toimiva backuppi digimikserille isommallekin keikalle.
 
-Q-
13.01.2015 18:17:52
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tutustu tuollaiseen kuin TouchOSC. Ymmärsin tarpeesi oikein niin tämä voisi olla etsimäsi. Tämä on siis täysin kustomoitava etäohjaus / käyttöliittymä melkein mille tahansa MIDI-ohjattavalle softalle tai raudalle. Itse ole käyttänyt MOTUn interfacen/Cuemixin etäohjaukseen.
 
http://hexler.net/software/touchosc
 
Ainoa yhteys ko. MOTUn interfaceen on USB tai FW -portti, eli sitä ei voi komentaa mitenkään muuten kuin siihen kytketyllä koneella johon on asennettu tuo Cuemix softa. Mutta tuota Cuemixiä voi sitten ohjata tuolla TouchOSC:llä.
 
Jos siis sun interface ymmärtää WLANia pitkin tulevia MIDIkäskyjä, TAI sen interfacen ohjaussofta kuuntelee MIDIä niin tuolla TouchOSC:llä pitäisi onnistua. Eka vaihtoehto on tietysti se optimi niin ei tarvita tieturia ollenkaan, mutta en tiedä mahtaako tuollaisia wifi-ohjattavia interfaceja paljon olla? Silloinhan puhutaan jo käytännössä samasta asiasta kuin Mackiet, Behkut ym. iPad mikserit joilla on jo oma softansa.
 
Foranamo
14.01.2015 10:32:43
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minä käsitin tämän niin, että viittasit siihen miten vaikkapa PC:llä voit ajaa äänikortilta kaikki kanavat DAW:iin, miksata siellä ja lähettää (pienellä viiveellä) samantien ulos. Ja pohdit, voisiko tämän saman tehdä pädillä. Äänikortti pädiin, oli kortti mikä tahansa, raidat sisään, miksaus ja raidat ulos.
 
En usko, että sellaista softaa on, enkä varsinaisesti suosittele etsimäänkään. Luo liikaa epävarmuuksia se hedelmäpeli siinä välissä, tulee joku sopiva notifikaatio tai mikä lie ruudulle ja katkaisee äänet hetkeksi; kyllä sen joku huomaa.
 
Siinä software audio console-softassakin on tehty melko iso työ sen enginen kanssa ja silti laitteistovaatimukset ovat jonkinlaiset, ei taida vielä nykyään ihan riittää tuollaisen kämmenlaitteen puhti niin monen kanavan reaaliaikaiseen käsittelyyn.
 
Vaihtoehtoisesti ymmärsin väärin ja tämä koko kirjoitus voidaan unohtaa.
 
Niq
14.01.2015 13:54:44
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onhan tuollaisessa nykymallin iPadissa tehoa niin paljon, että siedettävällä latenssilla miksaus ja pikku efektointi pitäisi onnistua. Se kun ei varsinaisesti vaadi edes tehoa, kunhan äänirajapinta on hyvin tehty eikä siellä tule latenssia liiaksi.
 
Noisy
14.01.2015 16:34:59 (muokattu 14.01.2015 16:38:28)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oliko tässä siis edes kyse siitä, että audio kiertäisi iPadin kautta, vai että tabletti toimisi vaan ohjaimena ja prosessointi tapahtuisi interfacessa?
 
Ensin mainittua tapaa ei ole mulla tullut vastaan ja varsinkin täysin raudasta riippumattomana uskoisi olevan hankala toteuttaa.
 
-Q-
14.01.2015 18:17:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noisy: Oliko tässä siis edes kyse siitä, että audio kiertäisi iPadin kautta, vai että tabletti toimisi vaan ohjaimena ja prosessointi tapahtuisi interfacessa?
 
Ensin mainittua tapaa ei ole mulla tullut vastaan ja varsinkin täysin raudasta riippumattomana uskoisi olevan hankala toteuttaa.

 
Ilmeisesti siis minä ymmärsin väärin ja tarkoitus oli käyttää nimenomaan iPadia prosessointiin ja interfacea vain I/O:na. Enpä ole erikseen livemiksaus -sovellusta tullut vastaan, mutta miksi pitäisikään kun se sama tallentava sovellus sisältää jokatapauksessa myös mikserin. Auria ja Cubasis lienee isoimmat ja tutuimmat nimet iPad DAWeista, en keksi miksei näitä voisi hyvin käyttää livenäkin. EQ:t ja kaiut hoituu ja bonuksena vielä mahdollinen taustanauha samasta ruudusta.
 
Täysin raudasta riippumatonta sovellusta ei löydy kun pädi asettaa oman rajoituksensa. Siihen kun ei ajureita asenneta niin interfacen pitää olla "Class compliant" mutta vaihtoehtoja on kyllä reilusti. Lompakon ja kanavatarpeiden mukaan.
 
..Mutta tuoko pädi jotain lisäarvoa kuvioon kun jokatapauksessa se pitää kytkeä naruihin kiinni? Varsinkin jos sellaista ei edes omista niin miksei samantien vaan käytä läppäriä? Vielä sivuhuomautuksena että kyllä ne kaikki iOS sovellukset on nähtävänä ilman omppulaitetta. Tuosta vaikka mainittu Auria:
 
https://itunes.apple.com/us/app/auria/id524122834?mt=8
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti