Muusikoiden.net
26.04.2018
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Uusien PA -kamojen hankinta
1
Erska88
20.06.2011 14:49:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moro! Kertokaahan jos tiedätte että minkä kaliiperin PA laitteiston meijän orkesteri hommais. Homman nimihän on 5 päinen perus Hard Rock kattaus (2 skebaa, basso, rummut ja 2 tai 3 laulumikkiä plus kitaroille)
Pääpointtinahan olisi järkätä itselle semmonen äänentoistokattaus jolla sais tietenkin mikitettyä rummut, marsun nolot combot yms. eli väh 12 kanavainen loota pitäs hommata.
Kannattaako hommata mikserivahvistin, vaiko mikseri ja vahvistin?
Pienempiä paikkoja varten setti pitäs saada (isommissa on yleensä jo valmiiks / käytetään vuokrakamoja)
Riittääkö teholtaan esim. http://www.thomann.de/fi/thomann_pabundle.htm ko. paketti perus n. 100 hengen keikkoja varten vai pitääkö pusertaa lisää mökää?
rumpuihin tod näk ostan alkuun jonku halvahkon valmispaketin, mutta tärkeimpänä olisi nyt lähinnä tietää paljonko tehoa tarvii että riittää peruskeikoille?
Ja onko toi bundle mistään kotosin? :)
 
Rallattelija
20.06.2011 18:21:07
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Oon joutunu tekee joskun tontyyppisellä setillä. Ei meinaa riittää rokkihommiin, Ulostuksen tasosta saa vaan vaikkua korviin ei irroiteoitettua sitä korvakäytävän seinistä, soundit ollu aikahataralla pohjalla sekä on jouduttu lähettelee tavaraa takas saksaan ja saatu tilalle yhtä paskoja.
 
Ne laitteet on toki muutaman vuoden vanhempia mutta silti.
 
Miksi laulaa nuotilleen kun nuotin vieressä on enemmän tilaa!
Erska88
21.06.2011 12:59:38
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jotain tällästä mä vähän veikkailinkin, on se vähän mahdotonta yrittää pienelllä budjetilla saada mitään edes suht -laadukasta ja kaikkihan sen tietää ku paskan ostat niin kyllä vituttaa joka kerta ku pistää sen töpselin seinään. :)
Oiskohan kellään mitään viisasta visiota kokemuksen syvällä karhealla rintaäänellä, mitä tälläsessä tilanteessa pitäs tehä. Nyt ois seuraava keikka 21.7 ja meijän äänimies on Pattayalla polkemassa Wii Sukkeja, eikä meillä oo mitään keikalle roudattavaks kelpuutettavaa äänentoistolaitteistoo. Toisaalta ei viittis hommaa kalliita vuokrakamojakaan, koska tila ei ole kovinkaan iso.
Jossain vaiheessa tarvii kuitenki hommata jonkinmoinen oma äänentoistosysteemi noita pubikeikkoja varten ku eihän niistä pääse ku omilleen jos joutuu joka kerta vuokraan äänimiehen yms vermeet... :(
 
tommiot
21.06.2011 13:05:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.thomann.de/fi/db_technologies_entertainer_xd.htm Mä luulen että jotain tän tyyppistä systeemiä kannattais katella. Hintaa tulee vähän enemmän.
 
aimotuska
21.06.2011 13:52:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moridin: http://www.thomann.de/fi/db_technologies_entertainer_xd.htm Mä luulen että jotain tän tyyppistä systeemiä kannattais katella. Hintaa tulee vähän enemmän.
 
Joo, jotain ton tyyppistä. Ainakin unohdatte 2x15" ratkaisun ihan suorilta. Se toinen 15" ei korvaa subia mitenkään, eikä pillikään nouse siinä kuin vasta mahan korkeudelle, jossa harva kuulija säilyttää korviaan. Eli pienemmät kajarit tolpannokkaan ja subi kaveriksi. Jos/kun sitä rahaa ei liiemmälti alkuun ole niin sitten unohdatte subin, käytätte vehkeitä laulukamoina ja unelmoitte subista vielä vähän aikaa.
 
Ja tuota JBL:n JRX-sarjaa en ainakaan henkilökohtaisesti suosittele. Huomattavasti mieluummin vaikka Yamahan S- ja C-sarjaa tässä hintamaluokassa.
 
Se on pojat sillälailla, että me on hävitty tää peli.
puusormi
21.06.2011 14:30:53
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kannattaa käytettyjä katsella, torilla on vaikka mitä tarjolla
 
Esim:
http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=532841
 
Ja jostain vaikka mackien tai spiritin pikkumikseri kaveriksi.
 
Ei ole oma ilmoitukseni, mutta tuon tyyppisellä setillä (vähän isommat yläpäät) ollaan soiteltu rokkikeikkaa ja pärjätty sisätiloissa hyvästi.
 
Saapiko lähettää terveisiä?
zak69
21.06.2011 14:34:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Samalta kylältä näytät olevan, jos kiinnostaa niin mun pa-kamoja voi tulla katseleen/testaan. Kyseessä myös hardrokkia vääntävä coverpumppu ja saat ehkä samalla osviittaa mitä kannattaa ostaa ja mitä ei.
Kuten jo aiemmin todettu niin unohda heti nuo pingpong-mikserivahvistimet, siinä heitätte vaan rahaa hukkaan :D
 
Case on aina niin tapauskohtainen juttu...
Erska88
29.06.2011 12:07:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos pirusti vastauksista! Hyvä sit ettei olla tehty mitään hasardeja ratkasuja, eli teijän mielestä kandee ostaa aktiiviset pömpelit ja subbari ja sit joku mikseri varmaanki kylkeen. täytyypi ruveta katteleen... vielä voi neuvoo jos tulee esimerkkejä mieleen kiitos etukäteen :)
 
t-ee-mu
29.06.2011 16:07:57
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mul o itelläni noi jrx 125 rokkihommissa ja toimii perkeleen hyvin, aina ei ole edes alapäät mukana ja mökää tulee. jibsuja ajelen tällähetkellä t-ampin 2400. nuissahan kaapeissa on jakari sisällä joka heittää sen alemman 15* 80 hZ muuten nuo menee ilman jakaria. suosittelen kääppeja eikä edes maka thomanilla paljon paskaakaan :)
 
Erska88
30.06.2011 11:12:43
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Juu, tarkennan vielä hieman elikkäs tilanne on tämä: Meillä on bändi, meillä on "levy", meillä on soittimet yms.
Meillä on kaks 100 watin marsun pöhinälaatikkoo kitaristeilla.
Pitäs hommata laitteisto millä sais rummut, kitarapömpelit ja bassot ja laulut mikitettyä ja sen päälle vielä joku mikseri ja töttöröörööt että sais äänen pihalle ainakin jonkinlaatuisena ja tässä vaiheessa meikä on vielä suht ulkona, alottamassa musiikkiteknologian AMK opinnot, mutta en varsinaisesti tiiä hölkäsen pöläystä mikä on paskaa ja mikä on jees äänentoistoo miettiessä.
Eli kysymys on: Mikälaista PA laitteistoo kannattaa harkita? Ehdotuksia? Ymmärsin nyt että mikserivahvistin on paska idea, entäs ostetaanko sitten mikseri, vahvistin ja passiiviskobet, vaiko aktiiviskobet tms. Millanen mikseri kandee hommata (ei tod näk ainaka pienemmillä pubikeikoilla tarvita äänimiestä messii)
Päätoimisena tarkoituksena on säästää pidemmällä tähtäimellä kuluja iän ikuisesta vuokra PA vehkeiden käytöstä, joka syö keikkapalkkiot aikalailla varsinkin pienemmissä puljuissa ja yksityiskeikatki onnistuis paremmin.
Mielellään sellainen järjestelmä, joka olisi "suht" helppokäyttöinen.
Jelppikää noviisia. :)
 
dewil
30.06.2011 12:36:06
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En mä kyllä nää just tollaseen käyttöön, miksei joku Dynacordin powermate ja siihen sopivat skobet, olis ulosrajattu vaihtoehto. Keikat lienevät kuitennii melko pienimuotoisia ja osaamisen taso äänitekniikasta korkeintaan keskinkertainen.
 
Tollanen on aika hyvin suojattu kapine ja väärinkytkemisen mahikset on monta kertaluokkaa pienemmät, kuin passiivi PA:n mikserin ja efektihässäköiden kera.
 
Ja metakkaa noista nykyajan pumpuloista lähtee kyllä ihan tarpeeksi.
 
Dont Clone The Beat. Own The Beat.
t-ee-mu
01.07.2011 00:57:20
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

hommaat jonkun 16 kanavaisen mikserin ja siihen aktiivi pömpelit. helppoa ja nopeaa.. juurikin näin nykyäjän masiinat tuottaa ääntä hyvin.. aina ei kannata kahtoa niitä watteja:) vaan painetta metrille vai miten se nyt oli.. mut niin ja näin-
 
andiboy84
25.07.2011 00:58:33
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Empä viitsi uutta ketjua perustaa, notta kirjoitellaampa tähän.
 
Onko kenelläkään kokemusta Solton -merkkisistä PA-kamoista?
 
Setti joka osui silmiin on siis: http://www.thomann.de/fi/solton_aart_3000.htm
 
Vai onko ehdottaa 3000-4500e hintaluokassa vastaavanlaista järkevämpää aktiivisettiä? Tarvisi olla siis 4kpl aktiivisubeja (15" tai 18") ja 2kpl kohtuu tehokkaita aktiiviyläpäitä.
 
Failure is always an option.
Mase
25.07.2011 08:08:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

andiboy84: Empä viitsi uutta ketjua perustaa, notta kirjoitellaampa tähän.
 
Onko kenelläkään kokemusta Solton -merkkisistä PA-kamoista?
 
Setti joka osui silmiin on siis: http://www.thomann.de/fi/solton_aart_3000.htm
 
Vai onko ehdottaa 3000-4500e hintaluokassa vastaavanlaista järkevämpää aktiivisettiä? Tarvisi olla siis 4kpl aktiivisubeja (15" tai 18") ja 2kpl kohtuu tehokkaita aktiiviyläpäitä.

 
Ite lämpeisin ennemmin tähän:
http://www.thomann.de/fi/hk_audio_elias_esys.htm
 
juuri tuosta soltonista ei oo kokemusta, mutta jotain pienempiä soltonin komeroja on tullut kuultua...
 
Käytettynä pyörii torilla noita settejä aina ajoin(taannoin oli tarjolla HK:n actor setti), joten sitäkin kannattaa vakoilla...
 
Passiivisettiäkin kannattaa miettiä... Itellä on ajossa pykälää pienempi HK:n setti eli tällainen: http://www.thomann.de/fi/hk_audio_premium_pro_set.htm
 
Saa kysellä tuuraamaan kitaran/basson varteen. Taustalaulut saa kaupanpäälle.
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti