Muusikoiden.net
25.05.2018
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Valo-ohjastukseen apuja amatöörille..?
1
youzzie
25.09.2012 10:52:47
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olen siis melko lailla aloittelija valaistuksen ihmeellisessä maailmassa, joitain pikku laitteita tässä hommaillut ja nyt en saa niitä sitten tietenkään toimimaan keskenään toivotulla tavalla.
 
Elikkä kun on tuollainen kepeä valosetti (uusi):
http://www.kam.co.uk/index.php?action=product&product_id=439 (manuaali löytyy siitä sivulta)
 
Ja pienoinen valo-ohjain (käytetty) > manuaali:
http://www.google.com/url?sa=t&rct= … =AFQjCNExLhi3tAFYSagzqAqZBYUZ-uVJMw
 
Valosetin ainakin käsittääkseni pitäisi totella DMX:ää, ja käyttää 15 kanavaa. Noh. Kytkin vermeet toisiinsa ja ainakin oman käsitykseni mukaan kanavat pitäisi olla oikein, eli valovermeessä asetus "A.001" jolloin siinä pitäisi olla DMX-kanavat 1-15 käytössä. Sitten ohjaimesta laitoin Fixture 1:n päälle, ja siinähän pitäisi olla siis kanavat 1-16 käytössä.
 
Sitten toiveikkaana nostelemaan liukuja, mutta eipäs tapahtunut mitään.. Sitten vähän enempi niitä siirtelin ylös/alas, niin sitten huomasin että ykkös-sliderin vasta ihan muutamalla ylimmäisellä arvolla (siinä jossain 250-255 välillä) syttyikin kaikki valot kerralla, pari-kolme eri värivaihtoehtoa siinä vaihtuu peräkkäin.. ei mitään slideä vaan räps valot päälle. Muut sliderit ei yksistään antaneet yhtään mitään, mutta sitten kun nostelin niitä kaikkia jonkun verran niin sitten alkoi valot vetämään jotain kuvioita hirmu vauhdilla, eikä speed-säätimellä tai tap-tempolla saanut mitään muutosta siihen nopeuteen..
 
Kokeilin sitten sellaista, kun valosetissä on vaihtoehtona 3-kanavainen käyttö "ob-3", jolla se toimisi niin että ohjaimen yksi liuku säätää kerralla kaikkien lamppujen punaista, yksi vihreää ja yksi sinistä. Niin sillä asetuksella homma toimikin ihan oikein..! Eli lamput himmenee ja kirkastuu siististi liukuen, mutta siis kaikki kerrallaan saman värisinä.
 
Että mistähän sitä vikaa nyt alkaisi etsiä tämän 15-kanavaisen käytön suhteen.. Että onko mulla vaan joku nappula tai asetus väärin, vai liekö ihan laitevikaa sitten jossain kohtaa. Valosetti on siis uusi, ei sillä että sekään nyt välttämättä mitään todistaisi näissä halpiskamoissa.. Omalla jalkakytkimellään ja valmisohjelmillaan se kyllä ainakin toimii kuten pitää. Välikaapelina oli ihan normaali mikkipiuha, ja koitin kahta eri piuhaa, mutta ei vaikuttanut tuohon toimintaan/toimimattomuuteen millään lailla.. 3-kanavaisena toimi, 15ch ei..
 
Tyhjentelin myös GLP:n manuaalin mukaan kaikki scenet ja chaset ja dmx-channelit, mutta eipä mitään vaikutusta..
 
iRock
Sami_T
25.09.2012 13:50:46 (muokattu 25.09.2012 13:52:14)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kakkosliuku ekana ylös/täysille (dimmer), muuten onpi melko pimiää. Sitten nostelet kahvoja 4-15.
 
"Jos punaiset valot ei edes vilku niin laite ei tee kunnolla töitä." - www.showtekniikka.fi - samitorvinen.blogspot.com
Einherjar
25.09.2012 14:01:57
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

youzzie: Valosetin ainakin käsittääkseni pitäisi totella DMX:ää, ja käyttää 15 kanavaa. Noh. Kytkin vermeet toisiinsa ja ainakin oman käsitykseni mukaan kanavat pitäisi olla oikein, eli valovermeessä asetus "A.001" jolloin siinä pitäisi olla DMX-kanavat 1-15 käytössä. Sitten ohjaimesta laitoin Fixture 1:n päälle, ja siinähän pitäisi olla siis kanavat 1-16 käytössä.
 
Kyllä. Nyt sitten pitää luntata manuaalia; Se ilmoittelee kanavassa yksi olevan valmiit ohjelmat ja kanava kolme toimii näille ohjelmille nopeussäätönä.
Kanavassa kaksi on koko puomin dimmeri ja kolmosessa on koko puomin strobo (mikäli kanava yksi ei ole käytössä).
Kanavasta neljä eteenpäin löytyy sitten jokaisen neljän lampun rgb-säädöt.
 
Manuaaliseen toimintaan siis täytyy kanaviin 4-15 tehdä tarvittavat värisäädöt ja kanavasta kaksi määrittää kokonaishönkä. Ilman kakoskanavan nostoa ei mitään näy.
 
...eikä speed-säätimellä tai tap-tempolla saanut mitään muutosta siihen nopeuteen..
 
Ne ei toimi suoraan lamppuihin, vaan ne toimii valo-ohjaimen chasen nopeuteen. Valojen omat sisäiset program-funktion nopeudet toimii vain dmx-kanavia ohjaamalla. (tässä tapauksessa siis kanava 3)
 
Tyhjentelin myös GLP:n manuaalin mukaan kaikki scenet ja chaset ja dmx-channelit, mutta eipä mitään vaikutusta..
 
Niillä ei ole mitään vaikutusta, mikäli niihin ei ole ohjelmoitu mitään.
 
"Sanovat että osaisin miksata, mutta kyllä se viina mahtaa olla minun juttu" -Tuntematon miksaaja
Sytem
25.09.2012 22:55:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noissa Kamin puomeissa on joskus ollut päänraapimista siinä missä tilassa sen laitteen valikon pitää olla jotta dmx:ää kuunnellaan. Mutta jos se sulla jo johonkin dmx-käskyyn reagoi, ei vika pitäis olla siinä. Ja ei, en ulkoa muista mitä noissa meidän puomeissa piti olla näytöllä jotta dmx vaikuttaa johonkin.
 
Tuo on myös suhteellisen haastava ohjelmoida esim. Chamsysin tiskiin jotta himpparikanava toimii oikein.
 
Sami_T
26.09.2012 02:25:54
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sytem: Tuo on myös suhteellisen haastava ohjelmoida esim. Chamsysin tiskiin jotta himpparikanava toimii oikein.
 
Sen himpparikanavan (ch 2) voi mulvata pysyvästi 100 %:een. Sitten neljä RGB-konetta (4-6, 7-9, 10-12, 13-15) ja jokaiselle virtual dimmer -> valmis.
 
"Jos punaiset valot ei edes vilku niin laite ei tee kunnolla töitä." - www.showtekniikka.fi - samitorvinen.blogspot.com
youzzie
26.09.2012 08:31:18
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Perskeles! Nythän se toimii! Isot kiitokset asiallisista, v*ttuilemattomista ja toimivista vastauksista, onneksi on tällainen foorumi josta löytää ammattiapua! Peukalo ja hymiö!
 
Kyllähän tuo dimmerijuttu nyt onkin ihan päivänselvä, mutta en sitä vaan osannut älytä vaikka kuinka tavasin manuaalia ja hinkkasin niitä liukuja eestaas...
 
Semmoinen vielä jäi mietityttämään, että saakohan Blackouttia mitenkään muuten "pehmeäksi" kuin sillä dimmer-liu'ulla...? Ei ainakaan manuaalissa mainita moista, eikä Fade-säätö vaikuta siihen. Mutta olisiko jotain vinkkiä, miten te pro:t tekisitte?
 
iRock
Einherjar
26.09.2012 13:10:18
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

youzzie: Semmoinen vielä jäi mietityttämään, että saakohan Blackouttia mitenkään muuten "pehmeäksi" kuin sillä dimmer-liu'ulla...? Ei ainakaan manuaalissa mainita moista, eikä Fade-säätö vaikuta siihen. Mutta olisiko jotain vinkkiä, miten te pro:t tekisitte?
 
Yhdellä bändillä pyöritän ledivaloja vastaavalla ohjaimella ja minulla on on jokaisen manuaalisesti ajettavan bankin 8. scene blackouttina (pitää vain tallentaa kaikki liut nollassa tilanne). Sitten on mahdollista tehdä blackout (ja vaihtaa yleensä scenejä) sitä fade-liukua hyväksikäyttäen.
Laitteen oma blackout ei feidaa pois millään, vaan se menee aina kertalaakista pimeäksi. Se feidaa kyllä sitten takaisin, jos liulla määrittää jonkun arvon.
 
"Sanovat että osaisin miksata, mutta kyllä se viina mahtaa olla minun juttu" -Tuntematon miksaaja
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti