Muusikoiden.net
21.05.2018
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Malone kajarit
1
mukeli
29.09.2014 12:11:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei,
Onko kellään kokemuksia tuollaisista PA-kajareista?
 
Malone PW-1222 3-tiekaiuttimet 30 cm (12") 1 200 W
 
Malone PW-1022 -PA-kaiuttimet ovat laadukkaat 3-tiekaiuttimet ammattimaiseen äänentoistoon.
 
Selkeä ja tasapainoinen ääni vakuuttaa erinomaisuudellaan, ja PW-1222-kaiuttimet soveltuvatkin loistavasti kaikenlaisiin tilaisuuksiin aina hääjuhlista rock-konsertteihin. Kaiuttimien erikoisominaisuuksiin kuuluu täyteläinen ääni syvine bassoineen, joka saa kuulijan haltioitumaan.
 
Kestävät ja laadukkaat Malone-kaiuttimet soveltuvat säännölliseen ja jatkuvaan käyttöön.
 
Kestävän rakenteensa (kulmasuojat, huopapäällinen ja suojaverkko) ansiosta Malone PW-1222 -kaiuttimet soveltuvat lavakäyttöön ja säilyvät vahingoittumattomana pienistä kolhuista huolimatta.
 
Hanki nyt erittäin kestävät PA-kaiuttimet edulliseen hintaan!
 
Top Features:
 
3-tiekaiutin, jossa on 30 cm:n (12") bassoelementti, keskiäänitorvi ja Piezo-diskanttielementti
RMS-teho 300 W vastaa 600 W:n huipputehoa
Kestää hyvin kulutusta kulmasuojien, huopapäällisen ja suojaverkon ansiosta
Helppo kuljettaa tukevan puurungon ja sivuilla olevien napakoiden kantokahvojen ansiosta
Sopii asennettavaksi jalustalle
 
Ominaisuudet:
 
Liitännät: 1 x speakon-sisääntulo, 1 x speakon-ulostulo, 2 x 6,3 mm jakkisisääntulo, 1 x kullatut, ruuvattavat stereoliittimet
Herkkyys: 96 dB
Taajuusvaste: 30 Hz18 kHz
Valinnainen sub-bass-ääni
Impedanssi: 8 ohmia
 
Einherjar
29.09.2014 12:24:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jotakin kiina-huttua 80-luvun designilla. Ei tuohon hintaan voi saada mitään järkevää uutena.
 
"Sanovat että osaisin miksata, mutta kyllä se viina mahtaa olla minun juttu" -Tuntematon miksaaja
Sami_T
29.09.2014 14:09:36 (muokattu 29.09.2014 14:10:15)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei ole kokemusta mutta:
 
a) edes kaikista halvimmissa t.boxeissa ei käytetä enää piezo-diskantteja. No kyllä niistä piezoistakin ääntä tulee mutta sitä saa mistä maksaa
 
b) ostaa mitä tahansa wehjettä niin jos Googlella ei löydy valmistajan nimellä minkäänlaista valmistajan saittia (tai sieltä saitilta ko. wehkeestä mitään järkevää dataa) niin kannattaa ehkä vielä vähän pohtia
 
"Jos punaiset valot ei edes vilku niin laite ei tee kunnolla töitä." - www.showtekniikka.fi - samitorvinen.blogspot.fi
mukeli
29.09.2014 23:26:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei,
Kiitos vastauksistanne! Lisäksi haluaisin tietää vähän lisää noista PA-laitteiden tehoistayleensä. Ihmettelen mihin tarvitaan tehokkaampia laitteita, jos esim. päätevahvistemen (stereo) tehoksi ilmoitetaan 2 x 300W ja minulla on kajarit
samoin 2 x 300W ja max. äänenpaine ilmoitetaan molemmissa sensitivy 96dB, kun vastaavasti myydän laitteita joiden tehoksi ilmoitetaan 2 x 600W ja päätevahvistin 2 x 600W, niin edelleen saavutetaan vain toi max. 96 dB äänenpaine?( Digitaalisessa äänimaailmassahan tuo on myös max. äänenpaine äänen säreytymättä) Mihin niitälisäwatteja tarvitaan? Onko se niin, että mitä useampi laite kytketään vahvistimeen(syntikka, subbari jne.) tai mixeriin sitä enemmän tehoja tarvitaan. Tai mitä useampi kajari on kiinni kerralla systeemissä esim. lavalla. Eräs kaveri sanoi, että hänellä on 2 x 100W päätevahvistin ja 2 x 100W kaapit ja samat 96dB lähtee niistäkin ilman ongelmia ja ovat riittäneet esim. ison seurantalon keikkaan. Onko myös niin, että on turhaa hankkia isompia teholtaan olevia kaappeja, kuin mitä vahvistin antaa tehoja? Päinvastaisessa tilanteessa oletan kaappien vinkuvan tms. tai jopa hajoavan. Näissä kaikissa em. esimerkkitapauksissa käyteään samankokoisia 12" kaiuttimia itse kaapeissa. Syöpikö esim. 15" kaiutin enempi tehoja Ja mitä hyötyä on samoilla laitteisto-ominaisuuksilla, jos kaiuttimien koko on 15" tai 17" ja max. äänenpaine 96db saavutetaan "vain" niilläkin?
 
miksaajasetä
30.09.2014 00:24:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mukeli: Hei,
Kiitos vastauksistanne! Lisäksi haluaisin tietää vähän lisää noista PA-laitteiden tehoistayleensä. Ihmettelen mihin tarvitaan tehokkaampia laitteita, jos esim. päätevahvistemen (stereo) tehoksi ilmoitetaan 2 x 300W ja minulla on kajarit
samoin 2 x 300W ja max. äänenpaine ilmoitetaan molemmissa sensitivy 96dB, kun vastaavasti myydän laitteita joiden tehoksi ilmoitetaan 2 x 600W ja päätevahvistin 2 x 600W, niin edelleen saavutetaan vain toi max. 96 dB äänenpaine?

 
Tuo sensitivity tarkoittaa kaiuttimen herkkyyttä ja ilmoitetaan yleensä äänenpaineena 1 metrin päässä kaiuttimesta, kun kaiuttimeen syötetään tehoa 1 W. Jos kahdella kaiuttimella on sama herkkyys, lähtee enemmän ääntä siitä, johon voi syöttää enemmän tehoa.
 
Kääntäen voi sanoa myös, että jos kaiuttimella on parempi herkkyys, siitä saadaan sama äänenpaine pienemmällä vahvistinteholla kuin vertailukaiuttimesta. Tästä johtuen vahvistintehot eivät välttämättä kuvaa kovin hyvin edes äänenvoimakkuutta - puhumattakaan muista äänen laadun kannalta tärkeistä asioista, kuten taajuus- ja vaihevasteesta.
 
Yleensä vahvistimet pyritään mitoittamaan siten, että ne eivät missään vaiheessa pääse yliohjautumaan, ja siksi kaiuttimelle sopivan vahvistimen teho on yleensä 1.5 - 2 x kaiuttimelle ilmoitettu tehonkesto, ja prosessoinnissa rajoitetaan käytetty teho sellaiseksi, minkä kaiuttimet kestävät.
 
Lisäksi kannattaa huomata, että sekä kaiuttimille että vahvistimille esitetään hyvin eri tavalla mitattuja tai arvioituja teholukemia (RMS, "Program Power", Peak Power). Siksi tavalliseen, yksivaiheiseen pistorasiaan liitetylle vahvistimelle voidaan ilmoittaa tehoksi esimerkiksi 12000 W, vaikka 16 A:n yksivaihepistorasiasta ei saa tehoa kuin vajaa 4000 W. Jätetään vain mainitsematta se, että tuota huipputehoa saa ulos vain muutaman millisekunnin ajan, kunnes virtalähteen kondensaattorit ovat tyhjentyneet...
 
Einherjar
30.09.2014 01:41:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuossa tulikin jo hyvää selvitystä asiasta.
 
Tiivistäisin vielä, eli vahvarin mitoituksessa on olennaista ettei vahvari pääse menemään särölle. Sen takia se ylimitoitetaan. Esim. 300w (rms) kaappiin kannattaa töötätä pyöreästi 500-700w vahvarilla tavaraa.
Voi verrata esim. auton moottoriin; Rungon valmistaja ilmoittaa hevosvoimien tarpeen liikuttamaan autoa ja moottori mitoitetaan niin ettei se kiehu ensimmäisessä ylämäessä.
Kaiuttimen sensitivity on sitten vaikkapa renkaat; Toiset renkaat rullaa paremmin ja toisilla meno on tahmaisempaa. (Sitten on vielä toki erikseen ohjattavuus, pito, jne.)
 
Sen verran vielä jatkaisin, että pa-kaiuttimien suhteen on osin melko turhaa tuijotella tarkasti pelkkiä lukuja. Varsinkin halvempien kaappien suhteen ilmoitetut watit/herkkyydet/jne. on enemmänkin suuntaa antavia lukuja. Ne on voitu mitata vähän miten sattuu tai jopa vain laskea. "Isojen poikien lelut"-hintaluokassa alkaa sitten luvut olemaan enemmänkin kohdillaan.
 
"Sanovat että osaisin miksata, mutta kyllä se viina mahtaa olla minun juttu" -Tuntematon miksaaja
NeliX4
01.10.2014 10:24:14 (muokattu 01.10.2014 10:24:26)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ikuisuus topicci tää vaffarin koko.
 
Kyl mä oon ostanut 500W (1200W peak) RMS kaappiin 500W (1200W peak) RMS tehoisen vahvarin. Tehtaan sedätkin on semmoisen yleensä speksannut, jos samalla merkillä on ko. kaiuttimeen tehty vaffari. Markkinoinnissa voidaan käyttää jotain muitakin termejä. Ei se vahvistin täysiä luukuttamisesta kulu. Tiputtelemisesta, rikkinäisistä kajareista, säröisestä signaalista ja kuumasta tilasta menee varmasti rikki.
 
Eri asia on sitten, lähteekö vaffarista toi mitä paperissa lukee. Esim. Behkun inke6000:sta varmasti lähti se 6000w @ 4 Ohm, mutta kaikki (siis ihan kaikki) kuulosti tuhnulta mitä sieltä tuli läpi. Huomasin sen, kun iskin powersoftin tekeleen ajamaan samaa hommaa heti perään.
 
IMO mielummin erinomaisen hyvälaatuinen ja pienitehoinen, kuin ei niin hyvälaatuinen ja isotehoinen - Esim. iNuke6000 vs Crown Xti1002. Paras olis erinomainen ja isotehoinen, mutta se onkin täysin eri tarina.
 
Helpoimmalla pääsee kun ostaa aktiivikajarin, ei tarvi miettiä ollenkaan ko. asiaa.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti