Muusikoiden.net
25.05.2018
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: "hätävalot" UPSiin kiinni?
1
lighthead
06.07.2014 10:45:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Upseja on tietty paljonkin käytössä valotiskien kanssa mut onko jollain ollut lamppuja varavirrassa kiinni? Mietin vähän semmosta, että laittais jokusen lediparrin siltä varalta, että valosähkö napsahtaa. Vois vetää edes biisin loppuun jonkunlaisessa hämyssä.
Okei jos näin tekee niin uskaltaisko vetää niin, että UPS lavan nurkalla ja siitä sähkö ledeille ja pitkällä roikalla etupäähän valotiskille. (Mulla on vain yksi UPS).
UPS saattaa tietty piippailla jotain häiriöitä siellä lavan päässä enkä ole vieressä kuulemassa.
 
Sami_T
06.07.2014 23:46:41 (muokattu 06.07.2014 23:56:13)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

lighthead: onko jollain ollut lamppuja varavirrassa kiinni?
 
En oo missään nähnyt moista enkä oo ikinä kuullut että kukaan olisi tollaista pohtinut. Jos on keikalla yhtäkkiä koko valosetti pimeänä niin se on merkki siitä että Jotain On Tehty Väärin(tm). Sähkökatkoja, siis isompia sellasia, tietenkin aina joskus on mutta siinä kohtaa on isompiakin ongelmia kuin se että lavan lamput ei toimi.
 
"Jos punaiset valot ei edes vilku niin laite ei tee kunnolla töitä." - www.showtekniikka.fi - samitorvinen.blogspot.fi
Rallattelija
07.07.2014 01:02:22
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sami puhuu kyllä asiaa. Toi olis vaan perseilyn varmistamista. Mulla on ainakin ideana jättää sinne vaiheisiin aina hiukkasen höllää. ei nyt tuhatta vattia mutta höllää silti. Tietysti on olemassa se riski ilman mitään mokiakaan menee virta lampuista mutta oletettavasti silloin pimenee myös äänilaitteetkin niin siinä ei silloin tartte kauheesti ressata monellako LED parrilla tai millä välkkeillä vetää sen piisin loppuun.
Jos taas ei menis kuin valo niin todennäköisesti menee vaan osa. Niitä tuskin korvataan parille LED kannulla. Silloin on tehty jotain väärin tai jos ei niin sitten on jotain menny rikki. Jollain pikkukeikalla toi vois olla sellainen OK kärkestely.
 
Mutta jos koet tarvitsevasi tollasta backuppia niin koet tarvitsevasi sen yhden roikan lisää sinne lavan suuntaan ja otat sen UPSin toimintapisteellesi ja vedät siitä sitten roikalla lavalle niilla parille parrille.
 
Ja jos epäillyttää niin suosittelen jotain tällaista http://www.clasohlson.com/fi/S%C3%A4hk%C3%B6nkulutusmittari/36-4444
 
-My opinion can be change but not that fact I'm right-
lighthead
07.07.2014 09:52:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo - ootte ihan oikeassa. Ylimääräistä säätöä joka on vaan huonoa laastaria. Yhtä pientä hippifestaria tossa muistelin missä pienillä puskalavoilla sähköt välillä tipahteli. Siitä tämä pohdinta.
 
H4bu
07.07.2014 15:15:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kannattaa ostaa hyvä taskulamppu. Jos sähköt menee kesken keikan poikki ja äänelle saadaan jostain repästyä jonkun pirtin peränurkan/pikkuaggregaatin sähköt niin silloin on tärkeää että edes artisti näkyisi. Sitten vain sinne eturiviin osoittelemaan taskulampulla
 
Sytem
08.07.2014 08:18:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen vetänyt valot upsin perässä, parina vuonna yhdessä erikoistapahtumassa jossa juttujen tekemisen lähtökohta on "koska niin voi tehdä". Setissä oli muistaakseni 4kw parreja ja epälukuinen määrä ledejä. Upsin kokoluokka oli kaksi eurolavaa, liitäntä molempiin suuntiin 63A voimavirta. Jostain teollisuuslaitoitoksesta se oli purettu toimivana ja tuonne roudattu. Oikeakin hyöty siitä oli kun talon rasiossa on jännitettä hiukan yli 250w, tuo aktiivi-upsi teki siitä nättiä 230v 50hz sähköä.
 
Tämän viikon maaseutu-keikalla oli käytössä vähän pienempi upsi tiskejä varten, upsi oli monnarilandiassa digitiskin ääressä ja siitä pitkällä sukolla keulaan valotiskille. Keulan analogitiskiä ei upsattu, huutocom sen sijaan kyllä. Tuo siis puhtaasti pitämässä tietokoneet käynnissä mahdollisten räpsyjen sekä tarvittaessa tehtäväksi suunnitellun sähkönsyötönvaihdon ajan. Äänisetti ajettiin valtakunnanverkolla ja valot geniksellä, homma oli ukkosen varalta suunniteltu niin että muutamassa minuutissa äänikin olisi ollut genis-syötössä, tai geniksen pettäessä valosetti kevennettynä äänen syötössä.
 
Miku_K
01.08.2014 19:30:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Näin sähkärinä ymmärrän hyvin UPSin käytön varsinkin kohteissa jotka ovat huonon sähkön perässä. Ei sellaisen sähkön kuin edellinen kaveri kirjoitti koska tuollaisen jännitteen, eli 250V perään on turvallinen vielä kytkeä laitteita. Toleranssit sähköisissä kulutuslaitteissa on 10% joten 250V osuu vielä yläkentille. Laaduttomampi vehje kyllä saattaa siinäkin jännitteessä räjähtää mutta pääsääntöisesti laitteiden pitäisi sen kestää. JosUPS kestää ylijännitteen, on se hyödyllinen kapine.
 
Alijännite on taasen paljon yleisempää. Tavanomainen ongelmatilanne on sellainen että jännite on ok ilman kuormaa mutta tippuu kun kuormaa lisätään. Tuolloin jos UPS kestää ja reguloi jännitettä, laite on itsensä maksanut takaisin. Digihimmelit rikkoituu jossain vaiheessa jos jännite menee liian alas tai ainakin alkavat sekoilemaan.
Mieleeni tulee yksi keikka ruotsinkielisellä rannikolla jollain veturitallilla vuosia sitten jolloin pimensimme puoli taajamaa ja muutaman huoltoaseman 24kW PAR-kannujen vuoksi. Oulusta asti valvomosta käsin verkon jännitettä nostettiin tarpeitamme varten että saatiin keikka raavittua. Hakkuripäätteillä ei tosin olisi varmaan pärjätty. Todella hyvää palvelua verkkoyhtiöltä, muuten.
 
Vähän OT mutta tarpeeksi läheltä liippaa. Voisi kuvitella että pieni osa valoista sekä yksi yläkerran pääte olisi ihan järkeväkin laittaa UPSin taa. Silloin vian sattuessa, oli se sitten valtakunnan verkon vika tai oma turaus, olisi juontajalla mahdollisuus sanoa "tekniikka petti" kaiuttimissa siten että hänet nähtäisi :D
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti