Muusikoiden.net
22.05.2018
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Äänentoistolaitteistoa kiinteään asennukseen jäähalliin!
1
Sound Tonic
02.02.2012 00:47:34
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kertokaas vinkkejä minkälaista settiä kannattais alkaa rakentamaan..?
 
Eli paikallinen(pieni) jäähalli tarvitsisi kiinteään asennukseen kuulutuksia, taustamusaa yms. varten hallin tod.näk kattoon kaiuttimia arviolta 4-12 kpl ja niille toki päätevahvistimet + pikkumikseri paria puhemikrofonia ja cd-soitinta varten.
 
Kaiuttimien ja päätteiden ohmiluvut pitäis olla kuitenkin sellaiset että pystyy rinnan tai sarjaan kytkemään useampia. Tehoa tietysti pitäisi olla, ja aika paljon se on tietysti suuntauksestakin kiinni että saisi mahd. tasaisesti joka puolelle kuulumaan.
 
Kohtuubudjetilla pitäisi saada laatua.
 
T.Tietämätön
 
Sanotaan nyt vaikka näin että...nuku yös rauhassa -Liimatainen-
Antti1
02.02.2012 01:06:55
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kannattaisi ehkä konsultoida jotain yritystä suunnitteluhommissa näin suuressa jutussa, eikä huudella palstoilla. Kyllä täälläkin tietäjiä on, mutta kovin harvalla varmasti kokemusta mistään jäähallin vakiokalustosta ja näkemättä vielä vähemmän ymmärrystä teidän todellisista tarpeista.
 
"Gradually slide from 12-bar Blues to a more Vivaldi-like cadenza. Intonation!"
Katti
02.02.2012 02:57:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Antti1: Kannattaisi ehkä konsultoida jotain yritystä suunnitteluhommissa näin suuressa jutussa, eikä huudella palstoilla. Kyllä täälläkin tietäjiä on, mutta kovin harvalla varmasti kokemusta mistään jäähallin vakiokalustosta ja näkemättä vielä vähemmän ymmärrystä teidän todellisista tarpeista.
 
Ja veikkaan että heillä, kellä on, ei ole hirmuisesti aikaa/intoa antaa tuota tietoa ilmaiseksi kovin syvällisissä määrin ainakaan täällä... Jotain suuria sudenkuoppia saattavat neuvoa väistämään mut täts it. Meinaan ku noi kaverit oikeesti ottaa elantonsa tästä...
...ja juu, minä en koskisi pitkällä tikullakaan jäähallin kiinteän järjestelmän suunnitteluun, vaikka aika paljon kiinteitä olenkin suositellut jne...
 
Kyllä se kuolema ne univelat kuittaa...
Pauli Lappalainen
02.02.2012 10:29:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ilmeisesti taas sellainen projekti jossa yritetään säästää väärässä paikassa.
Paskan maineen saa helpommallakin kun sekaantomalla noihin.
Homma oikeasti jollekkin firmalle joka tietää mitä on tekemässä ja miten se tehdään. Konsulttina voi olla tai jonain muuna välikätenä, mutta siinäkin saattaa saada korvilleen.
Tuon kokoluokan projekti on muutakin kuin pelkkää komeroiden ripustelua ja nuppien pyörittelyä. Sähköt, hätäkuulutukset, ripustukset, jne...
 
NeliX4
02.02.2012 12:34:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämmönen firma on Iisalmessa:
 
http://www.deivox.fi/Yritys.php
 
Suunnittelemme ja toteutamme äänijärjestelmiä akustisesti ongelmallisiin tiloihin.
 
musamies
18.02.2012 22:41:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lahdessa oli jäähallissa aika ikävä äänentoisto vielä pari vuotta takaperin, viimeksi kun kävin oli kattoon ilmestynyt tämännäköisiä ämyreitä ja tilanne parempi:
http://dl.dropbox.com/u/56139170/se … 20ice%20hockey%20hall%20speaker.JPG
 
Huonoon äänentoistoon on vaikuttanut myös kun järjestelmän säädöt on ollut pielessä ja äänenvoimakkuus älytön.
 
atheos
18.02.2012 22:50:55
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos tuollaista projektia lähtee tekemään tietämättä oikeasti mitä tekee, ei lopputulos tule olemaan hyvä. Ei riitä, että on riittävästi riittävän tehokkaita ja hyviä kaiuttimia ja niille päätteet sun muut. Ne pitää myös suunnata oikein ja koko PA virittää oikein tai se soundi tulee vaan olemaan huono ja epätasainen.
 
Se, että ammattifirma toteuttaa projektin ei tarkoita, että se maksaisi välttämättä miljoonan. Kannattaa ainakin ottaa tarjoukset lähialueen äänentoistofirmoilta.
 
Laulaja on lyömäsoitin.
musamies
18.02.2012 22:57:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Joitain aikoja sitten oli Lahdessa aktiivisessa jäähallissa äänentoisto niin heikossa hapessa, että pystys vaikka kännissä suunnittelee tai säätää sen paremmalla tolalle. Jotain oli siis tehtykin kun ei ollut enää yhtä paha viimeksi.
 
Nyt oli pieni jäähalli kyseessä ja resurssit ei välttämättä kovin kovat. Voisko tsekata mallia jostain samantapaisesta ja tehdä pykälää fiksumman version edullisemmin?
 
Se, että ammattifirma toteuttaa projektin ei tarkoita, että se maksaisi välttämättä miljoonan. Kannattaa ainakin ottaa tarjoukset lähialueen äänentoistofirmoilta.
 
Hyväl suunnittelulla maksaa laatuun nähden vähemmän kun näitä ei kannata kuiteskaan ratkasta niin, että tilaa Thomann:ilta jonkin halvimman tarjoussetin, vaan pitää todellakin olla ajatusta mihin ja minkälaisia ämyreitä yms. tulee.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti