Muusikoiden.net
24.06.2018
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: LS9 + ipad + wlan
1
Sytem
24.02.2012 13:44:15
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Morjestapäivää
 
Täällä kun käsittääkseni on LS9:ä omenatuotteella etäkäyttäviä, onko tullut kuinka ongelmia wlan-salauksen kanssa?
 
Eilen tuota testailimme hieman isomman Ciscon tukiasemilla ja kontrollerilla tehdyn verkon kanssa, totesimme että mikäli verkossa on käytössä wpa2-eap, Yamahan softa hukkaa yhteytensä säännöllisesti. Ongelma toistettiin useammlla ipadilla.
 
Oire oli selkeä, Yamaha lähti tekemään uutta synkkaa, verkon puolella konsolissa näkyi uudelleenautentikointi ja parin pingipaketin hukkuminen. Tämä toistu pahimmillaan muutaman kymmenen sekunnin välein kun softa teki jotain, jos softa ei ollut päällä, ei tuota ilmiötä nähty kymmeniin minuutteihin verkon puolella.
 
Ongelma poistui kun ruuvattiin salaus wpa1-tkip, mikserin ohjaus toimii nätisti koko Merikaapelihallissa. Viikonlopun aikana nähdään miten tuollainen 20+ tukiaseman 5 gigan verkko pärjää kuorman kanssa, toimiiko ohjaus vielä kun sali on täynnä muita käyttäjiä.
 
Oma ssid tuolla siis toki käytössä, kun LS9:ssä ei salasanasuojausta tuolle ipad-ohjaukselle ole. Samasta syystä salaamaton verkko ei tämäntyyppisessä tapahtumassa ole vaihtoehto, sali kun on täynnä tietokoneharrastajia joilla jollakulla voisi olla ylimääräistä aikaa verkkoliikennettä kuunnella.
 
NeliX4
24.02.2012 15:45:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

... Sitten kun roudari alkaa lämmittää mikropitsaansa siinä tukiaseman viereisessä mikrossa, niin saattaa miksaajaa ahdistaa langan puute :)
 
Sytem
24.02.2012 16:15:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jooh, viiden gigan mikroaaltouuni voi hiukan alkaa ahdistaa...
 
2.4 gigan wlanilla ei tulisi mieleen tuota kokeilla kun talossa on toistatuhatta nört...harrastajaa, keskimäärin varmaan useampi wlania tai bluetoothia käyttävä laite mukanaan per henkilö.
 
rintapek
24.02.2012 20:06:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eiks laulukin sano. että "tulvii pohjanmaa"? Noi voipi tossakin käydä.
 
One kind of music only - the good kind
sammakko54
25.02.2012 15:01:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kertokaas enemmän tietävät että jos haluan ohjata M7 langattomasti läppärillä tarvitsenko jotain modeemeja/langattomia lähettimiä/erikoispiuhoja Macbookin ja ohjaussoftan lisäksi? Miten tällainen toimiva paketti yksinkertaisesti laitetaan kasaan?
 
perunamuusikoiden.net
stnprkl
25.02.2012 17:30:09
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sammakko54: Kertokaas enemmän tietävät että jos haluan ohjata M7 langattomasti läppärillä tarvitsenko jotain modeemeja/langattomia lähettimiä/erikoispiuhoja Macbookin ja ohjaussoftan lisäksi? Miten tällainen toimiva paketti yksinkertaisesti laitetaan kasaan?
 
Tarviit langattoman tukiaseman ja verkkopiuhan (RJ45) sen tukiaseman ja tiskin väliin. Loppu on ihan perus verkkoasetusten konffausta.
 
Viltsu audiokantaja
Sytem
29.02.2012 10:26:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Viikonlopun testipenkistä selvittiin lähes kunnialla maaliin, muutama isompi hikkailu tuli vastaan wlanin käyttäjämäärän kasvaessa, mutta pääsääntöisesti vaikutti ihan käyttökelpoiselta myös tuossa ympäristössä.
 
Wlan-salauksessa tuo tkip näytti olevan taikasana millä homma saatiin toimimaan. Yamahan sivuilta löytyi lisäksi tälläinen huomio gw-osoitteen määrittelystä vaikkei verkosta olisikaan pääsyä internetin puolelle. http://www.yamahaproaudio.com/globa … ripherals/applications/ls9stagemix/
 
Varsin toimiva konsepti siis, vielä kun saisivat tuon softan toimimaan moniajossa että tarvittaessa voisi nopeasti hypätä esim Remoter:n puolelle (http://rafsoftware.com/rafsoftware/home/) tekemään säätöjä VNC-koneen kautta (prossu, langattomat, taustamusiikin soitto tms) ilman että yhteys tiskiin katkeaisi.
 
Sytem
26.10.2012 00:37:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuli tätä aihetta syytä taas ihmetellä, taas verkkopelitapahtumassa jossa on samanlainen Ciscon verkko käytössä. Tälläkertaa edellisestä viisastuneena käytössä verkko jossa ei ole salausta mutta verkko on piilotettu. Toiminee riittävänä suojauksena satunnaisia vieraita vastaan.
 
Päivän ongelma, yhteys toimii tasan minuutin ja katkeaa. Pingillä kun tuota katselee niin tasan minuutin välein yhteys on kahden paketin verran poikki (= noin kaksi sekuntia) josta ymmärrettävästi tuo yamahan softa ei pidä. Tämä verkkohikkailu näkyy tällä kertaa myös ilman softan päälläoloa, eli on enemmän verkon ja ipadin välinen ongelma.
 
Pohdittiin että mahtaisiko ipad hämmentyä siitä kun samannimistä verkkoa onkin saatavilla useammasta eri suunnasta, hajautettu verkko kun on kyseessä. Onko joku muu kokeillut vastaavaa järjestelmää jossa verkko olisi jotain muuta kuin yksi purkki mikserin vieressä, onko toiminut?
 

 
"Huom! Olet kirjoittamassa yli 239 päivää vanhaan aiheeseen!" No niinpäis olen, ei selkeästi tule äänikeikkailtua kovin usein.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti