Muusikoiden.net
17.01.2019
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Tarviiko jakosuodatinta jos ei käytä subbaria?
1
northern
09.09.2014 23:00:28
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ihmeteltiin treeniksellä uutta pa-kalustoa kun vahvistin ja mikseristä kaikki liut suunnilleen täysillä, eikä siltäkään meinaa kuulua. Huhu kertoi että jakosuodin voisi auttaa ongelmaan. Onko huhussa perää vai onko jakosuotimella muuta käyttöä kuin ohjaa eri taajuudet yläpäille ja subbarille? Meidän setissä tosiaan sitä subbaria ei ole.
 
Etsiikö bändisi hyvää studiota jossa työskennellä halvalla? Ota siinä tapauksessa minuun yhteyttä.
Roadari
10.09.2014 00:07:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tauti on siis selvillä, mutta aiheuttaja ei. Lääkkeen valmistaminen on siis lähes mahdotonta.
 
"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa."
Rallattelija
10.09.2014 01:18:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

northern: Ihmeteltiin treeniksellä uutta pa-kalustoa kun vahvistin ja mikseristä kaikki liut suunnilleen täysillä, eikä siltäkään meinaa kuulua. Huhu kertoi että jakosuodin voisi auttaa ongelmaan. Onko huhussa perää vai onko jakosuotimella muuta käyttöä kuin ohjaa eri taajuudet yläpäille ja subbarille? Meidän setissä tosiaan sitä subbaria ei ole.
 
Jakari ei auta teitä millään tavalla. sen tehtävänä on erotella yhdestä signaalista eri taajuuskaistat omiksi signaaleikseen. sillä siis ei periaatteessa ole mitään tekemistä äänen vahvistamisen kanssa.
 
En tiedä kuinka aloittelijoita olette äänikamojen kanssa mutta kuulostaa siltä kuin ette olisi muistaneet kääntää GAIN potikkaa ollenkaan.
 
ainakin FBT merkkisissä mikserivahvistimissa saattaa olla mikserin takana pieni potikka joka ajaa samaa asiaa kuin erillisessä vahvistimessa olevat volumen säädöt. en yllättyisi jos jollakin muulla merkillä sattuisi olemaan tämmöinen säätö.
 
Jotkin halvemmat mikserit saattavat vuotaa ääntä jo uutenakin vaikka kaikki namiskat ei olisikaan kohdillaan. onko mikserissä mahdollisesti jossain kanavaliukujen lähellä namiskuukkeleita joissa lukisi "ST" "LR" tai ehkä jotain muuta mutta antaisi vihjettä siitä että kama ohjataan master liukuun.
 
Vielä hätäpäissään tulee mieleen onko kytkennät oikein. en ole koskaan tullut testanneeksi tätä mutta jos ainoa asia mitä kaapeista tulee ulos on jotain avutonta diskanttipihinää niin ettette olisi kytkenyt niitä kaapeille meneviä johtoja master outtiin. silloin kaapeille menee pelkkä signaali vahvistamattimana jolloin kaapeista saattaa kuulua jotain avuttoman pientä pöhinää. täähänkin auttaisi oikeat kytkennät.
 
Jos haluatte oikeasti vastauksia niin kertokaa ihmeessä mitä kamoja teillä on. Jos kysymys on kysymyksesi kaltainen ei tuu ääntä niin kukaan ei oikein voi siihen vastata mitään. ennemmin kerrot vaikka johtojen merkkiä ja mallia myöten (liialla pärjää aina mutta jos sulta puuttu tikkarin hinnasta 5c niin kauppaan jää) mitä laitteita sulla on niin alkaa helpottamaan. Sitten voisi olla vielä kiva tietää signaalireitti jonka olet kytkenyt. Eli kerrot minkä laitteen olet kytkenyt minnekkin aloittaen sieltä mistä ääni tulee ja lopettaen sinne minne ääni menee.
 
Ja muuten tulikos kamojen kanssa ohjekirjasia?
 
-My opinion can be change but not that fact I'm right-
rintapek
10.09.2014 06:24:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No jakari tai mikään muukaan laite ei tommoiseen ongelmaan auta.
 
Jos laitteet on ehjät ja kytkennät kunnossa, niin kyl toistaiseksi jokaisesta bändikäyttöön tehdystä laitteesta joka vastaan on tullu lähtee ääntä ainakin määrällisesti sevverran, et vieressä seisten ei tartte ihmetellä, et "onks tää päällä".
 
Jos kamat on oikeesti alamittaiset ja niistä yrittää repiä ne vihoviimeiset vatit pellolle, niin kyl korvan pitäis kertoa, et ny kamoja koitetaan luukuttaa liikaa. Ääni kun menee muroille kuin joku kusis niihin muroihin tai mahdollisen limitterin tms sisäänrakennetun suojapiirin puuttuessa peliin saundi muuttuu muuten vaan paskaksi. Mut kyl sitä ennen jo ääntä kuuluu sillai, et ei tartte olla korva kiinni ämyrissä ihmetelläkseen.
 
Mut jotain on yleensä pielessä jos vahvarin potikoiden tarttee olla kaakossa. Joko säädöt on päin persettä tai sit kamat on tosiaan alamittaiset, mut tosiaan hyvinkin minikamoista yleensä lähtee ääntä silviisiä, et ei sitä ihmisen korvat kestä. Niinpä meille einiinkauheenammattilaisille kamojen ja korvien kannalta suositeltava tapa on semmoinen, et jos mun nuoruuteni kamoilla vedetään, ni mikseriä ajetaan sillai, et viisarit hakkaa ittensä mutkalle tappia vasten. Se on saundia. Vahvistimen potikat sit vaan käännetään asentoon "nyt kuuluu tarpeeksi". Uusia kamoja saa aina rahalla kaupasta, mut täs meikäläisen nykyisellä reviirillä ei o hirveen montaa korvakauppaa. Koskenkorvakauppoja kyl on useampikin.
 
Jotenkin semmoinen normimenettely on semmoista, et reenikämpällä ensiks kamat alkaa kiertämään ja jos niit vielä lujempaa ajetaan, ni seuraavaksi ne menee muroille ja alkaa kuulostamaan paskalta. Äänenpaineet sit loppuu vasta noiden ilmiöiden jälkeen.
 
Mut mitä ongelmaasi tulee, niin jos vielä olisin valtion leivissä, niin sanoisin, että vika on johdossa. Tai sit se voi olla päälle kytkeytynyt limitteri/lämpösuoja tms, jolloin vehje ei o rikki vaan tekee just mitä pitääkin. Joka tapauksessa vanha autonkorjaajan vianmetsästysohje kuuluu, et vikaa kandee alkaa metsästämään helpoimmasta ja halvimmasta päästä. On ihan turha miettiä moottorin vaihtoa jos ainoo vika on ruostetta kolmen markan bensansuodattimessa.
 
Tommoisen ongelman sattuessa mä ny ekaks kytkisin vahvariin cd tms soittimen ja varmistaisin, et vahvari ja ämyrit toimii. Sit miettisin, et onko vika mikserissä, sen säädöissä vai käyttäjässä. Jos mikseri on uusi, niin se on vioista helpoin korjata koska siinä on takuu.
 
Uusia kamoja sisäänajettaessa muuten voi käydä sillai, et oikeesti sormi suussa joutuu ihmettelemään, et mikä täs VOI olla pielessä. Etenkin jos seuraavalla kerralla vaan laittaa virrat päälle vehkeisiin ja kaikki pelittää kuin unelma, niin ongelma jää ikuiseksi arvoitukseksi.
 
Niinpä olen iän myötä tullu pähkäpäätelmissäni siihen tulokseen, että kaikki bändikamat ovat naisia. Ihania ja tavoiteltavia, mut miehelle iankaikkinen mysteeri. Bändikamat tosin eivät koskaan nalkuta. Pahimmillaan ainoastaan ryhtyvät mykkäkouluun.
 
Otetaas Jallua, koska sitä näyttää olevan vielä hieman.
 
NeliX4
10.09.2014 10:28:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

:)
-
Virhe! Tyhjä tai liian lyhyt kirjoitus!
 
northern
10.09.2014 13:46:03
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mikseri, piuhat, vahvari ja kaapit ostettiin käytettyinä. Kurkkaan tarkat merkit/mallit seuraavissa bänditreeneissä. Osa bändiläisistä käyttänyt samoja kamoja edellisen omistajan luona ja silloin riitti kuulemma kun vahvarista oli potikat suunnilleen puolessa välissä.
 
Ulos tuleva ääni sinänsä kuulostaa olevan ok, tulee vaan sen verran hiljaa että ei muun bändin yli paljon mitään kuulu. Muun bändin volume pysyy mielestäni suht maltillisena. Tosta videosta saa ehkä vähän käsitystä miten kovaa rumpali hakkaa kannuja:
http://youtu.be/UUWCH16RtzY
 
Laitteet on kytketty:
Shure58 > mikseri (kanavan gain säädetty oikein, liuku täysiä, master liuku täysiä) > vahvistin (kaikki kaakossa) > kaiuttimet
 
Etsiikö bändisi hyvää studiota jossa työskennellä halvalla? Ota siinä tapauksessa minuun yhteyttä.
nannne
10.09.2014 13:57:55
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

northern: Laitteet on kytketty:
Shure58 > mikseri (kanavan gain säädetty oikein, liuku täysiä, master liuku täysiä) > vahvistin (kaikki kaakossa) > kaiuttimet

 
Kyllähän tolla gainirakenteella jo asioita särkee.
 
Onko xlr:t sun muut kaapelit ihan ehjiä? Pikkuvikasena helposti vaimentavat sen kuudesta desibelistä äärettömään.
 
musamies
11.09.2014 10:03:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Allekirjoittanut on hyvällä menestyksellä löytänyt mitä moninaisimpia teknisiä vikoja haarukoimalla - ensin pyritään sulkemaan pois ehjät laitteet - kokeillaan jollain muulla tavalla tai muita laitteita hyödyntäen mitkä kaikki mikit, piuhat, mikserit, kaiuttimet jne. on täysin ehjiä.
 
Lopulta jäljelle jää rikkinäisät, jotka voi olla rikkinäinen liitin, rikkinäinen potentiometri, rikkinäinen muu komponentti. Koko kokonaisuutta yhtä aikaa arvioiden tyyliin miks nyt ei kuulu kunnolla on vaikea luotettavasti löytää vikaa.
 
htm
12.09.2014 13:05:09
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

musamies: Allekirjoittanut on hyvällä menestyksellä löytänyt mitä moninaisimpia teknisiä vikoja haarukoimalla - ensin pyritään sulkemaan pois ehjät laitteet - kokeillaan jollain muulla tavalla tai muita laitteita hyödyntäen mitkä kaikki mikit, piuhat, mikserit, kaiuttimet jne. on täysin ehjiä.
 
Lopulta jäljelle jää rikkinäisät, jotka voi olla rikkinäinen liitin, rikkinäinen potentiometri, rikkinäinen muu komponentti. Koko kokonaisuutta yhtä aikaa arvioiden tyyliin miks nyt ei kuulu kunnolla on vaikea luotettavasti löytää vikaa.

 
Siis kuuluuko sieltä nyt mitään, vai eikö volat vaan riitä kuulumaan bändin yli?
 
www.signumfreud.com www.facebook.com/maenhaluakuunnellarekords
northern
08.10.2014 14:11:57
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Muistimpa viimein kirjotella treeniksellä kamoja ylös.
 
Mikseri: Spirit Folio SX, soundcraft.
Gainit suunnilleen puolessa välissä, kanavien liut nollan kieppeillä, master täysiä.
 
Vahvistin: Samick k-9280 800 watts power amplifier
Volat täysillä
 
Kaiuttimet: Ubl tr series tr105
 
Huomasin sellasen jutun kun koitettiin intronauhaa soittaa että toisesta kaiuttimesta ääni kuulostaa paljon kirkkaammalta kuin toisesta. Toisesta tuntuu puuttuvan alapäätä ja toisesta yläpäätä. Myös sellainen ihmeellisyys havaittiin että stereoraitojen liut eivät vaikuta äänenvoimakkuuteen mitenkään, ainoastaan gainin vääntely.
 
Etsiikö bändisi hyvää studiota jossa työskennellä halvalla? Ota siinä tapauksessa minuun yhteyttä.
Rallattelija
08.10.2014 15:11:31
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

northern: Muistimpa viimein kirjotella treeniksellä kamoja ylös.
 
Mikseri: Spirit Folio SX, soundcraft.
Gainit suunnilleen puolessa välissä, kanavien liut nollan kieppeillä, master täysiä.
 
Vahvistin: Samick k-9280 800 watts power amplifier
Volat täysillä
 
Kaiuttimet: Ubl tr series tr105
 
Huomasin sellasen jutun kun koitettiin intronauhaa soittaa että toisesta kaiuttimesta ääni kuulostaa paljon kirkkaammalta kuin toisesta. Toisesta tuntuu puuttuvan alapäätä ja toisesta yläpäätä. Myös sellainen ihmeellisyys havaittiin että stereoraitojen liut eivät vaikuta äänenvoimakkuuteen mitenkään, ainoastaan gainin vääntely.

 
Oletko liittänyt sen cd soittimen tai vastaavan siihen mikserin stereokanavaan plugeilla vai RCA liittimillä. En kyseistä pöytää oikein tunne mutta mahdollisesti se RCA saattaa ohittaa liu'ut kokonaan ja sitä hallitaan vain gainilla. Plugeilla sitten toimii liutkin.
 
Katso nyt sitten ensimmäisenä että ne kaapit on ehjät. kytke ne kaappi kerrallaan järjestelmään ja tutki tilannetta onko niissä elementtejä pimeenä. Jos toiminnassa on pelkka diskantti elementti niin kaikki ulos tuleva ääni on palkkää kihinää. päinvastaisessa tapauksessa soundi on tosi tosi tunkkainen.
 
Sitten tosta vahvistimesta. 800W?? joo siis kyllähän tuo paikkansa pitää. Hommassa on vaan se mutta, että tapoja ilmoittaa vahvistimen tehot on muutamia. Tässä tapauksessa on ilmoitettu hieman harhaan johtavasti. Laite lupaa siis 800W tehoa mutta yhteensä. eli se jaetaan kahteen kanavaan jolloin jää enää 400W per kanava. nää vatit tupataan ilmoittamaan 4ohmin kuormille eli 400W per kanava 4ohm kaapille. teidän kaapit nyt kuitenkin on 8ohmiset joka taas tarkoittaa että käytössä on vain 400W joka jaetaan kahteen kanavaan jolloin kanavan tehoksi saadaan noin 200W per kanava. eli teidän vahvistin muuttui hetkessä 800 wattisesta 200 wattiseksi.
 
tuolla lisäinfoa teidän kaiuttimista https://www.jblpro.com/pages/mi/tr_series.htm
 
toi 200W on karvan alle kaappien suosituksen joten pitäs olla ihan ok. ennemmin kyllä hiukan liian iso pääte kuin pieni. ja mitä noista laitteista voisi päätellä niin kyllä noi kaapit ja pääte jää rokkihommissa hiukkasen jälkoihin ja hevi hommissa niitä ei edes huomaa. ehjänäkin siis.
 
-My opinion can be change but not that fact I'm right-
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti