Muusikoiden.net
26.04.2018
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Välikoon keikka
1
s151669
02.11.2014 11:52:05
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rokkitriolle olisi tyrkyllä keikkaa kesälle. Rekan lavalta ulkona ja silleen. Yleisöä ehkä tulossa 200. Tai sitten 20 :)
 
Omaa kalustoa on 1 15" aktiivisubbanen ja 2 12"+pilli aktiiviyläpäätä. Noilla on sujuvasti vedetty baarit, joskin subbanen on ollut aika hätää kärsimässä. On niillä vedetty niitä 20 hengen ulkoilmakeikkojakin, jolloin tuo subbanen on entistä enemmän jäänyt jalkoihin.
 
Viime kesänä oli noin 50 hengen keikka, johon lainasimme 2 kappaletta 15" subbareita. Hyvä että lainattiin, sillä bassovahvistin kärähti auringossa. Ja taas oli subbariosasto äärirajoilla. Yläpäillä ei vielä ollut hätää.
 
Tämän hetkinen ajatus on, että mitäs jos hommaisi 2 kappaletta 18" subbaria. Ja jonkin T-ampin + jakosuotimen niitä ruokkimaan, koska
 
1) Enempää ei mahdu peräkärryyn.
2) Ja jos mahtuisikin, menisivät yläpäätkin ilmeisesti vaihtoon.
3) Jos yläpäät joskus vaihtuisivatkin, niin subbasosaston laajentaminen on mahdollista omilla tai lainatuilla.
4) Tuollaisella setillä luulisi pärjäävän keikat pisteeseen X, jossa PA on toivottavasti talon puolesta.
 
Ollaanko pahasti hakoteillä, ja jos ollaan niin miksi ?
 

 
Noniin, sitten koittaa keikkapäivä. Ja aletaan ronttaamaan karvakuutioita pitkin pihaa. Alamittaiset ne kuitenkin on, että yritetään nyt ottaa niistä mahdollisimman paljon hupia irti.
 
Aloitetaan vaikka niistä subbasten sijoituksesta. Vierekkäin keskelle lavan eteen vai jalustaksi yläpään alle ? Jämpti pistesäteily vai kampasuodinhässäkkä mutta laajemmalle yleisölle ? Kätevä paikka jollekin rokulle kiivetä joraamaan siinä keskellä ?
 
Entäs ne yläpäät sitten ? Visuaalisestihan niiden paikka on bassostäkin ja kitarastäkin ulkopuolella. Sitten ruvetaan tihrustamaan valmistajan ilmoittamia suuntakuvioita ja koitetaan saada, niin, mitä ? Korkeus yleisön päiden yläpuolelle ? Suuntaus kevyesti sisään ? Paljonko ?
 
Äänenlaadun (ja tilan) kannalta ne yläpäät pitäisi varmaan laittaa lavalta ulos. Kiertelee vähemmän, jne. Vaan mitäs sitten jos sataa ?
 
(Samahan toki koskee subbasiakin, vesi menee karvalankamaton läpi lastulevyyn ja disintegroituu koko paska :( ? Subbaset nyt muutenkaan ei edes mahdu lavalle, ja huono idea koska rakenteita pitkin kiertää ja boundary cancellation (mitä toi on suomeksi? ))
 

 
Ok, kamat on kasassa. Niistä pitäisi jotain ajaa läpikin. Subbasista pitänee ajaa (lähinnä) bassorumpua. Koska se jysäys lienee siellä 80Hz kiepeillä, jakotaajuus pitää olla varmaan ainakin oktaavin tuosta ylös. Vai ? Mitenkäs tuota noin muuten pitäisi lähteä lähestymään ? Säätää jakotaajuutta kunnes kuulostaa hyvältä ? Vanhassa aktiivikuutiossa on kiinteä jakotaajuus joten asialla ei ole tarvinnut vaivata päätään.
 
Kuinkas basso ? Sitä tulee lavalta varmasti "jonkin verran". Jos sitä ottaa PA:han mukaan, syö se potkua basarilta. Ja on kumminkin vaihevirheessä -> muhjua ? Lisää löylyä bassopinoon vaan, snadisti yläpäätä mukaan PA:n kautta ? Vai miten ?
 
Kai tässä jotain muutakin on huomioimatta vielä..
 
Antikitarasankari
NeliX4
03.11.2014 10:15:02 (muokattu 03.11.2014 10:25:06)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.thomann.de/fi/the_box_pro_achat_118.htm on ihan suht kelpo peli.
 
Täältä loput vastaukset: https://www.google.fi/search?q=site … sikoiden.net%20subbarien%20asettelu
 
s151669
03.11.2014 12:30:28
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

NeliX4: http://www.thomann.de/fi/the_box_pro_achat_118.htm on ihan suht kelpo peli.
 
T-Box kyllä aina herättää tiettyjä ajatuksia.
 
Täältä loput vastaukset: https://www.google.fi/search?q=site … sikoiden.net%20subbarien%20asettelu
 
Your search - site:muusikoiden.net subbarien asettelu - did not match any documents.
 
:)
 
Google ei löydä, sitä ei ole olemassa ?
 
Antikitarasankari
Niq
03.11.2014 13:40:41 (muokattu 03.11.2014 13:41:02)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toi on vähän siinä rajoilla että piisaako, mut jos ei tartte mitään alavireistä hevimöyrintää esittää, niin tuo setti voi juuri ja juuri riittääkin. Meidän yhteiskamat jokseenkin suunnittelemasi kokoluokkaa (2x18" subit, pari kilowattia päätettä niille ja dB Opera 410d yläpäät) ja niillä on vedetty ulkoilmakeikkoja rokkibändin kanssa ihan mukiinmenevästi. Mut yleensä noissa ulkoilmajutuissa on jäänyt hotsittamaan että lisää potkua ois voinut olla PA:ssa. (eiks aina? :D)
 
Rekanlavalla soitellessa yläpäät tosiaan pois lavalta ja jätesäkkejä sille varalle että kaatosateen tullessa voi pistää pelit seis ja peittää kaiuttimet. Subbaset voikin vuorata surutta jätesäkeillä, kunhan jättää aukot peittämättä.
 
Jos kyseessä on konttimallin lava, eli kiinteä takaseinä, niin lavavuotoja tulee ihan helvetisti ja kierto-ongelmia tulee varmasti. Ja ne on ihan perseestä soittaakin. Että toivo mieluummin kevytrakenteisempaa, eli pressurakenteista rekanlavaa sitten paikalle. :)
 
NeliX4
03.11.2014 15:37:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

s151669: T-Box kyllä aina herättää tiettyjä ajatuksia.
 

 
Your search - site:muusikoiden.net subbarien asettelu - did not match any documents.
 
:)
 
Google ei löydä, sitä ei ole olemassa ?

 
18 osumaa mulla? Ajattelin vain kun olit t.kamaa muutenkin ostamassa.
 
Kannattaa laskea, onko omien snadisti pienien kamojen hommaamisessa etua vs. hommata hyvä diili varmasti riittävästä PA-sta jostain vuokraamolta. Pienillä toimijoilla on helpompi joustaa kuin isoilla. Saatte kaupan päälle neuvot ja oikeat säädöt.
 
s151669
03.11.2014 16:29:44 (muokattu 03.11.2014 17:30:00)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

NeliX4: 18 osumaa mulla?
 
No nyt ollaankin mystisten asioiden äärellä. Ihan kiva että kuukkeli tähän malliin suodattaa. EDIT: kas kun por^H^H^Hprivaattimoodissa eli ei googlen palveluihin kirjautuneena alkaa tuloksiakin tulla. Kiva.
 
Ajattelin vain kun olit t.kamaa muutenkin ostamassa.
 
Nojaa.. t.ampeista on vissiin voittopuoleisesti myönteisiä kokemuksia.
 
Paria halpissarjan t.boxia olen jossain baarissa kuullut, ja yhtä monitorina. Melkoisen karua on ollut tuo. Toki tuo pro-sarja voi olla parempikin. Ensisijaisesti käytettyä varmaan katsellaan, tai diy-ratkaisua laadukkailla elementeillä. Toki tiedetään että omavalmisteella ei säästä rahaa halvimpiin kaupallisiin nähden, mutta usein on saanut parempaa laatua.
 
Tuollaisetkin näkyi torilla olevan, mutta nekin on siitä mystisiä että mun google ei löydä niistä mitään järkevää.
 
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=932837
 
Kannattaa laskea, onko omien snadisti pienien kamojen hommaamisessa etua vs. hommata hyvä diili varmasti riittävästä PA-sta jostain vuokraamolta. Pienillä toimijoilla on helpompi joustaa kuin isoilla. Saatte kaupan päälle neuvot ja oikeat säädöt.
 
Yksittäisen keikan tapauksessa ei varmasti kannata omia ostaa. Eikä yhtään tätä isomman keikan tapauksessa. Näköpiirissä tosin on, että tämän kokoluokan juttuja saattaisi hyvällä tuurilla tulla enemmänkin, jolloin joka kerta olisi oudot kamat mukana. Ja kun nuo oikeastaan tarttisi pikku päivitystä ihan muustakin syystä...
 
Antikitarasankari
Sami_T
03.11.2014 20:33:59 (muokattu 03.11.2014 20:54:30)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Achat 118 on hintaisekseen ihan ok vehje. Samaan tai vähän isompaankaan rahaan ei saa mitään lähellekään. Sieltä tulee ulos suunnilleen sitä mitä pitää ja sitä tulee yllättävän paljon. Päätetehoa kyllä tarvii olla minimissään joku 700 W / 8 ohm per pönttö. Mistään muusta T-kaiuttimesta en lausu mitään. Silti, kahdella tollasella en kyllä pihalle lähtis tekemään kuin korkeintaan jotain kevyttä musaa ja silloinkin vain ihan pienimpiä keikkoja.
 
T.ampit on AIVAN hanurista. Ainoat tuotteet mitkä tekee edes suunnilleen sitä mitä pitää on wanhat MK- ja Proline-sarjat mutta ne painaa niin paljon että vaikka olis rahat kuinka kintaalla niin ei siltikään tulis mieleenkään tollasten hankkiminen enää tänä päivänä. Budjettipäätteissä QSC GX7 on hinta-/laatu-/painosuhteeltaan ehkä tän hetken järkevimpiä vekottimia.
 
"Jos punaiset valot ei edes vilku niin laite ei tee kunnolla töitä." - www.showtekniikka.fi - samitorvinen.blogspot.fi
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti