Muusikoiden.net
25.05.2018
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Laskutus keikoista
1 2
Erska88
13.01.2011 14:41:23
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terse! Kertokaas ammattilaiset tms asianosaiset mulle infoo / kokemuksia keikkojen myynnin laskuttamisesta.
Asia 1. Keikkaa pukkaa, mutta pitäs saada byrokratian kautta meneen, kun ei ole yritystä tms taustalla. Eli palkkiopalvelu, ohjelmatoimisto, toiminimi vai mikä ois sellanen järkevä ratkasu mikä ei vie koko palkkaa kourasta.
 
Asia 2. Ensimmäinen levymme on valmis masterointia ja painoo lukuunottamatta. Miten teosto toimii käytännössä keikka / levyhommissa? (sivuilta ei oikeen saa suoraa selkeetä inffoo) Eli jos liitymme teostoon, koituuko meidän omasta musiikista meille jotain kustannuksia esim. painatuksessa tai jossain muussa. Vai onko se pelkkää win winniä 123€ liittymnisen jälkeen?
 
Kiitos avartavista vastauksista etukäteen! :DDD
 
Simo78
13.01.2011 14:53:37
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

http://www.teosto.fi/fi/tallennuslupa.html
Tollainen pitää maksella teoston alaisista julkaisuista
 
NeliX4
13.01.2011 15:06:30
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

esim. http://www.palkkiopalvelu.fi/ tai http://www.ohjelmapalvelu.net/laskutus.htm saavat elantonsa kysymyksiisi vastaten.
 
baron
15.01.2011 09:02:51
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Erska88: Terse! Kertokaas ammattilaiset tms asianosaiset mulle infoo / kokemuksia keikkojen myynnin laskuttamisesta.
Asia 1. Keikkaa pukkaa, mutta pitäs saada byrokratian kautta meneen, kun ei ole yritystä tms taustalla. Eli palkkiopalvelu, ohjelmatoimisto, toiminimi vai mikä ois sellanen järkevä ratkasu mikä ei vie koko palkkaa kourasta.

 
Joku laskutustoimisto, esim palkkiopalvelu jos ei ole tarvetta ohjelmatoimistolle.
Se vie mitä vie: Toimiston palkkio, työnantajakulut, ennakonpidätys ja loput omalle tilille.
Ei siihen oikein mitään muuta tapaa ole ainakaan pienimuotoiselle keikkailulle.
 
You can play any note on any chord. If it sounds "right", then it is (Mark Levine)
Lennu
16.01.2011 03:45:33
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Palkkiopalvelussa aika hyvä muistisääntö on, että puolet jää käteen. Jos liksa on 150, niin käteen jää 75. Sen mukaan sitten hinnoittelette niitä keikkojanne.
 
Kandee tietysti yrittää vetää mahd paljon pimeenä.
 
"mut lennulla on se etu että se voi perustelematta pitää asioita täysin paskoina ja se silti voittaa kaikki väittelyt." -Twinkle
stnprkl
16.01.2011 04:52:55 (muokattu 16.01.2011 04:57:08)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

....
Kandee tietysti yrittää vetää mahd paljon pimeenä.

 
Just.
Jos oikeesti elannokseen puuhailee noit hommia ja meinaa eläkeikään asti olla hengis ni aika lyhytnäköstä on. Meitsi on äänimies eikä musta enää muuta tuu ja ainakin ajatuksissa on selvitä hengis mahd. pitkään, toivottavasti eläkeikään asti. Ja ny kun maksaa verot yms. niin kun pitääkin niin elän ainakin siinä uskossa et sit joskus hamassa tulevaisuudessa saa syödä muutakin kun kaurapuuroa.
Pimeenä voi tehä, mut onko se sit oikeesti järkevää muuten ku sillon tällön. En tiedä.
Kukin tietty tyylillään.
 
EDIT: Mä voin olla jonkun mielestä sinisilmänen ja hölmökin, mut pohjimmiltaan mä uskon kuitenkin oikeudenmukaisuuteen. Ja ainakin tähän asti verottaja on ollu meitsin suhteen todella suopea. Mätkyjä en oo muistaakseni joutunu maksaan ikinä ja palautuksiakin oon saanu kait kahta vuotta lukuunottamatta jokainen vuos kun palkkatöissä oon ollu.
 
Viltsu audiokantaja
anapena
16.01.2011 11:45:56
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

stnprkl:Jos oikeesti elannokseen puuhailee noit hommia ja meinaa eläkeikään asti olla hengis ni aika lyhytnäköstä on.
 
Eihän sillä väliä ole, jos vain tuohon asti meinaa olla hengissä, eihän eläkkeestä kerkiä enää nauttimaan...Sori, pakko oli tarttua tuohon;)
Vakavasti ottaen, stnprkl on oikeassa. Ehkäpä järkevintä olisi ottaa ainakin osa palkasta matkalaskuna, saa ainakin osan verottomana. Ja kun niitä matkakuluja kuitenkin oikeasti tulee. Kilometrikorvaukset ja puolipäiväraha nyt ainakin.
Jotkut tilaajat maksavat koko potin bändille tällä tavalla. Ei kovin pro tapa, mutta saapahan ainakin omaan kirjanpitoonsa selityksen rahanmenolle.
Niin kauan kuin homma on soittajille harrastus, niin en potisi kauhean huonoa omaatuntoa verottomuudesta. Jos itsensä elättää keikkailemalla, kannattaa asiaa pohtia hetki jos toinenkin.
Ja freelancer saa verotuksessa vähentää kaikenlaista kulua. Vaatii vaan vaivannäköä veroilmoitusta tehdessä. Asioiden keräily pitkin vuotta järjestelmällisesti todellakin kannattaa, mutta aina siinä on parantamisen varaa...
 
stnprkl
16.01.2011 11:51:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

...
Niin kauan kuin homma on soittajille harrastus, niin en potisi kauhean huonoa omaatuntoa verottomuudesta. Jos itsensä elättää keikkailemalla, kannattaa asiaa pohtia hetki jos toinenkin......

 
Juu nimenomaan näin, mut lähtökohtasesti tos Lennun kommentis on ainakin mun ajatusmaailman mukaan jotain perustavan laatuisesti väärin niin siihen oli pakko puuttua.
 
Viltsu audiokantaja
saastara
16.01.2011 14:30:41 (muokattu 16.01.2011 14:33:20)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

stnprkl: Juu nimenomaan näin, mut lähtökohtasesti tos Lennun kommentis on ainakin mun ajatusmaailman mukaan jotain perustavan laatuisesti väärin niin siihen oli pakko puuttua.
 
Vaikka komppaankin äijjää tässä hommassa, niin on yksi pointti mikö mua ainakin vituttaa ajatuksena huomattavasti noita eläkemeininkejä maksellessa..
 
Riippuu tietysti toki omasta iästä jne hommista, mutta kun nykyisen poliittisen ilmapiirin henki on vähän semmoinen, että kaikkia sosiaalietuuksia, alimman tulotason turvaverkkoja ym yhteiskunnalle "hyödyttömiä" apuja ollaan leikkaamassa ja kiristämässä, eläkeikää ollaan nostamassa jatkuvasti ymv kivaa..
 
Sitten kun yhdistetään tähän globaalin talouden ennusteet ynnä muu lopunajan perseilyshitti, niin sitä voikin sitten ihan vapaasti miettiä kuinka todennäköistä on se, että vajaan puolen vuosisadan (vanhempien kanssa toki vähemmän) päästä on enää pystyssä jotain instituutiota joka haluaa sulle rahaa antaa kun oon joskus ollut tosi kova painaan duunia..
 
Tokihan tämä nyt menee vähän foliohattuosastolle, mutta kyllä mä tuommoisia hommia aina synkkinä hetkinä kelailen.
 
Itse aiheeseen mulla ei ole mitään sen kummempaa lisättävää..
 
Kannattaa oikeasti tarkkailla ja vertailla jonkin verran noita laskutusfirmojen hintatasoja.. Etenkin jos laskutettavat summat liikkuvat lähempänä tuhatta kuin nollaa, rupeaa ne muutamien prosenttien erot + erilliset maksut tekemään jo aika isoja eroja siihen käteen jäävään rahaan.
 
Numb
18.01.2011 14:40:14
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tommoinen kirjakin on nyt ilmestynyt: http://kauppa.tietosanoma.fi/9789518853056
 
Eli "Muusikon sopimusopas".
 
Näin kertoo markkinointi:
 
Muusikon sopimusoppaassa käsitellään selvästi ja kattavasti mm. seuraavat musiikkialan sopimukset muusikon näkökulmasta:
 
keikkasopimus työsuhteessa
keikkasopimus yrittäjänä
perinteinen levytyssopimus
mastersopimus
keikkamyyntisopimus
jakelusopimus
managerisopimus
kustannussopimus.
Oppaassa neuvotaan, miten sopimuksiin liittyviä ongelmia voi välttää ja miten toimia, jos ongelmia kuitenkin ilmaantuu.

 
Pitänee hankkia käsiinsä.
 
Mrwggrgrgglrlrlrlrgrglrllgrl - Kampela77
Calyamaha
19.01.2011 08:19:08
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Numb: Tommoinen kirjakin on nyt ilmestynyt: http://kauppa.tietosanoma.fi/9789518853056
 
Eli "Muusikon sopimusopas".
 
Näin kertoo markkinointi:
 

 
Pitänee hankkia käsiinsä.

 
Kirjoittaja Lottaliina Lehtinen on muuten Keikkamuusikkojen luottamusmies ja Muusikkojen Liiton lakimies (Ahti Vänttisen kollega), eli mistään höpöhöpö-kirjasesta ei ole kysymys.
 
Rock and roll punk hard rock
02.03.2011 18:37:37 (muokattu 02.03.2011 18:38:25)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ei ole vielä mitenkään ajankohtaista, mutta kysyn silti. Jos keikkailee oman bändin kanssa, niin pitääkö siinä olla joku toiminimi? Käykö homma sillä periaatteella, että tilaaja maksaa palkan bändin jäsenille ja sitten ollaan vapaita lähtemään minne halutaan? Onko noista palkoista maksettu verot kun tilaaja maksaa ne bändiläisille.
 
baron
02.03.2011 20:03:49
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Rock and roll punk hard rock: Ei ole vielä mitenkään ajankohtaista, mutta kysyn silti. Jos keikkailee oman bändin kanssa, niin pitääkö siinä olla joku toiminimi? Käykö homma sillä periaatteella, että tilaaja maksaa palkan bändin jäsenille ja sitten ollaan vapaita lähtemään minne halutaan? Onko noista palkoista maksettu verot kun tilaaja maksaa ne bändiläisille.
 
Periaatteessa just niin kuin oletit: Jos tilaaja
1. Suostuu maksamaan jokaiselle soittajalle erikseen liksan josta
2. On peritty ennakonpidätys ja
3. Maksaa työnantajakulut omasta pussistaan sovitun keikkaliksan päälle
 
niin noin se toimii.
 
Mutta valitettavasti sellaisia tilaajia ei juuri löydy (mulla on muistaakseni kaksi kertaa keikkaurani aikana ollut:-)
Käytännössä tilaaja haluaa maksaa bruttosumman keikasta mutta on oikeutettu sen tekemään vain jos maksun saajalla on Y-tunnus (yrittäjä, Oy, osuuskunta, rekisteröity yhdistys)
 
Eli käytännön helpoin tapa jos ei tarvitse ohjelmatoimiston palveluita niin on käyttää laskutustoimistoa, joita on useita.
 
You can play any note on any chord. If it sounds "right", then it is (Mark Levine)
SJB
10.03.2011 10:59:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ensimmäisenä helppona ja edullisena vaihtoehtona pumpulle, joka ei keikkaa leipätyökseen heitä, voi suositella ry:tä. Pystytte avaamaan tilin, tekemän bändin nimissä vuokrasopimuksen treenikämpästä ja laskuttamaan firmoja sekä myös vastaanottamaan laskuja.
 
Ry-pohja toimii parhaiten bändillä joka heittää alle 20 (ei-stadion) keikkaa vuodessa ja kerää rahaa lähinnä harrastuksen kulujen kattamiseen kuten äänentoistoon, vuokraan tai vaikka bensa- ja hurvittelukuluihin. Käytännön kuluihin rahaa pystyy nostamaan verottomana matkalaskua tai kulutositetta vastaan.
 
Etuna on sekin, että henkilöstövaihdosten yhteydessä kamat ja kämppä ovat bändin.
Voihan Ry toki palkatakin henkilöitä mutta menee jo pidemmäksi tarinaksi.
 
http://www.prh.fi/fi/yhdistysrekisteri/yhdistys_rekisteroiminen.html
 
Muutakin jäykkää kuin käytös.
baron
10.03.2011 12:32:42
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

SJB: Ensimmäisenä helppona ja edullisena vaihtoehtona pumpulle, joka ei keikkaa leipätyökseen heitä, voi suositella ry:tä. Pystytte avaamaan tilin, tekemän bändin nimissä vuokrasopimuksen treenikämpästä ja laskuttamaan firmoja sekä myös vastaanottamaan laskuja.
 
"Yhdistystä ei pidä perustaa, jos toiminta on pääasiassa taloudellista tai elinkeinotoiminnan luonteista.
 
Yhdistyslaki ei koske yhteisöä, jonka tarkoituksena on voiton tai muun taloudellisen edun hankkiminen siihen osallisille tai jonka tarkoitus tai toiminnan laatu on muuten on pääasiassa taloudellinen."
 
Jos yhdistyksellä ei ole muuta toimintaa kuin jäsenten keikkaileminen, ei mene läpi.
 
You can play any note on any chord. If it sounds "right", then it is (Mark Levine)
m.lakkavaara
10.03.2011 12:34:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tästä yhdistysratkaisusta olisin itsekin kiinnostunut enemmän. Onko muilla kokemuksia bänditoiminnan pyörittämisestä Ry -muodossa? ideana juuri, että kaikki tulot jäisivät yhdistykseen ja niillä katettaisiin mm. treenikämpän vuokrat. Ohessa voisi myydä myös T-paitoja yms. Loppu varaintarve katettaisiin jäsenmaksuilla.
 
Ongelmana tässä lienee se, tulkitseeko verottaja tuon yleishyödylliseksi yhdistystoiminnaksi vaiko keikkaliksan veronkierroksi. Totuus olisi kuitenkin se, että kulut olisivat menoja suuremmat.
 
Yhdistyksen omaisuuden jako muodostunee myös ongelmaksi sitten, kun toiminta lopetetaan. Oman käsitykseni mukaan jäsenet eivät voi jakaa omaisuutta keskenään vaan yhdistyksen omaisuus tulisi lahjoittaa johonkin vastaavaan tarkoitukseen (toiselle yhdistykselle tms.). Tulisiko omaisuuden myyminen yhdistyksen jäsenille kyseeseen?
 
Ku sain niin halvalla...
m.lakkavaara
10.03.2011 12:38:04 (muokattu 10.03.2011 12:39:53)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tarkennus:
 
Eihän yhdistyksen tarkoitus olisikaan keikkailu vaan harrastustoiminnan tukeminen.
 
- harjoitusten ja harjoituspaikan järjestäminen
- laitteiston hankinta ja ylläpito jäsenten käyttöön
- musiikkitapahtumien ja opintomatkojen järjestäminen tms.
 
Ja yhdistykseen voisivat tietysti liittyä kaikki halukkaat, jotka jostain saavat tietoonsa tällaisen yhdistyksen olemassaolon...
 
Lisäys: Monet kuorothan toimivat juuri yhdistyksen kautta. En heti näkisi suurta eroa paikallisen mieskuoron ja harrastelijabändin välillä. (silloin, kun kulut ovat tuloja suuremmat)
 
Ku sain niin halvalla...
AnttiR
10.03.2011 12:45:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kannattaa tsekata myös osuuskuntakuvio. Vois toimia vielä paremmin em. tapauksessa.
 
-a-
 
SJB
10.03.2011 14:01:02
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

baron: "Yhdistystä ei pidä perustaa, jos toiminta on pääasiassa taloudellista tai elinkeinotoiminnan luonteista.
 
Yhdistyslaki ei koske yhteisöä, jonka tarkoituksena on voiton tai muun taloudellisen edun hankkiminen siihen osallisille tai jonka tarkoitus tai toiminnan laatu on muuten on pääasiassa taloudellinen."
 
Jos yhdistyksellä ei ole muuta toimintaa kuin jäsenten keikkaileminen, ei mene läpi.

 
Jep. Harrastuspohjalta keikkailevalla bändillä laitetaan toiminta muotoon:
 
- järjestää säännöllisesti harjoituksia, harjoitusleirejä, kursseja ja kilpailuja
- ylläpitää "X"-nimistä kuoroa/ bändiä
- hankkii yhdistyksen käyttöön sopivaa ohjelmistoa
- järjestää omia konsertteja tai musiikkitilaisuuksia
- järjestää koti- ja ulkomaisia konsertti- ja kilpailumatkoja jäsenilleen
- on yhteistyössä muiden vastaavanlaisten musiikkiyhdistysten kanssa
 
Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi, hankittuaan tarvittaessa asianomaisen luvan:
 
- järjestää maksullisia konsertteja ja muita musiikkitilaisuuksia
- ottaa vastaan avustuksia, lahjoituksia ja testamentteja
- omistaa toimintaansa vasten tarpeellista kiinteää ja irtainta omaisuutta sekä
- toimeenpanna rahankeräyksiä (!) sekä arpajaisia
 
Läpi menee.
 
Muutakin jäykkää kuin käytös.
baron
10.03.2011 14:16:53
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

SJB: Läpi menee.
 
Ilman muuta.
Mä tarkoitin että ei ole niin yksinkertaista että bändin jäsenet perustavat yhdistyksen ja vain keikkailevat ja jakavat toisilleen stipendejä.
 
You can play any note on any chord. If it sounds "right", then it is (Mark Levine)
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1 2

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti