Muusikoiden.net
20.06.2018
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Pikku PA:t "akustisiin" hommiin
1
Vainottu
23.10.2011 14:25:46
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Elikkäs, olen tässä katsellu sopivia aktiivipönttöjä lähinnä akustisen kitaran ja laulun suoltamiseen. Joskus voi olla mukana esim. syntikkaa, mutta rumpuja ei näiden kautta tarvitse ajaa. Tärkeä kriteeri olisi pönttöjen kompakti koko. Olisiko jollakulla asiaan perehtyneellä hyviä ideoita tähän?
 
Vaihtoehtoina mielessä on pyörinyt FBT Jelly 8BA ja DB Opera 210D.
 
Noissa lähinnä mietityttää, riittääkö noissa Jellyissä potku ilman alapäitä. Toki äänenpaineet on hyvin kohtuullisia, lähinnä tarkoituksena että myös takarivi kuulee.
 
Eli mielelläni kuulisin kommentteja noista kahdesta mallista ja toki myös muita ideoita saa antaa tuossa 300-400€ / kpl hintaluokassa.
 
Rallattelija
23.10.2011 15:48:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tää menis hintaluokkansa puolesta ja mökää pitäs riittää kokoisekseen ihan mukavasti. Yleis suondi tuppaa olemaan hieman tummahko vaikkakin ylämidlealueella on pientä piikkiä. Tai siis ainakin tän isoveljessä (MSR 400). Muuten tuntuu olevan ihan kestävän oloinen verme. Taakse rakennettu kaks alueinen hyllykorjain joka toimii hintaluokkansa mukaisesti.
 
http://www.thomann.de/fi/yamaha_msr_250.htm
 
Mun mielestä FBT ei oo oikein onnistunu missään muussa niin hyvin ku MAXX sarjassaan. Kokoonsa nähden näist lähtee aika tavalla mökää ja soundikin on kohtuu tasapainoinen. sanoisin että pieksee monet monet kilpakumppanit ihan hyvällä toleranssilla. plussaa tulee siitä että ei oo kovinkaan kiertoherkät kaapit verrattuna oman hintaluokkansa muihin komeroihin. jos muu osasto on edes vähän sinnepäin kunnossa.
FBT:: vahvistimissa on ainakin joskus ollut pieniä murheita soundi puolella. Sisään tulevaa signaalia ei näes passaa vaimentaa sitten ollenkaan. Eli aina mennään täysilla. jos ei mennä niin soundiin tulee kummaa puuromaisuutta aivan järjettön määrä. Ainakin merkin mikserivahvistimissa on tällaisia ongelmia. Toisaalta en oo koskaan kokeillu FBT:n aktiiveilla onko niiden vahvistimissa noita ongelmia kun tietoisesti käyttänyt niitä aina kuin niissä se olisi ja annan kuin oon virtaa kytkenyt niin eliminoinut ton mahdollisuuden pois. Mutta ton kun tiedostaa niin on kyllä hintansa väärtit ainakin mun mielestä.
 

 
http://www.musamaailma.fi/epages/mu … ectPath=/Shops/musa/Products/640001
 
Miksi laulaa nuotilleen kun nuotin vieressä on enemmän tilaa!
rintapek
23.10.2011 17:49:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vainottu: Elikkäs, olen tässä katsellu sopivia aktiivipönttöjä lähinnä akustisen kitaran ja laulun suoltamiseen. Joskus voi olla mukana esim. syntikkaa, mutta rumpuja ei näiden kautta tarvitse ajaa. Tärkeä kriteeri olisi pönttöjen kompakti koko.
Noissa lähinnä mietityttää, riittääkö noissa potku ilman alapäitä...

 
Kun kyseessä on mies ja akkari- meininki, niin siinä subit on lähinnä tarpeetonta painolastia. Äänenpaineestakaan ei kande olla kauheen murheissaan, jos ne keikkapaikat ei o mitään hehtaarihalleja. Mitä todennäköisimmin äänenpaineen puolesta pärjäät melkein millä tahansa tolpannokkaan nostettavalla aktiiviämyrillä.
 
Mä en tota Turun musaliikevalikoimaa tunne, niin jos sulla on auto käytettävissä, ni ajat vaik StPaulssoundiin. Siellä on aika hyvät valikoimat ja testausmahdollisuudet. Se oma skitta ja oma mikki mukaan ja varaat vaik ajan. Pyydät Joria laittamaan referenssiksi vaik tt08:n, niin tiedät, miltä ns oikea ämyri kuulostaa. Sit testaat jokaisen budjettiisi ja roudaukseesi sopivan ämyrin ja vaik muutaman kalliimmankin. Mainitsemiesi lisäksi sinua vois kiinnostaa vaik EV zx1, Rcf310a, tai Eon510. Itse en tosin noist Eoneista tykkää yhtään.
 
One kind of music only - the good kind
Vainottu
23.10.2011 17:57:13 (muokattu 23.10.2011 17:58:29)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tuo näyttäisi ainakin paperilla ihan asialliselta kapistukselta. Täytyy nuokin ottaa harkintaan.
 
Meillä on tanssimusiikkihommissa käytössä FBT:n passiivi-PA:t, sekä aktiivimonitorit lavalla ja ne on ainakin ihan hyvin toimineet. Mutta näistä Jellyistä ei tosiaan ole kokemusta kuin pikainen musiikkiliikekuuntelu mistä nyt ei varsinaista kuvaa saa kuitenkaan.
 
EDIT Tämä oli siis kommentti noihin Yamahan laatikoihin.
 
rintapek
23.10.2011 18:21:03
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Vainottu: EDIT Tämä oli siis kommentti noihin Yamahan laatikoihin.
 
Toi Yamahan neljäsatanen, samoin kuin vaik Mackien 450 on minust ihan bändikelpoisia laitteita. Toi jammun hinnoittelu vaan ei ainakaan aina ole ollu kauheen onnistunutta. Mut noihin "pikkuveljiin", eli Jammu250 ja Mackie350 suhtautuisin pienellä varauksella. Ei välttämättä mitn vikaa, mut voi tosiaan jäädä "pieneksi".
 
One kind of music only - the good kind
Lennu
23.10.2011 18:57:20
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

rintapek: Toi Yamahan neljäsatanen, samoin kuin vaik Mackien 450 on minust ihan bändikelpoisia laitteita. Toi jammun hinnoittelu vaan ei ainakaan aina ole ollu kauheen onnistunutta. Mut noihin "pikkuveljiin", eli Jammu250 ja Mackie350 suhtautuisin pienellä varauksella. Ei välttämättä mitn vikaa, mut voi tosiaan jäädä "pieneksi".
 
Meillä on yhet 350:t. Ei ne oo kyllä missään jääny pieneks.
 
Tuen homoliittoja jos molemmat mimmit on kuumia.
rintapek
24.10.2011 14:06:26
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Lennu: Meillä on yhet 350:t. Ei ne oo kyllä missään jääny pieneks.
 
Mitä pienemmällä pärjää sitä parempi. Vähemmän kantamista.
 
One kind of music only - the good kind
strophe
24.10.2011 18:56:05
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

rintapek: Toi Yamahan neljäsatanen, samoin kuin vaik Mackien 450 on minust ihan bändikelpoisia laitteita. Toi jammun hinnoittelu vaan ei ainakaan aina ole ollu kauheen onnistunutta. Mut noihin "pikkuveljiin", eli Jammu250 ja Mackie350 suhtautuisin pienellä varauksella. Ei välttämättä mitn vikaa, mut voi tosiaan jäädä "pieneksi".
 
Jammun 250 on oikein toimiva. Meillä kulkeneet bilepumpun yläpäänä Jammun subbarien kumppanina ja kyllä tuolla tykittää ihan rokkisettiäkin laadusta tinkimättä. Eli ei jää varmasti pieneksi. Ei liian järkyttävän kokoinenkaan ja ihan riittävästi säätövaraa takapaneelissa. Hinta saattaa olla joskus vähän yläkanttiin, mutta laadukas kapistus.
 
I am the black wizards.
ÄM
24.10.2011 19:37:37
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noita Jolly 8ba:ita on monitorina.
Joskus tulee vedettyä, niitä pääkaappeina käyttäen. On kyllä riittänyt ihan koko bändiinkin, tosin subbarin kera, jossain 100h tilaisuuksissa, kaikki kama PA:n läpi. En nää mitään syytä, miks ei truba pärjäis pelkillä tommosilla, ilman subbaria.
 
Yks kerta oli, viime kesän helteillä, että rupes limitterit napsumaan; epäiltiin vähän, että olis joku lämpösuojauskin siinä, signaali-limitterin lisäks, mene tiedä. Ei oo vaivannu sen jälkeen ja silloinkin saatiin haltuun, kun laski kaapin gainia. Ja tämä just siis niiden ollessa pääkaappeina.
 
Jos nyt pitäis uusia hommata, niin kiinnostais kyllä QSC:n K-sarja.
 
Mieluummin rohkeesti metsään, kuin arasti paskaan!
strophe
25.10.2011 22:07:09 (muokattu 25.10.2011 22:08:11)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

strophe: Jammun 250 on oikein toimiva. Meillä kulkeneet bilepumpun yläpäänä Jammun subbarien kumppanina ja kyllä tuolla tykittää ihan rokkisettiäkin laadusta tinkimättä. Eli ei jää varmasti pieneksi. Ei liian järkyttävän kokoinenkaan ja ihan riittävästi säätövaraa takapaneelissa. Hinta saattaa olla joskus vähän yläkanttiin, mutta laadukas kapistus.
 
Ja lisäyksenä vielä, että juuri ostettiin poppoon kanssa monitoreiksi American Audion kymppituumaiset aktiivipöntöt. Astetta isompia 12":sia kerran kokeiltu hääkeikalla orkesterin kanssa hyvällä menestyksellä, kun lainaan saatiin. Hinta on noissa isommissa ainakin satasta alhaisempi per skobe kuin Jammulla. En tiedä miten Turkuun niitä saa, mutta Helsingissä ainakin tuo Sound-Shop niitä myy. Toimivia pelejä, khyl joo. Suosittelen, jos Yamaha tuntuu liian kalliilta.
 
edit: näistä siis kyse: http://www.adjaudio.com/pdffiles/xsp-a-series.pdf
 
I am the black wizards.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti