Muusikoiden.net
25.04.2018
Tilisali Oy | #1 tilitoimisto muusikoille 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Phantom-virta
1
MIKASNELLMAN
15.02.2012 19:49:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onkohan mitään järkeä laittaa koko pöytää phantom-virralle 48v, kun sitä tarvitsee vaan 2 rumpumikkiä? Eikö olis vaan viisaampi laittaa phantom-adapteri näitten 2 rumpimikin väliin?? Kertokaa viisaammat, kiitos!
 
stnprkl
15.02.2012 19:58:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

MIKASNELLMAN: Onkohan mitään järkeä laittaa koko pöytää phantom-virralle 48v, kun sitä tarvitsee vaan 2 rumpumikkiä? Eikö olis vaan viisaampi laittaa phantom-adapteri näitten 2 rumpimikin väliin?? Kertokaa viisaammat, kiitos!
 
Ilmeisestikin puhut pikkumiksereistä, missä sille phantomille on tasan yks nappi eli on/off ja se joko syöttää kaikkiin mikki-inputteihin sen phantomin tai ei.
Ei siinä mitään järkeä oo, mut dynaamisten mikkien kans ei siitä haittaakaan oo. Dynaamisissa se virta ei pääse sinne kapselille asti kuitenkaan. Joidenkin XLR liitännöillä varustettujen vehkeiden kans ongelmia saattaa ilmetä jos ei vehkeessä oo muuntajia (joka siis estäis virran pääsyn vääriin paikkoihin) niis XLR-ulostuloissa, esimerkkinä Pioneerin DJ-mikserit.
 
Voisin kuvitella et tolla keinoin on saatu vehkeen valmistuskustannuksia alas kun ei oo joka kanavaan tarvinnmu laittaa omaa kytkintä. Ja näinollen vehkeen hankintahintaa alas joku prossa tai prosentin osa.
 
Viltsu audiokantaja
MIKASNELLMAN
15.02.2012 22:57:04
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joo, yhestä napista koko mikseri (soundcraft 16/24 kan) phantomille. Pöytään tulee kuitenkin esim. kosketin ja bassovahvistimesta suoraan piuhat pöytään ja nyt ne täytyy kikkailla tavallisiin lineihin, kun mic.inputtiin ei oikeen voi laittaa. Se vähän pelottaa, ett tolla phantomilla pamautetaan jotain paskaks. Mut rumpali osti mikserin ja haluaa itsepäisyyttään pitää sen noin. Olen kyllä vastustanu, mut ku ei viittis kaikesta tapella.
 
stnprkl
15.02.2012 23:02:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

MIKASNELLMAN: Joo, yhestä napista koko mikseri (soundcraft 16/24 kan) phantomille. Pöytään tulee kuitenkin esim. kosketin ja bassovahvistimesta suoraan piuhat pöytään ja nyt ne täytyy kikkailla tavallisiin lineihin, kun mic.inputtiin ei oikeen voi laittaa. Se vähän pelottaa, ett tolla phantomilla pamautetaan jotain paskaks. Mut rumpali osti mikserin ja haluaa itsepäisyyttään pitää sen noin. Olen kyllä vastustanu, mut ku ei viittis kaikesta tapella.
 
Et sä tolla phantomilla mitään noista käytössä olevista räjäytä tai edes polta, korkeintaan pirinää saa aikaseks jos ei laitteen ulostulossa oo muuntajaa. Kiippari ny menee plugijohdolla muutenkin ja jos bassovahvarissa on XLR-ulos ni voit ihan rauhassa kytkeä sen noihin mikki-inöutteihin vaikka niissä se phantom oliskin päällä.
 
Viltsu audiokantaja
Jaava
15.02.2012 23:34:59 (muokattu 15.02.2012 23:36:00)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Hiton vaikea teidän on mustiksella mitään rikkoa. Jos kiippari kytketään mikki-inputtiin, se pitää kytkeä di-boksin kautta. Diboksit pysäyttää phantomin. Sama pätee bassovahvariin (jos siinä on xlr-ulostulo, siinä on aika varmasti di itsessään). Kaikki mikrofonit, lukuunottamatta joitakin vanhoja nauhamikkejä kestää phantomin ilman mitään ongelmia.
 
Toisin sanoen, mustiksen päällä olemisesta ei ole teille mitään harmia.
 
Silloin ymmärsin, että kansan suurin riemu on saada huutaa yhdessä eikä ole paljon väliä sillä, minkä vuoksi huudetaan, vaan huutaessaan muiden kanssa jokainen tuntee itsensä väkeväksi ja asian, jonka vuoksi huutaa, ainoaksi oikeaksi asiaksi. - M. Waltari
cozmo
15.02.2012 23:50:45
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jaava: Hiton vaikea teidän on mustiksella mitään rikkoa. Jos kiippari kytketään mikki-inputtiin, se pitää kytkeä di-boksin kautta. Diboksit pysäyttää phantomin. Sama pätee bassovahvariin (jos siinä on xlr-ulostulo, siinä on aika varmasti di itsessään). Kaikki mikrofonit, lukuunottamatta joitakin vanhoja nauhamikkejä kestää phantomin ilman mitään ongelmia.
 
Toisin sanoen, mustiksen päällä olemisesta ei ole teille mitään harmia.

 
Kerran muuan bassovahvistin mykistyi kun xlr-ulostulossa oli phantomia, homma jatkui normaalisti kun phantomin otti pois. Toinen laite pörisi mahdottomasti phantomia nieltyään. Mutta ei kumpikaan mennyt särki siitä.
 
nofi @ gearslutz.com: "I wouldn't choose a mic pre based on pictures of two "square" waves that have been through them..... that's retarded."
Jaava
16.02.2012 00:17:00 (muokattu 16.02.2012 00:19:16)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

cozmo: Kerran muuan bassovahvistin mykistyi kun xlr-ulostulossa oli phantomia, homma jatkui normaalisti kun phantomin otti pois. Toinen laite pörisi mahdottomasti phantomia nieltyään. Mutta ei kumpikaan mennyt särki siitä.
 
Joo vahvareita on erilaisia. Itse kytkisin basson di-boxiin ja sen kautta vahvariin, jos on tarve, vaikka vahvarissa olisi erillinen lähtö.
 
Silloin ymmärsin, että kansan suurin riemu on saada huutaa yhdessä eikä ole paljon väliä sillä, minkä vuoksi huudetaan, vaan huutaessaan muiden kanssa jokainen tuntee itsensä väkeväksi ja asian, jonka vuoksi huutaa, ainoaksi oikeaksi asiaksi. - M. Waltari
piivei
16.02.2012 13:29:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Meidän mikserissä sama tilanne ja joudun käyttämään DI-boxia. Jos otan suoraan bassonupin (Markbass LM II) DI-outista niin bassotaajuudet putoaa pois pelistä jos laittaa phantomin päälle. DI-boxin kautta kuitenkin pelaa hienosti.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti