Muusikoiden.net
20.06.2018
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Aktiivinen jakosuodin
1
sjouni
09.08.2011 18:14:59
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Bändin "PA" koostuu kahdesta Renkus-Heinzin stickistä ja kahdesta RCF:n aktiivisubbarista. Soundi on kohtuullinen, mutta haluaisin selkeyttää sitä lisäämällä aktiivisen jakarin. Mikä olisi hyvä, mutta kohtuuhintainen vaihtoehto?
 
rintapek
09.08.2011 21:40:09 (muokattu 09.08.2011 21:41:49)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tota... Renkun "stick" ja "joku" Ärceeäffän aktiivisubi ei ainakaan mulle kerro hirveesti mitään. Mut ainakin joissain rcf:fän ja vaik dbtechin aktiivisubeissa on jo sisäänleivottuna säädettävä jakari, joka on sinänsä toimiva. Ts. tekee just sen, mitä budjettiluokan jakosuodinkin. Mä en osaa arvata mikseriäsi, kytkentöjäsi tai signaaliketjuun kytkemiäsi laitteita. Jos taas kaipaat lisäksi jotain muuta, niinko säädettävän jakosuodon lisäksi lähtökohtaista limitteriä, kompuraa ja ekua, ni tuote kulkeepi jo nimellä kaiutinprosessori.
 
Mut toi saundin selkeytys. Nyrkkisäännönomaisesti subbarit ei o kauheen hyviä laulu- tai skittakaappeja. Tota asiaa voi tolppanokkakamoilla helposti kokeilla. Säätää ämyrien balanssin niin hyväksi ko osaa ja sit laittaa laulukaapit mykäksi. Sit kuuntelee sitä älämölömulinaa mitä subit suoltaa ko mikkiin lauletaan ja skittaa soitetaan. Voipi tulla yllättävän lujaa ja kuulostaapi ihankauheelta. En tiedä onko tuo ongelmasi, mut ei toi älämölö mitenkään sitä saundia selkeytä.
 
Ihan ensimmäiseksi lyödään low-cut päälle mikserin joka kanavasta jota subeissa ei kaivata. Seuraavaksi ettitään siihen olemassa olevaan jakosuotimeen oikea taajuus, jos se on säädettävä. Mikä tahansa asiallinen laulukaappi toistaa ongelmitta hatusta heitettynä vaikapa sataan hertsiin, ni siel subissa kandee kokeilla vaik sitä 80Hz, olettaen, et äänenpainetta ei tartte maksimoida.
 
Älämölö voipi vähentyä ja saundi selkiintyä ihan vaik tolla.
 
Toinen vaihtoehto on tietty ruokkia subeja vain niillä instrumenteilla, mitä niiden on tarkoitus toistaa. Haet ketjuja "aux- sub" tai subit auxista. Vaatii sen, et subissa on alipäästösuodin, laulukajareissa low- cut sekä niille haettu sopiva suhde ja balanssi.
 
En mä näist oikeesti mitään tiedä, mut toi saundin selkeys ja subiälämölö on tullu koettua.
 
One kind of music only - the good kind
Lennu
10.08.2011 01:07:53
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

sjouni: Bändin "PA" koostuu kahdesta Renkus-Heinzin stickistä ja kahdesta RCF:n aktiivisubbarista. Soundi on kohtuullinen, mutta haluaisin selkeyttää sitä lisäämällä aktiivisen jakarin. Mikä olisi hyvä, mutta kohtuuhintainen vaihtoehto?
 
Mistä sä oot? Tuu hakee Porvoosta Behringerin jakari, saat neljäänkymppiin (joku 80 jotain uutena). Jakarista siis yläpäiden vahvistimelle letkut ja subbasiin suoraan (ihan varmistin vaan, ettet höpöile sitten sen kanssa)
 
my kaalilaatikko brings all the pierus in the housu
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti