Muusikoiden.net
25.04.2018
Soittimet, laitteet, tarvikkeet | Ylöjärven Musiikkikauppa 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Hyvä analoginen monitoritiski
1 2
Mr General
15.04.2012 12:14:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Monitoripöytä kaipais päivitystä parempaan kun ilman tiettyjä ominaisuuksia on haikee vetää. Aika moni valmistaja on lopettanu näiden valmistamisen. Eli käytettynä pitänee etsiskellä. Tällä hetkellä on A&H GL2800M, mutta astetta parempi pitäs löytää.
 
Speksit:
 
Sviipattava hpf joka kanavassa
Min 12 monitoriryhmää
Faderit
"Oikea monitoritiski" eli cuefaderit pitää oll jne.
Luotettava eli unohdetaan kaikki paljon kokeneet 80-luvun tuotokset vaikka ne ois kuinka hyviä.
 
Ja tällä kertaa etsitään hyvää ja luotettavaa, ei halpaa. Laittakaa ehdotuksia ja kommentteja. Ja kiitoksia arvon kollegat jo etukäteen!
 
Lapinharju
15.04.2012 12:35:52
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

APB:n räkkikokoinen monitoritiski menis ainakin lähelle. Sillä voi tehdä 8 stereomiksausta eli periaatteessa pienellä säädöllä saa 16 ulos. Ja on ihan oikea ja toimiva tiski. Lisää speksejä täältä: http://apb-dynasonics.com/products/Products_ProRackMonitor.html
 
jorma666
15.04.2012 13:05:06
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En tiiä oliko tarkotus löytää pränikkä vai käviskö käytettykin. Oma suosikki paikkaan kuin paikkaan on Midas XL250. Oikeastaan ainoa miinus vain yks stereo cue bus, mutta muuten hyvä ja nopea. Samanlaisia pöytiä Suomesta löytyy mm. Tavastialta. Tietysti jos alkaa enemmän ominaisuuksia kaipaamaan, niin H3000 pesee, mutta siinä on toisaalta paljon ylimääräistäkin mitä harvemmin monitoripöydässä kaipaa.
 
Nordic.dk on näköjään myymässä kyseistä pöytää alle kymppitonnilla virtalähteineen ja caseineen. Jos ois rahaa ja tarvetta, ostaisin.
http://www.nordic.dk/_en-GB-II/Used … Sound%20Mixers/MIDAS%20XL250%2044ch
 
we call it music - they call the cops
Mr General
15.04.2012 14:23:10
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo tuo XL250 on käyny mielessä, hyvä tiski kun on mut sellanen pitäs löytää hyvin pidetty yksilö, et on varmasti luotettava. Niin ja inputtikanavia pitäs olla nelisenkymmentä. Eli räkkimallinen ei sovi. Apb on osottautunut huollosta tykkääväks laudaks, joten en välttämättä toista semmosta hanki. Meidän spectrassa on vähän väliä jotain pientä mörköä.
 
stnprkl
15.04.2012 15:48:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mr General: Joo tuo XL250 on käyny mielessä, hyvä tiski kun on mut sellanen pitäs löytää hyvin pidetty yksilö, et on varmasti luotettava. Niin ja inputtikanavia pitäs olla nelisenkymmentä. Eli räkkimallinen ei sovi. Apb on osottautunut huollosta tykkääväks laudaks, joten en välttämättä toista semmosta hanki. Meidän spectrassa on vähän väliä jotain pientä mörköä.
 
http://www.solarisnetwork.com/registered_item_Midas__Heritage%203000
 
Halvimmillaan lähtis alta kahen kympin käytetty H3000.
Käytettyä Midasta kantsis kysellä Molnarin Pavelta Starlikesta, se kun on vehkeen nykyinen maahantuoja niin ainakin aikaisemmin on maahantuojan kanssa onnistunu myös käytettyjen kanssa puljaaminen. Ja mitä tulee Midakseen ja uus/käytetty niin en ihan kauheen huolissaan olis varsinkin kun ovat melko huoltoystävällisiä laitteita (ainakin noi isommat).
Ja sillä sitä käytettyä Midasta tyrkytän kun ei oikeen kukaan enää uusiakaan isoja analogimiksereitä valmista, kaik siirtyvät pikkuhiljaa digipuolelle.
 
Viltsu audiokantaja
jorma666
15.04.2012 16:05:22 (muokattu 15.04.2012 16:08:44)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mr General: Joo tuo XL250 on käyny mielessä, hyvä tiski kun on mut sellanen pitäs löytää hyvin pidetty yksilö, et on varmasti luotettava.
 
Ilmotuksen mukaan kunto ois erinomainen. Tuo Nordic myy ja välittää aika paljon tavaraa, joten myyjän pitäis olla luotettava. Kannattaa kysellä sieltä lisää. Tai mennä vaikka käymään, ei Tanska nyt niin kaukana oo.
 
we call it music - they call the cops
Mr General
15.04.2012 16:20:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noni, eli midasta pitää lähtee metsästämään taloon. Harkinnassa on ollu myös korvata toi nykynen apb midaksen jollain xl-sarjalaisella joten noi menis sopivasti pareina. Onhan noissa raideriystävällisyys kohdillaan.
 
jorma666
15.04.2012 16:25:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mr General: Noni, eli midasta pitää lähtee metsästämään taloon. Harkinnassa on ollu myös korvata toi nykynen apb midaksen jollain xl-sarjalaisella joten noi menis sopivasti pareina. Onhan noissa raideriystävällisyys kohdillaan.
 
Nimenomaan, nuo kelpaa kaikille. Ostat sen H3000:n vielä etupäähän niin ei jää ainakaan miksereistä kiinni ;)
 
we call it music - they call the cops
Mr General
15.04.2012 16:40:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ehkä H3000 on jo hieman yliampuvaa täällä idän perukoilla. Vaikka tais yhessä raiderissa ole se mainittuna fohiin!, eikä muuta. Aina saa pyytää ;) Ja sehän siinä myös on et noi tiskit on jääny vähän muusta äänikalustosta jälkeen. Ajattelemaani 20000 € budjettiin menee sopivasti midakset molempiin päihin.
 
Lapinharju
15.04.2012 17:00:53
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niin, jotta tän piti olla ihan oikea monitoritiski. No tuolla Midaksellahan hommat hoituu. Täytyy nyt ihan kysyä että onko digipulsat täysin pois suljettuja?
 
stnprkl
15.04.2012 18:08:24
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mr General: Ehkä H3000 on jo hieman yliampuvaa täällä idän perukoilla. Vaikka tais yhessä raiderissa ole se mainittuna fohiin!, eikä muuta. Aina saa pyytää ;) Ja sehän siinä myös on et noi tiskit on jääny vähän muusta äänikalustosta jälkeen. Ajattelemaani 20000 € budjettiin menee sopivasti midakset molempiin päihin.
 
H3000 on kuitenkin vielä nykyisellään yks raideriystävällisimpiä tiskejä kumpaan vaan päätyyn ja suht tuoreitakin (alta 10 vuotiaita) saa jo suht järkeviin hintoihin isojen eurooppalaisten vuokrafirmojen siirtyessä yhä enemmän digipuolelle.
Mut siis enihau H2000/H3000 keulaan ja monitoreihin H3000/XL250 ni kukaan ei mussuta mitn kun laittaa noi tarjoukseen.
 
Viltsu audiokantaja
jorma666
15.04.2012 18:10:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

stnprkl: H3000 on kuitenkin vielä nykyisellään yks raideriystävällisimpiä tiskejä kumpaan vaan päätyyn ja suht tuoreitakin (alta 10 vuotiaita) saa jo suht järkeviin hintoihin isojen eurooppalaisten vuokrafirmojen siirtyessä yhä enemmän digipuolelle.
Mut siis enihau H2000/H3000 keulaan ja monitoreihin H3000/XL250 ni kukaan ei mussuta mitn kun laittaa noi tarjoukseen.

 
Nimenomaan, ja on vielä oikeasti todella hyvä valtti moneen kilpailijaan verrattuna!
 
we call it music - they call the cops
Mr General
15.04.2012 21:37:49
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässä kun jonkun aikaa sunnuntaipuhteina selailee nettiä niin alkaa löytyä aika paljonkin kohtuuhintaisia midaksia. Taitaa tulla xl250 monitoreihin ja sitten joku kiva midas fohiin niin loppuu tuskailu. Ei siinä apb:ssä muuten mitään huonoa ole, mutta tuppaa tulemaan ärsyttäviä pikkuvikoja aika paljon. Lähiaikoina on ollu etuasteongelmia (säröytyy) master-left otti ja hävis ja kaikenlaista muuta pientä. Hävettää vaan pahoitella asiakkaille tuota temppuilua jatkuvasti. Sinänsä tiski on kiva käyttää ja soundaa kivalle, mutta... Niin ja aiemmalle kirjoittajalle sen verran että, ei, digi ei ole vaihtoehto kun pitää olla kaikille kelpaava kovan tason tiski. Ja mie ite arvostan kunnon isoja analogitiskejä todella paljon, kun suhteellisen nuoresta (virka)iästä huolimatta karstastan digitiskejä aikas paljon
 
stnprkl
16.04.2012 01:54:32
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mr General: Tässä kun jonkun aikaa sunnuntaipuhteina selailee nettiä niin alkaa löytyä aika paljonkin kohtuuhintaisia midaksia. Taitaa tulla xl250 monitoreihin ja sitten joku kiva midas fohiin niin loppuu tuskailu. Ei siinä apb:ssä muuten mitään huonoa ole, mutta tuppaa tulemaan ärsyttäviä pikkuvikoja aika paljon. Lähiaikoina on ollu etuasteongelmia (säröytyy) master-left otti ja hävis ja kaikenlaista muuta pientä. Hävettää vaan pahoitella asiakkaille tuota temppuilua jatkuvasti. Sinänsä tiski on kiva käyttää ja soundaa kivalle, mutta... Niin ja aiemmalle kirjoittajalle sen verran että, ei, digi ei ole vaihtoehto kun pitää olla kaikille kelpaava kovan tason tiski. Ja mie ite arvostan kunnon isoja analogitiskejä todella paljon, kun suhteellisen nuoresta (virka)iästä huolimatta karstastan digitiskejä aikas paljon
 
Onhan niitä maailman sivu tehty kaiken näkösiä monitoribulsia ja hyviäkin vieläpä, mut Midas on mun mielestä Heritage ja XL sarjoillaan ollu ainoo valmistaja, minkä laudat kelpaa mutisematta kaikille. Esmes. vaikkapa Soundcraftin ja Yamahan tuotoksissa on aina jonkun mielestä se "ihan kiva mutta" aspekti vaikka loistavia työkaluja noiltakin valmistajilta pääpiirteittäin tullu.
 
Viltsu audiokantaja
Sami_T
16.04.2012 02:38:31 (muokattu 16.04.2012 02:43:12)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toisin yhtenä näkökulmana esiin sellasen että kannattaa hyvin tarkkaan miettiä että onko tollanen XL tai Heritage sen kokoinen (ja painoinen) vehje mitä oikeasti pystyy keikkapaikoissa käyttämään. Jos on pelkkää sali- ja hallikeikkaa ja kamat kulkee aina vähintään kuorkilla ja on enemmän kuin kaks ukkoa roudaamassa niin sitten ei mitään.
 
Ja toisena sen että kannattaako oikeasti käyttää tänä päivänä miksereihin (tarjoilemista varten) kauheasti rahaa. Kasvavissa määrin suurin osa isommista produktioista tuo aina oman etu- ja monitoripään. Ne jotka ei tuo niin se on yleensä ko. produktion seppien syystä tai toisesta tekemä tiedostettu ratkaisu ja silloin ollaan (musta tuntuu ainakin) vähän vastaanottavaisempia tekemään niillä kamoilla mitä eteen työnnetään. Silloin kun tarvii syystä tai toisesta isompaa analogitiskiä niin se kannattaa vuokrata niiltä kellä on. Vie viinapullon niin se melkein jo riittää. Kymppitonnilla saa aika monta viinapulloa.
 
Ja kolmantena näkökulmana vielä sen että kannattaa ihan aikuisten oikeasti miettiä se digiasia nyt vielä kertaalleen.
 
"Jos punaiset valot ei edes vilku niin laite ei tee kunnolla töitä." - www.showtekniikka.fi - samitorvinen.blogspot.com
Humpe
17.04.2012 10:15:01
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

tässä todella yleinen eli perinteien crest x rack ja varmaan käytettynä myös löytyy nyt kun moni vaihtaa diki tiskiin http://www.crestaudio.com/products/ … umber/03513600/cat/327/X%2020RM.cfm
 
Freelancer Seinäjoelta http://dorkadesig.suntuubi.com
stnprkl
17.04.2012 14:22:21
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Humpe: tässä todella yleinen eli perinteien crest x rack ja varmaan käytettynä myös löytyy nyt kun moni vaihtaa diki tiskiin http://www.crestaudio.com/products/ … umber/03513600/cat/327/X%2020RM.cfm
 
Ja ennen kaikkea helvetin kätevä kun noita saa laittaa sen 4 linkkiin et saa tarvittavat 40 ränniä kasaan (siis tuohan ei oikeasti ole sanan varsinaisessa merkityksessä 16 kanavainen vaikka niin väitetään sillä niissä 4:ssä stereokanavassa on vajavaisempi eq kuin niissä 12:ssa monokanavassa)
 
Viltsu audiokantaja
RE
17.04.2012 15:34:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

FEATURES:

14 mono inputs + 2 stereo inputs (X-18RM) 12 mono inputs + 4 stereo inputs (X-20RM), all with mic
preamps and individual 48V phantom power switches
Built in splitter system on all 20 XLR mic/line inputs with ground lift switches on each
input channel
12 monitor buses that can be configured mono or stereo in pairs
Additional stereo common input for sending click or reference tracks to artists on all 12 buses
Four-band mid sweep EQ for mono and stereo input channels
18 dB per octave high-pass filter on mono input channels
Fully balanced XLR outputs and XLR balanced bus inputs
Solo link system compatible with other X-Series rack mixers
10-space rackmount configuration
Internal universal power supply
 
Kyllä niis stereokanavissa näyttääs sama eq olevan.
 
stnprkl
17.04.2012 15:56:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

RE: FEATURES:

14 mono inputs + 2 stereo inputs (X-18RM) 12 mono inputs + 4 stereo inputs (X-20RM), all with mic
preamps and individual 48V phantom power switches
Built in splitter system on all 20 XLR mic/line inputs with ground lift switches on each
input channel
12 monitor buses that can be configured mono or stereo in pairs
Additional stereo common input for sending click or reference tracks to artists on all 12 buses
Four-band mid sweep EQ for mono and stereo input channels
18 dB per octave high-pass filter on mono input channels
Fully balanced XLR outputs and XLR balanced bus inputs
Solo link system compatible with other X-Series rack mixers
10-space rackmount configuration
Internal universal power supply
 
Kyllä niis stereokanavissa näyttääs sama eq olevan.

 
Eikäkö niistä puuttu se alapään leikkuri, my bad. Mut enihau onhan toi lauta nyt ihan sketsi jos alkuperäinen kysyjä haluaa laadukasta min. 40-inputtista monitoritiskiä.
 
Viltsu audiokantaja
pitk
17.04.2012 16:09:21
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Humpe: tässä todella yleinen eli perinteien crest x rack ja varmaan käytettynä myös löytyy nyt kun moni vaihtaa diki tiskiin http://www.crestaudio.com/products/ … umber/03513600/cat/327/X%2020RM.cfm
 
Joo, ei ihan mee alkuperäseen speksiin, lisäks käytetyt räkki-gretsit alkaa oll apääasiassa aika loppunajettuja, melko paljon on tullu kaikkea pikkuvikaa noiden kanssa vastaan.
 
Ja sit kysymykseen, Midas on Midas, Soundcraft MH4 tai Series 5 40-piippusena ajaa varmasti asian.
 
Pitk.
 
Ryhdy roudariksi, näet maailmaa, sanoivat!
Kalkutan Konepaja
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti