Muusikoiden.net
21.05.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Äänestys: Aktiivi VS passii ?
1
NeliX4
03.12.2014 12:26:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ikuisuusaihe taas pintaan ..
 
Onkohan tämä vaan mun huomio, mutta tuntuu että aktiivikajarit hiipii pikkuhiljaa ammattilaitteistoihin. Ehkä syynä on, että tiettyyn teholuokkaan on tullut laadukkaita ja halpoja vahvistin komponentteja. Tuo 2x550w (esim yamaha DXR:ssä) tyyppinen vaffari löytyy melkein kaikista aktiivivehkeistä, sillattuna tai ilman. Keikoilla näkyy erityisesti aktiivimonitoreja kasvavassa määrin.
 
Lisäksi erilaiset ethernet-pohjaiset äänensiirtomodulit ovat halpoja ja riittävän luotettavia.
 
Toisaalta tiedän, että aktiivikajareissa käyttöikä on lyhyempi - varsinkin edullisissa vehkeissä. Tiedän montakin 90 (ja 2000-luvun alun) luvun passiivilaitteistoa, jotka on edelleen ihan käypää kamaa ja käytössä. Toisaalta kaikki vähänkin olevinaan systeemit oli silloin passiivisia. Muutamia settejä mitä oon bändeille järkännyt, niin jos kyseessä on mikseri+pa+jakari/prosessori+pääte -systeemi ovat kaikki käytössä ja toimintakunnossa edelleen. Vastaavista aktiiviseteistä on littimet, vahvarit, tuulettimet, kotelot hajonneet ajan mittaan.
 
Olenkin käääntynyt siihen uskoon, että jos ei ole erityisen ammattimaisesta käytöstä kyse, niin AINA mielummin passiivisetti. Mielummin vielä joku semmonen missä vaffari on säädetty vain ko. settiä varten. Poikkeuksena 2x kokoalueaktiivikajaria -setti. Jos siihen laittaa subbarin, niin sitten jo mielummin passiivisetti. Koossa tai painossa ei ole eroa, kun päätteen + liittimet saa paketoitua käytännössä aina 2-3U räkkiin.
 
Kummat kajarit sinä laittaisit Pertti-perusbilebändille? Passiivit- vai aktiivit?
 
Sami_T
03.12.2014 13:41:10
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

NeliX4: Onkohan tämä vaan mun huomio
 
On.
 
Virhe! Tyhjä tai liian lyhyt kirjoitus!
 
"Jos punaiset valot ei edes vilku niin laite ei tee kunnolla töitä." - www.showtekniikka.fi - samitorvinen.blogspot.fi
Arska02
03.12.2014 14:03:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itselläni ei ole aktiivivehkeitä pahemmin ollut, mutta voin hyvinkin olla oikeassa, jos väitän että thomannin halvat t-boxit eivät kovin kestäviä ole.
Himassa käytän dalin 90-luvun kaiuttimia mikserin ja yhtä vanhan kenwoodin vahvistimen kautta. Subbarina paradigmin ultracube 01, perus aktiivivehje. Ihan hifivehkeitä kuitenkin. Sitten kun kaiuttimia ostan katsonvarmaan rcf puolelta.
 
Bitoz.fi - Sound / Light / Rigging
musamies
11.12.2014 17:49:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

NeliX4: Olenkin käääntynyt siihen uskoon, että jos ei ole erityisen ammattimaisesta käytöstä kyse, niin AINA mielummin passiivisetti. Mielummin vielä joku semmonen missä vaffari on säädetty vain ko. settiä varten. Poikkeuksena 2x kokoalueaktiivikajaria -setti. Jos siihen laittaa subbarin, niin sitten jo mielummin passiivisetti. Koossa tai painossa ei ole eroa, kun päätteen + liittimet saa paketoitua käytännössä aina 2-3U räkkiin.
 
Kummat kajarit sinä laittaisit Pertti-perusbilebändille? Passiivit- vai aktiivit?

 
Oma kantani on jos laitteita on tarpeeksi paljon, ehkä on järkevää keskittää tietyntyyppistä tekniikkaa kuten vahvistimia tai kaiutinprosessoreja keskitetysti johonkin räkkiin.
 
Jos laitteita on vähän, vaikuttaa parammalta vaihtoehdolta, että tekniikka on kaiuttimien yhteydessä koska isoa, kallista ja painavaa laiteräkkiä ei tarvi ollenkaan.
 
Pertti-perusbilebändikysymyksen taidan kääntää siihen muotoon mikä itselleni sopii - se sopii missä yhdistyy parhaiten kätevyys, hinta, kestävyys ja hyvä ääni. Perusbilebändissä voi olla se ero, että voi olla vielä helppokäyttöisemmät laitteet paikallaan.
 
Aktiivisetin kiinnostavuutta lisää se kun nykyisin on aika käteviä digitaalimiksereitä joka omalta osaltaa vähentää isojen laatikoiden tai räkkien tarvetta.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti