Muusikoiden.net
20.06.2018
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Moninapakaapeli+liittimet lavarasian ja mikserin väliin
1
Blues
07.12.2012 23:21:45 (muokattu 07.12.2012 23:23:46)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyselen neuvoja seuraavanlaisen kaapeloinnin toteuttamiseen, kun homma tuntuu olevan itsellä hieman hakusessa:
 
Ideana olisi rakentaa pieni case lavalle, jonka sisään tulee 5 kpl XLR-lähdöillä varustettuja DI-boxeja. DI-boxeista tulisi kiinteä XLR-kaapelelointi casen kyljessä olevalle moninapaliittimelle. Moninapaliittimestä lähdetään noin 5m pitkällä moninapakaapelilla, jonka toinen pää kytketään miksericasen kupeesta löytyvään moninapaliittimeen. Tästä liittimestä olisi kiinteä XLR-kaapelointi mikserin kanaviin.
 
Löytyisikö miksericasen ja lavacasen väliin valmiita kaapeleita (joissa olisi vähintään 15 pinniset moninapaliittimet päissä valmiina) sekä kummankin casen kylkeen kiinnitettävää vastaliittintä, johon olisi kätevä liittää DI-boxeilta ja mikseriltä tulevat johtimet?
 
Hakusessa olisi sellaiset komponentit, joita voisi rakennella ilman kalliita erikoistyökaluja.
 
Muutkin hyvät neuvot ovat tervetulleita.
 
Meillä on pieni kokoonpano, mutta paljon soittimia. Ajatuksena on nopeuttaa kamojen pystytystä keikoilla.
 
Kiitokset vastauksista!
 
rintapek
08.12.2012 02:38:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Blues:
 
Hakusessa olisi sellaiset komponentit, joita voisi rakennella ilman kalliita erikoistyökaluja.
 
Muutkin hyvät neuvot ovat tervetulleita.
 
Meillä on pieni kokoonpano, mutta paljon soittimia. Ajatuksena on nopeuttaa kamojen pystytystä keikoilla.
 
Kiitokset vastauksista!

 
Irroitettava lavarasia ja kaapeliviuhka tarkoittaa väistämättä kallista hintaa.
 
Jos homma ei o kauheen ammattimaista, ni saattaisit ihan mainiosti pärjätä AdamHallin tai Prosnaken 6+0 tai 8+0 lavarasialla, jotka kyl yleensä on hieman pitempiä kuin tahtomasi 5m. Sen ylimääräisen kaapelin voi aina rullata nurkkaan jemmaan, tai jos kela on kyseessä, ni pelkkää mikki/linjasignaalia kuljettavan ylimääräisen piuhan voi huoletta jättää kelalle.
 
Stressiklubin käytössä on just vastaavaan tarkoitukseen ollu vissiin viis vuotta käytössä stpaulista hankittu 12+4 20m. Hinta oli muistaakseni alle 150,-. Harvakanavaisempia ja lyhyempiä saa alle satasen. Toimii haluttuun tarkoitukseen oikeen mainiosti. Mahtuu yhteen muuttolaatikkoon ja helpottaa kaapelointia ihan hitosti. Ilmankin toki pärjätään, mut sit siel on piuhaa ristiin rastiin lavaa kompuroitavana ja päälle tallottavana.
 
Mut noist Ssnakeista neuvoisin pysymään loitolla.
 
One kind of music only - the good kind
Einherjar
08.12.2012 04:13:40 (muokattu 08.12.2012 04:16:02)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Blues: ...Ideana olisi rakentaa pieni case lavalle, jonka sisään tulee 5 kpl XLR-lähdöillä varustettuja DI-boxeja. DI-boxeista tulisi kiinteä XLR-kaapelelointi casen kyljessä olevalle moninapaliittimelle. Moninapaliittimestä lähdetään noin 5m pitkällä moninapakaapelilla, jonka toinen pää kytketään miksericasen kupeesta löytyvään moninapaliittimeen. Tästä liittimestä olisi kiinteä XLR-kaapelointi mikserin kanaviin.
 
Minä varmaan toteuttaisin tuota niin, että hommaisin sopivan pienen räkin, johon iskisin nuo boksit kiinni ja sitten tekisin sopivan mittaisen 6-kanavaisen moninapapiuhan, joka mahtuu sinne räkin persaukseen roudatessa. Sen verran pitää toki piuhaa niitata kiinni räkkiin, että räkin puolen xlr:t saa jäädä kiinteästi ja turvallisesti bokseihin kiinni.
Moninapaisuus olisi toki mukavata, mutta kovin kalliiksi se tulee näin pieneen hommaan.
Oletko muuten varma, että tuo 5m riittää? Tuntuu kovin lyhyeltä pätkältä.
 
Hakusessa olisi sellaiset komponentit, joita voisi rakennella ilman kalliita erikoistyökaluja.
 
Melko pitkälti nuo moninapaliittimet sellaisia tarvii. 7-napaisella xlr:llä toki liikkuisi aina kolme kanavaa kerrallaan (yhteisellä maalla), mutta sitten pitäisi olla liitäntäpaneelia ja muuta joka aina yllättävästi nostaa hintaa.
 
edit: Mut noist Ssnakeista neuvoisin pysymään loitolla.
NormiSsssnaket on kuraa, mutta ne ProSnaket on ainakin omalla kohdalla olleet ihan toimivia. Eräskin 8-kanavainen rullakauko on jo melko monta keikkaa mennyt ilman minkäänlaista ongelmaa.
 
"Sanovat että osaisin miksata, mutta kyllä se viina mahtaa olla minun juttu" -Tuntematon miksaaja
Sami_T
08.12.2012 19:43:56 (muokattu 08.12.2012 20:10:40)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tollasia kaapeliratkaisuja saa miltä tahansa kaapelifirmalta (Dreitec, Schulz, Whirlwind jne.) kun vaan pistää maahantuojalle tai maahantuojan puuttuessa suoraan pääkallonpaikalle mailia että nyt tarvis saada tällänen. Suomessa isommista pajoista ainakin Noretron tietääkseni tekee tollasia mittatilaustyönä. Tai siis kaikki firmathan tollasia rahasta tekee mutta se on sitten eri asia kuinka innostunut vastaanotto siellä toisessa päässä on kun tää sun projekti on aika pieni.
 
Katselin Dreitecin (mikä on sieltä halvimmasta päästä) hinnastosta niin suoraan katalogista valmis ratkaisu 8-kanavaisena ja 10 metrin narulla maksaa rahteineen n. 300 e+alv.
 
Itse tekemällä pääsee halvemmalla. Esim. 16/24-pinniset Harting-liittimet ei maksa juuri mitään ja ei tarvi mitään kovin ihmeellisiä työkaluja että ne saa läjään.
 
Oma ratkaisu tossa sun tapauksessa olis unohtaa ne multsarit, ostaa T-kaupasta sopivan kokoinen kitaristin pedaalilautaloota (esim. Rockcasella on hyviä tälläseen käyttötarkoitukseen), juntata ne DI-boksit sinne ja ostaa siihen kaveriksi 8-kanavainen Pro Snake-XLR-viuhka ja pistää se kiinteästi kiinni joko laudan tai mikserin päähän. Viuhka levälleen, tökkii ne 5 XLR:aa kiinni -> valmis. Sähkön kun vielä laittaa kylkeen niin vot.
 
Toinen ratkaisu on räkkiloota ja monikanavainen räkki-DI mutta jos kanavia ei ton enempää oo niin itse melkein lähtisin tohon pedaalilautalootameininkiin, siitä tulee kevyempi ja helpompi käsitellä. Kun siitä nostaa kannen pois niin se koko hoito on joka suunnasta käpisteltävissä mikä helpottaa elämää.
 
"Jos punaiset valot ei edes vilku niin laite ei tee kunnolla töitä." - www.showtekniikka.fi - samitorvinen.blogspot.fi
Blues
12.12.2012 21:00:56 (muokattu 12.12.2012 22:11:10)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ensinnäkin, kiitokset herroille vastauksista!
 
Noista on apua, kun syvennyn heti ehtiessäni aiheeseen. Täytyy tutkailla, josko rakentaisin itse kaapelin esim. Hartingeilla. Enpä ole ennen niihin koskenut, mutta netistä löytynee ohjeita?
 
Toinen hyvä vaihtoehto voisi olla tuo pedaalilauta+viuhka-systeemi. Tai sitten jos löytyisi valmis kaapeli kohtuuhintaan - täytyy tutustua mainittuihin merkkeihin.
 
Oikaisin lähtödatassa sen verran, että noita bokseja tulisi itseasiassa kaksi. Meillä on duo, jolla on paljon soittimia ja molemmille soittajille tulisi oma boksi. Keikalla on mukana pari normaalia akustista kitaraa, 12-kielinen, dobro, banjo, mandoliini, lapsteel, huuliharppu ja kaksi laulua. Suurimmalle osalle soittimista on omat DI-boxit, joissa on jos jonkinlaisia säätöjä.
 
Yleensä ollaan ahtaissa baarien nurkissa ja tuolla gearilla saa aikaan kohtuullisen piuhaviidakon. Miksaamme itse lavalta ja siksi kaapelin ei tarvitse olla 5m pidempi. Isompia paikkoja ja erillistä miksaajaa varten meillä on sitten pitkä kaukokaapeli, jossa on rasia päässä.
 
Näillä pikkukeikoillakin meillä menee kamojen pystytykseen ja purkuun tolkuttomasti aikaa. Aina tulee kiire ja aina on joku kytkettynä väärin. Tälläinen hakusessa oleva systeemi nopeuttaisi hommaa huomattavasti, vähentäisi virheen mahdollisuutta ja säästäisi hermoja. Ajattelin, että se saisi maksaa 200-300 eur per lärvi. Tietty voisi vähentää soittimia, mutta kun siinä on juuri se "meidän juttu".
 
Olemme yrittäneet myös muilta osin yksinkertaistaa hommaa. Vaihdettiin hetki sitten FTB:n aktiivisetti (PA ja -monitorit, yht 4 kaappia) yhteen Bosen L1 Model II -tolppaan. Se nopeutttaa kummasti hommaa ja toimii yllättävän hyvin. Myös uusi Presonuksen Studiolive -digitiski on osoittautunut hintaansa nähden ihan hyväksi.
 
Hyvää Joulua jos ei ennen sitä palata asiaan!
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti