Muusikoiden.net
26.05.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Ongelmana basarin mikin kierto
1
vode
24.04.2014 20:48:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olisiko kellään antaa apua: hankiittiin bändille subbari, jatkuva teho 1000 w, jolla on tarkoitus saada rumpujen basari kuuluviin keikalla. Nyt ongelmana kierto joka alkaa kun äänen tason nostaisi juuri riittävän ylös. Eli ei pysty lisäämään basarin volumea ilman kiertojyrinää. Pitäisikö pa-kaapit ja basari asettaa kuinka kauas eteen keikalla ettei kiertoa tulisi. Pelkillä pa-kajareilla, 600 w jatkuva teho, pystyy basarin mikin miksaamaan täysille, mutta ääni jää liian kimeäksi napsuksi eikä teho sittenkään riitä saamaan basaria kuuluviin.
 
zak69
24.04.2014 21:24:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mistä kohtaa mikitetään, ehjä vai reiällinen resokalvo, dempattu/vireessä? ja onko gatea/kompuraa pelissä vai meneekö ihan luomuna??
 
Case on aina niin tapauskohtainen juttu...
zouwi
24.04.2014 23:10:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Helpottaisi opastamista myös jos tietäisi että millaisella mikillä sitä mikitätte, miten basari ja subi on tällä hetkellä sijoiteltuna, millaisella eq-säädöllä vedätte ja millaista soundia tavoittelette. Parhaan kuulonen basarin jysäys ei tule sillä että vedetään vaan hitosti lisää volaa johonkin basarin tietämillä olevaan satunnaiseen mikkiin.
 
Sami_T
25.04.2014 01:10:11
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pistäkää nyt ekana jotain tuttua musaa cd:lta soimaan ton systeemin läpi ja pohtikaa voisko olla että se subbari on vaan aivan liian lujalla suhteessa yläpäihin.
 
"Jos punaiset valot ei edes vilku niin laite ei tee kunnolla töitä." - www.showtekniikka.fi - samitorvinen.blogspot.fi
atheos
25.04.2014 01:21:41
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kieltämättä annetulla infolla tulee ensimmäiseksi mieleen että tässä on korjattu ongelmaa jota ei ole. Ihan ensiksi lähtisin itse epäilemään mikkiä, mikitystä tai miksausta.
 
Laulaja on lyömäsoitin.
Jaava
25.04.2014 15:50:03 (muokattu 25.04.2014 15:51:05)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Edit: ei mitään.
 
"Katastrofien ei pitäisi kestää näin kauan, haluan aamiaista!"
ÄM
26.04.2014 16:13:09
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse olen saanut moisen ongelman aikaiseksi, korkeintaan niin, et ollaan jossain kumisevassa nurkassa, jossa basari ja subbari molemmat sielä huoneen nurkassa.
 
Jos mikin asettelu (reikä basarissa, mikki reiän suulla), basari ja sen vire , eg-säädöt ja mikki on edes jotenkin OK, ei moista ongelmaa pitäis ilmetä.
 
En pitäis tinkimättä kiinni, rummun luontaisesta soundista (jos on iso soiva, demppaamaton), vaan keskittyisin kokonaisuuteen ja sen kohdalleen saantiin. Eli demppaa sen rummun sopivasti ja mikkireikä kehiin, jos ei ole. Tällä säästää paljon vaivaa, vaihteleviin keikkapaikkoihin mentäessä ja säätämään ryhtyessä. Kokonaissoundi haltuun; ei ne ihmiset sinne basaria tule kuuntelemaan, ne tulee tuntemaan sen. "Booooooooooooooom!" ei tunnu, se vituttaa, "TUM!!!" tuntuu ja saa ihmiset viihtymään.
 
Eq:lla haette, korkeammilta taajuuksilta sopivasti korostellen, halutun napsun. Keskivaiheilta tiputatte, laajaltakin kaistalta, "mutaa" ja muuta vittumaista kuminaa. Alataajuuksilta voi, korostaen, hakea humahdusta kehiin.
 
Ei pitäis olla ongelmia. Gate ja kompura on plussaa, toki olis hyvä tietää mitä niillä touhuaa. Itsekään en koe mestaritasoisesti tietäväni, mutta maaliin on päästy.
 
Mieluummin rohkeesti metsään, kuin arasti paskaan!
vode
06.05.2014 15:02:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No niin, mikissähän se syy ilmeisesti oli. Käytössä oli siis ensin Thomanin T-sarjan basarimikki, halpis sellainen. Testattiin kaverin AKG:tä, 30 vuotta vanha, se sama malli jota kai edelleenkin myydään, joku 112, tai 211-numero siinä oli merkkinä. Johan oli eroa. Kiertoa ei lähes ollenkaan kun testattiin treenikämpällä, missä basari käytännössä subbaria vastapäätä. Sai naputella paljon kovempaa, ennen kuin kiertoa alkoi tulla. Katsoin teknisistä tiedoista ja tuo T-mikin ohmi-lukema oli jotain yli 200 ja AKG:n taisi olla vähän päälle 100. Itse en ymmärrä näistä herkkyyksistä, mutta vaikuttaisiko tuo asiaan, siis kiertoherkkyyteen? Kaveri ehdotti AKG:n rinnalla myös Shure 52 beta -mallia basarimikiksi. Molemmat ilmesesti siinä 150-170 euron tietämissä. Olisiko TAAS näin, että halpaa ei köyhän kannata ostaa.
 
tito
06.05.2014 15:28:57
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pienillä lavoilla kun subi on lähellä basaria on ongelma lähes aina ratkennut etukalvon lisädemppauksella. Sen on ainakin omassa tapauksessa ollut juuri se resokalvo joka on lähtenyt soimaan liian herkästi alataajuuksien mukana ja edesauttanut bd-mikin kiertoa. Ja joo, laadukas mikki auttaa.
 
Hetken häpeä korvaa vuosien harjoittelun.
Sami_T
06.05.2014 18:02:58
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

vode: Katsoin teknisistä tiedoista ja tuo T-mikin ohmi-lukema oli jotain yli 200 ja AKG:n taisi olla vähän päälle 100. Itse en ymmärrä näistä herkkyyksistä, mutta vaikuttaisiko tuo asiaan, siis kiertoherkkyyteen?
 
Ei vaikuta.
 
Kaveri ehdotti AKG:n rinnalla myös Shure 52 beta -mallia basarimikiksi. Molemmat ilmesesti siinä 150-170 euron tietämissä. Olisiko TAAS näin, että halpaa ei köyhän kannata ostaa.
 
Kyllä se vaan valitettavasti taitaa taas olla näin.
 
"Jos punaiset valot ei edes vilku niin laite ei tee kunnolla töitä." - www.showtekniikka.fi - samitorvinen.blogspot.fi
zouwi
07.05.2014 01:43:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

vode: Kaveri ehdotti AKG:n rinnalla myös Shure 52 beta -mallia basarimikiksi. Molemmat ilmesesti siinä 150-170 euron tietämissä. Olisiko TAAS näin, että halpaa ei köyhän kannata ostaa.
 
Pariin otteeseen on tainnut jossain tulla vastaan tuo shuren pg-sarjan rumpumikkisetti ja sen verran olen ihmetellyt että en viitsi siihen ainakaan omia rahojani upottaa. Jos samaan rahaan pitää saada rumpumikit joilla voisi jotain tehdäkin niin bonham-meiningillä käyttää rahansa paljon fiksummin.
 
Nyt kun teillä näyttää olevan tilanne että on mahdollista vertailla ainakin joitain mikkejä niin suosittelen käyttämään treeniksellä pari tuntia siihen että vertaa mikkejä toisiinsa. Kiertoherkkyys "laatumikeissä" on yleisesti ottaen varsin riittävällä tasolla mutta eri mikeistä saa ulos huomattavan erilaista ääntä. Beta52 on enemmän sellainen rokkimikki jossa basarista tulee potku ja jonkunlainen läpsäys, tuota 112:ta voisi luonnehtia yleisesti rauhallisemmaksi kapineeksi. Noiden lisäksi samaan hintahaarukkaan osuu Sennheiserin 602 joka on jotain noiden välimaastosta. Itse omistan ainoastaan yhden basarimikin ja se on juuri tuo beta52 johtuen siitä että yli 90% keikoista mitä omalla kalustolla teen on enemmän tai vähemmän rokkenrollia.
 
Tärkein asia kuitenkin on että se rumpusetti on lähtösoundiltaan terve ja vireessä. Huonosti viritety basari hyvällä mikillä on huonosti soiva rumpu josta otetaan hiton luja ääni ulos. F-musiikista saa rumpujen viritysmittaria, se voi hyvinkin olla parempi investointi kun mikään mikrofoni.
 
vode
07.05.2014 11:31:53
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitosta vaan kaikille vastanneille ja osallistuneille.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti