Muusikoiden.net
20.05.2018
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Tuore yhden miehen bändi miettii kamojen ostoa ja keikkailua..
1
burdon
19.03.2012 00:15:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Elikkä mul on sellanen meininki et soitan kitaran kitaravahvistimen kautta ja sit taustat (sekvensseristä) ja örinälaulu tulee mikserin kautta PAhan, tai täl hetkel kotistereoihin :p Oon haaveillu ulkoilmakeikasta ja miettiny pienii baarikeikkojaki, minkälaiset PAt tarviis? Ei oo oikeita rumpuja meluamassa eikä monia ihmisiä soittamassa, kuvittelis et pärjäis pienemmil mitä oikeet bändit paitti oikeil bändeil ei tuu niin paljoo stuffii siel PAsta et en tiedä sitten? Minkälaista settiä suosittelisitte? Mitä halvempi sen parempi. Ei tarvii olla hifiä eikä muutenkaa merkkivehjettä, kuhan sais meteliä tarpeeks ja kompaktius ois plussaa..
 
En todellakaan ole ammattilainen, sen voitte käydä toteemas @ http://www.youtube.com/shagriml ja tuosta puheenollen, onks stadis ees paikkoi minne näin oudol yhdistelmäl (midisequtaustat+skeba+örinä) ja mun alhaisil taidoil pääsis? Vaik jotkut voitte nauraa että ei sinuna mihinkään niin esiintyminen on mulle sydämen asia, kutsumus, rakastan sitä, tahtoisin päästä minne vaa, en tarvii rahaa, päinvastoin voin vaik maksaa, et sais esiintyy ja toivottavasti siin samal pysys korkeempana motivaatio treenata ja sais itsevarmuutta ja kokis et löytyyks tällaselle uniikille schaisselle yhtä ainutta kuulijaa vai oisko parempi haudata haave vaikken sitä voikkaan kuvitella.. Himassa on kyl tutut ja tutun tutut aika monet yllättyneet positiivisesti vaikkeivat örinää kuunteliskaan. Youtube pätkist ym nauhotteist ei tuu se jytä ja mietin just et PAstakaan saakohan sitä oikein mut kuha pääsis jotenki koittaa. Oon aika köyhä mut valmis ottaa vaik lainaa ja kiristää nälkävyötä et sais gearit, joko omaksi tai sit mietin et mistä PK-seudul vois lainata ja mihin hintaan?
 
Yleensä kaikenlaisii vinkkei otetaan vastaan. Mietin myös tosta PAsta ja ulkoilmakeikoist, nytki pääsis Kallio Kukkiiseen jos ois teltta, PA ja aggrekaatti - mietin tuosta viimeisestä että ei taida olla akuilla toimivia PA-vehkeitä? Mun setit on aika lyhyit, 20min jos akku/akut kestäs ni ois bueno ja vois olla halvempi, kevyempi, hiljasempi ja luontoystävällisempi kuin aggrekaatti?
 
Tahtois nyt prkl tätä musaa etiäpäin kun koko elämän haaveillut ja 7 vuotta lähinnä istunut perseellään, kerran pääs yhden biisin bändin kaa soittaa ja laulaa mut seki hajos, sillo kyl aina digattiin mut se on just erilaist bändi vs yks mies taustaraitoineen..
 
Kaikki neuvot ja apu ja asiallinen kritiikki otetaan mielellään vastaan.
 
I've lost my appetite for food but not sex, too bad I can't have any.
NeliX4
19.03.2012 12:07:29 (muokattu 19.03.2012 12:08:24)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei muuta kuin paikalliseen bändikerhoon mukaan. Parhaimmillaan saat sielä PA:tkin lainaan.
 
Noita Microcubeja olen katusoittajilla nähny. http://www.thomann.de/fi/roland_micro_cube.htm
 
hampsir
19.03.2012 15:41:35 (muokattu 19.03.2012 15:47:31)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aluksi kannattaa varmaan tyytyä vuokraamaan tarvittavat PA laittet. Samalla saa hieman kokemusta siitä, mitä loppujen lopuksi tarvitsee. Akku käyttöisiä PA-laitteitakin on esim. Thomanilla, itse en usko vielä niihin.
 
Tällaisilla jouduin/sain vetää terassikeikkaa viime kesänä (Bose).
 
http://www.musiikkiliike.fi/index.p … et=manufacturers&manufacturer_id=76
 
Maksavat siis täyden "tontun". Paremmat kuitenkin, mitä osasin odottaa. Erillistä monitorointia ei tarvittu. Niissä on myös erillinen subbanen. Myöhemmin/paikan mukaan laitteiteita voi täydentää vaikka toisella samanlaisella. Laitteistoon (paikan omat laittetteet) oli lisätty halpa Alto mixeri, jossa oli jotain efektejä. Kitara vahvistin/compo sinulla varmaankin on jo.
 
Mutta mitä sinä tarvitset, riippuu monesta asiasta. Paikat ovat kaikki eri kokoisia. Soitto nurkkaukset (näyttämöt) ovat aina liian pieniä tarkoitukseensa. Ulkoilma esitys vaatii huomattavan määrän enemmän tehoa, kuin pienet sisätilan "koktailtilaisuudet".
 
Käytettynä saa edullisia ja hyviä laitteita, jos vain tietää mitä tarvitsee!
OMB laitteissa (ja musiikissa jota sinä esität) on tärkeää mitoittaa alapää oikein. Bändissä ei ole basistia eikä siis basso compoa (eikä bassorumpua), hyvä subbanen tuo esitykseen uskottavuutta.
 
Tuntematon soittaja
burdon
19.03.2012 17:02:57 (muokattu 19.03.2012 17:03:59)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mul on kitaravahvari ja sit mikseri, kompressori, kaiku yms, en tosiaan tarviis välttis mitää muuta ku aktiivikajarit.
 
Ois kiva joku sellanen hinta/laatu/tilanne kompromissi, et vois vetää nimenomaan pikkupaikois sisäkeikkoi ja sit välil ulkonakin sellasii pikkukeikkoi et kuuluu siihen lavan eteen ees jne. Yleisöt on varmasti pieniä ja ei tarvii toiselle puolen kaupunkia kuuluakkaan. Harmi ku ei oo just PA-vehkeist hirveenä kokemust, käyttää osaan mut tekninen tieto yms aika olematonta.
 
Bändikerho? Mikä sellanen? Pk-seudult oon jos jotai merkityst. Ois kiva tietoo et mitkä paikat vuokraa ja minkälaisia ja mites jos jotai paskaa käy, sisältyykö niihin mitään vakuutusta? Sinänsä mielummin ostasin omat suoraan mut tietysti järkevää vois olla just testailla lainalaitteita et sais vähä kuvaa...
 
Himas oonki microcuben läpi skebaa ajanu ja tosiaan osa noist keikoist voi olla niin pienii et sekin riittää, ei tarvii roudaa isoo comboo. Täytys vaa saada sequsta bassot ja rumpu kuuluu PAn kautta laulun ohel.
 
Mietin myös et subwooferin vois kenties ostaa jälkikäteen saundia tuhdittamaan, kuha sais vaa alkuun kaks purkkii joista taustat ja laulut kuuluis....
 
I've lost my appetite for food but not sex, too bad I can't have any.
Einherjar
20.03.2012 02:27:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sellanen pohdinta, että jos tuollaista pienimuotoisempaa keikkaa tekee, niin eikös ihan monona voisi vetää? Siellä taustanauhoilla ei liene ihan hirveästi sellaista materiaalia, joka vaatimalla vaatisi stereoääntä?
Siinä sitten säästäisi vähän alussa, kun hommaisi vaan yhden yläpään ja yhden alapään. Jos homma tuntuu kasvavan, niin toisen puoliskon hankkimista voi sitten pistää harkintaan.
Joku 15" suppanen ja 10-12" yläkerta ei vielä kuitenkaan ihan hirveästi kasvata budjettia. Alle tonnilla pääsee jo kamoihin kiinni.
 
Toki kannattaa tuota vuokrahommaakin miettiä, jos keikkoja on vain harvakseltaan.
 
"Sanovat että osaisin miksata, mutta kyllä se viina mahtaa olla minun juttu" -Tuntematon miksaaja
hampsir
06.06.2012 18:11:37
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Burdon: Yleensä kaikenlaisii vinkkei otetaan vastaan. Mietin myös tosta PAsta ja ulkoilmakeikoist, nytki pääsis Kallio Kukkiiseen jos ois teltta, PA ja aggrekaatti - mietin tuosta viimeisestä että ei taida olla akuilla toimivia PA-vehkeitä? Mun setit on aika lyhyit, 20min jos akku/akut kestäs ni ois bueno ja vois olla halvempi, kevyempi, hiljasempi ja luontoystävällisempi kuin aggrekaatti?
 
Rakensin akkukäyttöisen PA-laitteiston, osin vanhoista, osin uusista autostereo kamoista sekä ylijäämä mikseristä ja Alesiksen efektistä.
 
Tehoksi tuli 240W, joka on riittävästi (=aivan liikaa) suhteutettuna akun kestoon yms.
Omalla sisäisellä 14Ah akulla (lähes täysi teho) se kestää vain vajaan tunnin.
 
Olen jo testaillut tätä viritystä ja nyt kun lisäsin siihen paikan ja liitännän ekstra-akulle (auton 12V akku), se olisi valmis keikallekin (kadut, uimarannat, laskettelurinteet, ?) . Käsittääkseni "vanhalla normi autoakullakin" systeemin pitäisi toimia useita tunteja ilman latauksia.
 
Tässä tapauksessa äänen laadun ratkaisee siihen sijoitetut kajarit. 1kpl 8" sub (200W) ja 2kpl 6" koaksiaalista 4 ohm kaiutinta, jotka ei ole aivan vimpan päälle. Vahvistimessa olevan suotimen ja siltaukset hyödynsin niin että subbanen toimii erillisellä vahvistimella. Järjestelmä on kytketty monoksi.
 
Sainpa hyötykäyttöön nurkissa pyörineitä (muuten ne olis ollu kirppis-) kamaa. Invertterin (230VAC) akut ja laturin ja jotain muutakin sentään jouduin ostamaan.
 
Laitoin otoksia ja sheman omiin kuviin.
 
Tuntematon soittaja
Numb
06.06.2012 23:08:40
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hampsir: Laitoin otoksia ja sheman omiin kuviin.
 
Oon sun PA:n fani. Plussa.
 
I might be schizophrenic but I am also Jesus
LHU
07.06.2012 12:20:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

burdon: Mietin myös tosta PAsta ja ulkoilmakeikoist, nytki pääsis Kallio Kukkiiseen jos ois teltta, PA ja aggrekaatti - mietin tuosta viimeisestä että ei taida olla akuilla toimivia PA-vehkeitä? Mun setit on aika lyhyit, 20min jos akku/akut kestäs ni ois bueno ja vois olla halvempi, kevyempi, hiljasempi ja luontoystävällisempi kuin aggrekaatti?
 
Näiden akut kesti useita tunteja taustamusa- ja puhekäytössä jo 10 vuotta sitten, nykyään luulis akkujen olevan jopa parempia.
 
http://www.fohhn.com/index.php?id=20&L=1
 
Täältähän poistellaan viestejä ja kokonaisia keskusteluja aivan mielivaltaisesti!!!
musamies
07.06.2012 13:00:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Edullisin ja pienin äänentoistolaitteisto, jonka läpi on viimeaikoina tullut soitettua hyvällä menestyksellä koostuu kahdesta tämänlaisesta yläpäästä:
http://www.thomann.de/fi/fbt_jolly_8ba_speaker.htm
 
Ja yhdestä subuttimesta:
http://www.thomann.de/fi/behringer_b1500dpro.htm
 
Yksin roudaamisen kannalta subutin on vähän painava, toisaalta siinä voisi putken päässä pysyä pystyssä vaikka kaksikin ämyriä jollain sopivalla väliputkihässäkällä ja siihen kiinnitettävillä muilla osilla.
 
hampsir
07.06.2012 13:08:03 (muokattu 08.06.2012 09:45:57)
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Näiden akut kesti useita tunteja taustamusa- ja puhekäytössä jo 10 vuotta sitten, nykyään luulis akkujen olevan jopa parempia.

http://www.fohhn.com/index.php?id=20&L=1

 
Kyse on laitteen ottamasta tehosta ja akkujen Ah:sta. Matematiikka ei siltä osin ole muuttunut.
 
Suurimman virran ottaa subbasen vahvistin, jonka ilmoitettu antoteho kaiuttimeen on 120W RMS. Järjestelmän yhteenlaskettu peak Power 400W (joka saattaa syntyä juuri basariniskuilla). Virtalähteestä se ottaa luonnollisesti vielä enemmän (vahvistimen spekseissä suositeltiin 60A sulaketta). Noiden basarien iskut olikin se ongelma. Niiden aikana akun jännite laskee jo puolentunnin käytön jälkeen helposti pari volttia, jolloin invertteri putoaa päältä. Siksi erillinen akku invertterille.
 
Pelkkään yläpään käyttöön (taustamusiikissa) tuo 14Ah akku riittäisi uskoakseni useiksi tunneiksi.
 
Tuntematon soittaja
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti