Muusikoiden.net
23.06.2018
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Tapahtumatekniikkayritykset ovat identtisiä
1 2 3 4
Henri93
06.02.2014 22:40:53
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Valittelin vaimolleni kuinka tekniikka-alan yritykset ovat niin identtisiä. Tällä kertaa normaalisti juttuihini tylsistyneellä vaimollani olikin loistava tarina tähän liittyen. Lue ajatukseni ja tarina täältä: http://valobisnes.blogspot.fi/2014/ … nisiivu-pitaa-leikata-keskelta.html
 
http://valobisnes.blogspot.fi/
miffe
06.02.2014 22:54:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Henri93: Valittelin vaimolleni kuinka tekniikka-alan yritykset ovat niin identtisiä. Tällä kertaa normaalisti juttuihini tylsistyneellä vaimollani olikin loistava tarina tähän liittyen. Lue ajatukseni ja tarina täältä: http://valobisnes.blogspot.fi/2014/ … nisiivu-pitaa-leikata-keskelta.html
 
Eivät ole identtisiä. Lisää vuosia ja opit erottamaan ne paremmat.
 
entinen turkulainen
nannne
06.02.2014 23:12:54
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

"Kukaan ei ole erikoistunut mihinkään vaan kaikkien erikoistuminen tuntuu olevan yleispätevyys (joka tarkoittaa, ettei ole missään erityisen hyvä)."
 
Täsä tökkäs jo.
 
Henri93
06.02.2014 23:20:20
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

miffe: Eivät ole identtisiä. Lisää vuosia ja opit erottamaan ne paremmat.
 
Kyllä jotkut yritykset ovat parempia ja toiset huonompia, mutta tiedän sen ainoastaan, koska olen pyörinyt näiden yritysten kuvioissa. Kun menen katsomaan yrityksien web-sivuja ja brändiä, ovat kaikki yritykset "samalla viivalla".
 
Kaikki yritykset tarjoavat; valoa, ääntä ja kuvaa
Kaikki yritykset ovat; asiantuntijoita, kokeneita, tekevät pieniä ja suuria, osaavat suunnitella, tuottavat elämyksiä, ovat korkealaatuisia, tarjoavat kaikenlaisille asiakkaille kaikkea
 
Mikä näistä on paras kun kaikki ovat homogeenisia eli identtisiä toisiinsa nähden?
 
RMC = Valoa. Ääntä. Kuvaa. Huipputekniikkaa ja asiantuntevaa palvelua.
Ota yhteyttä. Tehdään tapahtumastasi entistäkin isompi elämys.
 
Eastway = Toimitamme teknisiä ratkaisuja ja teemme suunnittelupalvelua vuosikymmenten kokemuksella niin pieniin kuin suuriin tapahtumiin. Tekniikkatarjontamme ja -osaamisemme kattaa kaikki osa-alueet: äänen, valaistuksen, av-teknologian, lavarakenteet ja tietenkin vaativienkin tilaisuuksien suunnittelun ja hallinnan.
 
Sound Engine = Sound Engine on erikoistunut tapahtumatuotantoon. Teemme suunnitelmista elämyksiä monipuolisesti tekniikkaa hyödyntäen. Meiltä saat kaikkiin tilaisuuksiin äänentoiston, erilaisia valaistuksia, video- ja kameratekniikan, lavasteet, somisteet, kalusteet, teltat, alumiiniset trussirakenteet.
 
Broadway = Broadway Finland Oy on tapahtumatekniikkaan erikoistunut yritys, joka tuottaa yksilöllisiä audiovisuaalisia ratkaisuja yrityksille ja yhteisöille kaikkien yleisötapahtumien ja tilaisuuksien järjestämiseen. Laadukas tapahtumatoteutus, korkealaatuinen tekniikka sekä ammattitaitoinen ja palvelualtis henkilökunta takaavat tapahtumasi onnistumisen.
 
Turku Audio = Onnistunut tapahtuma perustuu osaavaan suunnitteluun ja ammattitaitoiseen toteutukseen. Turku Audio on tapahtumien toteuttamiseen keskittynyt yritys. Toimitamme ja vuokraamme esitystekniikkaa sekä suunnittelemme asiakkaillemme tapahtumiin kokonaispalveluita.
 
Kolmiopalvelu = Kolmiopalvelu Oy:stä saat korkealaatuista tapahtumatekniikkaa kaikkiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Korkealaatuinen äänitekniikka, valotekniikka ja AV-tekniikka tekevät järjestämästäsi yritys- tai yleisötapahtumasta ikimuistoisen. Vuosien kokemuksella suunnittelemme ja toteutamme erilaisten yritystapahtumien ja -juhlien, seminaarien sekä eri kokoisten yleisötapahtumien tekniikan ja kokonaisuunnittelun. Näyttely- ja messutekniikkaa vuokraamme niin kotimaassa kuin ulkomaillekin.
 
http://valobisnes.blogspot.fi/
Henri93
06.02.2014 23:25:26
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

nannne: "Kukaan ei ole erikoistunut mihinkään vaan kaikkien erikoistuminen tuntuu olevan yleispätevyys (joka tarkoittaa, ettei ole missään erityisen hyvä)."
 
Täsä tökkäs jo.

 
Kun sinulla on päässäsi aivokasvain. Miten paljon lämmittää tieto, että sinua on tulossa leikkaamaan yleispätevä lääkäri joka osaa kaiken verikokeiden otosta lapsen synnyttämiseen? Itse ainakin toivoisin mielummin neurologiaa 13 vuotta opiskellutta aivokirugia kuin yleismies Jantusta leikkauspöydän ääreen.
 
http://valobisnes.blogspot.fi/
nannne
07.02.2014 00:12:53 (muokattu 07.02.2014 02:01:07)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Henri93: Kun sinulla on päässäsi aivokasvain. Miten paljon lämmittää tieto, että sinua on tulossa leikkaamaan yleispätevä lääkäri joka osaa kaiken verikokeiden otosta lapsen synnyttämiseen? Itse ainakin toivoisin mielummin neurologiaa 13 vuotta opiskellutta aivokirugia kuin yleismies Jantusta leikkauspöydän ääreen.
 
Oikein huvittava mutta aika ontuva analogia... Sairaaloissa (oletan että ajattelit toimenpiteeni kuitenkin moisessa tapahtuvan "lobotomiat ilman ajanvarausta" tyyppisen hikipajan sijaan) on käsittääkseni ihan kirurgeja jotka puukottaa, laborantteja jotka laskee verta ja raskaana olevia naisia jotka synnyttää? Erikoistuneita ammattilaisia.
 
Samahan pätee tapahtumatekniikkafirmoihin jotka ihan oikeasti voivat olla yleispäteviä olematta, no, sanoja suuhusi laittamatta, sopiiko että tahdoit sanoa keskinkertaisia?
 
Jos firmoilta nyt tuppaa löytymään tasaisen vahva tekijäkaarti, semminkin kun suomesta tuppaa melkoisen kovia seppiäkin löytymään, niin päätelmäsi että kun jotain erityisen korostunutta painopistettä ei ole niin sitten ei ole missään erityisen hyvä kalskahtaa hivenen... No tämähän oli vain yksi kontekstista irrotettu lainaus alunperinkin.
 
Firmathan ovat monesti yhdistelmä työntekijöitä ja kalustoa. Se miten he tulevat toimeen keskenään varmaan näkyy myös siinä lopputulemassa. Sekä niinkauan kun kaikille riittää tapahtumia hoidettavaksi niin en näe ongelmaa ylle referoimiesi esittelyiden näennäisessä homogeenisyydessä.
 
Qoshovius
07.02.2014 00:15:24 (muokattu 07.02.2014 00:23:04)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

- Kannattaako suhteellisen pienessä valtiossa ja näin jo valmiiksi (alankin myötä) pienehköillä markkinoilla erikoistua marginaaliseen osa-alueeseen? Varsinkaan firmatasolla, yksityiset taiteilijat sitten erikseen.
 
- Monipuolinen kalusto ja osaaminen -> enemmän töitä -> enemmän rahaa -> menestyvämpi yritys
 
Henri93: Itse ainakin toivoisin mielummin neurologiaa 13 vuotta opiskellutta aivokirugia kuin yleismies Jantusta leikkauspöydän ääreen.
 
Tämän takia siellä firmoissa ei ihan välttämättä laiteta diskomiestä touhuamaan teatterivalaistusta eikä humppamiksaajaa Tuska-festareille. Kannattanee miettiä firma-työntekijä -akselin uudelleen hahmottamista.
 
Sulla tuntuu myös olevan jonkin sortin päähänpinttymä objektiivisen paremmuuden löytämisestä. Asiakkaita ja tapahtumia, lähtökohtia, on kuitenkin sen verran moneen lähtöön, että tapahtumatekniikkafirmojen universaali ja ehdoton paremmuus tuntuu hieman absurdilta.
 
Responsible people don't go around their nipples twisted.
Sami_T
07.02.2014 03:28:17 (muokattu 07.02.2014 03:44:39)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mä näkisin asian näin että kun ammattilaiset ostaa niin siinä ei hirveesti nettisivuja lueskella. Kaikki nyt jollain tavalla tietää kuka tekee, mitä tekee ja millä tekee. Firmoilla ON eroja. Jotkut tekee enimmäkseen bändejä, toiset taas tapahtumia, jotkut isoa keikkaa, toiset pienempää keikkaa, jotkut keskittyy enemmän messuihin ja yritystapahtumiin jne. jne. jne. Muutamat talot on erikoistunu yksittäiseen tekniikan osa-alueeseen esmes lamput, kuva tai rakenteet. Samoiten palvelun ja ammattitaidon tasossa, kamojen laadussa sekä kamojen kunnossa ja siisteydessä on melkoisia eroja. Ja kaikki tämä näkyy sitten myös hinnoittelussa.
 
Jos haluut hyvää ja loistohahmot hommiin niin sen saa paikasta x ja hinta on tämä. Jos tarvii budjettiratkaisun niin sen saa paikasta y 40% halvemmalla mutta näkyyhän se halvempi hinta sitten jossain.
 
Lähinnä noi nettisivut on suunnattu "tavallisille" ostajille jolla ei yleensä oo mitään käryä yhtään mistään. Niille taas ei voi kirjottaa mitään teknistä diibadaabaa tai määritellä asioita kauheen tarkkaan kun ne ei joko ymmärrä siitä mitään tai mikä pahinta, ymmärtää esitetyn asian väärin. Jos kirjottaa kolmesivusen höpinän niin ne jaksaa lukea siitä ehkä ekat kaksi riviä. Poikkeuksia varmasti on mutta näppituntumalta väittäisin että tää on se perusmeinki.
 
Uskoisin että tätä varten melkein joka firmalla on suunnilleen ne samat höpinät siellä näytillä. Olishan se upeeta jos joku kirjoittais nettisivuilleen että "me ollaan vittu Suomen kovin firma ja meillä on parhaat kamat. Otetaan kyllä sitten sulta rahatkin pois. LED-seinistä tosin ei tajuta yhtään mitään ja toi meidän Anselmi on vähän mörkö mies."
 
Toinen asia on vielä sitten se että osa firmoista melkeinpä välttää markkinoimasta itseään ns. random-asiakkaille kun yleensä a) niillä ei ole rahaa b) asioiden hoitaminen on välillä todella vaikeeta ja aikaavievää
 
Tapaus a) "Moro, kerkeiskö sulta joku tuomaan mulle kamat hommaan x paikkaan y silloin ja silloin". "Joo kyllä käy, sama hinta ku viimeks." "Klo 12 jos olis hommat valmiina." "Asia kunnossa, kiitos kuulemiin" -> lasku perään
 
vai:
 
tapaus b) "löysin googlesta ton teidän firman nettisivun, tarvittais sitä tätä ja ehkä tuota tilaisuuteen x eikä oikein tiedetä että mitä". 20 mailia ja 30 puhelua myöhemmin keikka peruuntuu tai homma supistuu kahteen tolpannokkakaiuttimeen ja pariin LED-kannuun. Ja niistäkin soitetaan vielä pariin kertaan perään kun ei osata käyttää. Käytettyyn aikaan ja vaivaan nähden aivan liian pieni lasku perään ja vielä soi puhelin kertaalleen kun kysellään rabattia kun ei käytettykään kuin yhtä LED-kannua.
 
"Jos punaiset valot ei edes vilku niin laite ei tee kunnolla töitä." - www.showtekniikka.fi - samitorvinen.blogspot.fi
NeliX4
07.02.2014 09:00:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sami_T: b) "löysin googlesta ton teidän firman nettisivun, tarvittais sitä tätä ja ehkä tuota tilaisuuteen x eikä oikein tiedetä että mitä". 20 mailia ja 30 puhelua myöhemmin keikka peruuntuu tai homma supistuu kahteen tolpannokkakaiuttimeen ja pariin LED-kannuun. Ja niistäkin soitetaan vielä pariin kertaan perään kun ei osata käyttää. Käytettyyn aikaan ja vaivaan nähden aivan liian pieni lasku perään ja vielä soi puhelin kertaalleen kun kysellään rabattia kun ei käytettykään kuin yhtä LED-kannua.
 
Repesin :)
 
stnprkl
07.02.2014 09:12:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

.."me ollaan vittu Suomen kovin firma ja meillä on parhaat kamat. Otetaan kyllä sitten sulta rahatkin pois. LED-seinistä tosin ei tajuta yhtään mitään ja toi meidän Anselmi on vähän mörkö mies."....
 
Mä soittasin tonne ekana :)
 
Viltsu audiokantaja
Henri93
07.02.2014 09:26:34
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitoksia kaikille aktiivisesta kommentoimisesta!
 
Sami_T: Mä näkisin asian näin että kun ammattilaiset ostaa niin siinä ei hirveesti nettisivuja lueskella. Kaikki nyt jollain tavalla tietää kuka tekee, mitä tekee ja millä tekee.
 
Näinhän se usein menee. Jos kuitenkin keikkaa ei tipu riittävästi ammattilaispiireistä (kuten 50%) yrityksistä, eikö silloin kannattaisi keskittyä uusasiakashankintaan tai keksiä jotain mitä menestynyt kilpailija ei ole vielä keksinyt?
 
Firmoilla ON eroja. Jotkut tekee enimmäkseen bändejä, toiset taas tapahtumia, jotkut isoa keikkaa, toiset pienempää keikkaa, jotkut keskittyy enemmän messuihin ja yritystapahtumiin jne. jne. jne.
 
Eikö tätä kannattaisi tuoda esiin? Kyllähän jokaisessa tapahtumassa pitää olla erilaiset kamppeet, tekijät ja ennenkaikkea todella eri määrä vehkeitä. Yrittäjäkin pääsisi helpommalla jos ostaisi vaikka ainoastaan bändikamat ja hankkisi kaiken siihen tarvittavan laitteet ja henkilöt kuin, että omistaa vähän kaikkea ja aina joutu naapurilta lainaamaan kun ei omat kamppeet riitä.
 
tapaus b) "löysin googlesta ton teidän firman nettisivun, tarvittais sitä tätä ja ehkä tuota tilaisuuteen x eikä oikein tiedetä että mitä". 20 mailia ja 30 puhelua myöhemmin keikka peruuntuu tai homma supistuu kahteen tolpannokkakaiuttimeen ja pariin LED-kannuun. Ja niistäkin soitetaan vielä pariin kertaan perään kun ei osata käyttää. Käytettyyn aikaan ja vaivaan nähden aivan liian pieni lasku perään ja vielä soi puhelin kertaalleen kun kysellään rabattia kun ei käytettykään kuin yhtä LED-kannua.
 
Eikö tässä ole kyse siitä, ettei asiakas ole missään vaiheessa ymmärtänyt tuotetta? Mitä jos tuote tehtäisiinkin asiakkaalle helpoksi ostaa? Kiinteä määrä laitteita, kiinteä hinta. Yrityksestä tulee teknikko joka hoitaa kasauksen joten riittää, että asiakas ilmoittaa osoitteen ja maksaa laskun.
 
Mun mielestä myyjä on silloin epäonnistunut jos asiakas ei ymmärrä tuotetta ja juttu menee mainitsemasi "sekoilun" mukaisesti. Mun mielestä jokaisen asiakkaan oikeus on pystyä ostamaan tuote helposti.
 
Kaikilla muilla aloilla panostetaan juuri tähän, että vaikka tuote on kuinka hankala ja monimutkainen, olisi se asiakkaalle niin yksinkertainen, että kaupat saadaan aikaiseksi.
 
http://valobisnes.blogspot.fi/
NeliX4
07.02.2014 09:53:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sami_T: tapaus b)
 
Ainiin tähän vielä. Tuommoisille satunnaisille kyselijöille myyn vain yhtä pakettia. Juju on siinä, että näistä hinnasta en sitten lähde yhtään tinkimään. Ota tai jätä.
 
- Kamat koottuna paikanpäälle, hinta 1.
- Kamat koottuna paikanpäälle ja 1h miksausta, ennen kello 21 hinta 2.
- Koko illan keikka, miksaaja koko ajan paikalla hinta 3.
 
... ja siis tarjoan näistä vain yhtä kerrallaan. Muista en hiiskahdakaan.
 
Jos ei mitään kuulu, niin viikkoa/paria ennen kysely, josko esiintyjällä on jotain toiveita (esim raideria). Muuten keikkapäivän aamuna varmistus soitto ja kamat autoon. Jos on vanha asiakas, niin soittoakaan ei tarvi. Ilmestyn vain paikalle.
 
NeliX4
07.02.2014 09:55:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Henri93: Mun mielestä myyjä on silloin epäonnistunut jos asiakas ei ymmärrä tuotetta ja juttu menee mainitsemasi "sekoilun" mukaisesti. Mun mielestä jokaisen asiakkaan oikeus on pystyä ostamaan tuote helposti.
 
Just kerkesitkin kuittaamaan tähän. Tolla mun taktiikalla saa homman helposti hoidettua ja mulkun maineen.
 
Rallattelija
07.02.2014 10:15:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mites vaikka noi ruokakaupat?? Kaikki taitavat myydä omenia ja jauhelihaa ja muutenkin samoi juttui. Toiset on vaan isompia ku toiset ja toiset taas pieniä. Muuta eroa ei juurikaan ole. Kaikki nyt vaan sattuu myymään samoja tuotteita niin ei varmaan niiltä samankaltaisuuksilta voi välttyä. Firman sisäinen toiminta taas saattaa erota suurestikkin naapurin käytännöistä.
 
Kaivautuisit hieman syvemmälle asiaan etä vaan raapisi pintaa.
 
En lukenut noita blogi juttui ollenkaan vaan pelkän keskustelun perusteella laitoin vastausta.
 
Niin ja ei muuten tullut mieleen että siellä Sairaalassa työskentelee useita ihmisiä. toiset on lasten lääkäreitä ja toiset aivokirurgeja. loput siltä väliltä eli tuskin se lasten nuha diaknosoija tulee leikkaamaan sua. Sama juttu. meillä on äänimiehiä, valomiehiä, AV miehiä, lavamaakareita, yms yms.
 
-My opinion can be change but not that fact I'm right-
Henri93
07.02.2014 11:35:25
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rallattelija: Mites vaikka noi ruokakaupat?? Kaikki taitavat myydä omenia ja jauhelihaa ja muutenkin samoi juttui. Toiset on vaan isompia ku toiset ja toiset taas pieniä. Muuta eroa ei juurikaan ole. Kaikki nyt vaan sattuu myymään samoja tuotteita niin ei varmaan niiltä samankaltaisuuksilta voi välttyä. Firman sisäinen toiminta taas saattaa erota suurestikkin naapurin käytännöistä.
 
Tätäkin olen miettinyt. Tuossa vähän aikaa sitten tekemäni blogikirjoitus siitä miksi minä käyn Valintatalossa http://valobisnes.blogspot.fi/2014/ … kayn-lahimmassa-valintatalossa.html
 
http://valobisnes.blogspot.fi/
DSM
07.02.2014 16:38:37 (muokattu 07.02.2014 16:39:07)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

eikös joku männäaikoina luvannut tuoda hyvän akustiikan tullessaan keikkapaikalle !? Sehän vasta on erikoistumista johonkin jota ei vielä kukaan muu ole vissiin vaan tajunnut...
 
"it's nice to be important, but it's more important to be nice..."
Henri93
07.02.2014 17:16:41
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

DSM: eikös joku männäaikoina luvannut tuoda hyvän akustiikan tullessaan keikkapaikalle !? Sehän vasta on erikoistumista johonkin jota ei vielä kukaan muu ole vissiin vaan tajunnut...
 
Ehdoton kilpailuetu muihin nähden!
 
http://valobisnes.blogspot.fi/
wsqu
07.02.2014 20:46:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

No kannattaisi, eikun tekemään vaan!
 
Henri93: Kiitoksia kaikille aktiivisesta kommentoimisesta!
Näinhän se usein menee. Jos kuitenkin keikkaa ei tipu riittävästi ammattilaispiireistä (kuten 50%) yrityksistä, eikö silloin kannattaisi keskittyä uusasiakashankintaan tai keksiä jotain mitä menestynyt kilpailija ei ole vielä keksinyt?
 
Eikö tätä kannattaisi tuoda esiin? Kyllähän jokaisessa tapahtumassa pitää olla erilaiset kamppeet, tekijät ja ennenkaikkea todella eri määrä vehkeitä. Yrittäjäkin pääsisi helpommalla jos ostaisi vaikka ainoastaan bändikamat ja hankkisi kaiken siihen tarvittavan laitteet ja henkilöt kuin, että omistaa vähän kaikkea ja aina joutu naapurilta lainaamaan kun ei omat kamppeet riitä.
 
Eikö tässä ole kyse siitä, ettei asiakas ole missään vaiheessa ymmärtänyt tuotetta? Mitä jos tuote tehtäisiinkin asiakkaalle helpoksi ostaa? Kiinteä määrä laitteita, kiinteä hinta. Yrityksestä tulee teknikko joka hoitaa kasauksen joten riittää, että asiakas ilmoittaa osoitteen ja maksaa laskun.
 
Mun mielestä myyjä on silloin epäonnistunut jos asiakas ei ymmärrä tuotetta ja juttu menee mainitsemasi "sekoilun" mukaisesti. Mun mielestä jokaisen asiakkaan oikeus on pystyä ostamaan tuote helposti.
 
Kaikilla muilla aloilla panostetaan juuri tähän, että vaikka tuote on kuinka hankala ja monimutkainen, olisi se asiakkaalle niin yksinkertainen, että kaupat saadaan aikaiseksi.
 
sokerihumala
07.02.2014 22:47:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sami_T kirjoitti oikein hyvin, aikalailla samoilla linjoilla olen. Ja anteeksi, jos menee omat jutut hieman off-topic, tuli ny vaan mieleen...
 
Omasta mielestäni tapahtumatekniikkafirmat eroavat toisistaan, mutta sitä ei välttämättä alaa tuntemattomat näe. Ehkä itselleni suurimpana erona on tullut erilaiset tavat tehdä asioita. Ihan jo tyhjien laatikoiden (case-sanaa on vaikea taivuttaa) asettelu bäkkärillä tai lavan siisteys (piuhat, roskat) eroaa kovasti toisistaan. Joskus kuulee sanottavan, että jollain firmalla on yrmyt teknikot ja toisella taas ihmisystävällisemmät. Ja tietenkin vielä laitemerkit ja erikoistumiset/osaamisalat.
Nuo kaikki osaset muodostavat imagon, josta firma tunnistetaan, toki mieluummin hyvässä kuin pahassa.
 
Henri93: Mun mielestä myyjä on silloin epäonnistunut jos asiakas ei ymmärrä tuotetta ja juttu menee mainitsemasi "sekoilun" mukaisesti. Mun mielestä jokaisen asiakkaan oikeus on pystyä ostamaan tuote helposti.
 
En nyt aina myyjää syyttäisi, sen verran on jo ehtinyt törmätä erilaisiin asiakkaisiin.
Mutta mahdolliset kommunikointikatkokset ja väärinymmärrykset ovat hankalia, etenkin kun alalla on niin paljon ammattislangia. Itse pyrin sen käyttöä välttämään "tavallisten ihmisten"* kanssa ja tottuneesti jo teippaan pikkumiksereistä ja aktiivi-pa:sta peittoon ne namiskat ja rei'ät, joita asiakas ei tarvitse. Tämän teen juuri helppouden vuoksi, oma osuus työstä kun on suurimmalta osin asiakaspalvelua.
(Ja mukavempi viettää tod.näk. ainoaa vapaa-iltaa omissa puuhissa kuin asiakkaan kanssa puhelimessa ja selittää, että kyllä se xlr-liitin menee siihen mustaan INPUT-kohtaan vaikka siinä on reikä keskellä...)
 
Yleensä näiden asiakkaiden kanssa eniten tulee ongelmaksi hinta, joka on aina liian iso ja "Helsingistä saa halvemmalla". Siinä kohtaa tekisi mieli hymyillä ja sanoa, että hakekoot ne 3 pöytäänsä tuoleineen Helsingistä jos haluaa. Mutta maltan yleensä mieleni :)
 
*) "Tavalliset ihmiset" eli se pieni osa asiakkaista, jotka eivät ole tapahtumatuottajia tai -järjestäjiä, esiintyjiä, muita alan firmoja, messujärjestäjiä, alan opiskelijoita, freelancereita, keikkapaikkoja, tuttuja asiakkaita...
 
(voi että, jotenkin tekisi kovasti mieli puhua enemmänkin näistä jutuista, mutta en osaa jäsennellä ajatuksiani)
 
Roadari
08.02.2014 04:44:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Henri93: Valittelin vaimolleni kuinka tekniikka-alan yritykset ovat niin identtisiä. Tällä kertaa normaalisti juttuihini tylsistyneellä vaimollani olikin loistava tarina tähän liittyen. Lue ajatukseni ja tarina täältä: http://valobisnes.blogspot.fi/2014/ … nisiivu-pitaa-leikata-keskelta.html
 
Esitystekniikan alan yritykset muistuttavat toisiaan siksi että ne tekevät samoja asioita ja toimivat samalla alalla. Tämä korostuu varsinkin jos seuraat yritysten toimitaa pelkästään internetissä tapahtuvan markkinoinnin kautta. Tämä on hyvin yleinen ilmiö. Yllättäen voimme havaita autokorjaamojen, parturikampaamojen, elintarvikekauppojen, kirjakauppojen, yksityisten lääkäripalvelujen, fysikaalisten hoitoloiden, kiinteistövälityksen, yms olevan kovin identtisiä ,jos tutkimme asiaa vain kapeasta lähtökohdasta. Kuitenkin juuri sen tietyn yrityksen asiakkaat ovat valinneet heidät juurikin jostain järkevästä syystä. Ihmeellistä on tämä maailma.
 
Roadari
 
"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa."
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3 4

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti