Muusikoiden.net
23.04.2018
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Miten verkostoitua ja sitä kautta edistää omaa toimintaansa?
1
lisakoiv
16.01.2014 12:09:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hei, tämä ei ole spämmi! Olen ammattikorkeakoulu opiskelija, tekemässä opinnäytetyötäni musiikkialan toimijoiden verkostoitumisesta.
 
Tarkoituksemme on kehittää verkkosivu, jossa muusikot, Dj:t, tapahtumanjärjestäjät, teknikot, tilavuokraajat, PA-vuokraajat ja muut musiikkitapahtumien järjestämisessä mukana oleva tyypit voivat verkostoitua keskenään ja hankkia kontakteja, joita tarvitaan onnistuneen musiikkitapahtuman järjestämiseen.
 
Työhöni olennaisesti liittyy kysely, johon vastaamalla Kaikki TE, voitte saada mahdollisuuden liittyä tämän verkkosivun demo-version käyttäjiksi ja parantaa omaa musiikkitoimintaa HUOMATTAVASTI.
 
Demo-version käyttö tulee olemaan täysin ilmaista, joten ette voi hävitä mitään!!
 
Kysely löytyy täältä ja sen vastaamiseen kuluu vain ihan pari minuuttia:
https://www.webropolsurveys.com/S/BDF7CA7B86831840.par
 
Kiitän ajastasi ja saa laittaa myös kommenttia alaosaan, että miten itse verkostoidut ja kehität omaa toimintaa?
 
Henri93
16.01.2014 12:55:59
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos koette tarvetta voisin liittyä mukaan suunnittelemaan tälläistä palvelua siten, että siitä olisi aidosti apua alan toimijoille niin muusikkopuolela kuin tekniikkaosastossakin.
 
Yksi tärkeä pointti löytyy myös tästä kirjoituksesta: http://www.pollitasta.fi/2011/03/ala-tee-yhteistyota/
 
Asetelmaa voisi karkeasti laittaa näin:
 
Keikkapaikat/järjestäjät tarvitsevat artisteja
Artistit tarvitsevat tekniikkaa
Keikkapaikat/järjesteäjät tarvitsevat tekniikkaa
 
...ja tietenkin sama toisinpäin eli kyseessä on symbioosista.
 
Mutta esimerkiksi artistit ovat toisiinsa nähden kilpailijoita ja sama pätee myös tekniikka-alan yrityksiin. Tähän täytyy kuitenkin mainita, että tekniikka-alan yritykset tekevät yhteistyötä jos esimerkiksi oma kalusto on loppu. Kannattaa lukasta toi blogiteksti niin mun ajatus aukeaa vähän paremmin :).
 
-Hensu
saapoika@gmail.com
www.valobisnes.blogspot.fi
 
http://valobisnes.blogspot.fi/
NeliX4
16.01.2014 14:51:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

1. Isot (akuntehdas, eastway, livenation jne. ) pyörinee omissa ympyröissään, festarit/isot produktiot.
 
2. Vähän pienemmät muutaman henkilön yhtiöt jakavat suomen baarit/artistit/teatterit/pikkufestarit keskenään mitä noilta isommilta jää.
 
3. Allekirjoittaneen kaltaiset Weekend warriorit/yhden miehen puljut sitten loput bändit ja hulluimmat yksilöt toimittavat isommille koon firmoille alihankintaa tai kasvavat kokoluokkaa isommaksi.
 
Keskenään kunkin ryhmän kesken keikat jaetaan "kuka tuntee kunkin"-periaattella. Vaikka tuote onkin verrattaen standardi, on se sen verran vaikeasti mitattavissa, että tilausperuste on yleensä toimittajan SWAG/"mikä tuntuu hyvältä". Avointa kilpailua on hyvin vähän.
 
Harvoin, jos koskaan, rahoille ei löydy ottajaa.
 
Ongelma ehkä on että keikat hoidetaan hyvin, mutta business puoli vähän miten sattuu. Varsiaisesti ei ole kyse, etteikö tekijöitä olisi, mutta ei vaan haluta/osata laittaa rahaa myyntiin. Monellako tekniikkafirmalla on esim. kotisivut kunnossa?
 
zouwi
16.01.2014 17:43:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllähän sinällään firmoilla on myynti kunnossa, tollasen palvelun tuotteistaminen vaan on hankalaa kun hommat on niin täydellisen tapauskohtaisia. Soitto mihin vaan firmaan yleensä tuottaa ainakin hihasta vedetyn hinta-arvion kun vähän juttelee että mitä olisi tarvis ja hinnat ovat vielä neuvoteltavissa kun ruvetaan miettimään tarkemmin että mitä paikalle roudataan, montako ukkoa tekee jne.
 
Nettisivuilla täydellisen tuotteen mainostamisesta yleensä seuraa se että hinta karkaa katosta läpi kun siinä pitää varautua niin moneen asiaan mistä todennäköisesti ainoastaan osaa tarvitaan. Sitten kun satunnainen asiakas surffaa sivuille ja kurkkaa hintalappua niin ei uskalla edes soittaa firmaan ja kysellä että onko mainittu hinta lopullinen kun hän vaan tarttisi pari par-kannua, aktiivikajarin ja mikserin trubaduuri-keikalle.
 
Ostajina firmoilta ainakin oman käsitykseni mukaan toimii enimmäkseen henkilöitä jotka osaavat jo valmiiksi arvioida lopputuotteen hintaa ja muita ominaisuuksia. Ei mikään pellonlaita-festaria isompi tapahtuma toteudu jollei ole erikseen designoitua teknistä tuottajaa/vastaavaa hahmoa ja nämä sitten yleensä ovat jo valmiiksi sen verran verkostoituneita ja hintatietoisia että tulevat varsin mainiosti toimeen firmakontakteilleen soittelemalla jotka sitten tarvittaessa soittelevat edelleen näiden firmojen yhteistyökumppaneille. Se miten nuo kontaktit sitten rakentuvat on sitten satunnaista, yleensä ihan vaan tekemällä, soittelemalla, tilaamalla, juttelemalla, hyvällä meiningillä järkkäilemällä ja niin edelleen. Näytetään että osataan sekä ostaa että tuottaa, vaihdetaan käyntikortteja ja palataan uudestaan asiaan kun tarvitaan samanlaista meininkiä. Jatketaan tekemistä kymmenisen vuotta niin alkaa verkosto olemaan kasassa.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti