Muusikoiden.net
24.04.2018
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Valokuidut livetoiminnassa
1
Sytem
14.11.2012 22:44:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mahtaakos arvon raadilla olla minkälaisia kokemuksia valokaapeleiden käytöstä kenttäolosuhteissa. Videomaailmassahan noita ainakin tulee vastaan, ilmeisesti myös ääntä on moisilla tässäkin maassa siirrelty.
 
Mitä järkeviä liittimiä aiheeseen on olemassa? Neutrikin Opticalcon ( http://www.neutrik.com/en/data/opticalcon/ ) on ainoa joka itsellä tulee mieleen. Moisen liittimen ostataakseen pitää olla kurssit käytynä ja erikoislaitteet hankittuna joten jokakylän kuituhitsarit eivät noita voi tehdä. Voiko kukaan Suomessa?
 
Mulla olisi tiedossa jo muutama kilometri kaapelia joka kaipaa liittimiä, livevideokäyttöön olisi siitä pätkiä ehkä tulossa. Kriteerinä on että kaapelin pitää olla vähintäänkin käsitellessään roudarinkestävää, mielellään myös kytkettäessä ja asennettuna. Paljaat häntäkuidut kenttäkuidun päässä ei siis kuulosta hyvältä ratkaisulta.
 
Ajatus olisi rakentaa kuidun ja sillä kytkettävän laitteen väliin tarvittavat muuntimet johonkin sopivaan säänkestävään laitekoteloon, niin että kyljessä olisi kuituliitin sisään ja esim Neutrikin HDMI ulos videotykin tapauksessa. Eli laatikon kyljessä olisi jotain tän tyylistä: http://www.neutrik.com/en/data/opti … con-duo-chassis-connectors/no2-4fdw
 
Onko ehdotuksia kuka moisia ratkaisuja tarjoaisi, ilman että tarvitsisi se pitkä kuitu ostaa samalla? Ja mielellään vielä niin että kun se kaapeli sitten joskus hajoaa, löytyy korjaaja tästä maasta.
 
Pauli Lappalainen
15.11.2012 08:45:52 (muokattu 15.11.2012 09:34:39)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nuo kuitusysteemit ovat vähän hankalia jos erikoisliittimiin mennään, yleensä ne tehdään tilauksesta sellaisilla liittimillä kun halutaan. Kaikenmaailman liittimiä on militaarimaailma ja videopuoli pullollaan.
 
http://www.neutrik.com/en/audio/opticalcon/
 
http://www.telecast-fiber.com/cables-overview/
 
Itse olen käyttänyt pääasiassa ST- tai SC- liittimiä noin 0.5m häntinä ja yrittänyt hitsauttaa hännät niin, etä niihin saisi jonkinlaisen kutistesukka suojauksen.
Itse runkokuitukaapeli voi olla jotain suojattua ja kestävämpää. Yleensä ne katkeavat siitä häntäkuidusta ja niitä on kuitenkin suhteellisen helppo vaihdattaa.
 
Sitten lisäyksenä noihin monimutkaisen oloisiin erikoisliittimiin sellainen pikku juttu, että niiden puhtaanapitäminen ja puhdistaminen on kenttäolosuhteissa melkoisen hankalaa. Varsinkaan yksimuitokuiduilla, joissa ytimen halkaisija on joku 6-8um, ei kovinkaan paljoa kakkakikkareita saa olla.
 
Tumppi38
15.11.2012 09:23:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sytem: Mahtaakos arvon raadilla olla minkälaisia kokemuksia valokaapeleiden käytöstä kenttäolosuhteissa. Videomaailmassahan noita ainakin tulee vastaan, ilmeisesti myös ääntä on moisilla tässäkin maassa siirrelty.
 
Mitä järkeviä liittimiä aiheeseen on olemassa?

 
Löytyiskö tuolta ?
 
http://whirlwindusa.com/catalog/fiber-optic
 
- My 25c -
 
A happy accident of fingering
Sytem
15.11.2012 10:52:34
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Opticalconia näyttävät tuollakin kaupaavan, ja myyvät kuitua siinä samalla. Tilanne kun on se että mulla se pari kilometriä kuitua on jo suomessa ja tarvisi siihen liittimet jotka voisi kuka tahansa kuituhitsauskamat omistava tehdä.
 
Irtohännät siihen nyt on kutistesukan kansas hitsattu, ja jokakerta niitä saa varoa kun tuolla pitkin tonttia kiskoo. Jonkunlaista hartsia täyteen valettua muoviputkea siihen on harkittu, liitos, häntäkuitu ja naaras-naarasliitin sisällään. Olisi roudaushetkellä ns. idioottivarma sopivalla korkilla, mutta kytkennässä pitäisi heilua häntäkuitujen kanssa.
 
Tavalla toi toisellahan se kuitupää pitää saada suojattua pölyltä joka tilanteessa, vaikka sinäänsä puhdistuskamat noihin on kaikkiin toki saatavilla.
 
Pauli Lappalainen
15.11.2012 11:12:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sytem: Irtohännät siihen nyt on kutistesukan kansas hitsattu, ja jokakerta niitä saa varoa kun tuolla pitkin tonttia kiskoo. Jonkunlaista hartsia täyteen valettua muoviputkea siihen on harkittu, liitos, häntäkuitu ja naaras-naarasliitin sisällään. Olisi roudaushetkellä ns. idioottivarma sopivalla korkilla, mutta kytkennässä pitäisi heilua häntäkuitujen kanssa.
 
Tavalla toi toisellahan se kuitupää pitää saada suojattua pölyltä joka tilanteessa, vaikka sinäänsä puhdistuskamat noihin on kaikkiin toki saatavilla.

 
Me rakenneltiin tuollainen systeemi:
 
https://www.dropbox.com/s/11rnmfu24iuelml/WP_000077.jpg
 
Letkun päässä on sopiva muovinen vedonpoisto, jota kiristämällä letku lukkiutuu luidun päällä olevaan kutistesukkamökkylään ja hännät jäävät piiloon.
Käytettäessä löysätään vadonpoisto ja vedetään hännät näkyviin ja tuo letkunpätkä liukuu kuitua pitkin pois tieltä.
 
Varovainen noiden kanssa saa kuitenkin olla.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti