Muusikoiden.net
23.05.2018
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Pienten bändien keikkojen järkkääjät
1
aro
30.07.2013 10:29:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tulikohan oikealle alueelle?
 
Kun järkkätte pikkubändejä keikalle, millasen siivun vetäsette välistä itsellenne ja millä perusteilla?
 
En kysy neuvoa vaan esimerkit kiinnostaa.
 
ferodoz
30.07.2013 11:08:05
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

(Harmittavan) yleinen käytäntö on että 20% myydystä keikasta, ja 10% laskuttamisesta. Ainakin meikän kokemuksella muutamasta ohjelmatstosta.
 
Tämä alue käsittelee lähinnä livetilanteen tekniikkapuolta. Bänditoiminta -alue voisi olla parempi paikka kysellä.
 
telaketju.com suhdelukucoverband.fi
aro
30.07.2013 11:48:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eivät olleet ohjelmatoimistot mielessä, vaan ihan silloin tällöin huvikseen/oma bändi mukana-keikkojen järjestelijät.
 
aro
30.07.2013 11:56:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo, tosiaan tais mennä kyllä väärälle alueelle. Pahoittelut.
 
oksatboys
30.07.2013 15:21:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

aro: Eivät olleet ohjelmatoimistot mielessä, vaan ihan silloin tällöin huvikseen/oma bändi mukana-keikkojen järjestelijät.
 
Siis meinaakko sitä, että baarista keikkaa kysyttäessa käskevät tarjoamaan jotain 2-4 bändin kokonaisuutta illalle ja sitten yritetään löytää ne pari muuta bändiä.
Tällasia keikkoja oon ite soittanu jonkin verran ja kaikki (lippu)tulot on jaettu aina tasan bändien kesken.
 
"Itseasiassa Bugeran tunnus on BE. Bugera kertoo määritelmän mukaan laitteen ongelmien (Bug) määrän ajanjaksossa (Era)." - mattim
aro
30.07.2013 16:22:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Just näitä tilanteita. Joskus vaan on tullut vastaan että järjestelyt hoitava tyyppi tykkää kietoa itselleen välistä korvausta "vaivanpalkasta".
 
McLeach
30.07.2013 17:24:55
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

aro: Just näitä tilanteita. Joskus vaan on tullut vastaan että järjestelyt hoitava tyyppi tykkää kietoa itselleen välistä korvausta "vaivanpalkasta".
 
Tottakai. Jos joku minulle keikkaa hyvää hyvyyttään hommaa niin mielellään 20 pinnaa annan. Tuntemattomille pikkubändeille kunnon liksallisen keikan hommaaminen ei ole aina sitä helpointa ja nopeinta hommaa.
 
ÄM
31.07.2013 09:54:04
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eipä noissa isot rahat liiku, ni kai se on aika sama.
Tietty pelisäännöt on hyvä olla selvillä, nollatilanteesta lähtien.
 
On tuolla tullu vastaan kaiken maailman järkkäriä; jotkut totuttelee, keikkajärkkäreiks, ihan harrastetasolta, kuten bänditkit, bändeiksi. Ei ota välttämättä mitään. Sit kun rupeaa olemaan suositumpaa klubia, hänen toimestaan, ni johan siitä saa siivuakin otettua.
 
Mieluummin rohkeesti metsään, kuin arasti paskaan!
Niq
01.08.2013 10:20:22
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

aro: Just näitä tilanteita. Joskus vaan on tullut vastaan että järjestelyt hoitava tyyppi tykkää kietoa itselleen välistä korvausta "vaivanpalkasta".
 
Mikä on ihan oikein. Keikan järjestäminen jo yhdelle bändille käy työstä. On hoidettava mainostus, sovittava aikataulut, järjestettävä PA-hommat ja niin edespäin. Itse keikan myymisestä puhumattakaan. Oman bändin kanssa yhden keikan järkkäämiseen tarvitsee keskimäärin 20-30 puhelua sinne tänne. Tuohon menee jo muutama tunti yhteensä. Esimerkiksi keikkapaikan bändivastaavaa joutuu joskus tavoittelemaan useamman päivän monta kertaa päivässä että saa kiinni ja senkin jälkeen kyselemään asioiden perään monta kertaa.
 
Sitten kaikki keikkajulisteiden vääntö ja levittäminen, monen bändin keikalla PA- ja soittokamakuvioiden organisointi ja muu. Huh huh, hiki tulee jo ajatellessa sitä showta. Ajattele itse, että vastaat 20 muusikonrentun haalimisesta samaan paikkaan samaan aikaan ja sitten nää huolettomat ja hajamieliset taiteilijasielut unohtaa ottaa kitaran ja puhtaat kalsarit mukaan ja sit unohtaa että olikin sovittu sitä ja tätä. Keskimäärin ois helpompaa ja vähemmän stressaavaa lähteä luokkaretkelle 20 ekaluokkalaisen kanssa. ;)
 
Karhukoira74
01.08.2013 11:04:03
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Just järkättiin keikka parille bändille, kaveri lompsi soittoruokalaan kysymään voidaanko tulla, antoivat päivän ja kysästiin toiselta bändiltä ja nyt se on sovittu. Lippuriskillä ja omilla/talon kamoilla, paikka sen verran pieni että riittää. Vastaavanlainen lämmittely tehtiin ns. managerinkin järkkäämänä ja nähtiin että eipä me moista ainakaan tässä vaiheessa tarvita. PA:n toimittamista varten on sovittu yhden toimittajan kanssa kiinteä hinta tietyllä alueella, jos päästään semmoseen paikkaan vetää että isompaa laitteistoa tarvitaan. Omasta takaa löytyy ledlamppuja ja pari pientä savukonetta niin eiköhän noilla saa aikaan. Täytyy myöntää että kyllä kunnon kamoilla ja ammattilaisten avustuksella on hieno vetää kun kerran on päässy vetää, mutta täytyy vaan hyväksyä aina tilanteen puitteet ja omat ja paikan resurssit.
 
Yks keikka aiemmin edellisen bändin kanssa oli kans managerin taidonnäyte. Oli puhe että saadaan edes bensarahat. Neljän sadan euron edestä rumpali toi omia kamojaan paikalle (äänentoistoa), soundchekissä tuli omistaja sanomaan ettei noin lujaa...eipä juuri PA:ta saatu avattuu edes. Takahuoneessa oli pitsaa ja olutta ja pullot jaloviina per lärvi. Jälkikäteen tuli ilmi että ne oli lyhennetty keikkapalkkiosta, jonka summaa ei etu- eikä takakäteen edes tiedetty paljon se oli. Jäi niin hämärä olo koko hommasta että oli kans viikka keikka sen kaverin kanssa, ja hajos bändikin siihen keykkaan. Kaikkea voi sattua ja tapahtua =D
 
-So many assholes, so few bullets-
Niq
01.08.2013 11:13:39 (muokattu 01.08.2013 11:14:50)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Karhukoira74: Yks keikka aiemmin edellisen bändin kanssa oli kans managerin taidonnäyte.... Kaikkea voi sattua ja tapahtua =D
 
Kaikkea tuppaa sattumaan ja tapahtumaan, jos asioita ei ole sovittu etukäteen ja laitettu paperille ylös. Jos joku alkaa manageroimaan tai myymään keikkoja, niin kirjallinen sopimus, johon kirjataan ehdot. Samoin jokaisesta keikasta sopimus, missä lukee kuka hoitaa PA:n, kuka maksaa safkat ja kaljat, kuka maksaa bensat ja niin edespäin. Keikkasopparista on hyvä tulla ilmi se summa, mikä joka soittajanassulle napsahtaa bruttona. Näin ollen kukaan ei pääse vetoamaan väärinkäsitykseen, unohdukseen, yllättäen maksullisiin takahuonejalluihin tai vastaavaan.
 
Karhukoira74
01.08.2013 11:20:07
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niq: Kaikkea tuppaa sattumaan ja tapahtumaan, jos asioita ei ole sovittu etukäteen ja laitettu paperille ylös. Jos joku alkaa manageroimaan tai myymään keikkoja, niin kirjallinen sopimus, johon kirjataan ehdot. Samoin jokaisesta keikasta sopimus, missä lukee kuka hoitaa PA:n, kuka maksaa safkat ja kaljat, kuka maksaa bensat ja niin edespäin. Keikkasopparista on hyvä tulla ilmi se summa, mikä joka soittajanassulle napsahtaa bruttona. Näin ollen kukaan ei pääse vetoamaan väärinkäsitykseen, unohdukseen, yllättäen maksullisiin takahuonejalluihin tai vastaavaan.
 
Näinpä just. Mutta aika harvalla pikkubändillä se noin menee...ei meillä ainakaan vielä kertaakaan, yhdelläkään keikalla. Noh, ei noita nyt niin monta ole ollutkaan.
 
-So many assholes, so few bullets-
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti