Muusikoiden.net
19.06.2018
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Yläpäähän aktiivit, mutta subbareiksi passiivit ?
1
matti_
02.08.2013 21:55:04
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moro!
 
Bändi on hommaamassa PA-kamoja, joiden pitäisi palvella duokeikoista bilekeikoille. En hirveän tarkasto nyt sen kummemmin selittele mihin on päädytty, mutta yksi kysymys on vielä mielessä.
 
Aktiivi-, vai passiivisubbarit. Yläpäiden osalta suhteellisen tarkka valinta ja korkea laatu on perusteltua, kun niistä kuuluu laulu, sekä kaikki muu. Mutta miten on subbareiden laita? Yläpäiksi on kaavailtu Yamaha DXR 10 -paria. Saman sarjan, tai DSR-sarjan aktiivisubbarit vaikuttavat elementin fyysiseen kokoon nähden suhteettoman hintavilta hyötysuhteeseen nähden. Kysymys onkin, tykkäisikö esimerkiksi bileyleisö enemmän siitä, jos se bassorumpu ja basso kuuluisivatkin esimerkiksi kahdesta Peavey EuroSys118:sta vaikka T-ampilla vahvistettuna (plus joku jakari tietenkin..) ?
 
Jotenkin tuntuu siltä, että tilaisuus, johon tarvisi vähän enemmän jytkettä ja joka on mahdollisesti vähän isompi ravintola/klubi, vaatisi myös ainakin kaksi subbaria. Samoin tuntuisi, että ihan fysiikanlakien mukaan 18" elementti tuntuu mahassa enemmän kuin 12" ts. toisto alkaa alempaa.
 
Lähinnä kyse on siitä, että millä oikeasti on merkitystä kokonais uuden kannalta, jos alakerran budjetti pyörii siinä tonnin hujakoilla..
 
Tein itse, säästin...
sepisti
02.08.2013 22:42:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Taas näitä :) Aiheesta on lukuisia keskusteluja olemassa.
 
Ostatte tonnilla yhden aktiivisubin ja menette sillä, kunnes on varaa ostaa toinen.
Niihin isoihin yökerhoihin ei piisaa nämä pikku-pa:t. Silloin kannattaa vuokrata kalusto jostain. Yleensä se on niin, että jos isompaa keikkaa on oikeasti tarjolla enemmän, niin silloin nää on selviä juttuja :)
 
Itsellä on pari Rcf 410 a:ta yläpäinä ja pari db:n subia. Näillä mennään kaikki hää- ja synttärikekkerit, joissa yleensä on max. 200 henkeä.
 
http://www.youtu.be/L5gGjlyzxfo
LHU
03.08.2013 02:58:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En hirveän tarkasto nyt sen kummemmin selittele miksi päädyin tähän vastaukseen mutta jos et a: osaa hakea olemassa olevaa tietoa b: olet vaan niin laiska niin osta aktiivi. Tai passiivi. Iso tai pieni, aivan sama.
 
Ja tähän jatkoksi taas jälleen kerran tämä sama marmatus; käyttäkää hakua, kaikkiin, siis ihan kaikkiin kysymyksiin koskien aktiivi vai pasiivi, iso vai pieni, löytyy vastaus tältä samaiselta keskustelupalstalta, juurikin tästä liveosiosta. Lukekaa, älkää kyselkö! Jörn Donneria lainatakseni, lukeminen kannattaa aina.
 
Täältähän poistellaan viestejä ja kokonaisia keskusteluja aivan mielivaltaisesti!!!
s151669
03.08.2013 22:59:17
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mun mielestä näitä juttuja _ei_ ole täällä ns. aloittelijaystävällisessä muodossa tyrkyllä. Tieto on ehkä olemassa juu, muttei siinä muodossa että nyypiö sen tajuaa. Nimimerkillä itsekin vielä osittain nyypiö.
 
Alkuperäiseen kysymykseen: kummallakin tavalla pääsee maaliin. Passiivikamoja on toki helpompi päivittää tarvittaessa. Ja kyllä se suurempi elementti liikuttaa enemmän ilmaa --- jos ja vain jos kaikki muutkin parametrit pysyvät "samoina", mikä taas sinänsä on ihan loputon suo.
 
Antikitarasankari
stnprkl
04.08.2013 12:37:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

s151669: Mun mielestä näitä juttuja _ei_ ole täällä ns. aloittelijaystävällisessä muodossa tyrkyllä. Tieto on ehkä olemassa juu, muttei siinä muodossa että nyypiö sen tajuaa. Nimimerkillä itsekin vielä osittain nyypiö...
 
Ehkä näin, mut näitä "Aktiivi vai passiivi/mikä paras halpa PA/Onko Xenyx USB:lla parempi kuin ilman/Mikä on Yamahan MGW:n ja MXW:n ero/riittääkjö yks 500W aktiivisubi/jne. jne. jne. jne" kysymyksiä on palsta täynnä ja jokaiseen on annettu ne samat vastaukset.
 
Eli jos noi kaiuttimen ostajan/mikserin ostajan ABC:t on liian korkealentoista ni kantsis varmaan laittaa uus pysyvä topikki aiheesta mikä olis sit niille aloittelijoille oikee mesta kysellä/kaivaa tietoa.
 
Nyt tarvittas sit semmonen kysymys mihin voi antaa semmoisen vastauksen mikä tyydyttää. Se on varmaankin sit vähän vaikeempi toteuttaa.
 
Viltsu audiokantaja
NeliX4
04.08.2013 22:30:09 (muokattu 04.08.2013 22:31:39)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tonnilla http://www.thomann.de/fi/the_box_pro_achat_118.htm
tahi http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=712242 torvisubi.
+ pääte: http://www.thomann.de/fi/the_tamp_tsa_4000.htm
tai http://www.thomann.de/fi/qsc_gx_7.htm
 
Sit kun rahaa tulee lisää niin toinen samanlainen pömpeli. Soundi on ja ainakin pöhähtää. Hupi taattu ja kipeä selkä.
 
p.s. On kiva tuhlata muiden rahoja ennemmin kuin omia :)
 
matti_
05.08.2013 00:54:08
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämähän meni hienosti :D
 
Niin. Kyse ei ollut siitä, että aktiivi vai passiivi, iso vai pieni. Kyse oli näiden yhdistelmän mahdollisesta hinta/äänenpaine/millä oikeasti on merkitystä yleensä akustisesti paskoissa tiloissa -suhteesta, basson. Haku on niin alkeellinen, että tähän kysymykseen löytyy nopeammin vastaus kiertämällä ovelta ovelle, te senkin modulaatiosukat!
 
Mutta kiitos kuitenkin ehdotuksista ja viisaudenjyvistä :) RCF näyttää kelpaavan nykyään niin monelle, että niillä sitten mennään. Valikoiman laajuus yllätti.
 
Tein itse, säästin...
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti