Muusikoiden.net
20.04.2018
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: Monikanavaiset DI-boksit live-käyttöön??
1
_juha_
23.12.2010 17:28:14
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Eli tarvetta vähintään neljälle ja mielellään kuudelle kanavalle luotettavaa DI-boksia. Parhautta olisi 1-unitin räkkilaite/laitteet mutta muitakin ehdotuksia toki kuunnellaan.
Läpi viedään HD-raitoja ja bassokanavat (fx ja clean)
Saa olla aktiivi tai passiivi kunhan olisi hyvä/kestävä/luotettava. Tarkoituksena siis kasata keikkakäyttöön räkki josta lähtisi suoraan XLR-viuhkalla sekä taustanarut että bassokanavat.
 
Ensimmäisenä tietysti vastaaan tulee Behringerin monikanavaiset mutta kerjääkö siinä vaan itselleen ikävyyksiä ja paskaa soundia. Kestävätkö kiertuekäyttöä laisinkaan?
BSS ei näköjään enää tee sitä nelikanavaista versiota jota itsekin muutaman kerran käyttänyt, tämä siis tuli ensimmäisenä mieleeni.
T-kauppa tarjoaa myös Palmeria, kokemuksia??
Radialin/Klarkin jne. laatikoista olisi kivaa tuo kasata mutta hinta kasvaa aika suolaiseksi.
 
Eli siis hyvää hinta/laatusuhdetta haetaan. Jos on kokemuksia halvoista bokseista mitkä kestäneet keikkakäyttöä kiukuttelematta niin nyt saa paljastaa moiset.
 
Samalla voi myös avautua jos on saanut huomattavia soundieroja aikaiseksi eri boksien välille (ja aktiivi/passiivi eroista)
Minkä soittimen perässä erot paljastuivat?
 
NeliX4
23.12.2010 17:37:06 (muokattu 23.12.2010 17:40:41)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Palmerit on ihan kohtuudella kestäneet käyttöä ja näemmä 4 kan versio löytyy.
http://www.thomann.de/fi/palmer_pan_03.htm
 
Countrymaneista tehtyjä kasoja näkyy maailmalla, mutta hintaa kertyy...
http://www.thomann.de/fi/countryman_di_type_85.htm
 
Omat behkutkin ovat toimineet ihan hyvin, joskin viimeaikainen käyttö on ollut lähinnä varabokseina.
 
Onhan näistä keskusteltu:
http://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=167154&o=0
http://www.google.com/search?client … &gs_rfai=&pbx=1&fp=7e3915cee27ab624
 
Einherjar
23.12.2010 18:02:50
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Behringerin 4-kanavainen on ainakin kestänyt ihan ok.
Pienillä seteillä soiteltuna toimivat ihan hyvin, mutta isommilla voluumeilla voi tulla ongelmia kohinan kanssa. Ainakin kaverin yksilö kohisee sen verran lujaa tarvittaessa, ettei sillä isommissa paikoissa ihan hirveästi kehtaa luukutella.
 
B:n laadusta toki voi aina napista, mutta kyllä nuo ihan luottaa. Bassoa ei kyllä ole tullut kokeiltua tuon läpi, mutta olettaisin, että se kuitenkin on niiden hopeisten B-aktiividirkkojen kuuloinen.
 
"Sanovat että osaisin miksata, mutta kyllä se viina mahtaa olla minun juttu" -Tuntematon miksaaja
Totofan
23.12.2010 19:04:17
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Mulla on itselläni HD-räkissä tommoinen Behringerin 8-kanavainen versio. 88 euroa siitä maksoin, ja oikein jees se on hommansa hoitanut. Tietty plussaa, jos DI-boksista ei tarvitsisi käyttää padeja (tuppaa vaimentamaan toisia kanavia vähän enemmän kun toisia, behringer...) vaan ne padit laittaa tarvittaessa tiskin puolesta. Näin mulla on ainakin toiminut ihan hyvin. Muistaakseni PMMP:n hepuilla on niiden Fostex-kovalevytallentimen kyljessä myös pari tommosta 4-kanavaista Behringeriä.. Luulisi että toimii, sekin bändi on sen systeemin kanssa kiertänyt aika ahkeraan..
 
"Oottshä she miksheri?"
Terttu
23.12.2010 22:17:25
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Radial, ehdottomasti paras soundisin ja luotettavin.
Ei oo muuta vaihtista, jos haluut hyvän.
 
http://www.radialeng.com/di-jd6.htm
 
"kuinka moni ihminen yleisöstä on lähtenyt keikalta hyräillen bassarisoundia..?"
_juha_
24.12.2010 00:09:42 (muokattu 24.12.2010 00:16:04)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terttu: Radial, ehdottomasti paras soundisin ja luotettavin.
Ei oo muuta vaihtista, jos haluut hyvän.
 
http://www.radialeng.com/di-jd6.htm

 
Tuo olisi mahtavuutta mutta uutena ostettaessa ei kyllä budjetti riitä. Pitää hieman väijyä Ebayta jos kävisi tuuri.
 
Paremmin hintahaarukkaan sopisi 3 x tämä-->
 
http://www.radialeng.com/di-prodi-prod2.htm
 
jolla saataisiin kuusi kanavaa alle 500€. Itse en ole käyttänyt muutakun noita J-sarjalaisia. Luulisi silti laatua olevan nämäkin vaikka muuntajat ei samaa tavaraa olekaan mitä puolet kalliimmissa??
Taustanauhoille nuo olisivat varmasti jo enemmän kuin tarpeeksi laadukkaat mutta saako oikeasti rahoilleen vastinetta jos sijoittaa bassokanaviin kalliimmat aktiiviboksit?
 
Itse en siis ole testannut rinnakkain "halpaa" ja laadukasta boksia mutta seuraavalla keikalla varmaan tarvii pistää rinnakkain Work ja Countryman.
 
multipaavo
24.12.2010 04:01:00
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

_juha_:
Taustanauhoille nuo olisivat varmasti jo enemmän kuin tarpeeksi laadukkaat mutta saako oikeasti rahoilleen vastinetta jos sijoittaa bassokanaviin kalliimmat aktiiviboksit?

 
Sähköbassohommissa mä epäilen aktiivimallin paremmuutta nyt kun kyse on _jo_ Radialin laatikoista. Omalla tavallaan mä jopa diggailen enemmän passiivibokseja, mutta tää nyt on taas tätä mielipide huttua. Aktiiveja tulee tarjoiltua hiljasemmille soittimille (akkari, viulu) linjatasoselle kamalle passiiviaatikko, jos vaan mahdollista.
 
Tohon orkkis kysymykseen mä suosittelisin (rummunpärinää......ja crash!) Radial Engineeringiä!
Malli on ProD8: http://www.radialeng.com/re-prod8.htm
Eli käytännössä 8 kanavaa tota ProDI:tä 1U paketissa.
 
Yyber-kliffana käytännön ominaisuutena räkkikorvat saa käännettyä muutamalla ruuvilla eteen tai taaksepäin eli saa tarpeen mukaan XLR:t tai plugit esille.
 
-Paavo
 
Liian paljon päätetehoa on aivan oikein | 5 by 5 Audio
Sami_T
25.12.2010 01:25:53 (muokattu 25.12.2010 01:38:57)
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Aikaisemmin tuli hankittua/myytyä jonkin verran Palmeria budjettiluokan ratkaisuihin. Nyt kun ne lootat on ollu pari vuotta tien päällä niin on alkanut tulla kaikenlaista pientä murhetta ja aika isoon osaan niistä purkeista. En suosittele kellekään mihinkään käyttöön.
 
BSS toimii mutta se loota on fyysiseltä kooltaan aika iso ja muotoilunsa puolesta sopii huonosti mihinkään räkkihommiin.
 
Radial on tällä hetkellä se ehdoton lemppari. Pienikokoinen ja ei ikinä mitään ongelmia. Pro-D2:ta oon käyttäny linjatasoisille laitteille (HD:t, kiipparit jne.), se on huokea ja toimii. Bassoon ja akkarille jne. sitten JDI. Pro-sarjan purkit varmaan toimis ihan riittävän hyvin mutta kun tota tavaraa menee jonkin verran ulos niin kun J-sarjalaisia ei tarvi selitellä kenellekään niin oon ostanu sitten niitä. Radialillahan on sitten myös räkki-DI:ta ja räkkiadaptereita "tavallisille" bokseille,
 
Henkilökohtaisesti pidän passiivibokseista kahdesta eri syystä. Joskus tulee keikoilla vastaan sellaisia mestoja missä on kaukokaapelin kunnossa tai mikserin phantom-syötössä vähän toivomisen varaa niin passiiviboksien kanssa pääsee vähän helpommalla. Toinen on se että kun välillä popparit irroittelee niitä piuhoja vähän sillai fiilistuntumalla niin se passiiviboksi mökää paljon aktiivista vähemmän jos siitä irrotetaan piuha kun kanava on auki.
 
www.showtekniikka.fi - samitorvinen.blogspot.com
Marzi
25.12.2010 04:49:01
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Totofan: Muistaakseni PMMP:n hepuilla on niiden Fostex-kovalevytallentimen kyljessä myös pari tommosta 4-kanavaista Behringeriä.. Luulisi että toimii, sekin bändi on sen systeemin kanssa kiertänyt aika ahkeraan..
 
On ne vissiin kahdesti vaihdettu, mut siksi kun urpo valotaiteilija tms. ei-lava-mies läväsi vanhaan räkkiin kannen kii ottamatta xlr-viuhkaa irti. (köh köh) Kaikki liittimet pohjassa. Ja toinen kierros oli kans joku vastaava mekaaninen fail. Ei ne parhaita oo, mut eipä oo ollu ite laitteesta johtuvia ongelmia. Ois vit***anu enempi jos ne ois ollu Radialeja. :)
 
Mut siis ostakaa oikeita laitteita ja niille oikeat räkit. Niiden kans homma sujuu. Ja antakaa valomiehelle/hupulaaselle pullo vodkaa ja pornolehti ettei se tuu lavalle pakkaamaan kamoja, minkä päälle se ei ymmärrä.
 
Tarpeeksi on aivan liian vähän.
Totofan
25.12.2010 11:36:30
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Marzi: On ne vissiin kahdesti vaihdettu, mut siksi kun urpo valotaiteilija tms. ei-lava-mies läväsi vanhaan räkkiin kannen kii ottamatta xlr-viuhkaa irti. (köh köh) Kaikki liittimet pohjassa. Ja toinen kierros oli kans joku vastaava mekaaninen fail. Ei ne parhaita oo, mut eipä oo ollu ite laitteesta johtuvia ongelmia. Ois vit***anu enempi jos ne ois ollu Radialeja. :)

 
Haha, bäkkärin jääkaapista oli selvästi kaljat loppu kun oot mennyt lavalle "auttamaan". Ite pitäis kans kyhäillä toi oma behru tohon räkkiin sellai ettei niitä plugeja tarvitsisi ottaa siitä edestä irti. Kulmaplugit siihen ei mahdu, pitää kehitellä räkkiin joku överi patentti. Eiks niissä nelikanavaisissakin se input-liitäntä ole siinä edessä?
 
"Oottshä she miksheri?"
_carpenter_
25.12.2010 15:08:32 (muokattu 25.12.2010 23:57:22)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Alto DI4 on hinta/laatusuhteeltaan omasta mielestäni kelpo peli, 1U 4ch aktiivi DI, jossa 2x -20db pad, 1x +20db, ground lift, vaiheen kääntö ja high cut filter 8kHz.. Kaikki liittimet takana, xlr, plugi sisään, plugi linkitys, xlr ulos..
 
http://www.altoproaudio.com/index.php?template=3&id_prod=30&id_padre=
 
http://www.noretron.fi/index.php?si … group_id=1&group_id=290&prod_id=494
 
ainut huono puoli mitä nyt tulee tuosta mieleen on se, ettei sitä saa t-marketista.
 
dewil
26.12.2010 14:18:31
Kotisivu Musiikkinäyte       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Noita altoja oli itsestä riippumattomista syistä muutamilla keikoilla useempi rivi ja täytyy sanoa, ettei ikinä enää!
Oli jotenkin niin maagista hommaa niitten kans että siitä sais pätevän scifileffan väännettyä.
 
Yhdellä keikalla saman räkin joku kanava oli pimeenä, toinen kuulosti Rd2d:ltä ja loput futas ok. Toisella keikalla taas, samalla setupilla eri kanavissa vähän samanlaista, mutta toisaalta erilaista härjöö.
 
Nykyään mennään sillä(kin) poppoolla hyvin pitkälti radialin voimin. Ei oo köyhällä varaa halpaan.
 
Dont Clone The Beat. Own The Beat.
eetuss
26.12.2010 20:25:09
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

dewil: Noita altoja oli itsestä riippumattomista syistä muutamilla keikoilla useempi rivi ja täytyy sanoa, ettei ikinä enää!
Oli jotenkin niin maagista hommaa niitten kans että siitä sais pätevän scifileffan väännettyä.
 
Yhdellä keikalla saman räkin joku kanava oli pimeenä, toinen kuulosti Rd2d:ltä ja loput futas ok. Toisella keikalla taas, samalla setupilla eri kanavissa vähän samanlaista, mutta toisaalta erilaista härjöö.
 
Nykyään mennään sillä(kin) poppoolla hyvin pitkälti radialin voimin. Ei oo köyhällä varaa halpaan.

 
4ch DI:t nyt on järjestetäen räkkivermeitä, mutta ylipäänsä live-DI:n hankinnassa kiinnittäisin huomiota kotelon fysiikkaan.
 
Ei se tästä..
Tumppi38
27.12.2010 08:39:17
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

eetuss: 4ch DI:t nyt on järjestetäen räkkivermeitä, mutta ylipäänsä live-DI:n hankinnassa kiinnittäisin huomiota kotelon fysiikkaan.
 
Tuollasilla pärjää kanssa:
 
http://whirlwindusa.com/catalog/bla … -and-dis/direct-boxes/multidirector
 
ja jos ei ihan noin montaa tarvii niin:
 
http://whirlwindusa.com/catalog/bla … fects-and-dis/direct-boxes/director
 
my 25 cents . .
 
Time you enjoy wasting, was not wasted !
Janus
27.12.2010 11:10:19
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Viime rundilla (16 vetoa /kk, 6 kanavaa kovalevyasiaa +klikki) oli käytössä toi Behkun 8ch boksi, niinkuin on ollu n. 100 keikalla aikaisemminkin. Ei ollut ongelmia, tosin 2 varotointa oli voimassa rundin alusta saakka:
 
1) Joskus aikaisemmin kyseinen diippari oli kesken vedon mykistänyt yhden kanavan, eli vain 7 8:sta rännistä toimi. Tästä johtuen klikkikanavaa ei missään nimessä vedetty tuon Behkun kautta, vaan suoraan plugipiuhalla HD-vehkeestä monitoritiskiin (etupäässä ei tarvittu klikkiä), tai mahdollisesti erillisellä "oikealla" diipparilla. Jos olisi käynyt niin, että joku kanava ois taas kuollut kesken vedon, niin stereoluupeista toisen kanavan tippuminen nyt ei olis maailmaa kaatanut. Klikin taas...
 
2) Ostin 40€:lla samanlaisen 8ch Behkun käytettynä kotistudiosta spareksi - tietenkään sitä ei sit tarvittu kun se kulki koko rundin mukana :D
 
eetuss
27.12.2010 18:25:58
Kotisivu       Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Tumppi38: Tuollasilla pärjää kanssa:
 
http://whirlwindusa.com/catalog/bla … -and-dis/direct-boxes/multidirector
 
ja jos ei ihan noin montaa tarvii niin:
 
http://whirlwindusa.com/catalog/bla … fects-and-dis/direct-boxes/director
 
my 25 cents . .

 
Samoja käytän miekii. Saa olla aika repseä poljento bändillä jos saa tuon tallottua rikki.
 
Ei se tästä..
JJM1
29.12.2010 14:22:20
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Multa löytyy myytäväksi pari Radialin JD6 kuusikanavaista boksia. Ihan laillisesti Soundatan loppuunmyynnistä ostettuja. Uusia, edullisesti. 0500-103008
 
-j-
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti