Muusikoiden.net
25.04.2018
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Live esiintymiseen tarvittava kalusto.
1
Firecarrier
05.11.2013 22:17:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moikka !
Olemme ystäväni kanssa soittaneet bändissä jo jonkin aikaa ja meillä olisi biisit hyvin lähellä valmistumista ja bändin imago sekä muut kohteet hanskassa.
Mutta haluaisin oppia ja saada tiedon haltuuni minkälaisen kokoon panon tarvikkeista monitoreista ja koko live setistä tarvitsisi jotta se olisi aivan kelpo soittaa yleisölle.
 
Meidän musiikkimme on tosi energistä ja menevää elektronisen ja metallin sekoitusta jossa yhdistyy myös muita musiikki genrejä.
Musiikissa on vahvat Sub bass soundit , tosi jykevän raskas kitara sekä elektroniset lead soundit sekä loput efektit mitä musiikistamme löytyy. ( Riser / Downlifter esim.)
Lauluakin on joka on sovellettu freestyle / Rap yhdisteeseen jossa kummiskin on miehekkään vahvaa laulua sekä tosi vahvoja huuto osuuksia , laulun puolelta löytyy myös ääniefekteillä käytettyjä osuuksia esim. Robot tyylisiä ääniä.
 
Elikkäs jos puhutaan hinnasta , setin ei tarvitse olla se ihan maanantain malli eikä se mahtavin mikä markkinoilta löytyy , mutta hinnasta on varaa joustaa molempiin suuntiin. Ehdotuksia halvimmista ja vähän kalliimmista kuuntelemme mieluusti!
 
Eli asiaan:
 
- Minkä tyyliset monitorit ja kuinka monta olisi hyvä olla?
 
- Miksaus pöytiä , mihin tarkoituksiin ja kuinka monta?
 
- Tetysti piuhat kuuluu joukkoon
 
- Olisivatko jotkut tietyt mikit sopivia tähän settiin?
 
- Tarvitseeko muuta laitteoistoa esim. efektilaitteita , EQ?
 
- Onko jonkin sortin erillinen Sub bass kaijutin tai kaijuttimet hyvä olla?
 
Emme havittele nyt mitään super festari laitteistoa mutta semmoisia joilla voi soittaa baareissa , klubeilla , tapahtumissa ja muissa suotuisissa olosuhteissa , mutta hyvä olisi jos setistä nyt ei kuitenkaan ihan heti loppuisi puhti.
 
Kiitoksia ajastanne jo etukäteen!
 
Haipuma
06.11.2013 07:46:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tähän löytyy varmasti sata vastausta. Jotain pieniä ideoita teille:
 
- Minkä tyyliset monitorit ja kuinka monta olisi hyvä olla?
 
Parasta olisi, että koko bändillä olisi korvamonitorit, jolloin laajahko soundimaailma erottuisi ehkä paremmin myös soittajille. Lisäksi lavavölyymin voisi pitää mahd. pienenä, joka helpottaisi selkeä soundin tuomista yleisölle. Tässä tapauksessa kuitenkin olisi ehdottoman hyvä olla oma miksaaja.
 
- Miksaus pöytiä , mihin tarkoituksiin ja kuinka monta?
 
Yksi hyvä pöytä (digitaalinen sellainen) ajaa asiaa varmasti kuvaamassasi tarkoituksessa.
 
- Tarvitseeko muuta laitteoistoa esim. efektilaitteita , EQ?
 
Digipöydistä löytyy varmasti käyttötarkoitukseenne tarvittavat efektit ja EQ:t.
 
- Onko jonkin sortin erillinen Sub bass kaijutin tai kaijuttimet hyvä olla?
 
Kyllä, monikossa. Riippuu täysin siitä mitä olette hankkimassa, mutta varmaan 2 - 4 kpl on hyvä määrä.
 
Kannattaa käyttää huolella aikaa hyvän setin miettimiseen ja mieluusti todella panostaa laatuun. Alun perin huonot ja halvat PA-laitteet on vaikea saada kaupaksi jos vaikka sitten parin vuoden sisään tulee tarve hankkia isompi kalusto. Ja paskoilla kamoilla kun yrittää saada hyvää aikaan, tulee suru puseroon.
 
Järjettömän isoa settiäkään ei välttämättä kannata hankkia jos sitä ei oikeasti tarvitse jatkuvasti. Isommille kentille voi vuokrata äänikaluston ja tarvittaessa ukkelin vääntämään nappuloita.
 
"Älkää soittako enää tätä paskaa, soittakaa jotain hyvää välillä."
zouwi
06.11.2013 11:50:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kun tuosta aloittajan viestistä saa kovin huonosti käsitystä että paljonko sitä rahaa oikeasti on ja kuinka iso on tarve niin heitän tähän sit vähän yleispäteviä arvioita..
 
PA:ksi aloittelevalle pumpulle RCF 310 + 705 puolelleen on ihan ookoo, ei potki mitenkään ihan järisyttävästi mutta saa jo jotain aikaan, mölyn määrä ei pikkukuppiloissa lopu kesken, kuulostaa jokseenkin järkevältä ja on vielä inhimillinen roudata. Hintaa noille näyttäis uutena olevan thomannilla 2936e.
 
Mikserin puolesta on aika vaikea arvata mitä te nyt sattuisitte tarviimaan, teille soveltuvien välineiden hintahaarukka liikkuu missä tahansa parin satasen ja kymppitonnin välillä. Sillä parinsadan analogi-ruoskalla ei tietty tee sit mitään muuta kun summaa kanavat yhteen, kymppitonnin digivehje on sit kivampi roudata, sieltä irtoaa riittävä määrä monitorimiksauskia ja efektejä ja yleensä ton hintaluokan välineissä on myös sisäänrakennettuna miksaajan stressinvähennin.
 
Monareiden puolesta ei teidän tarpeista voi tolta pohjalta tietää yhtään mitä tarviitte. 4x art310 tuskin menee ihan hirveästi metsään (hintaa yhteensä 1876e) mutta voi olla joko yli- tai alimitoitettu tai vaan tarkoitukseen sopimaton hankinta. In-ear nappimonarit voi olla joko hyvät tai huonot, riippuen vähän kaikesta. Langattomat lähetin+vastaanotin parit maksaa ja laadukkaat maksaa enemmän. Langalliset on mukavan hintasia mut käyttömukavuus ei välttämättä ole järin suuri. Jos lavallekin halutaan kunnolla mökää ja alakertaa jonka pitäisi vielä soundata kunnolla, ruvetaan väkisinkin puhumaan Laatutuotteista(tm) joiden hinta on sit aika toisen näkönen. Ton PA:n hinnalla sais varmaan yhden monitorin ja sille casen jos nyt hihasta ravistan, neljä monaria on sit jo viisnumeroisella hintalapulla.
 
Aloittajan tarkennuksia aiheeseen odotellen...
 
NeliX4
06.11.2013 12:27:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Paikalliselta laitetoimittajalta käytte kinuamassa vehkeet. On se kiva avata Thomannin uusia pahvilaatikoita... mut onnistumisen todennäköisyys on pienehkö.
 
http://www.splservice.fi/ näyttäis olevan. Varmaan siellä mikkelissä on joku muukin.
 
Marzi
06.11.2013 15:20:53
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

NeliX4: Paikalliselta laitetoimittajalta käytte kinuamassa vehkeet.
 
Komppia. Vuokratkaa.
 
Keskimääräistä klubisettiäkin varten tarvii pistää sen verran taaloja pinoon, että niitä ei saa maksuun pienen bändin keikkaliksoilla ikinä.
 
Tarpeeksi on aivan liian vähän.
McLeach
08.11.2013 23:41:41
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Omasta mielestäni olisi varsin tärkeää miettiä aluksi käyttötarkoitus mahdollisimman hyvin. Meinaan alkuvaiheessa noi klubikeikat eivät ole varmasti ihan arkipäivää. Siihen tarkoitukseen hommatut kamat ovat aika turhia ja vittumaisia pikku pubin nurkassa. Ja taas niillä pubivehkeillä kun ei tee klubeilla mitään. Olisi kyllä mukavaa kuulla aloittajalta hieman lisäinfoa ja myös mahdollisia soundinäytteitä?
 
s151669
09.11.2013 09:45:14
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pubin nurkkaan riittää se mitä on treeniksellä. Sitten kun niiden kanssa pärjää voi miettiä lisää.
 
Antikitarasankari
Sax-pappa
09.11.2013 10:51:59 (muokattu 10.11.2013 16:09:40)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

s151669: Pubin nurkkaan riittää se mitä on treeniksellä. Sitten kun niiden kanssa pärjää voi miettiä lisää.
 
Jos musiikki on sitä mitä aloitusviestissä kuvailtiin: Vahvat sub bass soundit, jykevän raskas kitara, vahvoja huuto-osuuksia jne, saattaa pubin nurkassa joutua hiilitsemää treenivolyymiäkin.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti