Muusikoiden.net
23.04.2018
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Onnistuuko pakkasessa? Kokemuksia - ohjeita?
1
vode
22.12.2014 09:34:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meidän bändiä on kyselty keikalle yleisötapahtumaan ULOS nyt talvella. Kun ei ole aiempaa kokemusta, kysyn kokeneimmilta ja viisaammilta, että onnistuuko tai mitä tarvitaan. Esiintyminen ilmeisesti siis ihan ulkolavalla, lämmittimistä ei tietoa, eikä säästäkään eli pakkasen määrästä. Eli kyseessä ihan perusrokkibändi, akustiset rummut, sähkökitarat omilla putkivahvistimilla ja pa:t laulua varten, siis hyvin perus, peruslaitteisto. Vai kannattaako suosiolla unohtaa moinen keikka?
 
oksatboys
22.12.2014 09:47:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Heti kun kamat on pystyssä, niin jotain kohinaa/musaa soimaan, jolloin pysyvät lämpiminä. Myös kaikki kitaravahvarit pitäsin päällä koko ajan kun ovat lavalla. Kyllä noita ulkokeikkoja ainakin jotku DJ:t tekee esim. laskettelukeskuksissa. Näpithän siinä varmana paleltuu ulkona soittaessa. Jos saa valita niin ehkäpä lamput vois olla jotain vanhanaikaisia lämpöhirviöitä mieluummin kuin ledejä.
 
Sanotaan että soundi lähtee sormista... no mulla se on kai jo sitte lähtenyt.
Pauli Lappalainen
22.12.2014 10:20:56 (muokattu 22.12.2014 10:21:20)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kamat selviää hyvin kunhan pitää päällä ja tuiskulumen loitolla.
 
Soittajat ja soittimet on toinen juttu. Vireet missä sattuu hetkessä ja näpit jäässä.
 
NeliX4
22.12.2014 10:56:28 (muokattu 22.12.2014 10:59:24)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Komppia edellisiin - kamat kestää.
 
Semmonen kannattaa huomioida, että vaikka kuinka olisi hienointa Cordial mikkikaapelia, niin ne muuttuu pakkasessa tönköiksi. Kenkien kolistelut kuuluu mukavasti lattialta mikkipiuhaa pitkin, kun on < -10C. Ite oon pakkaskeikkojen päätteeksi sullonut piuhat isoon pahvilaatikkoon sykkyrälle ja kotona sitten autotallissa järjestellyt ja suoristellut ne. Mikkeihin tuulisuojat paikalleen, ettei laulajan kieli jäädy siihen kiinni.
 
Soittajille lattialle naaman eteen 1kw "infralämppärit", niin tarkenee. Muutaman kympin Biltemassa. Jos tuulee, niin sit ei auta mikään.
 
vode
23.12.2014 13:56:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos vinkeistä. Näillä mennään jos taretaan. Sormien jäätyminen ja vireen säilyminen tässä kai eniten arveluttaa. Kiitos vielä.
 
baron
21.01.2015 15:15:54
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

vode: Kiitos vinkeistä. Näillä mennään jos taretaan. Sormien jäätyminen ja vireen säilyminen tässä kai eniten arveluttaa. Kiitos vielä.
 
Joulupukki toi mulle kynsikkäät (sormikkaat joissa sormenpäät auki) talvisia ulkokeikkoja varten!
 
You can play any note on any chord. If it sounds "right", then it is (Mark Levine)
sr705
23.01.2015 17:16:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei osu ihan aiheeseen mutta miten kamojen säilyttäminen ulkona? Tällähetkellä ainoa mahdollinen säilytyspaikka omalle pikku PA setille on kylmä ulkovarasto. Mitäköhän kamat tykkää?
 
Nurmifestarit mailman viiksekkäimmät festarit www.nurmifestarit.com
Sax-pappa
23.01.2015 17:29:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sr705: Ei osu ihan aiheeseen mutta miten kamojen säilyttäminen ulkona? Tällähetkellä ainoa mahdollinen säilytyspaikka omalle pikku PA setille on kylmä ulkovarasto. Mitäköhän kamat tykkää?
 
Tuskin ne säilytyksestä kovin huonoa tykkää, kunhan ei laiteta virtoja päälle heti lämpimään tuotua. Ensin annetaan kunnolla lämmetä ja mahdollisen tiivistyneen kosteuden haihtua.
 
sr705
23.01.2015 17:56:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sax-pappa: Tuskin ne säilytyksestä kovin huonoa tykkää, kunhan ei laiteta virtoja päälle heti lämpimään tuotua. Ensin annetaan kunnolla lämmetä ja mahdollisen tiivistyneen kosteuden haihtua.
 
Näin mä vähän itsekkin pähkäilin! Tietty se vaan on ongelmana että monesti kamojen pystytyksessä on kiire eikä kauheasti ehdi antaa lämmetä. Kaapit varmaan kestää paremmin mutta tuota mikseriä ja päätteitä enemmän murehdin
 
Nurmifestarit mailman viiksekkäimmät festarit www.nurmifestarit.com
Einherjar
23.01.2015 19:50:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sr705: ...Kaapit varmaan kestää paremmin...
 
Veden kondensoituminen esim. diskanttipilliin voi tuhota sen kalvon. Siihen tulee pintaan koloja/patteja ja niiden takia toisto kärsii (ellei jopa koko kalvo halkea).
Itse suosittelen säilyttämään mielummin lämpimähkössä ja kuivassa tilassa koko kattausta.
 
"Sanovat että osaisin miksata, mutta kyllä se viina mahtaa olla minun juttu" -Tuntematon miksaaja
Katti
24.01.2015 11:57:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sr705: Ei osu ihan aiheeseen mutta miten kamojen säilyttäminen ulkona? Tällähetkellä ainoa mahdollinen säilytyspaikka omalle pikku PA setille on kylmä ulkovarasto. Mitäköhän kamat tykkää?
 
Eihän ne siitä tykkää kyllä, mutta täytyy muistaa että Suomen maassa on useita ääni- ja valojärjestelmiä säilössä eristämättömissä (ainakin enemmän tai vähemmän) tiloissa... Kovin harva yhtye nimittäin purkaa kamat keikkabussista joka kerta lämpimään varastoon...
 
Kyllä ne kamat siis toimii, vaikka pakkasessa säilytettäisiin, ongelma on yleensä nimenomaan noi lämpötilan muutokset ja niiden aiheuttamat kondensoitumiset / jäätymiset...
 
Kyllä se kuolema ne univelat kuittaa...
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti