Muusikoiden.net
25.05.2018
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: "Isojen" digipöytien ongelmat
1
Sami_T
09.01.2014 05:31:34 (muokattu 09.01.2014 07:45:59)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Puhutaan ja kuulee kaikenlaista. Digicot kaatuu, Midaksesta häviää rännejä, iLivesta kokonaisia kanavalohkoja, Profilet ei kestä kiertue-elämää ja plaaplaaplaa.
 
Mitä ongelmia SINULLA on ollut ja mikä ottaa hattuun.
 
Toivoisin että yritetään rajata tää threadi seuraavasti:
- ei puhuta mikserin soundista tai siihen liittyvistä asioista vaan keskitytään ihan puhtaasti tohon toiminnallisuuteen (tai pikemminkin sen puutteeseen)
- ei puhuta siitä mikä on hyvää, puhutaan siitä mikä ei oo hyvää
- puhutaan tuotteista joita saa (vieläkin) kaupasta
- vain viisnumeroisen summan (tai enemmän) maksavat >32 ch pulpetit
- vain tuoreinta tai suunnilleen tuoreinta firmwarea koskettelevat asiat (mennyt on mennyttä)
- vain ongelmat jotka olet todennut "hands on" itse = ei juoruja tai kuulopuheita
- scenen/showfilen lataaminen "väärään" firmisversioon ja siitä aiheutuvia ongelmia ei lasketa
- eli siis puheenaihe on isojen pöytien kaatumiset, käyttöliittymän käsittämättömyydet ja aikuisten oikeasti elämää haittaavat ihmeellisyydet
 
Käytännössä varmaankin topicin kohteena on seuraavat tuotteet:
- A&H iLive
- AVID (Digidesign)
- DiGiCo SD
- Midas PRO/XL8
- Soundcraft VI ja "iso" SI (ts. ei Compact, Expression, Performer)
- Yamaha CL, M7, PM5D
 
Toivottavasti ei unohtunu mitään. Ja sana on vapaa.
 
Aloitan itse:
 
A&H iLive
- todella vitun hidas käynnistymään
- stereokanavien toteutus on vähän silleen ja tälleen
- peruskonfiguraatioasiat on levitelty aika moneen paikkaan
- jos törkkää surfacen ja mixrackin välisen ACE-letkun jommassakummassa päässä network bridge-reikään (=väärään reikään) edes hetkeksi niin pahimmillaan tarvii buutata aivan koko systeemi että kaikki asiat rupeaa toimimaan. Eli ei mitään suojausta virhekytkennän varalta, pitäis ehkä olla, ei voi olla vaikea toteuttaa
- yksittäinen tapaus: yhdellä keikalla surface ei suostunut yhdistymään mixrackiin millään konstilla, kuskattiin surface lavapäähän ja lyötiin mixrackiin 3 m CAT-piuhalla kiinni ja ei toiminut vielä sittenkään. iPad-hommiksi meni, keikka onneksi saatiin hoidettua. Ongelmaa ei saatu samoilla wehkeillä ja kaapeleilla varastolla eikä muutenkaan ikinä toistettua
- iLiven inputeissa ei ole "suoria" kanavanumeroita vaan pöytä ymmärtää fyysiset inputit kirjaimella ja numerolla väliltä 1-8. iLive-maailmassa edes fixed i/o-mixrackissa ei ole inputtia 39 vaan se on (tietenkin) E7. Hyvin, hyvin ärsyttävää. Etenkin jos on vähän hässäkkää ja kiire. Jos käyttää extendereita/IO-kortteja niin ACE-väylän tehtaan sedän suurimmaksi osaksi päättämät kiinteät rännit myös vaatii vähän sulattelemista. Tähän kuvioon jos vielä tulee mukaan syystä tai toisesta Dante-asioita niin ai että.
- iPad-softa ja PC-editori on molemmat aivan hanurista
 
Yamaha M7
- olen kahteen kertaan eri pulpeteilla saanut toistettua tilanteen missä gaten "key listen" tuuppaa luureihin aivan puutaheinää ja LUJAA
- etäkäytöllä (iPad/PC) pääsee pätkivällä verkkoyhteydellä helposti tilanteeseen missä on tehnyt muutoksia jotka kuuluu ja on siis tapahtunu mutta muutokset ei oo päivittyny pöydän GUI:hin ja pöytä hidastelee silminnähtävästi. Sitten jos em. asioihin pöydässä koskee niin tapahtuu vaihtelevia mutta aina hyvin mielenkiintoisia asioita
 
Soundcraft VI/SI
- todella ronkeli CAT-kaapeleista, jotkut (testatut/mitatut muiden vehkeiden kanssa hienosti toimivat) letkut ei vaan toimi vailla mitään järkevää syytä
 
Midas PRO + DL251
- näytölle jää joskus "haamuja" suljetuista ikkunoista (tai osia niistä) mutta em. suljetun ikkunan haamun joku kontrolli saattaa toimia edelleen. Aikansa kun availee ja sulkee kaikkea niin tosta "haamusta" pääsee eroon. Tää on erityisen hieno "ominaisuus" jos se haamunappula on näytöllä päällekkäin sen asian kanssa mitä haluaisit oikeasti säätää
- yksittäinen tapaus: L/R:sta ei tule mitään ulos. Reititys tarkastettiin monen sepän toimesta ja moneen kertaan. Reititettin L/R muistaakseni matriisista (tai ryhmästä?) pihalle mutta samoihin fyysisiin outputteihin niin saatiin ääni ulos. Buuttauksen jälkeen samalla filulla L/R heräsi henkiin
 
"Jos punaiset valot ei edes vilku niin laite ei tee kunnolla töitä." - www.showtekniikka.fi - samitorvinen.blogspot.fi
Sytem
09.01.2014 07:44:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En ole ääniseppä mutta näiden tietokoneiden kanssa joutunut jonkunverran päätä raapimaan varastolla.
 
SD8:
 
Outputkortti ottaa kipeää jos saa phantomia. Sinäänsä simppeli mikropiirin vaihto ilman juotoksia, mut luulis että tollaisen suojauksen tekeminen ei ois vaikeeta/kallista.
 
SD9:
 
Stagebokseissa on välillä ollut yksittäisiä kanavia rikki niin että tulee ihan liian lujaa säröllä, ikäänkuin gainisäätö ois jumissa täysillä. Phantomeita on näistä myös mennyt rikki useampia. Huoltokeikoilla korjautuneet.
 
Joltain keikalla tuli kommenttia että yhden kanavan alapäänleikkuri rahisee kuin se olisi analoginen. Ei oo onnistuttu toistamaan.
 
M7:
 
Ipad-ohjauksella on kertaalleen saatu tiski boottikuntoon kesken vedon, ääni muistaakseni meni läpi mutta mitään ei voinut tehdä. Ei oo saatu toistettua.
 
Hannu H.
09.01.2014 09:24:22
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei oo isopöytä eikä löydy listalta, mutta A&H:n QU-16 kanssa tullut kerran vastaan, että layeria vaihtaessa pari viimeistä liukua jäi edellisen layerin asemaan. Lopputuloksena hetken hämmennys kun kiipparisti pyörii ihmetellessään että miksi monnareista ei kuulu mitään kun aux masterit nollissa..
 
Sama ongelma on ollut samalla tiskillä kerran aiemminkin toisen sepän toimesta. Ei hajua miksi näin kävi.
 
"The music business is a cruel and shallow money trench, a long plastic hallway where thieves and pimps run free, and good men die like dogs. Theres also a negative side." - Hunter S. Thompson
mika.paananen
09.01.2014 10:23:20
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Minun kokemukset
SD8:
1.En muista mikä versio oli kyseessä, mutta pöytä rupesi kesken harjoitusten päivittämään itseään ja jumittui. Harjoitukset oli ja meni. Joku asia jäi toimimaan ja joku ei. Esimerkiksi monitorit tuli läpi, mutta niiden tasoja ei päässyt muuttamaan, tai jos pääsi, niin se kyseisen kanavan auxsi ohjasikin jonkun muun kanavan auxsia.
Seuraavana päivänä sama homma jatkui, kun saatiin apua katsomaan mikä vehkeessä on. Ei siis sammutettu yöksi silloin. Kyseessä konserttisali ja paikan oma tiski.
Syy: Windows teki jotain omaa siellä taustalla, joka huomattiin muutaman käynnistely kerran jälkeen, kun ruutuun hyppäsi windowsin päivitysikkuna muutamaksi sekunniksi.
Mitä muuta tiski teki oli, että päänäyttö, rupesi välkkymään yhtä-äkkiä ihan kummasti. Muistakseni layerit vaihtuili itsekseen, ja masterlohkosta ei saatu ääntä enää.
Masterlohko oli harjoituspäivänä hiljaa pari tuntia, kunnes juuri kun "harjoitukset" oli loppuillaan, kuului pieni napsääni ja masterääni palasi.
Muistaakseni saimme tiskin henkiin, vain sammuttelemalla sitä monia kertoja peräkkäin, kunnes tuntui että se pelaa. Oli aika pelotava vetää sillä vehkeellä täydelle konserttisalille sinä iltana.
Kolleekoiden kanssa juteltuani, oli ilmennyt muissakin samantyylistä.
Esimerkiksi yhdessä SD9 koneessa oli samantyylistä vikaa. Se piti käynnistää SHIFT-nappula pohjassa, että sen sai käyntiin. Ilmeisesti SHIFT-nappula ja käynnistys tyhjää jonkunlaisen välimuistin, joka muistaa sen tilanteen mihin tiski on viimeksi jäänyt. Eli käynnistää sen tehdastilassa. Tämän jälkeen voi avata tallennetun session ja jatkaa.
 
2.Tämä voi tosin johtua talon"miehenkin" virheestä (mitä todennäkösimmin), mutta sain festarivaihdossa tehtyä tiskiin omat asetukset. Talon"mies" tallensi asiat niin, että näin hänen tekevän sen. Sanoi että kaikki on ok, joten lähdin lavalle katsomaan hommat siellä kuosiin. Tultuani takaisin, tuli nöyrä ilmoitus, että hän ei saa enää palautettua minun asetuksiani pintaan. Syytä en koskaan tiennyt. Hän ei vain saanut mitään minun asetuksia (EQ, kompurat jne...) auki, vaikka latasi minun session. Kaikki siis täytyi tehdä uudelleen
 
3.Muutaman kerran on tullut tilanne vastaan, kun olen tullut SD8 luo muistitikun kanssa ja huomannut, että se on suuri ongelma. Toisella kertaa en saanut ladata sieltä mitään ja toisella kerralla latasimme session tiskiin. Sitten buuttasimme pinnan sekä nimesimme session uudelleen ja tallensimme. Sitten vasta uskalsi lähteä vetään. Tästä varmaan muilla vielä enemmän kerrottavaa. Myös sen muistan, että koneen missä sessio on tehty ja tiski mihin sessio oltiin laittamassa, piti olla sama firmware, tai se sessio ei välttämättä toimi oikein.
 
3.LS9-16 on kaatunut kerran niin, että juuri ennen keikkaa vieraileva miksaaja pökkäs muistitikun kiinni tiskiin (tätä en huomannut) ja rupesi nauhoittamaan. Noin puolessa välissä keikkaa, hän kääntyi puoleeni ja sanoi, että nyt tää ei tee mitään. Tiski jumitti niin, että se ei reagoinut enää mihinkään liukuun tai potikkaan. Ääni kyllä tuli läpi kokoajan, mutta se tuntui kasvavan kokoajan lujemmaksi. Ainoa millä saimme homman kuosiin, oli käynnistää tiski lennosta. Virrat pois ja päälle (onneksi tiski käynnistyy nopeesti) Ruutuun paukahti ikkuna, mistä saa valita mitä asiaoita haluat tyhjätä koneesta, eli ikkuna jonka saa auki käynnistämällä ja painamalla jotain nappia normaalisti. Siellä näytönpohjalla oli valinta, että avaa ilman mitään tyhjäystä ja näin tein. Latasin session ja se palautui muuten, mutta tiskin perusasiat menivät tehdastilaan. Eli User Define Keyssit jne.. tälläiset. Aikaa homman palautukseen meni noin puoli kappaletta ja sitten homma pelasi loppuun saakka. Tikkua en tosin antanut enää laittaa. :) Ilmeisesti syy oli, että tikku oli liian iso, joten se teki jotain koneessa.
 
jorma666
09.01.2014 11:04:25 (muokattu 09.01.2014 11:07:59)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

SD8:
Jos sulla on useampi snapshot, ja haluat käyttää control grouppeja DCA:n tavoin, seuraa CG:iin valittu kanava sitä ränniä mikä kytketty IO-räkkiin. Eli jos teet softpatchilla asioita, ei CG toisessa snapshotissa seuraa. Esimerkki: Eka bändi, vaikkapa rummut, inputit 1-5, pinnassa kanavat 1-5. Toinen bändi, rummut, inputit 11-15, softpatchattu pintaan kanaviin 1-5. Kun lisäät kanavat 1-5 esim CG1:een, tallennat snapshotin, ekan bändin tsekin jälkeen haluat taas käyttää CG1:sta rummuille, mutta ne onkin tällä kertaa eri inputeissa, vaihtuu ekan bändin snapshotiin myös inputit. Ekan bändin snapshotin kun lataat, niin CG1:ssa on inputit 11-15.
 
Sori vähän sekavasti selitetty, mutta siis CG:t ei seuraa patchin osalta snapshottia. En ymmärrä mikä logiikka, varsinkaan kun en löytäny mistään valikosta vaihtoehtoa että nämä toimis "normaalisti". Tai sitte en osaa, mikä sekin on mahollista.
 
Useita kertoja käynyt myös niin, että CG:n liu'un hiplaaminen vaikutti samassa kohtaa toisella layerilla olevan auxin masteriin. Vika oli pakko olla softassa.
 
Jokos Partial load toimii?
 
AVID:
-Hiirellä sohiminen kesken tiukan keikkatilanteen vituttaa mua suunnattomasti.
-Nappuloitten huono tuntuma
-Versioitten yhteensopivuusongelmat.
-Plugarimaailma
-Harvalla talon jätkällä niin hyvin hallussa, että pystyis oikeasti tekemään nopeasti ne asiat mitä haluaisin
 
we call it music - they call the cops
NeliX4
09.01.2014 12:42:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

iLiven verkottaminen on tehty turhan hankalaksi. Välillä se tiski ei aina suoraa hiffaa mikä on lavarasian IP. Käynnistyminen ottaa mulla n 5min. Muuten ei oo ollut isompaa ongelmaa ja käytön "erikoisuudet" on enemmän ehkä mielipidekysymyksiä.
 
Muistitikun paikka on erikoinen ja tosiaan Tiskin kuulokereikä ja talkback reikä voisivat olla alalaidassa, niin ei mene johdot liukujen päälle. Tuossa vois myös olla läppäri/vihko/talkback mikille paikka, kun yleensä tuo lepää X-standilla. Tiskiosa on myös turhan painava. T80:sta rykii vielä jotenkin itekseen, mutta 112:nen on jo ihan mahdoton.
 
redhat
09.01.2014 19:58:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sytem: En ole ääniseppä mutta näiden tietokoneiden kanssa joutunut jonkunverran päätä raapimaan varastolla.
 
SD8:
 
Outputkortti ottaa kipeää jos saa phantomia. Sinäänsä simppeli mikropiirin vaihto ilman juotoksia, mut luulis että tollaisen suojauksen tekeminen ei ois vaikeeta/kallista.

 
Ulostulokorttiin phantomia? Eli splitterin kautta tai vastaavasta?
 
Itsekin kyseisiä piirejä vaihdelleena eniten huomiota on kiinnittänyt output-kortin lämpeäminen. Tilasin mikropiirejä viimeksi Elfa:lta 10kpl kerralla. Ulostuloja mykistyy sillointällöin, ongelma koskee sekä Madirackia että Digirackia. Sama piiri käy molempiin.
 
Sytem
09.01.2014 21:04:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

redhat: Ulostulokorttiin phantomia? Eli splitterin kautta tai vastaavasta?
 
Itsekin kyseisiä piirejä vaihdelleena eniten huomiota on kiinnittänyt output-kortin lämpeäminen. Tilasin mikropiirejä viimeksi Elfa:lta 10kpl kerralla. Ulostuloja mykistyy sillointällöin, ongelma koskee sekä Madirackia että Digirackia. Sama piiri käy molempiin.

 
Jooh, jossain kytketty varomattomasti talon tiskiin tms. Kourallisen mäkin noita palikoita hankin, maksaa käytännössä ei mitään mutta teettää hiukan työtä ja tien päällä tuon vaihtoon ryhtyminen on hiukan haastavan oloista.
 
eetuss
09.01.2014 22:03:04
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Soundcraft VI1:n kanssa ollut ihan järkyttävän paljon ongelmia nimenomaan "ison stagrboxin" kanssa. Stageboxi hukannu kokonaisia kanavalohkoja.
 
Myös faderitten synkka on mennyt ihan sekaisin välillä. Myös delayn tappitempo sekoillut välillä.
 
- Thank you for your reply, and please understand any frustrations are not directed at you.
zouwi
09.01.2014 22:46:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Midas PRO
 
Sami_T:n bongaaman ikkunan ruudullejäämisen sain ite ainakin suoritettua hyppäämällä virtuaaliräkistä jokin efekti-ikkuna auki "home" nappulalla pois. Taisi vaatia siellä räkkinäkymässä käynnin että tokeni, sinällään pikkujuttu kun tietää mut ikävä kun ekan kerran sattuu.
 
Sama systeemi ei ilmoita mitenkään jos laitteissa on keskenään epäyhteensopivat firmikset ja jos riittävän vanhaa rupeaa päivittämään niin se ei osaa siirtää sitä sen AES-letkun kautta vaan täytyy irroittaa audiorännit, kytkeä ethernet-control tökkelit yhteen ja sit päivittää. Ohjeet tohon on kanssa aika pahuksen hyvin piilotettu.
 
USB-tikun paikka on kanssa vähän huonosti mietitty, se on silleen että varmana kerää ittensä täyteen muhjua ja aika ripeästi.
 
miffe
10.01.2014 04:00:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sytem:
 
SD8:
 
Outputkortti ottaa kipeää jos saa phantomia. Sinäänsä simppeli mikropiirin vaihto ilman juotoksia, mut luulis että tollaisen suojauksen tekeminen ei ois vaikeeta/kallista.

 
Pari konkkaa ja pari vastusta. Samalla taajuusvasteeseen tulee ylipäästö ja vaihevaste huononee. Se suojaus siis tehtäisiin äänenlaadun kustannuksella. Vaihtoehtoisesti homma voitaisiin tehdä releen avulla, mutta siinä olisi sitten ihan omat ongelmansa (kuten äänen katkeaminen ulostulon haistaessa tasavirtaa).
 
entinen turkulainen
Katti
10.01.2014 15:38:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla ei isommin ole ongelmia ollut, olen jopa ihmetellyt sitä kun jengi valittaa siitä ja tästä tuotteesta ja niiden ongelmista...
 
...toisaalta "kaikki toemii ku ossoo käöttää"...
 
Mutta kyllähän niitä hankaluuksia on välillä tullut itsellenikin vastaan:
 
SD8:
- Faderit "liukuu", eli siis kun on asioita riittävän paljon ja monessa bankissa, ja niiden bankkien välillä joutuu hyppimään tarpeeksi se faderin asema ei enää osukaan siihen mitä se oli alunperin. Ja ongelmana on nimenomaan se, että pelkästään faderien fyysinen asema ei muutu, vaan myös se oikea digitaalinen arvo. Tämä on varsin kiusallista esimerkiksi jos on paljon IEM-ryhmiä ajossa rundipohjaisesti
- Tätä en ole kokeillut (uskaltanut kokeilla) uusimpien firmisten kanssa, mutta vanhemmalla firmiksellä SD8 ei oikein tykännyt siitä että sinne tuuppasi USB-tikun jossa oli jotain suoritettavia .exe-tiedostoja juuressa. En usko tuon enää olevan olemassa oleva ongelma, mutta en ole uskaltanut tuota myöskään testata
- Eri firmiksellä tehdyt sessiot ei välttämättä toimi ristiin. Tuossa juuri viime kesänä tuli vastaan yks SD8 tilanne, jossa kaveri työnsi vanhemmalla firmksellä tehdyn session ja kaikki muu toimi, paitsi outputit. Asia korjaantui kun ladattiin toinen (ei kaverin oma) sessio joka oli samalla firmiksellä tehty
 
Midaksen PRO-sarja
- Just eilen hyyty yks pöytä kesken kaiken. Onneksi ennen kuin bändi tuli paikalle. Ääni siis meni kyllä läpi sellaisenaan kuin se oli aiemmin menossa, mutta mitään ei pystynyt muuttamaan, vaan koko surface ikäänkuin putosi pelistä pois. Firmiksenä uusin versio ja show-file ko. tiskillä siinä paikan päällä tehty.
Buuttasin surfacen 2 kertaa ja latasin show-filen uudestaan. Ongelma ei toistunut sen jälkeen.
- Aiemmin syksyllä yksi Pro2 teki semmoisen tempun että mun omalla show-filella kaikki toimi kuin piti, mutta vieraan show-filella (joka kuulemma oli tehty uusimmalla firmiksellä myös) ei masterien graafiset reagoineet. Niitä kyllä pystyi muuttamaan ja käyttämään mutta mitään muutosta kuulokuvassa ei tapahtunut.
- Sit noi etuasteet on hieman erilaisia kuin mihin monet on tottuneet. Vaikka kaikki onkin yhteensopivia keskenään.
Eli surfacehan ymmärtää vain ja ainoastaan "naksahdukset" (tai kynnykset) ja riippuen DL-matolaatikosta tuo yksi kynnys on joko 2,5 tai 5 deppaa... Siinä on nimittäin melkoinen miinanpaikka, enkä kenellekään suosittele lähtemään ihan muitta mutkitta ilman tasotsekkiä vetämään...
Tämä oli ainakin tilanne tuossa kun viimeksi asiaa ihmettelin kovin haikeiden gainien takia...
 
M7
- Linkatut kanavat elävät omaa elämäänsä silloin kun fader-kalibraatio on poskellaan... Tähän ei auta edes se että linkkaa kanavat "0"-gaineilla ja faderin ollessa unityssä.
Tämä yleensä ilmenee siten, että kun hitaasti feidaa linkattua paria siten, että ottaa vaan toisesta liu'usta kiinni, niin kun lähestytään -ääretöntä alkaa toinen kanava nykimään omia aikojaan. Ja tässäkin tuo nykiminen tapahtuu myös digipuolella...
 
Tuossa nuo mitä tällä kertaa ehdin kirjoittamaan. Muutakin ja muistakin varmaan olisi, kun tässä ehtii palauttelemaan mieliin... ...ja näistäkin puutteista/ongelmista huolimatta Midaksen PRO-sarja ja SD8 on mun lempityökaluja...
 
Kyllä se kuolema ne univelat kuittaa...
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti