Muusikoiden.net
19.04.2018
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Subeille päätevahvistimia
1
keggo
27.06.2011 13:04:47 (muokattu 27.06.2011 14:59:16)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Subeina toimii 2kpl Speakerplansin G-subeja. 1400w RMS 4ohm olisi per kaappi elementtien tehonkesto. Ja kysymys kuuluu:
 
- Jos hankkii kaksi vahvistinta, joita ajaa sillattuna 4ohm. Onko tuosta mitään haittaa muuta kuin paino verrattuna yhteen tehokkaampaan vahvariin, jota ajaisi stereona (siis mono singnaalina, mutta yhdellä vahvistimella 2x jotain watteja). Näyttäisi jopa tulevan halvemmaksi ostaa kaksi vahvaria, kuin yksi todella tehokas.
 
- Nyt siis vaihtoehtona olisi 2kpl QSC rmx hd1850, josta saa siis 1800w 4 ohm sillattuna. Pitäisikö kuitenkin tuon sillatunkin vahvarin antaa enemmän löylyä, jotta sitä ei tarvitsisi kuormitaa ihan äärirajoille? Jos olen oikein ymmärtänyt niin vahvari lämpenee sillattuna enemmän kuin stereona ajattuna?
 
- Ja antakaahan vähän suosituksia päätevahvariksi / vahvareiksi. Onko esim Crown XTI6000 parempi vaihtoehto.
 
Kiitokset jo etukäteen.
 
Live to play live!
t-ee-mu
27.06.2011 14:07:43
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

miksi ajaisit alakertaa str kun sitä voi ajaa monona.. kaks päätettä sinne räkkii ja siltaa ja keikalle.. toimii :)
 
Sami_T
27.06.2011 16:25:40
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

RMX 5050 on edullisempi kuin kaksi 1850HD:aa (tai oli ainakin vielä viimeksi kun kysyin)
 
Oon käyttäny 1850HD:aa yökerhoasennuksissa ajamaan sillattuna yksittäistä subbaria. Jos tota 1850HD:aa ajaa oikein kunnolla niin se todellakin lämpenee ja paljon. Mitään ongelmia tosta ei ainakaan mulle oo tullut. Kannattaa huomioida se että QSC:n päätteissä kiertää ilma eri suuntaan kuin muissa päätteissä. Eli jos paketoi QSC:ta ja vaikka Crownia päällekkäin niin läjä lämpenee ihan eri tavalla kuin mitä tehtaan sedällä on ollut mielessä.
 
Viisaammat väittävät että soundi on parempi kun ei siltaa päätteitä. Jos tuijottelet QSC:n speksiä että millä säröarvoilla tehot on ilmoitettu (sillattu 1850HD vs esim. 5050) niin sieltä löytyy tukea tuolle väittämälle. Siitä en mene kyllä sitten sanomaan että mikä ton merkitys käytännön elämässä soundin kannalta on.
 
XTi:ta ei tunnuta pitävän hyvänä subbaripäätteenä. Crownin ja ProSoundWebin foorumeissa on asiasta kirjoiteltu. Toisekseen, silloin kun XTi tuli markkinoille ostin niitä aika paljon ja tähän päivään mennessä mulla on hajonnu niitä enemmän kuin kaikkia muita vahvistimia yhteensä. Voi tietenkin olla että myöhemmissä XTi-vehkeissä Crown on saanu laadun paremmalle tasolle.
 
Jos pitää halvalla päästä ja paino ei ole ongelma niin toi RMX 5050 on hyvä peli. Kannattaa katsella myös käytettyjä Crown Macro-Techeja (MA-5002VZ), niitä on tässä maassa vieläkin paljon ja ne yleensä vaihtaa omistajaa sopuhintaan.
 
Suosittelen kyllä silti unohtamaan noi vanhan liiton päätteet, 40 kg ei paperilla kuulosta paljolta mutta kun siihen lisätään muut tilpehöörit ja räkin oma paino ja ton lootan kanssa joutuu sitten portaisiin niin siinä äkkiä hymy hyytyy.
 
"Jos punaiset valot ei edes vilku niin laite ei tee kunnolla töitä." - www.showtekniikka.fi - samitorvinen.blogspot.com
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti