Muusikoiden.net
20.06.2018
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Limitteri akustisella keikalla masteriin
1 2
dust sucker
31.07.2013 18:07:14 (muokattu 31.07.2013 18:34:37)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä olen miettinyt miten saisin akkarikeikalla soundia tiiviimmäksi. Mietin just, että laittaisin ennen mun RCF 310 -kaappeja limitterin masterefektiksi ennen kaappeja. Mitä olette mieltä, onko järkeä?
 
Otin just kokeiltavaksi Behringerin Autocom MDX 1600 vehkeen, jossa on peak limiter, sillähän saisi tollasta pientä lyttäystä aikaan. Lisääntyvätkö kierto-ongelmat samalla?
 
Samallahan voisi kokeilla koko hoidon mietoa kompressointia, mutta se ilmeisesti oo hyvä idea masterfektinä (edes miedosti), kompressori toimii vain kavava kerrallaan inserttinä tai aux efektinä?
 
Kallekorvola
31.07.2013 20:39:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

dust sucker:Lisääntyvätkö kierto-ongelmat samalla?
 
Samallahan voisi kokeilla koko hoidon mietoa kompressointia, mutta se ilmeisesti oo hyvä idea masterfektinä (edes miedosti), kompressori toimii vain kavava kerrallaan inserttinä tai aux efektinä?

 
Kyllä ne kierto-ongelmat valitettavasti tuppaa lisääntymään kompressoidessa. Näin siksi, että kompura nostaa myös niitä ongelmataajuuksia esiin, varsinkin silloin kuin hyötysignaalin suhde on heikompi.
 
Kompura auxissa? Aika spesifi tilanne (parallel-kompressointi), ja lähtökohtaisesti sanoisin, että paras kanavan inserteissä.
 
www.5by5.fi
Rallattelija
31.07.2013 22:54:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pääasiassahan noi kompurat tuppaa olemaan kaksi kanavaisia ja jos arvaan oikein niin sun akkarikeikat on kitara ja mies tyyppisiä. Tosta behkusta en sanomitään mutta kompuroi ennemmin molemmat erikseen kanava inserteistä. Saat sen dynamiikan kuriin molemmista ja saat sitä kaipaamaasi yhteneväisyyttä ja tasaisuutta. Samalla tulee eliminoitua toisen instrumentin tahaton pumppausefekti jos satut jossakin biisissä ylittämään laululla thresholdia hieman reilummin jolloin kitara kyykkää kun on liitetty samaan kompuraan. Kierto-ongolmia kompressointi enemmänkin lisää kuin poistaa.
 
-My opinion can be change but not that fact I'm right-
dust sucker
31.07.2013 23:33:17 (muokattu 31.07.2013 23:46:30)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ok!
 
Meillä on kaksikin laulajaa + akkari, joten itse asiassa Behringerin Multicom olisikin parempi. Siinä on vielä vähemmän noita Side Chain yms. nappuloita mitä en tarvitse. Suurin ero on, että enchancer on multicomissa on/off kun se autocomissa on säädettävissä. Kaipa tuossa Multicomissa on jotain vikaa kun siinä on niin paljon tavaraa halavalla tarjolla - ilmeisesti lauluun toi autocom on laadukkaampi kuin multicom?
 
Tarkoittaako insertti sitä, että signaali menee ihan ekaksi kompuraan ja sitten vasta pöytään? Että signaali menee 100% efektin läpi?
 
Meinaan just sillai, että saisi molemmille lauluille ja akkarille miedot kompurat ja päälle miedot peak limitoinnit voisi olla se mun ratkaisu!
 
Rallattelija
01.08.2013 00:05:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

dust sucker: Tarkoittaako insertti sitä, että signaali menee ihan ekaksi kompuraan ja sitten vasta pöytään? Että signaali menee 100% efektin läpi?
 
Eipä tarkoota. Mikserissä on hyvin usein insert liitäntä. sijaitsee yleensä jossain mikrofoni liitännä yläpuolella. Joka kanavalle on omansa joskin poikkeuksiakin löytyy joistakin pikkutiskeistä. Laitteen liittämiseksi tarttet jokaista kanavaa kohti oman insert piuhan. Piuhan toisessa päässä on yksi stereo plugo ja toisessa päässä kaksi mono plugia. Stereo plugi mikserin inserttiin ja mono plugit compuran inputtiin ja outputtiin. Compuran päähän johdot on tosi helppo kytkeä väärinpäin joten jos mitään ei tapahdu eikä ääni mee kaiuttimelle pitää mono plugien paikat vaihtaa.
 
-My opinion can be change but not that fact I'm right-
Terttu
01.08.2013 02:14:17
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

dust sucker: Mietin just, että laittaisin ennen mun RCF 310 -kaappeja limitterin masterefektiksi ennen kaappeja.
 
Niinkuin moni aiemmin vastasi, niin lopputulos saattaisi olla kertomallasi tavalla hyvinkin "masterefekti".
Mikäli se on haluttua, niin mikäs siinä, mutta suosittelen myös kokeilemaan muita tapoja toteuttaa asia.
 
"kuinka moni ihminen yleisöstä on lähtenyt keikalta hyräillen bassarisoundia..?"
NeliX4
01.08.2013 08:22:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tyhmä kysymys, mutta miksi? Loppuuko äänenpainevarat kesken vai joku muu?
 
Niq
01.08.2013 10:09:18 (muokattu 01.08.2013 10:10:26)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Suosittelen unohtamaan behrinkelin kompurat ihan suosiolla. Jos ymmärrän oikein, tarkoitus on saada ns. helkutin hienoa trubaduurisoundia, elikkäs amerikkameininkiä? Se lähtee pitkälti akustisen kitaran mikityksestä - nasaali piezosoundi ei oikein tahdo millään muuntua täyteläiseksi. Tai ainakaan minä en ole sitä koskaan sellaiseksi saanut.
 
Akkarit kiertää tosi herkästi, joten pienellä lavalla jossain baarin nurkassa tehtävä on hankala ja miltei jopa mahdoton. Varsinkin ilman miksaajaa, joka voisi olla faderissa kiinni varmistamassa ettei tule mitään yllätyksiä. Laadukas etuaste ja kompura toki helpottaa hommaa, mutta jonkun pitäisi osata sitä kompuraa käyttää. Nuo behkut ovat niin huonoja, että mieluummin kannattaa olla ilman. Soundi ei siitä parane, mutta kiertoherkkyys nousee.
 
Jos on iso lava, niin akustisen eteen laatumikki tai pari, pienikalvoinen konkka ja viisseiska on aika hyvä yhdistelmä hyvään akkarisoundiin. Ongelmana on sitten se, että soittajan pitäisi pysyä suht paikallaan. Toinen vaihtoehto on hankkia akustiseen kunnon sisäiset mikit sun muut, esimerkiksi B-band tekee nähdäkseni suht hyviä ratkaisuja, mutta ne kyllä sitten maksaakin.
 
Toki jos joku pro-jeppe tietää loistavan tavan saada perus piezomikitetystä elektroakustisesta hyvän, täyteläisen saundin, niin ilomielin otan sen vastaan. Olen tehnyt kymmeniä trubakeikkoja ja miksannutkin sellaisia - ikinä en ole vielä ollut lähimainkaan tyytyväinen, mutta toisaalta, ei ole varaa B-band-mikitettyyn Martiniinkaan. Pitäisköhän tehdä enemmän keikkaa että olis? :)
 
Antti1
01.08.2013 11:29:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niq: Toki jos joku pro-jeppe tietää loistavan tavan saada perus piezomikitetystä elektroakustisesta hyvän, täyteläisen saundin, niin ilomielin otan sen vastaan.
 
Tosta: http://www.thomann.de/fi/fishman_aura_spectrum_di.htm
 
"I dreamed that I was in a river... I floated down the river, through valleys of giant boobs." -Sanji
PJS
01.08.2013 11:42:29
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toi Aura toiminee kunnolla lähinnä sen oman mikkinsä kanssa. Tai näin oon kuullut. Ja jos esim. soittotekniikkaan kuuluu sellaista Neil Young henkistä kannen hakkaamista palm-mutella ni ei oo välttämättä (kai) ihan optimi vehje koska niistä kannen koputteluista tulee kuulemma ihmeellisii muljahteluita ääneen.
 
Me on toteutettu akustiset hommat keikoilla siten et molempien akustisten saundi muodostuu sekä K&K -->akustiseen käyttöön tarkoitettu ja huolella säädetty etuaste + Pienikalvoisa konkka kitaran edessä kombosta. Keikoilla pyritään aina toki pitämään messissä omaa miksaajaa joka tietää miten hommat saadaan toimimaan ja usein on niin että tuota mikkisaundia ei monitoreihin juurikaan tule vaan akustisilta tulee monttuihin lähinnä piezoa.
 
Peace!
Niq
01.08.2013 12:00:49
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Semminkin vielä sanon, että tokihan olette laittaneet jotain tilasaundia siihen oletettuun piezo-akkariin? Joku lämmin reverb on aika must ja mieluiten siten, että siellä efektipaluussa (tai jos reverbissä itsessään on joku eq-säätö) on leikkausta niiltä pahimmilta yläkeskialueen taajuuksilta. Täysin kuivana se pietsosaundi on jo niin näkkäriä että selkäpiitä karmii.
 
dust sucker
01.08.2013 12:01:40 (muokattu 01.08.2013 12:02:37)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos ymmärrän oikein, tarkoitus on saada ns. helkutin hienoa trubaduurisoundia, elikkäs amerikkameininkiä?
 
No joo, mutta lauluunkin olisi kiva saada läheisyyttä. Mulle nää livehommat on vieraampia. Olen studiossa tottunut lyttäämmään soundia kompuroimalla ja sitten limitoimalla masterissa, siksi kaipaan ehkä liveenkin sellaista kelmutettua soundia. Tykkään välillä, kun jollain lavalla kokonaisoundia on limitoitu ja homma on paketissa. Jopa 2 x tollaisen TC:n Mic Mechanicin osto saattaisi ratkaista koko homman. Toki Behringer on behringer, mutta ilmeistesti oikein säädettynä (jos sen pystyy tekemään) silläkin voi sentään jotain tehdä.
 
Niq
01.08.2013 12:30:20
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

dust sucker: No joo, mutta lauluunkin olisi kiva saada läheisyyttä...
 
Sitä saa kyllä kompuralla jeesittyä, sekä tietenkin karsimalla reverb-osastoa laulusta. Ja etenkin laulamalla mikkiin läheltä (proximity effect).
 
Toki Behringer on behringer, mutta ilmeistesti oikein säädettynä (jos sen pystyy tekemään) silläkin voi sentään jotain tehdä.
 
Noita kokeilleena - niillä ei oikeasti tee mitään järkevää. Joku DBX 266 on halvin mahdollinen suht toimiva peruskompura. Eikä sekään mikään loistava ole saundiltaan. Varsinkin kun tehdään akustista kamaa, jossa lähtösoundia pitäisi saada ryydittämään joku kiva laatuetuaste ja kompura, että päästäisiin sinne amerikka-osastolle. Behringeristä ei ole tuossa kuin haittaa - usko pois. En laittaisi laulukanavaan ylipäätäänkään kompressoria "tekemään soundia", ellei se ole oikeasti hyvä kompura. Piikkien tasoitteluun menee nyt semmonen peruspaavokin, mutta senkin saa säätää aika varovaiselle, ettei mene laulusoundi piloille.
 
dust sucker
01.08.2013 14:11:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo, mulla ei ole mikseriä jossa olisi mahdollisuutta insertteihin. Siksi outo aikaisempi kysymys.
 
Onko ihan järjetön idea laittaa vaikka just tuo laulut DBX 166 :n kautta menemään ja vasta sitten mikseriin, meneekä signaali pilalle jos se menee ensin kompuraan ennen mikserin etuvahvistimia, vai kandeisko ostaa ensin mikseri jossa on insertit, ennen kuin alkaa kompuroimaan ollenkaan?
 
NeliX4
01.08.2013 14:11:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on myynnissä Presonuksen masterikompura tuolla palstalla. Soundi ainakin on hyvä.
 
JoKo
01.08.2013 14:20:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko ihan järjetön idea laittaa vaikka just tuo laulut DBX 166 :n kautta menemään ja vasta sitten mikseriin, meneekä signaali pilalle jos se menee ensin kompuraan ennen mikserin etuvahvistimia, vai kandeisko ostaa ensin mikseri jossa on insertit, ennen kuin alkaa kompuroimaan ollenkaan?
 
Mikkisignaali pitää vahvistaa etuvahvistimella linjatasoiseksi ennen kuin sitä voi kompuroida.
 
dust sucker
01.08.2013 14:41:35 (muokattu 01.08.2013 14:41:51)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

NeliX4: Mulla on myynnissä Presonuksen masterikompura tuolla palstalla. Soundi ainakin on hyvä.
 
Onko se toi Blue Max? Tuleeko kauppaan mukaan ohjeet ja säädöt "avaimet käteen"
periaatteella, asun itsekin Turussa :-)
 
NeliX4
01.08.2013 14:56:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Voidaan sopia vaikka niin :)
 
dust sucker
01.08.2013 15:34:16
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

JoKo: Mikkisignaali pitää vahvistaa etuvahvistimella linjatasoiseksi ennen kuin sitä voi kompuroida.
 
Juu, eiköhän just toi signaalin kuumentaminen esivaffarilla tee sen, ettei mene signaalia hukkaan. Tolla tapaa saisi ainakin varmasti kohtinaa lisään.
 
Laulajaparivaljakko on tottunut pitämään mikkiä kyllä kädessä :-)
 
Sami_T
01.08.2013 15:38:13
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

dust sucker: ...joten itse asiassa Behringerin Multicom olisikin parempi. Siinä on vielä vähemmän noita Side Chain yms. nappuloita mitä en tarvitse. Suurin ero on, että enchancer on multicomissa on/off kun se autocomissa on säädettävissä. Kaipa tuossa Multicomissa on jotain vikaa kun siinä on niin paljon tavaraa halavalla tarjolla - ilmeisesti lauluun toi autocom on laadukkaampi kuin multicom?
 
Kyllä ne on molemmat ihan yhtä "laadukkaita".
 
"Jos punaiset valot ei edes vilku niin laite ei tee kunnolla töitä." - www.showtekniikka.fi - samitorvinen.blogspot.fi
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti