Muusikoiden.net
03.12.2016
Jenkkirundi - Uutuuskirja nyt myynnissä! 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Ääni hävisi pa:sta, mutta vain osittain (HK Audio). Vinkkejä?
1
haitari
19.08.2011 13:45:34
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Termos!
Osaisiko joku antaa terävän vinkin, jotta tietäisi mistä lähtisi vikaa ensimmäisenä etsimään?
 
Kyseessä tällainen setti:ftp://ftp.dcaudiovisuel.com/dca/HK_Audio/hkaudio_lucas1000_datasheet.pdf
 
Bändillä käytössä näitä yksi per puoli eli yhteenlaskettuna kaksi tällaista settiä, heh. Eilen keikalla ihmeteltiin, kun kovin kuulosti toispuoleiselta soitanta. Tässähän siis subbarista otetaan hönkä yläpäille. Yleiskuvauksena ongelmalle on, että ämyreistä tuli kyllä ääntä, mutta kovin hiljaista sellaista, subi ei potkinut juuri lainkaan, mutta jotain sieltä tuli. Subissa on volat molemmille yläpäille sekä subille, niiden kääntely ja vääntely ei vaikuttanut millään tavalla ongelmaan tai volumeen.
 
Oletuksena on, että jotain on subin sisällä vialla. Kertaalleen katkottiin virrat ja startessa kaikki normiledit syttyi palamaan.
 
Keikalla ei ennätetty enempää tutkia, keskityttiin vaan siihen, että saatiin jäljellä olevasta äänentoistosta sopivasti ääntä pihalle.
 
Voiko vika olla jo jossain muualla signaaliketjussa (mikseristä master-eq:lle ja siitä sitten eteenpäin pa:lle)? Kovin montaa lenkkiä ei siis välissä ole.
 
Arvostan kovasti kaikkia asiallisia kommentteja ja vinkkejä!
 
www.keikkamestari.com
Pauli Lappalainen
19.08.2011 14:35:12
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

haitari: Termos!
Osaisiko joku antaa terävän vinkin, jotta tietäisi mistä lähtisi vikaa ensimmäisenä etsimään?
 
Kyseessä tällainen setti:ftp://ftp.dcaudiovisuel.com/dca/HK_Audio/hkaudio_lucas1000_datasheet.pdf
 
Bändillä käytössä näitä yksi per puoli eli yhteenlaskettuna kaksi tällaista settiä, heh. Eilen keikalla ihmeteltiin, kun kovin kuulosti toispuoleiselta soitanta. Tässähän siis subbarista otetaan hönkä yläpäille. Yleiskuvauksena ongelmalle on, että ämyreistä tuli kyllä ääntä, mutta kovin hiljaista sellaista, subi ei potkinut juuri lainkaan, mutta jotain sieltä tuli. Subissa on volat molemmille yläpäille sekä subille, niiden kääntely ja vääntely ei vaikuttanut millään tavalla ongelmaan tai volumeen.
 
Oletuksena on, että jotain on subin sisällä vialla. Kertaalleen katkottiin virrat ja startessa kaikki normiledit syttyi palamaan.
 
Keikalla ei ennätetty enempää tutkia, keskityttiin vaan siihen, että saatiin jäljellä olevasta äänentoistosta sopivasti ääntä pihalle.
 
Voiko vika olla jo jossain muualla signaaliketjussa (mikseristä master-eq:lle ja siitä sitten eteenpäin pa:lle)? Kovin montaa lenkkiä ei siis välissä ole.
 
Arvostan kovasti kaikkia asiallisia kommentteja ja vinkkejä!

 
Rikinäinen piuha jossain tulee ensiksi mieleen.
 
Vikaa voi haarukoimalla se. vaihdat syötöt ristiin ensin lähinnä vahvistinta olevasta paikasta (master EQ) jos vika pysyy samassa paikassa niin vahvistinhässäkkä on rikki.
Jos vika vaihtuu puolelta toiselle niin vikaa voi etsiä samalla metodilla aina värkki kerrallaan.
 
vhaivala
20.08.2011 03:04:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

haitari:Voiko vika olla jo jossain muualla signaaliketjussa (mikseristä master-eq:lle ja siitä sitten eteenpäin pa:lle)? Kovin montaa lenkkiä ei siis välissä ole.
 
Voihan se olla missä vaan. Kannattaa lähteä kokeilemaan niin että jättää ensin kaikki laitteet välistä pois. Vaikka suoraan ipod tai vastaava päätteeseen kiinni. Jos kaikki ok, sitten lisäksi mikseri jne kunnes löytyy rikkinäinen piuha/laite.
 
we call it music - they call the cops
RautiSa
20.08.2011 18:32:27 (muokattu 20.08.2011 18:32:42)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Just oli alkukesästä yks klark teknikin master eq, joka anto toisesta kanavasta 3db hiljempaa ulos. Ja viime viikolla tuntu toisen puolen subipino jotenkin ponnettomalta, noh siellähän oli yhestä komerosta luultavasti magneetti vähän liikahtanut (oli edellisellä keikalla tippunut maahan tekniikan tilaajan toimesta) ja eihän se kartio enää liikkunu.
 
haitari
30.08.2011 08:15:58
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tämä asia selvisi.
 
Vika oli johdossa, nimittäin kahdessa.
1. komppikoneen mikserille menevä right-letku poikki.
2. aktiivien right-signaali poikki.
 
Hyvä tsägä, että sattuivat molemmat vielä samalle laidalle... Sen kerran kun letku on rikki, niin on sitten kaksi kerrallaan. Heh.
 
www.keikkamestari.com
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

» Kirjaudu sisään

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2016, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti