Muusikoiden.net
22.05.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Äänenpaineen sekä taajuudellisuushommeleiden mittailuista.
1
dewil
20.10.2012 16:12:55
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

On herännyt kysymyksiä:
Hommasin harvinaisen pätevän oloisen softan iphonelle:
http://dspmobile.de/2011/05/analyzer/
Johon vielä ostin lisäksi kalibratiotiedot luurin omalle mikille ja mitä olen tässä
himaoloissa smaartin kanssa vertaillut, niin täähän on yllättävän hyvä.
Vielä kun hommaa ulkoisen mikin täältä: http://www.synthax.de/de/store-micw-iserie/micw-i456.html Johon kans löytyy kalibrointidatat, niin mullahan on taskussa kulkeva ja tarpeeksi pätevä tsydeemi livetyksiini.
 
Nyt kuitenkin on herännyt mm. sellaista kysymystä, että mimmoista ikkunointia tulee käyttää, miksi ja mitä välii hei?
On blackman-harrisia, Hammingia, Hannia ja whatnottia.
 
Dont Clone The Beat. Own The Beat.
Dugeroow
20.10.2012 17:24:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vaiheista tämä ei ilmeisesti tiennyt mitään?
 
markotetri
20.10.2012 21:20:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toi on siis analysaattori ja äänenpainemittari.
 
Ikkunoinnilla on siis "mitäsiisvälii". Merkittävät asiat on käyttöön sopiva dB-asteikko, analysaattorin resoluutio ja nopeus. Järjestelmämittauksiin on eri vehkeet, joilla voi mitata sen vaiheen sekä vielä impulssivasteen, järjestelmäviiveet ja... ja... mikäs "transfer function" on oikeesti suomeks?
 
Lähin analogia mikä näin lauantai-iltana irtoaa on se, että RTA:lla (analysaattorilla) ja kohinalla tehty järjestelmämittaus on suunnilleen sama kuin auton kierroslukumittarilla tehty nopeuden mittaus. :) Siellä on monta samalla tavalla vaikuttavaa asiaa, mutta kokonaisuuteen vaikuttaa kamalan monta muutakin tekijää
 
Artificiality is normal to the medium.
arig
20.10.2012 23:17:40
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

markotetri: ja... ja... mikäs "transfer function" on oikeesti suomeks?
Kyl se on ihan siirtofunktio http://fi.wikipedia.org/wiki/Siirtofunktio
 
-Turn Me Up!
dewil
21.10.2012 14:09:20
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo en mä mitään järeämpiä jäjestelmämittailuja aio tehdäkään. Siihen on eri vehkeet (ja miehet) Mutta pikaiseen tarkisteluun ja tsekkailuun tollanen taskumittarointi on just omiaan.
 
Dont Clone The Beat. Own The Beat.
Dugeroow
21.10.2012 16:11:05 (muokattu 21.10.2012 18:45:33)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

dewil: Joo en mä mitään järeämpiä jäjestelmämittailuja aio tehdäkään. Siihen on eri vehkeet (ja miehet) Mutta pikaiseen tarkisteluun ja tsekkailuun tollanen taskumittarointi on just omiaan.
 
Itse kaipailisin jotakin sellaista mahdollisimman näppärää työkalua millä näkisi tuon vaiheen ja saisi juuri nuo viiveet laitettua nopeasti kohdalleen.
 
Kyllähän noita korvakuuloltakin vetelee aika hyvin sinne päin, mutta helpottaisihan tuo ja saisi tarkemmin. Siinä on kuitenkin oma homma ruveta smaarttia pykäämään kasaan, eikä sille läppärille välttämättä ole aina sitä paikkaakaan. Ja taas salkullinen turhaa roipetta ja pari muuttujaa lisää. Nimenomaan tarpeeni koskee näitä pikkukeikkoja tiukoilla aikatauluilla.
 
Olisihan tuollainen taskukokoinen analysaattori varmaan ihan hauska myös ja monitoripäässähän tuosta nyt on oikeastikin suurta iloa kun kulmia virittää. Etupäässä itselle tulee lähinnä mieleen että voi PA:n viritettyä / tsekin loppupuolella / keikan aikana tehdä sellaisen pikatarkistuksen ruudulta, että missaanko nyt jotakin.
 
Tavoitteena vaan itsellä olisi kun suuri osa keikoista on kuitenkin noita varsin pieniä paikkoja ja tiukoilla aikataululla vedettäviä että saisi jutut mahdollisimman nopeasti ja helposti tehtyä ja käytön jälkeen roinat saman tien tieltä pois tai vastaavasti tarvittaessa nopeasti esiin.
 
dewil
21.10.2012 18:19:30
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onhan noita: http://www.studiosixdigital.com/audiotools/
 
Dont Clone The Beat. Own The Beat.
Sir Attila
25.10.2012 23:35:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itse kaipailisin jotakin sellaista mahdollisimman näppärää työkalua millä näkisi tuon vaiheen ja saisi juuri nuo viiveet laitettua nopeasti kohdalleen.
 
Jos erillistä käsikokoista analysaattoria kaipaat niin kannatta tsekata NTI:n Minilyzer analysaattori ja jos budjetti sietää niin kaveriksi saman firman Minirator-genis. Ei ne tietysti oikeita mittasoftia ja järeää äänikorttia korvaa jos oikeasti tarvitsee alkaa systeemianalyysiä ja akustiikkaa ihmettelemään, mutta pika-tsekkauksissa, kadonneen signaalin metsästämisessä ja brummisulkeisissa tehokas laitepari. Ja vielä ihan ammattimaisen käytön kestävässä muodossa.
 
Monta ongelmaa on noilla ratkottu nopeammin kuin mitä vanha mitta-PC:ni pystyyn kömpiminen kestää. Ja ehdoton valtti (ainakin omassa käytössäni) on ollut se että genis ja analysaattori on kaksi eri laitetta. Kun esim ihmettelee vieraan keikkapaikan huonosti merkittyä kaukokaapelia tms niin voi tökätä geniksen kiinni toiseen päähän ja mennä toiseen mittapisteeseen analysaattorin kanssa etsimään kadonnutta kilohertsiä ilman että mittapisteiden väliin pitää kylvää erillistä takaisinkytkentälakua.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti