Muusikoiden.net
25.04.2018
R-JAM Group Oy | Italia Guitars | Demokitaroita myynnissä 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mikkiständiviritelmä
1
dewil
14.02.2012 12:29:26 (muokattu 14.02.2012 12:32:06)
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuulkaas ihmiset.
Mulla on käytössä kuvien mukainen overiviritelmä:
 
https://lh3.googleusercontent.com/- … Ug/M_nHnRz6gLs/s512/1%2520Sormi.jpg
 
https://lh3.googleusercontent.com/- … 24341797588412_756785_3961539_n.jpg
 
Jossa kasikuvioinen ribboni tepottaa peltien välissä. Noh nyt kolme ribbonia köyhempänä (heppoisat lavat + raskaat mikit) tuli mieleeni rakentaa kesän karkeloihin kiinteämpi ständisysteemi.
Jos tomiputkeen sais kiinni klämpin, joka pitelis mikkiputkea, niin hyvä olis.
 
Mutta onko moisia klämppejä kaupallisina sovelluksina ja jos, niin missä?
 
Tai jos on ehdottaa hyviä visioita aiheeseen, niin avot!
 
Dont Clone The Beat. Own The Beat.
Curvin
14.02.2012 13:11:13
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

dewil:
Jos tomiputkeen sais kiinni klämpin, joka pitelis mikkiputkea, niin hyvä olis.
 
Mutta onko moisia klämppejä kaupallisina sovelluksina ja jos, niin missä?
 
Tai jos on ehdottaa hyviä visioita aiheeseen, niin avot!

 
Oliskohan tästä iloa?
 
http://produkte.k-m.de/en/Mic-stand … -holders/240-1-MICROPHONE-ARM-black
 
Tai tästä ja jatkopalasta
 
http://produkte.k-m.de/en/Mic-stand … lders/240-5-MICROPHONE-HOLDER-black
 
basisti1971
14.02.2012 13:25:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi.
 
Joskus toukkana virittelin Pearlin jakokappaleista kaikenlaisia virityksiä perkussioihini (kun ei osannut soittaa, piti kamaa olla PIRUSTI, ja oli kans ;)).
 
Osa jakareista oli mallia pika (eli saranalla), osa ei, eli pudki kikareesta läpi. hintaerot olivat jotain 3:1. En tosin ensimmäistäkään ostanut erikseen.
 
Toki halkaisijaeroa rumpuhardwaren ja mikkihardwaren välillä täytyy jollain tapaa kompensoida, itsellä oli muistaakseni symbaaliständi 3/8 kierteellä varustettuna.
 
Nykyjään tosin sorvaisin holkin ja käyttäisin mikkiständinpätkää, kivemman näköinen.
 
T:Samuli
 
dewil
14.02.2012 13:52:13
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Itseasiassa jos tähän sais alapäähän kunnon clampin, niin sehän olis siinä.
 
Dont Clone The Beat. Own The Beat.
Einherjar
14.02.2012 14:08:42 (muokattu 14.02.2012 14:09:25)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Clämppejä ja adapterejahan on vaikka minkälaisia tuolla rumpuhardwaren puolella. Monesti niissä on niin pieniä koloja, että niihin saa sen mikkiständin putkenkin tökättyä järkevästi väliin.
http://www.thomann.de/fi/dixon_allzweckklammer.htm
http://www.thomann.de/fi/gibraltar_sscea200_halterung.htm
 
Yksi mahdollisuus on myös tökätä tuollainen hihatille tarkoitettu basariin kiinnitettävä adapteri;
http://www.thomann.de/fi/mapex_ac906_adapter_fuer_hihat_an_bd.htm
 
Sonorin ständeihin saa vielä vaihdettua sen pään suoraan mikkihommiin sopivaksi:
http://www.thomann.de/fi/sonor_ba_ma_basic_arm_mikro_adapter.htm
 
"Sanovat että osaisin miksata, mutta kyllä se viina mahtaa olla minun juttu" -Tuntematon miksaaja
audiovisualizer
14.02.2012 17:40:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yksi vaihtoehto voisi olla Manfroton magic arm.. Korkeus ei välttämättä yksinään oikein riitä ja kannattaa tarkistaa millä adapterilla mikin saa kiinni.
Magic arm on toiminut omissa käyttötarkoituksissa hyvin.
 
duane
14.02.2012 19:53:11
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla oli aikanaan Playan kans viritelmä joka koostu tämmösestä rumpukiinnikkeestä: http://www.thomann.de/fi/yamaha_csat924_multiklammer.htm ja jalattomasta/lyhennetystä mikkiständistä. Hyvin pysy 414 kiinni. Mikkiständi tuli lattiatomin suunnasta siten, että puomi (ja mikki) oli rumpalin pään lähistöllä ja mikki katseli settiä ikäänkuin rumpalin näkökulmasta.
 
katellaan...
rintapek
14.02.2012 22:03:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aihetta sivuten.
 
Mulla on jo jonkun aikaa ollu (sähkö)rummuissa tomiholderina tommoinen:
http://www.thomann.de/fi/yamaha_th904_doppeltom_halter.htm
 
Ihan sevvuoksi, et saa sen oman laulumikin naaman eteen ilman ständiä lattialla (siin on aina ahdasta) ja siten, et se ei häiritte kapulointia. Ihan tavan K&M:n jalkaosastaan riisuttu puomiständi.
 
Ihan vastaavaa systeemiä meinaan soveltaa ko täs pikkuhiljaa laitan akustisia käyttökuntoon, ihan sillä, et se oma laulumikki on just siinä mis mä tahdon ja mahdolliset overit myös, tai ainaski pois mun tieltä. Enkä tosiaan kaipaa rumpuständien lisäksi ainuttakaan muuta ständiä siihen lattialle, koska siin tosiaan tuppaa olemaan ahdasta.
 
Mut tilanne on sillai tietty eri, et omiani ko byggailen, ni voin tehdä kuten parhaaksi näen, mut sinulla on tarve saada yleispätevä systeemi, jonka voit näppärästi klämpätä mihin tahansa rumpusettiin. Ja siinä voipi olla jokunen ongelmanpoikanen edessä.
 
Ihan siis siinä, et runpusetit on erilaisia. Kaikis runmuissa ei ole bassarissa tomimounttia, tai runpali ei sitä käytä, vaan tomi(t) on omas ständissään, jolloin ne on jo vähintään pualmetriä sivussa paikasta jota ajattelit. Tai sit esim Tamoissa on yleensä yksputkinen mountti, kun taas Pearleissa on tupannu olemaan kahden putken mountti. Ja ihan tapauksesta riippumatta, siin voi sormille tulla niin ahdasta, et ensin on laitettava toinen tomi, sit klämppi ja sit vasta toinen tomi, koska muuten sormet ei mahdu väliin kiristämään klämpin ruuvia. Ei hyvä, koska mä ja ystäväni tushkin sanoo, että et ole kovinkaan halukas purkamaan jo kasattua settiä saadaksesi vielä yhden klämpin tohon rakoon.
 
Lisäks tos kandee muistaa, et noist mikään ei o standardoitu, vaan nois runpurekkuloissa putkienpaksuudet vaihtelee valmistajakohtaisesti. Ständitkin perkule paksunee lattiaa kohti mennessä. Ykskin milli on liikaa, jos se on liikaa. Sen lisäksi villisti arvaan, että et tykkää runkoäänistä, joten tahdot jättää pelivaraa siihen, et putken ympärille voi kääräistä jotain eristeenä toimivaa.
 
Jotenkin arvaan, et käyttöösi yleiskäyttöisimpiä olisivat moneen suuntaan tiltattavat yleisklemmarit, joita täskin ketjussa on jo linkkeinä ollu. Tosin muutaman tommoisen jammun simplex- klämpin hankinta ei hirveesti kukkaroa rassaa.
 
Mut jos peltiständeihin klämppäämistä mietit, ni simplex- klämppi ei oikein toimi, koska yleensä runpalit ei tykkää siitä, et peltiin pitäis porata 25mm reikä. Toisekseen, runpu- ja pelliständit yleisimmin vissiin ovat tripodeja, eikä niist kaikki ole hyviä eikä tukevia. Ovat kuin Aallon kolmijalkainen jakkara, joka kelpaa design- museoon, mut ei mihinkään käyttöön. Niis hyvissäkin ständeissä sen kolmekiloisen pellin tukena on vastapaino. Nyt jos siihen klämppäät parimetrisen puomin johonkin takavasemmalle, ni se ständi saattaapi muuttua hyvin epävakaaksi.
 
Ja se toki kandee muistaa, et jos saat yhden mikkiständin klämpättyä fiksuun ja tukevaan paikkaan, ni sen ständin pystypuomiin voit ihan simplex- klämpeillä pultata vaik kymmenen muuta mikkiständiä.
Täl konstilla ratkes esim. mun stressiklubin ikuinen ns. taustarättiongelma. Taakse ei yleensä mitn mahdu tai ei ole halua kuskata siistin toteutuksen vaatimia tellinkejä. Sähköpannuilla ko vedetään, ni 12" bassariin ei edes bändin nimeä saa näkyviin. Mut tohon mun laulumikkiständiin ihan onnistuneesti ja siististi sain klämpättyä puomin, mis ihan rauhassa saa roikkua 1,5x1m rätti, mis voipi se pändin logo olla vaik pualmetrisillä kirjaimilla. Mut se on pakko klämpätä just tohon mun laulumikkiständin pystyputkeen, koska muualla ei kertakaikkiaan ole tilaa.
 
Tää ny ei vissiin sinua auttanu pätkääkään, mut nää oli harrastehumppaajan viissenttiset.
 
One kind of music only - the good kind
tas
14.02.2012 22:56:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tällanen viritelmä ois myös, http://www.latchlakemusic.com/xtraboom.html , en tosin ole livenä nähnyt noilta muuta kun tuon kokonaisen puomitelineen joka vaikuttaa sangen pätevältä esim. kuoromikki hommiin. Mutta ehkä ton xtraboomin sais johonkin rumpuputkeen kiinni. Ja niin, näiden maahantuonnin on ilmeisesti vastikään aloittanut MSonic ja siellä Hölttä tietää noista enemmän.
 
-Tumppi
 
multipaavo
15.02.2012 02:43:43
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kevyempi mikki?
 
Liian paljon päätetehoa on aivan oikein | www.5by5.fi | 5 by 5 Studio in Facebook
dewil
15.02.2012 08:49:23
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tässähän on jo monta varteenotettavaa. Hassua, ettei kukaan paitsi just toi viimemainittu ltach oo kehitelly puomia kunnon clampilla. Valopuolellahan moisia on vaiks kuinka, mutta ne taas on turhan järeitä tähän käyttöön.
 
Kevyempi mikkikin on tulossa ehkä jossain vaiheessa. Toi nimenomainen on nykyään vakiintunu, kun se on niin pirun hieno :D
Mutta silti haluun sen semikiinteeksi. Yks ständi vähemmän on vähemmän.
 
Dont Clone The Beat. Own The Beat.
stnprkl
15.02.2012 15:25:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

dewil: Tässähän on jo monta varteenotettavaa. Hassua, ettei kukaan paitsi just toi viimemainittu ltach oo kehitelly puomia kunnon clampilla. Valopuolellahan moisia on vaiks kuinka, mutta ne taas on turhan järeitä tähän käyttöön.
 
Kevyempi mikkikin on tulossa ehkä jossain vaiheessa. Toi nimenomainen on nykyään vakiintunu, kun se on niin pirun hieno :D
Mutta silti haluun sen semikiinteeksi. Yks ständi vähemmän on vähemmän.

 
Tossa yhteydessä nyt ei tod. oo käytössä mitn rumpuräkkejä, mut sillon jos moiset on käytös ni melkeinpä mikä vaan kyseiseen räkkiin menevä klämppi puristaa mallikkaasti myös normi mikkiständin. Mulla on lepakoissa överit niis rumpuräkeis kiinni eli peruslimppuständin ständiosat (ilman limppua) klämpeillä kiinni räkissä ja kolinaongelmia ei oo ollu ja pysyy eikä heilu. Jos kaatuu ni sillon sen mikin kaatuminen on ongelmista pieninpiä :)
 
Viltsu audiokantaja
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti