Muusikoiden.net
20.04.2024
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Alussa paskaa ja lopussa potkii
1 2 3
Katti
04.05.2011 10:04:40 (muokattu 04.05.2011 10:06:24)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pauli Lappalainen: Tilannehan saattaa olla niinkin ikävä, että sitä puukkoa ja kääkkää ei olekkaan siellä miksauskopissa ja harvemmin noissa tilaisuuksissa on miksaajalla mahdollisuutta hiipparoida ympäri taistelutannerta kuuntelemassa koko läjän kattavuutta ja viritystä..
Luotetaan siihen että laitetoimittaja on sen virityshomman tehnyt sellaiseksi että miksauspisteessä on suunnilleen samanlainen keli kuin pääosassa yleisöaluetta.
Kaikki arvat eivät kuitenkaan aina voita.

 
Tässä taas tullaan siihen peruslähtökohtaan, että systeemiäijä on vastuussa siitä että taajuusvaste, PA:n dynaaminen käyttäytyminen ja äänenpaine on mahdollisimman vakio, riippumatta siitä missä päin ne kuuntelevat korvat sijaitsevat.
 
Täydellista ei koskaan saa, mutta jos tietää mitä tekee, niin sillon kyllä ollaan jo siinä pisteessä, että perus sukankuluttaja ei huomaa mitään eroa, ja kultakorvaisimmatkin kaverit on ainakin suht'tyytyväisiä... ...ainakin siis siihen tasaisuuteen, muusta voi aina keskustella...
 
Itselle ei ole tullut vielä paikkaa vastaan, missä ei olisi oikealla kalustolla, ja oikealla asettelulla saanut sellaista systeemiä, jossa on voinut luottaa miksauskopin fiiliksiin.
 
Ja ennen kaikkea, jos jostain syystä tuo ei ole onnistunut, niin pitää noista normi miinoista ainakin informoida jokaista vierasta.
 
En tiedä kuta, ketä, mitä häh on ollu tuolla touhuamassa, enkä siis lähde sormella osoittelemaan tätä yhtä ainoaa tapausta, mutta aina välillä tulee vastaan järjestelmiä, joissa systeemiseppä ei ole koskaan vaivautunut kiertämään aluetta läpi kuullakseen missä mennään... ...ja silloin mennään metsään...
 
Mutta alkuperäiseen kysymykseen liittyen: En usko että PA:ssa tehtiin sinällään mitään, koska se olisi aika erikoismeininkiä (paitsi jossain tapauksissa saatetaan limitterejä löysätä "pääartistin" kohdalla, mikä on mielestäni hyvin kyseenalaista toimintaa), mutta kuullut erot on tulleet jo edellä mainituista asioista.
 
E: Ja mun mielestä systeemiäijä joka ei viitsi tehdä työtään kunnolla pitäis aina mainita nimeltä, niin ko. kaverin tekemät miinat vähenisivät huomattavasti...
 
mickham
04.05.2011 10:05:09 (muokattu 04.05.2011 10:07:35)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Jos lopetetaan se jälkipuinti ketään syyttelemättä (vaikka itseäänhän voi aina syyttää :) ja keskitytään ennemmin siihen mistä tässä threadissa oli alunperinkin kyse.
 
Lappalaisen Pauli ja Katti lienevät nyt siinä kuuluisassa asian syvimmässä ytimessä.
 
Jaajaa, että jaajaa...
eino mutku
04.05.2011 10:13:28
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Onko sitten tuossa systeemiäijällä yleensä joitain vakiokonsteja tai alan yleisiä standardeja joilla tasainen äänenlaatu pitäisi varmistaa. Esim. x määrä mittauspisteitä jollain mittamikillä ja softalla tms. Vai onko se ihan yksilöllistä että miten kukakin sen tekee.
 
Saarisen Reiskallahan on ollut muuten tätä aihetta sivuavia mielenkiintoisia artikkeleita Riffissä viime numeroissa.
 
Mitä opimme tästä? Emme yhtään mitään!
Sami_T
04.05.2011 10:39:22 (muokattu 04.05.2011 10:46:44)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Katti: Tässä taas tullaan siihen peruslähtökohtaan, että systeemiäijä on vastuussa siitä että taajuusvaste, PA:n dynaaminen käyttäytyminen ja äänenpaine on mahdollisimman vakio, riippumatta siitä missä päin ne kuuntelevat korvat sijaitsevat.
 
Juu. Mutta vain jos sillä systeemiäijällä on käytössä sellaiset laitteet millä homman pystyy hoitamaan. Ja jos sitä systeemiäijää ylipäänsä on olemassa ko. tapahtumassa. Kun etenkin pienemmissä kisoissa tuolla tittelillä varustettua hahmoa ei välttämättä löydy mistään ja järjestelmät ja järjestelmätoimittajatkaan ei välttämättä oo ihan sitä aa-ykköstä. Aika usein jo pelkästään budjettisyistä.
 
Niin kyllä mä vähän nyt vieritän sitä vastuuta takaisin miksaajan niskoille. Eli kun sen etupäästä asti silmällä näkee (ja korvalla kuulee) että on syytä epäillä että se keli ei ihan sama kaikkialla ole niin kyllä siinä vaiheessa tarvisi etupääsepän honata tilanne ja ymmärtää lähteä vähän hipsimään sinne yleisön sekaan että mitä siellä tapahtuu.
 
Itse oon yrittäny pitää sellaista tapaa että jos ei ole mitään "tilanteita" niin viimeistään kolmannen biisin lähtiessä käyn vähän kuulostelemassa kelejä. Yleensä lähes poikkeuksetta toi kävelyretki johtaa aina jonkinlaisiin korjausliikkeisiin.
 
www.showtekniikka.fi - samitorvinen.blogspot.com
Pauli Lappalainen
04.05.2011 10:51:28 (muokattu 04.05.2011 10:53:51)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Karkeasti voisi sanoa, että katsotaan tila joko piirustuksista tai vastaavasta ja mietitään millä kattauksella asiakkaan vaatimukset täyttyvät ja ripustetaan, stäkätään tai muuilla keinoin saatetaan puulaatikot sellaisille paikoille missä niillä saadaan ääni oikeaan suuntaan tarvitulla vasteella ja äänenpaineella.
 
Hienosäätö mittaamalla useasta paikasta nippu/osio kerrallaan ja sitten kuuntelemalla varmistus.
 
Jos tehtaansetä on prosessorit yms. vitkuttimet laittanut kohdalleen niin tuosta voi lähteä silloin kun romua on senverran että pystyy homman kunnolla toteuttamaan.
 
Sitten kun tilaan laitetaan sellainen setti mikä varastonnurkasta sattuu löytymään niin alkaa kompromissien ja säätämisvirittämisen loputon suo ja silloin päädytään miltei aina johonkin tilanteeseen suht'kelvollisen, kyllätällävoivetää, sitäsaamitätilaa, novoiv..tukunvihlooeikäkuulu, tai johonkin vastaavaan katastrofi tai hyvinhän se nyt meni välillä.
 
Tapahtumasuunnittelusta homma kuitenkin lähtee ja ja sitten toteutuma on kiinni kuitenkin rahasta. Ei kukaan yleensä toimita tonnin keikalle kymppitonnin pa:ta.
 
mickham
04.05.2011 10:59:41 (muokattu 04.05.2011 11:01:04)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Sami_T: Niin kyllä mä vähän nyt vieritän sitä vastuuta takaisin miksaajan niskoille. Eli kun sen etupäästä asti silmällä näkee (ja korvalla kuulee) että on syytä epäillä että se keli ei ihan sama kaikkialla ole niin kyllä siinä vaiheessa tarvisi etupääsepän honata tilanne ja ymmärtää lähteä vähän hipsimään sinne yleisön sekaan että mitä siellä tapahtuu.
 
Itse oon yrittäny pitää sellaista tapaa että jos ei ole mitään "tilanteita" niin viimeistään kolmannen biisin lähtiessä käyn vähän kuulostelemassa kelejä. Yleensä lähes poikkeuksetta toi kävelyretki johtaa aina jonkinlaisiin korjausliikkeisiin.

 
Noinhan se yleensä menee. Tässä nimenomaisessa tapauksessa tämä ensimmäinen orkesteri sisältää ohjelmaa niin paljon koko ajan, että siitä ei ole koskaan mahdollisuutta lähteä tiskin ääreltä yhtään minnekään. Vaikka se onkin olevinaan "vain trio". Ne tietää jotka tietää.
 
Ja noin muuten, kyllähän minä tästä olen kaiken vastuun yrittänyt parhaani mukaan kantaa, vaikka edelleen väitän että asiat kuulosti siihen etupäähän ihan sopivalta. Meikähän siitä on kuitenkin vastuussa mitä se yleisö korviinsa saa. Jos löytyy talkkari jostain tähän ketjuun niin sieltä voi toki tulla sitten hänen mielipiteensä asiasta.
 
Mutta muuten tän keikan käsittely on mun osalta nyt tässä. Heippa
 
Jaajaa, että jaajaa...
Sami_T
04.05.2011 11:03:27 (muokattu 04.05.2011 11:06:58)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

mickham: Noinhan se yleensä menee. Tässä nimenomaisessa tapauksessa tämä
 
Juu siis sori. Ei ollu tarkoitus kohdistaa kirjoitustani suhun tai sun keikkaan vaan tarkoitus oli kirjoittaa ihan vaan yleisellä tasolla.
 
Ja on tosiaan niitäkin orkestereita että ei pysty irtoomaan siitä pulpetista hetkeksikään. Välillä on myös sellaisia hulinakeikkoja että ei yksinkertaisesti pääse siitä etupäästä ulos vaikka haluaisi.
 
www.showtekniikka.fi - samitorvinen.blogspot.com
mickham
04.05.2011 11:08:35
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Yees yees, nou haard viilings. Samoilla linjoillahan tässä kuitenkin ollaan :) Ja hyvä että tämmönenkin threadi on keksitty, mistä sitä tietää kuinka moni tällasia asioita ihmettelee pienissä päissään.
 
Jaajaa, että jaajaa...
mickham
04.05.2011 14:15:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Unohdinpa vastata tähän siitä toisesta näkökulmasta:
 
Triskal: Joskus FAQ:inakin ylempänä olevassa liveäänen etikettiketjussa luin sellaista, että "näpit irti master-EQ:sta." En itse ymmärtänyt (enkä oikeastaan vieläkään ymmärrä) että miksi joku pelaisi tuollaisella politiikalla
 
Tällaisessa tapauksessa kyse on varmaan esimerkiksi jostain kuppilasta, jossa on se yks eq-kone jolla talkkari vetää monta iltaa viikossa, ja silloin ollaan muutenkin eri tilanteessa kuin esimerkiksi jollain festarilla. Tekee asian vähän helpommin ymmärrettäväksi, se kun ei ole kivaa tehdä asioita aina vierailijoiden jäljiltä uusiksi. Mutta tuolloinkin sen master-eq:n pitäisi olla loppukädessä miksaajan työkalu. Sitähän varten se on ylipäätään olemassa, että sitä käytetään jos tilanne sitä vaatii. Toki on kohteliasta ensin keskustella aiheesta talkkarin kanssa.
 
Se miksi tällainen tilanne on kyseisessä FAQ:ssa oletettu, johtunee sen ketjun yleisestä luonteesta.
 
Jaajaa, että jaajaa...
Triskal
05.05.2011 07:43:26
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Katti: (paitsi jossain tapauksissa saatetaan limitterejä löysätä "pääartistin" kohdalla, mikä on mielestäni hyvin kyseenalaista toimintaa)
 
Onko limitteri josta puhut yleensä miksaajan vai laitevastaavan hyppysissä?
 
Your love came down / and it turned me around / Your love came down / and it saved me - kalamies#33 >-)))>
Katti
05.05.2011 09:58:32 (muokattu 05.05.2011 10:01:51)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Triskal: Onko limitteri josta puhut yleensä miksaajan vai laitevastaavan hyppysissä?
 
Kyseessä on järjestelmälimitteri, jonka pääasiallinen tehtävä on suojata järjestelmää hölmöilyiltä jne.
 
Yleensä päätetehoa pitäisi olla enemmän kuin komootti voi käsitellä, tällöin ehkäistään THD-arvon kasvua joka johtuu siitä, että pääte alkaa olemaan "viimeisillään" ja saadaan siistimpi ja laadukkaampi soundi ulos.
 
Tässä piilee semmoinen miina, että jos järjestelmässä ei ole mitään jarruja, ja paikalle sattuu kuulonsa polttanut seppä, joka ei kuule kun aletaan olemaan rajoilla, ja joka vetää kuin svengaava hirvi, niin komootithan siinä rikki menee.
 
Tämän takia järjestelmiin liitetään aina (yleensä järjestelmäprossussa, DSP:ssä) limitterit joiden ensisijainen tehtävä on suojata järjestelmää. Ja nämä limitterit siis sijaitsevat siellä lähtöpuolella, jokaista taajuuskaistaa jne. varten omanaan...
Limitterien asetteluun ja muuhun siihen liittyvään (gain structure jne.) en puutu tässä, kun menee aika kovasti ohi.
 
Riippuen DSP:stä sinne voidaan lisätä myös esim. sisääntulevaan tavaraan kompura / limitteri. Tässä tapauksessa kyse on siitä limitteristä josta mainitsin aiemmin.
 
Joskus headlineri haluaa, että lämppärit eivät saa koko PA:ta käyttöön ja silloin tällainen limitteri asetetaan viemään "munaa" lämppäribändin aktista ja sitten kun headliner avaa, otetaan tää limitteri pois.
 
On tälle "kyykytyslimitterille" joskus ollut muutakin käyttöä. Olen itse todistanut vierestä tilanteen, jossa talkkari ilmoitti puolen kymmentä kertaa ennen meitä vetävälle ulkomaanelävälle sepälle, että hän menee yli 103dBA:n kun raja oli 96dBA. Kun ei viesti mennyt perille, alkoi talkkari laskemaan limitterin thresholdia kunnes limitteri limitoi niin paljon että päästiin sinne 96dBA:n "huiteille". Kauheaa pumppaustahan toi sitten jo oli, mutta sitä saa mitä tilaa...
 
Nyt kysymykseesi siitä kenen hallinnassa tää on, niin sanoisin että suojauslimitterit on aina järjestelmävastaavan (jos ei ole erillistä järjestelmäseppää, niin F.O.H talkkari on tää kaveri).
Toi toinen "kyykytyslimitteri" taas on yleensä F.O.H talkkarin vastuulla, vaikka järjestelmäseppä olisikin paikalla.
 
Toivottavasti vastasin kysymykseen.
 
e: Kirotusvihreitä
 
Henri93
05.05.2011 12:16:42 (muokattu 05.05.2011 12:17:49)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Pitääpä itekkin paikalla olleena kertoa, että toi pa ei kyllä todellakaan kattanut laisinkaan. Ton Michamin suorituksen aikana meinas eturivissä itku päästä ku olin juuri ainoastaa nyt unohtanut tulpat kotiin. Toi yläpää löi ihan hillittömän lujaa siihen eturiviin. Esimerkiksi Villen viulu alkoi sattumaan korvissa (saimoin seuraavan bändin haitari) ja se ei kyllä varmasti ollu miksaajan vika vaan just ton pa:n syytä :). Sitten ku kävelin tonne kauemmas niin bassot tipahti johonki. Oikeastaan kaikki artistit kuulosti niihin paikkoihin missä olin tosi kämäsiltä paitsi Terapia. Mää uskon, että Meelis oli tehny just ton pa:n equtuksen aika uusiksi ja varmaan just alapäätä korostanut ja pehmentänyt tota yläpäätä. Koska Terapia tosiaan tuli lujaa, mutta tasaisesti ja timanttisesti :P. Tosin olisin halunnu kuunnella senkin niin salin perältä, että eturivistä (ehkä satuin silloin olemaan hyvällä paikalla :).
 
Mutta monesti Michamin miksausta kuunnelleena tiedän, että ei ainakaan eturivissä kuulostanut sille normi Mikolle :). Ehkä ainoana rakentavana palautteena just se, että kandee varmaan käydä kuuntelemassa just tota pa:ta, että miten se muuttuu niin tietää sitten vetää vaikka vähän hillitymmin jos meinaa eessä pää räjähtää. Mutta tämähän ei kuitenkaan miksaajan vika ole vaan huonon pa:n/huonosti viritetyn pa:n.
 
Täytyy valojamppana todeta, että kyllä myös valopuolella oli huomattavasti eroa ku Terapian valomies tuli puikkoihin. Mutta konkarit on konkareita :).
 
Pitää toivoa, että tulevina vuosina jotenki toi äänentoisto saatais samoihin kuosiin ku esim. Maata Näkyvissä festareilla. Mun mielestä niinä 4 vuotena mitä oon ollut Vappugospelissa niin toi homma ei koskaan oo ollu timanttia. Ehkä olis aika vaihtaa tonne RMC, Broadway osastolle?
 
-Hensu
 
www.suomenhappeninki.fi
pecho
05.05.2011 12:33:47
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Muuten,
Jacks of all trades, Project 86 ja Terapia -orkestereilla oli soundcheck aikaa 1h15min. Ja kaksi viimeksi mainittua teki tsekkinsä edellisenä päivänä, joten aikaa on ollut säätää, kokeilla ja kuunnella ympäri hallia. Muiden tsekit oli 30-45min, josta Petran venähtänyt tsekki vei vielä osalta minuutteja.
 
Aina jotain...
Triskal
05.05.2011 13:35:07 (muokattu 05.05.2011 13:36:11)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Katti: Toivottavasti vastasin kysymykseen.
 
Kyllä vastasi.
 
Eräs... hrm... tuttava kertoi/väitti joskus, että syy siihen, miksi Murkun miksaukset kuulostavat niin hyvältä (siis lähinnä nyt niiden Exit-keikkojen perusteella), eivätkä riko korvia, on että hän "lyö koko orkesterin lyttyyn." Mahtoiko hän tarkoittaa jonkinlaista masterkompressointia tai limitointia? Tehdäänkö semmoista? Kuvittelisi sen pumppaavan ja kuulostavan pahemmalta.
 
Your love came down / and it turned me around / Your love came down / and it saved me - kalamies#33 >-)))>
Katti
05.05.2011 14:33:01
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Triskal: Kyllä vastasi.
 
Eräs... hrm... tuttava kertoi/väitti joskus, että syy siihen, miksi Murkun miksaukset kuulostavat niin hyvältä (siis lähinnä nyt niiden Exit-keikkojen perusteella), eivätkä riko korvia, on että hän "lyö koko orkesterin lyttyyn." Mahtoiko hän tarkoittaa jonkinlaista masterkompressointia tai limitointia? Tehdäänkö semmoista? Kuvittelisi sen pumppaavan ja kuulostavan pahemmalta.

 
Hyvä että vastasi...
 
En tiedä miten Murkku ajaa, mutta kyllähän esim jollain MaxxBCL:llä saa tosi namia (joskin myös pahaakin jos ei tiedä mitä tekee) tehtyä joko koko miksaukselle, tai sitten vaan osalle sitä. Eli kyllä, todennäköisesti oli kyseessä master (tai ryhmä) kompura/limitteri ja jos sen tekee oikein, niin ei se pumppaa eikä kuulosta pahalta :)
 
Esim. SMG:ssä on ainakin joskus käytetty BCL:ää ihan vaan rumpuryhmäinserttina ja Eggarit, PMMP ja Melrose tulee mastereissa läpi ko. laitteesta.
 
Samanmoisia vermeitä on esim. TC:n Finalizer ja kyllä noi kaikki osaavissa käsissä oikeesti tekee hyvää sille miksaukselle.
 
Koko orkan lyttyyn lyöminen on erittäin toimiva ratkaisu silloin kun sen tekee oikein. Sillä tulee semmoinen "tiukka" sointi.
 
Noita juttuja ei kuitenkaan tehdä sillä järjestelmäprossulla, vaan niihin on ihan omat lelunsa kullakin mukanaan. Osalla rautana, osalla sitten softaplugarina digilankussa...
 
Pauli Lappalainen
05.05.2011 14:45:41
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kun oikein lyttäämään ruetaan, niin ensin kanavat läjään, sitten omat kompurat ryhmille ja kaikenkukkuraksi masteriin. Jos vielä sattuu joku piikki noista läpi menemään niin limitteri viimeiseksi ennen järjestelmäosastoa.
 
Oikein käytetynä ei pumppaa eikä kyllä anna lepotaukoakaan korville.
 
VeKrio
04.07.2011 01:11:01
Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Olipa hyvä keskustelu, ja plussat vastuunsa tietävälle Mikolle! Olin paikalla, ja en kiinnitellyt huomiota puukkoon, mutta istuinkin koko ajan parvella. Terapia saundasi erittäin hyvältä.
 
Mut six pitäÄki VETäÄ VAA!1!1!! :D
miffe
04.07.2011 02:40:36
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Triskal: Jänskää oli myös muuten se, että mitä lähempänä lavaa oli, sen paremmalta kuulosti. Yläkerta taas muuttui kireämmäksi hallin takaosaa kohti mentäessä. Lainarin säädöt?
 
Riippuu säädöistä ja myös tästä elämäämme säätelevästä ilmiöstä nimeltä fysiikka. Jos nyt heti alkuun unohdetaan biologian tohtori Christian Heilin mainoslauseet sylinterimäisestä säteilystä (teoriaa, eikä eksaktisti pidä edes paikkaansa) ja keskitytään noiden eri varianttien todelliseen käyttäytymiseen.
 
Äänen summautumiseen vaikuttavat taso, vaihevaste, sekä akustisten keskipisteiden etäisyys suhteessa aallonpituuteen. Lähellä kaiutinnippua oltaessa summautuvat vain alemmat taajuudet, kun taas kauempana myös ylemmät. Jos järjestelmää voidaan säätää vain yhtenä rykelmänä, valitsee järjestelmäseppä sen kohdan, jossa tarttis olla timangia. Yleensä se kohta on siinä miksauspulpetin kohdalla.
 
Tästähän siis seuraa yleensä se, että edessä on muhjua ja takana sattuu korviin. Toki riittävän kauas mentäessä ilman absorbio hukkaa kaikkein ylimpiä reilusti, jolloin jäljelle jää vain ylämiddlekääkätys siellä takana. Asiaan voidaan vaikuttaa säätämällä nippua osissa, jolloin eri paikoissa eri taajuuksilla summautuvien äänilähteiden määrää voidaan rajoittaa. Tällöin tosin voidaan unohtaa termin linjasäteilijä käyttäminen siinä merkityksessä, jossa tiede sitä tarkoittaa.
 
Se miten asia loppupelissä toimitetaan, riippuu sekä tarjolla olevasta kalustosta, ajasta, budjetista, että - eniten - työn suorittavasta henkilöstä.
 
Netissä kitisemisen sijaan kannattaa antaa palautetta suoraan tapahtumajärjestäjälle. Se paikalla oleva järjestelmäukko/talkkari/miksaaja whatever on kuitenkin aina jonkun muun päätösten armoilla ja yleensä tekee parhaansa annetuilla resursseilla.
 
turkulainen
Katti
04.07.2011 21:37:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

miffe: Netissä kitisemisen sijaan kannattaa antaa palautetta suoraan tapahtumajärjestäjälle. Se paikalla oleva järjestelmäukko/talkkari/miksaaja whatever on kuitenkin aina jonkun muun päätösten armoilla ja yleensä tekee parhaansa annetuilla resursseilla.
 
Kyllä, juuri näin, joskin tuohon viimeiseen lauseeseen en ihan allekirjoitustani antaisi... Luvattoman usein tapaa tilanteita, joissa kaikki asiat pitäisi olla mallillaan (on asiallinen kalusto, oikea määrä, aikaakin on ollut jne.) mutta silti homma ei vaan toimi, koska systeemiseppä (oli se sit erillinen, tai FOH talkkari) on ollut sitä mieltä ettei jaksa trimmata systeemiä enempää, koska se on turhaa "näin pienissä kisoissa".
 
Tommosta asennetta tapaa yllättävän usein ja se on melkoista perseilyä mun mielestä vieraita ja asiakkaita kohtaan...
 
Mutta siis, palaute aina tapahtuman järjestäjälle joka sen osaa eteenpäin viedä. Tällöin on myös mahdollista että jos homma ei oo toiminu se tekniikkatoimittajan takia (osaamattomuus, laiskuus whatever) niin samaista tekniikkatoimittajaa ei tartte montaa kertaa kestää. Toisaalta jos kyseessä on esim. budjetti, saattaa tuollainen palaute myös avata tärkeää keskustelua budjetista seuraavalle kerralle...
 
Mun kaks senttiä...
 
rintapek
04.07.2011 23:04:57
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Katti: se on turhaa "näin pienissä kisoissa".
 
Tommosta asennetta tapaa yllättävän usein ja se on melkoista perseilyä mun mielestä vieraita ja asiakkaita kohtaan...
 
Mun kaks senttiä...

 
Toi on paljon enemmän kuin kaks senttiä...
Mun miälestä plussan arvoista.
 
One kind of music only - the good kind
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2 3

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «