Muusikoiden.net
23.05.2018
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: etä jamit, kaukana tulevaisuudessa?
1
JoeCreb
07.05.2013 07:57:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

on video konferenssia, mutta en vieläkään ole kuullut että koko bändi soittaisi faneille netinkautta. Siten että jokainen soittaja olisi eri puolilla maailmaa, samoin fanit.
onko mahdollista kun tulee viivettä, vai?
 
oksatboys
07.05.2013 09:03:16 (muokattu 07.05.2013 09:04:48)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Viivettä on vielä liian paljon. Koko ketjun mikistä kaverin luureihin/kajareihin viive sais olla muutaman millisekunnin luokkaa, että toimis.
 
E. Joku vuos sitten oli lehdessä tai uutisissa juttua etäpianotunneista. Tiiä sitten onnistuuko niissä reaaliaikainen yhteissoitto.
 
"Itseasiassa Bugeran tunnus on BE. Bugera kertoo määritelmän mukaan laitteen ongelmien (Bug) määrän ajanjaksossa (Era)." - mattim
Sir Attila
08.05.2013 16:13:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vähän tuohon on kyllä vielä matkaa mutta ei se välttämättä hirveän kaukana tulevaisuudeesa ole, kyllä näistä on jo jotain kokeiluja tehty esim niin että soittajat on kahdessa eri studiossa. Mutta vaatii kyllä keskiverto kotistudiota järeämmät järjestelyt. Esim audiot saadaan kulkemaan Dantella alle 1 ms latenssilla ja jos homma hoidetaan kahdessa studiossa jossa molemmissa päissä on valokuituyhteys staattisella IP-osoitteella, niin verkon viiveissä voidaan ideaalitilanteessa päästä tyyliin 1 ms / 100 km. Eli popparit voidaan jakaa kahteen eri kaupunkiin (mutta ei kahdelle mantereelle) jos 5-10 ms on kokonaisviivettä pidetään vielä hyväksyttävänä.
 
Kuvan jakaminen on tietysti oma haasteensa mutta vastaavaa tekniikkaa on sielläkin tarjolla ja verkkolatenssit ovat samat sekä kuvalle että äänelle. Kriittistähän tässä on saada nimenomaan soittopaikkojen välinen latenssi kuriin, yleisölle lopputulos voidaan pukata pidemmälläkin viiveellä.
 
Soittotunnit videoneuvottelun yli on jo ihan tätä päivää, mutta niissä ei kyllä soiteta kimpassa. Mutta vuorotellen soitto ja keskustelu onnistuu vaikka videoneuvotteluyhteyksien kanssa viiveet onkin helposti 200-500 ms haarukassa.
 
Foranamo
13.05.2013 22:28:47
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.cockos.com/ninjam/
 
Kiertää latenssin ongelman niin, että juuri sinä kuulet muiden soiton aina yhden tahdin (tai haluamasi määrän tahteja) myöhässä.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti