Muusikoiden.net
21.04.2018
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Mihin tarvitaan kaiuttimen suojapusseja?
1
NeliX4
27.01.2012 19:41:25
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ostin käytetyt (db tech opera) muovikajarit missä tuli pussit mukana. En vaan oikein keksinyt mikä on noiden funktio? Ne ei kestä oikeaa roudausta kuitenkaan, kun kangaspussit tuntuu aika heppoisilta, mutta ehkä noita tulee vähemmän rankasti käsiteltyä. Ulkona voisi luulla, että noita voi käyttää sadesuojana, mutta niin voi 100l muovisäkkiäkin. Muovisäkki sentään pitää oikeasti vettä. Lavalla monitoreina ja roudatessa nuo kajarien kotelot kuitenkin nuhjaantuu yhtä lailla. Kovemmassa käytössä pitäis olla räkkicase rullilla. Kantamistakaan nuo ei helpota.
 
Fed
27.01.2012 20:34:29
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Niinno, kyllä nuo pussit asiansa ajaa edullisempien muovikaiuttimien kaiuttimien suojana. Varsinkin kun kaiuttimia käytetään taustamusiikin ja muotinäytösjuonnon toistamiseen tilassa, jossa kaiuttimen ulkoisella habituksella on merkitystä, tahtoo sanoa että naarmuja ja törkyä ei passais kaapin pinnassa olla. Ja se sateen kestävyys riippuu aika paljon siitä kankaan laadusta.
 
Rankkasadetta lukuunottamatta kangaspussi kyllä estää veden pääsyn (passiivi)kaiuttimeen, lumesta puhumattakaan. Lisäksi se pussi on paremman näköinen eikä "räpätä" niin pirusti. Toki kunnon vanerikeissi on paikallaan, mutta ehkei silloin kun se keissi on melkein saman hintainen kuin kaiutinkin.
 
Masa
 
NeliX4
28.01.2012 16:48:54 (muokattu 28.01.2012 16:51:57)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juu, näkyy noita kaiuttimia pusseissaan ostareissa ja vastaavissa - rumuus on taattu. Ei kovin nättiä "perus"muovikoilotinta taida olla olemassakaan. Ei kyllä omilla keikoilla kaiuttimen ulkonäkö koskaan ole ollut esteenä. Vähän fiksumpaa paikkaan fiksumpi kaiutin (joka ei kyl ole muovinen). Mitä huomaamattomampi neliskanttinen musta laatikko, sen parempi.
 
RCF 300a/310a/312/EV/JBL näkyy pyörivän aika paljon tämmöisissä.
 
Fed
28.01.2012 18:27:42
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

NeliX4: Juu, näkyy noita kaiuttimia pusseissaan ostareissa ja vastaavissa - rumuus on taattu. Ei kovin nättiä "perus"muovikoilotinta taida olla olemassakaan.
 
Tarkotin lähinnä siis että suojaavat kaiuttimia naarmuilta jotta voi siellä ostarilla käyttää ilman pussia. Eihän nuo pussit muulta kuin naarmuilta suojaakaan.
 
Hyväksi havaittu ja jopa komiaksi kehuttu muovikoteloinen EV:n ZX-1 on ihan nätti.
 
Masa
 
NeliX4
28.01.2012 21:11:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kauneus on katsojan silmässä :) Onhan nuo sieltä huomaamattomammasta päästä ja muotoilunsa puolesta ilmeisen arat osumille.
 
Sami_T
29.01.2012 19:16:28 (muokattu 29.01.2012 19:25:11)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

NeliX4: Ostin käytetyt (db tech opera) muovikajarit missä tuli pussit mukana. En vaan oikein keksinyt mikä on noiden funktio?
 
Joillain valmistajilla on niiden pussien design sellanen että siinä on kai vähän niinku mietitty että se pussukka pidetään siinä kaiuttimen päällä aina. Mä en kyllä lähde tohon, se on ihan kauheen näköinen se lopputulos. Toinen versio aiheesta on se että on joku tällänen lätkäkassin tyylinen laitos mihin se kaiutin laitetaan sisään kuljetuksen ajaksi. En lähde tohonkaan. Paras versio on se että on vaan joku mahdollisimman kestävästä materiaalista tehty tötsä (missä on kahvojen kohdalla reiät) mikä heitetään siihen kaiuttimen päälle roudauksen ajaksi ja kaiutinta kannetaan silloin siitä samasta kahvasta mistä yleensäkin. Ja se tötsä otetaan sitten pois käytön ajaksi.
 
Noita kaiuttimien kuljetussuojia ja pussukoita on aika moneen lähtöön. Mulla on itsellä dB:n kaiuttimia mihin tilasin dB:n omat kuljetussuojat niin ne oli ensinnäkin idioottimaisesti suunniteltu ja materiaali sellaista että ne oli täysin riekaleina jo muutaman kymmenen keikan jälkeen. Oon nähny RCF ART-sarjan valmistajan omia "lätkäkassi"-tyylisiä pusseja niin niistä lähti kahvat irti ja niissäkin oli se design vähän niin ja näin. Sitten mulla on EV:n ja JBL:n kaiuttimia mihin on valmistajan omat kuljetussuojat. Vehkeillä on takana satoja keikkoja, kuljetussuojat ei oo kuin korkeintaan pikkasen nuhjaantunu jostain kulmasta ja kaiuttimet on käytännössä uudenveroisia.
 
Se pussin funktio on pitää se kaiutin ensinnäkin käyttökuntoisena ja toisekseen hyvännäköisenä. Oli kaiutin mikä hyvänsä niin sitä ei tarvii kovin montaa kymmentä keikkaa roudata ilman suojausta kun se pinta rupeaa olemaan jo aika murheellisessa kunnossa. Etenkin se kaiuttimen etuosan grilli tuppaa ottamaan herkästi itseensä.
 
Oikea case (ja pyörät alla) on tietenkin se paras vaihtoehto mutta tossakin on poikkeuksia. Etenkin vuokrakäytössä pikkukamojen kohdalla se ei tuu kyseeseen kun asiakkaat aika usein tulee noutamaan noita pienempiä vehkeitä henkilöautolla. Ja sitten isommissa vehkeissä taas jos tekee 2x18" 100 kg subbarille casen niin se pelkkä case painaa jonkun 40-50 kg. Eli subbari casessa on sellanen vaatekaapin kokoinen pyydys ja painaa 150 kg. Juuei.
 
Mitä siihen sadesuojaukseen tulee niin moisia ei tarvi pohtia kun laittaa ulkokeikalle ulkokäyttöön tarkoitetun kaiuttimen.
 
"Jos punaiset valot ei edes vilku niin laite ei tee kunnolla töitä." - www.showtekniikka.fi - samitorvinen.blogspot.com
NeliX4
29.01.2012 22:44:11 (muokattu 29.01.2012 22:44:35)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Nyt kun mainitsit, niin tosiaan vanhoissa JBL:ssä oli sellaset "vuokrapeite"muovista väännetyt, jotka kyllä olivat ihan ok.
 
Sami_T
31.01.2012 02:37:15 (muokattu 31.01.2012 02:38:34)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

NeliX4: Nyt kun mainitsit, niin tosiaan vanhoissa JBL:ssä oli sellaset "vuokrapeite"muovista väännetyt, jotka kyllä olivat ihan ok.
 
Niistä en tiedä. Uuden JBL:n (ja EV:n, ja monen muun) mukana kaupataan nylonista tehtyä kampetta missä on olennaisissa kohdissa toppaukset alla mikä myös on ihan ok.
 
http://jblbags.com/srx718s-cvr.php
 
"Jos punaiset valot ei edes vilku niin laite ei tee kunnolla töitä." - www.showtekniikka.fi - samitorvinen.blogspot.com
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti