Muusikoiden.net
21.06.2018
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Miten yleisö vaikuttaa pa/salisoundiin? Miten huomiot sen EQ
1
BigAgib
29.12.2013 15:43:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

... Vai onko niin, että sitä ei voi ennustaa?
Tyhjä ja täysi ravintola/keikka/klubi sali kuulostaa erilaiselta.
Kun ei ole etupään äijää (ikävä kyllä ) keikoilla, niin voiko pa virityksessä/eq tehdessä mitenkään huomioida asiaa ennakkoon?
"syökö" jengi yleensä yläpäätä tai alapäätä soundista, vai onko se aina aivan kokonaan paikasta kiinni?
 
RautiSa
29.12.2013 16:15:41
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lattiaheijastukseen vaikuttaa lattian materiaali ja pipojen määrä.
 
zouwi
29.12.2013 17:05:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nopeasti tässä heittelen jotain tajunnanvirtaa ja yleensä tarkoitan tässä tiloja joissa jää edelleen jengin jälkeenkin päiden päälle tyhjää tilaa.
 
Läski demppaa kaikua kohtuullisesti mutta suurin ero tulee siinä että yksi kovista heijastuspinnoista muuttuu diffuusoriksi. Sen sijaan että heijastukset pysyisi tunnistettavina vielä pitkään, ne muuttuu kohinaksi jo ekasta osumasta ihmismereen. Se, että miten se vaikuttaa soundiin on yleensä selkeyttävä mutta riippuu paikasta että millä tavalla. Betonihalleissa ero on aivan järkyttävä, koko PA saattaa kuulostaa läjältä trussista ripustettua p*skaa tyhjälle hallille mutta kun paikka ajetaan täyteen jengiä, vähän heikompikin PA saattaa kuulostaa erottelevalta ja terveeltä. Jossain näteissä puupaneloiduissa pikkupubeissa joissa on valmiiksi esim. pöytiä ja asiakkaita tsekin aikana, ero jää paljon pienemmäksi. Sillä että kuinka suuntaava PA-läjä lavan tietämiltä löytyy on suuri merkitys, Todella hyvällä ja suuntaavalla setillä joka on lennätetty, eroksi muuttuu lähinnä lattiaheijastuksen puute ja sekin voi jäädä esim. kokolattiamatollisissa paikoissa pieneksi. Tollasissa paikoissa ero taitavasti käytetyn laatukaman ja halvan tolpannokka-virityksen väli on se että siirrytään epämiellyttävästä puukko-muhjusta äänimaisemaan jota on ilo kuunnella.
 
Ton arviointi etukäteen vaatii vähän perstuntumaa, rahalla toki pääsee ja hevosel(l/t)a saa, esimerkiksi Systune osaa aika-ikkunoidun taajuusvasteen mittauksen jolla pääsee aika hyvin mittaamaan pelkkää suoraa PA:n sointia. Jos on mahikset niin vetää tsekissä EQ:sta kohinalla jonkun kivannäkösen käppyrän ja kun baarin ulko-ovella alkaa jono kiertämään korttelia niin sorvaa sen ikkunoidun käyrän saman suuntaseksi. Kaunista tosta ei tule mutta on ihan hyvä lähtökohta ainakin.
 
Toi mutuiltu koskee lähinnä omaa kokemusta ja pelkkää PA:ta, se miten lavalta tuleva vuoto-ääni käyttäytyy on sitten ihan oma juttunsa. Siihen vaikuttaa muunmuassa kaikki, unohtamatta sitä että jos jengiä on riittävästi niin se huutaa vuotoäänestä yli.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti