Muusikoiden.net
25.05.2018
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Aggregaatti + PA-laitteisto
1
kwanttitatti
08.10.2014 07:26:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ensi kesäksi olisi tarkoitus hankkia jonkin sortin pa-laitteisto ja järkätä omia kekkereitä. Käytössä on 2000 wattinen Autobilin halpis gaatti. Kysymykseksi siis herää, että jaksaako tälläinen vekotin, joka ei yllä ihan tuohon 2000 wattiin tehoiltaan käytännössä, pyörittää minkä kokoista laitteistoa?
 
Pa-laitteistolta odottaisin riittävän mökän kuitenkin monen kymmenen hengen kemuihin pienellä alueella. Foorumilta löytyy varmasti oikean kajarien löytämiseen ohjeet, mutta mitä tulisi ottaa huomioon, kun on kuitenkin osittain tarkoitus järkkäillä aggregaatin kanssa kemuja ulkosalla sekä sisällä. Miten kajarit syövät sähköä tuommoisen gaatin pyörittämänä?
 
BÖÖ!
musamies
08.10.2014 13:10:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itellä on autossa 3000 wattinen invertteri joka tekee sähkö pyörittämään isoa rälläkkää, pientä painepesuria, pientä hydraulihalkojaa....
 
Minun laitteessa sähkö ei kuitenkaan ole niin hyvää laadultaan, että äänentoistolaitteet toimisi siinä surisematta. Tämä ei ole mikään siniaaltomalli vaan aalto ilmeisesti vähän sinnepäin.
 
Sopii epäillä myös aggregaatin tuottaman sähkön laatua
 
NeliX4
08.10.2014 18:25:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pastee tää googleen
 
site:muusikoiden.net aggregaatti
 
Löytyy muutama asia jonka voi tietty kerratakin.
 
Rallattelija
08.10.2014 19:38:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

2000W on jo ihan kivasti mutta kovin kookasta settii sillä ei sähkötä
 
Jos mulla olis tollanen agregaatti ja sähkö olis vielä tarpeeksi sujuvaa ja juuri näillä spekseillä etsisin settiä niin kaks yläpäätä ja yks subi olis mun ratkaisu. Näillä saa menee jo 1200W tehoa. Siihen sitten vielä backline mukaan joka ehkä haukkais 150-250W joku pieni mikseri ja pari ääniprossua tuo yhden 100-200W lisää. Yhteensä siis 1650W. Kaapeissa soundin lisäksi antaisin painoarvoa herkkyydelle ja toki painolle.
 
Watteihin ei kuitenkaan tule tuijottaa täysin sokeasti. Jos ajatellaan kaiuttimen tehon keston olevan 350W niin harvemmin sitä ajetaan tuolla teholla jatkuvana. Piikit voivat taas olla kolminkin kertaisia. 175W on tässä jo lähes kaapin äärirajoilla ja ajamalla 350W tuon 175W sijaan saa äänenpainetta sen 3dB lisää eli ei kovinkaan paljon. Siitä en osaa sanoo jotta mita sellainen isompi tehopiikki aiheuttaisi agragaatilla.
 
-My opinion can be change but not that fact I'm right-
KariS
08.10.2014 20:28:09
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En lähtisi leikkimään.
 
Ensinnäkin agregaatti tarvii vastuskuormaa pohjalle, muuten sen AVR sekoaa piikkien kanssa ja jännitteet heittelee ihan miten sattuu. Esimerkiksi muutama PAR 56 tai vastaava hehkulamppuhökötys pohjakuormaksi.
 
Toiseksi on syytä selvittää onko kyseessä aito siniaaltogeneraattori, modifioitu siniaalto- vaiko digitaalinen, eli melkein puhdas kanttiaalto. Siniaallon kanssa voi pärjätä.
 
Kolmanneksi varalla olisi syytä olla kapasiteettia ainakin kolmannes. Subivahvain imeskelee aika kivasti hetkellistä virtaa kun se lataa konkkiaan...
 
Ja vielä neljänneksi bensakäyttöisten mopojen vääntö ei riitä... vaatisi dieselkäyttöisen. Ainakin omien kokemusten mukaan sellaine on sitkeämpi kuorman alla.
 
Viidenneksi ainakin kiinalaisten teholukemat on kerrottu piillä... joidenkin tehot piin neliöllä...
 
Mutta jos kokeilet niin kerro miten kävi.
 
/Kari
 
Make it idiot-proof and someone will make a better idiot
miksaajasetä
08.10.2014 21:33:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

KariS: Ensinnäkin agregaatti tarvii vastuskuormaa pohjalle, muuten sen AVR sekoaa piikkien kanssa ja jännitteet heittelee ihan miten sattuu. Esimerkiksi muutama PAR 56 tai vastaava hehkulamppuhökötys pohjakuormaksi.
 
Armeija-aikana tuollaisena keinokuormana käytettiin yleensä lämpöpatteria... joka tietenkin sijoitettiin puolijoukkuetelttaan.
 
Rallattelija
09.10.2014 04:56:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

KariS: En lähtisi leikkimään.
 
Oon ite yhden keikan hoitanut agregaatilla. Se tosin oli melkein 12kW härveli ja laadukas vaikkakaan ei mikään täysammatti vehje. Kaikki meni oikeastaan kuin elokuvissa paitsi yksi ainoa ongelma tuossa oli. Tankki oli käyttöaikaan ja tehon tarpeeseen nähden hippasen pieni joten pari kertaa piti illan aikana käydä juottamassa kojetta. tai eihän toi nyt mikään ongelma ollut vaan ennemminkin ominaisuus. Kiinavälineillä en ehkä itse lähtisi kokeilemaan.
 
-My opinion can be change but not that fact I'm right-
Örkinrumilus
09.10.2014 08:04:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itsellä niinikään yksi keikka aggregaatin kanssa tehty. Kyseessä 5kw dieselgaatti, settinä 1,2kwrms aktiivisetti + 01v96. Pohjakuormana 1,4kw lamppuja, joita kokeiluksi kytkin kiinni ja irti aggregaattiin ja totesin että jännite ei notkahtele joten uskalsin vedellä keikan rauhassa. Eikä ollu ongelmia.
 
"Miksei kuulu ääntä?!" "Laita signaalipiuha kiinni mikseriin.."
Sytem
09.10.2014 20:40:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onnistuneesti on meillä kamoja pyöritetty 16A voimavirtaa ulos tarjoavalla diesel-geniksellä. Jotain pohjakuormaa on tosiaan hyvä olla, eikä harmita jos on mittareilla oleva keskus välissä niin näkee että jännitteet on edes sinnepäin.
 
Sit isojen poikien generaattorit on ihan oma lukunsa, sellaiset joiden siirtelyyn tarvitaan traktori (huom. siirtelyyn, ei pyöritykseen) tai iso Hiab-auto. Niistä yleensä tulee valtakunnanverkkoa parempaa sähköä.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti