Muusikoiden.net
24.05.2018
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Näkemyksiä pa-seteistä laululle
1 2
Jampuliini
07.02.2012 09:25:41 (muokattu 07.02.2012 09:27:39)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Toivoisin perusteltuja näkemyksiä pa-setin hyvistä/huonoista puolista.
 
Hankinnassa on setti, josta toistetaan pelkkää laulua ja laulusolistin puhaltimia (klarinett+saksofoni). Musiikkityylinä pääasiassa vanha iskelmä ja jazz, tilat vaihtelevat pienestä tanssilavasta keskikokoiseen konserttisaliin.
 
Ja setistä todella tulisi läpi vain solisti.
 
Kuinka pitkälle pääsee HK AUDIO SOUNDHOUSE ONE:lla?
http://www.thomann.de/fi/hk_audio_soundhouse_onelucas01.htm
 
Ja sitä vastaavilla muilla merkeillä, kuten
http://www.thomann.de/fi/ld_systems_dave_12_g2.htm
tai
http://www.thomann.de/fi/ld_systems_dave_15_g2.htm
 
+ vastaavat muut merkit? Ja onko niiden ominaisuuksissa kuinka valtavia käytännön eroja?
 
Minua kiinnostaa puhdas, pehmeä ja "aito" toisto kompaktissa koossa, enkä toisaalta halua maksaa siitä, mitä en tarvitse (eli esim. turha teho).
 
Kiitos jo etukäteen asiaa ymmärtäville.
 
Noisy
07.02.2012 11:22:58 (muokattu 07.02.2012 11:24:50)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eipä laulussa tai noissa instrumenteissa ole mitään niin tärkeää informaatiota sellaisella taajuusalueella jonka toistamiseen tarvitaan subbaria, joten sen voi mun mielestä jättää pois.
 
LD:t jättäisin kaupan hyllylle. Halvin mun mielestä käyttökelpoinen aktiivikaiutinpari tuossa hintaluokassa taitaa olla dB Technologies Cromo 12.
 
keggo
07.02.2012 11:27:25 (muokattu 07.02.2012 11:28:38)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vähän tarkentavia tietoje tarvitsiti vielä. Onko bändillä olemassa jo mikseri, efektejä tai muuta PA laitteistoa? Montako kanavaa tarvitaan? Paljonko rahaa käytettävissä?
 
Mutta jos kompaktin PA:n pelkälle laululle ja muutamalle puhaltimelle. Niin ottaisin lähtökohdaksi mikserivahvistin (jossa perus efektit ja riittävästi tehoa) + hyvät pääkaapit. Subi ei ole mielestäni välttämätön.
 
Erillinen pikkumikseri + vahvistin + pääkaapit kokoelma voisi jättää vähän enemmän rahaa kaappeihin (=paremmat kaapit/soundi), koska mikseriin ei varmaan tarvita montaa kanavaa.
 
Tai sitten mikseriä + aktiivikaappeja.
 
Live to play live!
Jampuliini
07.02.2012 11:48:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on kohtuuhyvä, pieni mikseri jonka voin napata keikkaoloihin mukaan, elleivät aktiivisysteemin säädöt riitä. Joka tapauksessa maksimikanavamäärä on 2.
 
Muut soittajat vahvistetaan erillisen pa:n kautta. Tämä siksi, että laulan useammassa kokoonpanossa ja haluan kevyen + tutun järjestelmän.
 
NeliX4
07.02.2012 11:59:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eikös tämä olis aika passeli.
 
http://www.musiikkiliike.fi/index.php?target=products&product_id=32977
 
s151669
07.02.2012 14:36:25
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jampuliini:
Muut soittajat vahvistetaan erillisen pa:n kautta. Tämä siksi, että laulan useammassa kokoonpanossa ja haluan kevyen + tutun järjestelmän.

 
Ahaa. Juu. Kuulostaa järkevältä.
 
Antikitarasankari
Jampuliini
07.02.2012 14:54:45
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Okei, lähdetään(kö) siis tähyämään aktiivikaappien suuntaan ilman subbari-keskusyksikköä :)
 
Musiikkityylistä ym. johtuen karsastan muovipönttöjen ulkonäköä ja osittain terävään taipuvaa soundiakin (toki myönnän rajoitetun kuuntelukokemukseni).
 
Hintaluokassa 200-600 ei ilmeisesti kovin montaa puurunkoista vaihtoehtoa ole?
 
Tämä LD näyttäisi nätiltä (koko ja ulkonäkö), millainenkohan pari näistä muodostuisi?
 
http://www.thomann.de/fi/ld_systems_ldeb_82a_stinger.htm
 
keggo
08.02.2012 12:45:59
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kuulostaa ainakin minun korvaan hyvin erikoiselta ratkaisulta, että muulla bändillä on oma PA ja laulajalla olisi oma PA. Kyllä minun mielestäni yksi PA, joka sitten laitetaan balanssiin miksaajan toimesta. Kahden PA kanssa tasojen sovittaminen eri soittajien kesken vaikeampaa, yhtenäinen soundi vaikeampi toteuttaa (taajuusvasteet, vaihevirheet, erilaisten kaappien erilaiset suuntautuvuudet). Yleisössä kuulostaa soundi erilaiselta eri kohdissa.
 
Jos haluat jotenkin vaikuttaa laulusoundiisi ja puhallin soundiisi, niin omat mikit ja vaikka oma etuasteräkki, jossa voisi olla vaikka lauluetuaste (jossa kompura, d-esser...), etuaste puhaltimille, efekti (kaiut, delayt....) ja vaikka EQ:t. Tuon sitten kytkisi bändin PA:han.
 
Live to play live!
Einherjar
08.02.2012 14:07:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kyllähän nuo isot nimet (esim. RCHP, jne) ajelee kahdella vierekkäisillä line arrayllä, joista toiseen tulee bändi ja toiseen laulu(-t). Tietenkin se on vähän eri tason meininkiä kaikilla alueilla, jos verrataan bändiin joka laulukamoista seuraavilla vetelee. Lisäksi siellä systeemiteknikot pitää huolta, että nuo parit banaanit on taatusti parhaassa mahdollisessa vireessä joka suhteessa.
Sinänsä tuo kahden yläkerran ajeleminen ei ole mikään mahdoton idea, mutta se että siellä pyörii pari erillaista pönttöä eri asetuksilla, voi tuoda ongelmia.
 
Jos itsellä pitäisi läjätä jotakin jolla varmistaa oman soundin toimivuus, laittelisin varmaan ennemmin kasaan räkin;
Laululle oma laadukas etuaste (SPL track one, tjsp), joku pätevä efektilaitos parilla prossulla (esim. Tc M-one) ja joku splitteri/d.i.+pikkumikseri+31-al. eq -yhdistelmä omaan monitorointiin.
Sitten hankkisin siihen vielä sopivan mikkikaluston kylkeen. Tuolla kalustolla sitten ei tarvisi varsinaisesti arvailla mitä xlr:llä lähtee ulos ja vastuu siirtyisi sitten enemmänkin miksaajan harteille.
Tietenkin tuossa sitten pitäisi varmistua siitä, että sieltä oikeasti lähtee laadukasta tavaraa ulos. Pitäisi siis viettää päivä tai pari oikeasti hyvän kuuntelun parissa testailemassa.
 
"Sanovat että osaisin miksata, mutta kyllä se viina mahtaa olla minun juttu" -Tuntematon miksaaja
NeliX4
08.02.2012 20:08:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ainoastaa Dave Rat voi keksiä jotain noin "hienoa".
 
http://mixonline.com/livesound/tours/audio_red_hot_chili_3/
 
sepisti
08.02.2012 21:27:59
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jampuliini: Okei, lähdetään(kö) siis tähyämään aktiivikaappien suuntaan ilman subbari-keskusyksikköä :)
 
Musiikkityylistä ym. johtuen karsastan muovipönttöjen ulkonäköä ja osittain terävään taipuvaa soundiakin (toki myönnän rajoitetun kuuntelukokemukseni).

 
Mä luulen, että sun kuuntelukokemukset on rajoittuneita. Etenkin, jos sun bändit vetää niin surkealla kalustolla, että pitää saada oma PA laululle, niin saatat yllättyä:)
 
Miksi sä et vedä samalla PA:lla kuin bändikin?
 
Indican Jenny on ihana...
Jampuliini
08.02.2012 21:40:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sepisti: Mä luulen, että sun kuuntelukokemukset on rajoittuneita. Etenkin, jos sun bändit vetää niin surkealla kalustolla, että pitää saada oma PA laululle, niin saatat yllättyä:)
 
Miksi sä et vedä samalla PA:lla kuin bändikin?

 
Ensinmainitusta ihan samaa mieltä :)
 
Kaikilla kokoonpanoilla ja kaikissa paikoissa ei bändiä edes ajeta PA:n kautta, mutta läjä kovaäänisiä akustisia soittimia vaatii silti laululle vahvistuksen. Siksi(kin) oma systeemi takataskussa olisi pop.
 
Mutta jos kaikkien viisaampien näkemys on se, ettei rinnakkaisilla systeemeillä maksa vaivaa ajella, niin sitten oman osaston tarve taitaa koskea vain tuota "ei-pa-orkesteria". Onpas hankalaa :/
 
LHU
08.02.2012 23:05:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Silmälasipäinen muusikko, nykyinen kansanedustaja, teki 90-luvun alussa juurikin tuolla meiningillä keikkoja, bändi tuli millä tuli ja "starba" ja hänen 12-kanavainen akustinen tuli herran omasta setistä joka koostui kahdesta EV:n S-200 kaiuttimesta ja 12-kanavaisesta Soundcraft Delta-mikseristä. Muu ei käynyt, olen parikin kertaa ollut jossain tapahtumassa etupään ukkona kun ko. artismi tuli bändeineen paikalle. Bändi mikitettiin normisti ja ajettiin ~8kW PA:sta ulos, laulut tuli laulukamoista, balanssi tehtiin varsinaisen PA:n masterfaderilla.
 
Minullehan on todellakin aivan sama miten ihmiset keikkansa tekevät mutta tuo kahden järjestelmän systeemi ei nyt ihan oikeasti palvele ketään, paitsi sen laitteiston myyjää.
 
Lennu
08.02.2012 23:41:02
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LHU: Silmälasipäinen muusikko, nykyinen kansanedustaja, teki 90-luvun alussa juurikin tuolla meiningillä keikkoja, bändi tuli millä tuli ja "starba" ja hänen 12-kanavainen akustinen tuli herran omasta setistä joka koostui kahdesta EV:n S-200 kaiuttimesta ja 12-kanavaisesta Soundcraft Delta-mikseristä. Muu ei käynyt, olen parikin kertaa ollut jossain tapahtumassa etupään ukkona kun ko. artismi tuli bändeineen paikalle. Bändi mikitettiin normisti ja ajettiin ~8kW PA:sta ulos, laulut tuli laulukamoista, balanssi tehtiin varsinaisen PA:n masterfaderilla.
 
Minullehan on todellakin aivan sama miten ihmiset keikkansa tekevät mutta tuo kahden järjestelmän systeemi ei nyt ihan oikeasti palvele ketään, paitsi sen laitteiston myyjää.

 
Toi se viime vuonnakin vielä omat tuohon paikalliseen, vaikka siellä on ihan ookoo Adamsonin läjä käytettävissä. Mutta kai se on, miten sitä juurtuu mukavuusalueelleen, niin onhan ne omat aina tutut vehkeet. Ei oo varaa arvostella meikällä.
 
- me ollaan b-osassa - miksi?
rintapek
09.02.2012 00:39:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lennu: Toi se viime vuonnakin vielä omat tuohon paikalliseen, vaikka siellä on ihan ookoo Adamsonin läjä käytettävissä. Mutta kai se on, miten sitä juurtuu mukavuusalueelleen, niin onhan ne omat aina tutut vehkeet. Ei oo varaa arvostella meikällä.
 
Ei o mullakaan. Mut olin ymmärtävinäni sillai, et kysyjä soittaa useammassakin pändissä, joista osalla on käytössä kelpoiset kamat ja osalla ei? Jolloin ilmeisesti kumminkin jonnimmoiset kamat laululleen ja puhaltimilleen tarttee?
 
Voipi olla, et olen väärässä, mut ilmeisesti kysyjä on jokseenkin epätietoinen siitä, et milloin pändillä on ne kelvolliset kamat, ni niihin voi kytkeytyä. Ja niit mahdollisia omia näppäriä kamoja vois käyttää vaik lavamonitoreina, jos semmoisia tahtoo/tarttee/niist on puutetta.
 
Akkaripändeillä sit ihan samat kamat vois palvella laulu/pillikamoina.
 
En tosiaan tiedä, mut arvaan, et täntyyppinen ongelma kysyjällä on. Ja jos näin on, ni kyllähän tuohon vallan kohtuullisellakin budjetilla ämyrit ja pikkumikserin löytää.
 
One kind of music only - the good kind
NeliX4
09.02.2012 00:45:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Emmääkään mistään mitään tajua, mut jos AKUSTISEEN bändiin tms. haluaa oman monitorin/PA:n laululleen, niin eikös toi Bose just niin kuin ole tehty tähän...
 
Ottamatta kantaa sen enempää onko siinä mitään järkeä.
 
sepisti
09.02.2012 04:42:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

NeliX4: Emmääkään mistään mitään tajua, mut jos AKUSTISEEN bändiin tms. haluaa oman monitorin/PA:n laululleen, niin eikös toi Bose just niin kuin ole tehty tähän...
 
Ottamatta kantaa sen enempää onko siinä mitään järkeä.

 
Tää on muuten totta. Eli yksi Bosen tolppa riittää. Eikös siinä systeemissä tule joku pikkumikseri mukanakin?
 
NeliX4
09.02.2012 14:21:50 (muokattu 09.02.2012 14:22:17)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sepisti: Tää on muuten totta. Eli yksi Bosen tolppa riittää. Eikös siinä systeemissä tule joku pikkumikseri mukanakin?
 
L1 Compact:
 
http://www.musiikkiliike.fi/index.p … p?target=categories&category_id=640
 
pitk
09.02.2012 22:56:08
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

LHU: Silmälasipäinen muusikko, nykyinen kansanedustaja, teki 90-luvun alussa juurikin tuolla meiningillä keikkoja, bändi tuli millä tuli ja "starba" ja hänen 12-kanavainen akustinen tuli herran omasta setistä joka koostui kahdesta EV:n S-200 kaiuttimesta ja 12-kanavaisesta Soundcraft Delta-mikseristä.
 
Been there, mixed that. Oli muuten aika syvältä.
 
Ryhdy roudariksi, näet maailmaa, sanoivat!
Kalkutan Konepaja
dewil
10.02.2012 20:58:14
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Asiaa sivuten, vetelin tuossa jokin aika sitten Tampesteritalossa Ylisen Rikun riggaamalla setillä, jossa juurikin oli kaks identtistä settiä rinnan, joista toisesta laulut.
Voin muuten kehua!
Sai virittää toisen setin just vokaaleille ja jotenkin dynamiikka ja kokonaisvaltainen selkeys/erottelu oli ihan mahetsu.
Tätä pitäis päästä tyyppaileen enemmänkin. Ollaan nimittäin kovin jännän äärellä. Suosittelen stedaamaan!
 
Dont Clone The Beat. Own The Beat.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti