Muusikoiden.net
24.06.2018
 

Livetoiminta »

Keskustelualueet | Lisää kirjoitus aiheeseen | HakuSäännöt & Ohjeet | FAQ | Kirjaudu sisään | Rekisteröidy

Aihe: AKG SR300 ja UHF SR40 Diversity
1
ajs
08.12.2010 16:54:48
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Terve!
 
Käsiini ajautui pari AKG:n langatonta vastaanotinta, tyypeiltään SR300 ja UHF SR40 Diversity. Ikää laitteilla on ilmeisesti 5-10 vuotta. Olisi pari kysymystä näistä, löytyisiköhän täältä apua:
 
1) AKG:n sivuilla ilmoitetaan SR300:n taajuusalueeksi 766-930 MHz, ja tuosta SR40 Diversitysta en oikein löytänyt speksejä, mutta laitteen takana lukee "EU 62 - 802.525 MHz". Onko näitä vastaanottimia luvallista käyttää nykyään, vai voiko näillä vetää pelkkää outlaw countrya?
 
2) Minkälaisella lähetinpäällä näitä voisi käyttää sähkökitaran kanssa?
 
Kiitos kaikista vastauksista jo etukäteen!
 
"Somehow - and this may sound farfetched - I have the feeling that all notes are contained in one." - Roy Buchanan
AnttiR
08.12.2010 18:49:00
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Moi!
 
Tällä hetkellä laillisia taajuusalueita radiomikrofoneille ovat 174-230MHz, 790-822MHz, sekä 854-862MHz alueet. Laitteesi ovat siis vielä nykyisin kurantteja, mutta vaativat laillista käyttöä varten maksullisen käyttöluvan viestintävirastosta.
 
SR300 vastaanottimessa on 16 esivalittua taajuutta. Taajuuslista pitäisi löytyä vastaanottimen pohjasta, keskeltä takaa. Todennäköisesti laitteen taajuudet osuvat vain lailliselle alueelle, eli 790-822MHz. SR300 on jo melko iäkäs, mutta muuten laadukas.
 
SR40 on yhdelle kiinteälle taajuudelle (802.525MHz) viritetty vastaanotin. Tämä on suurinpiirtein halvinta mahdollista AKG:n langaton sarjaa, joten kaikinpuolin laatu on rajallinen.
 
Kumpaankin tarvitset vastaanottimen kanssa samaa sarjaa olevan lähettimen, jossa taajuudet osuvat vastaanottimen kanssa kohdalleen. Sähkökitarakäyttöä varten tarvitset beltpack lähettimen sekä lähettimeen sopivan plugipiuhan kitaran ja beltpackin väliin. SR40 langattomaan on ollut jopa pienikokoinen kitarakäyttöä varten oleva lähetin, joka on suoraan kiinni plugin päässä.
 
Kyseisten laitteiden taajuusalueelle on luvattu varma toiminta vain vuoteen 2012 saakka ja siitä eteenpäin käyttöä voidaan alkaa rajoittamaan. Aikataulut riippuvat siitä kuinka nopeasti naapurimaiden radioliikenne saadaan vapautettua kyseiseltä alueelta teleliikennettä varten. Jokatapauksessa nykyiset taajuusalueet poistuvat käytöstä viimeistään 2015, mutta luultavasti jo aiemmin.
 
Jos löydät hyvin pienellä rahalla sopivan lähettimen jompaan kumpaan vastaanottimeen, pystyt hyvinkin käyttämään systeemiä kitarakäytössä jonkin aikaa. Luultavimmin laitteiden mekaaninen kestävyys keikkakäytössä saattaa tulla vastaan ennenkuin teleliikenne jyrää taajuuksien yli.
 
Jos satut löytämään sopivan lähettimen, niin kokeile ensin että yhdistelmä varmasti toimii häiriöttä. Päällepäin ehjän näköinen mutta vioittunut antenni saattaa tehdä muuten toimivan systeemin toimintakelvottomaksi. En itse ainakaan satsaisi näihin enää kauhean suuria summia. Max 100€ SR300 pakkiin+piuhaan ja 50€ SR40 lähettimeen.
 
Täytyy vielä sanoa että piuhalla on paljon parempi soundi ja dynamiikka. Ainakin jos ko. langattomiin verrataan.
 
AnttiR
 
Sytem
08.12.2010 21:09:27
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Ja tähän sit tietysti se vakiovaroitus että irtonaisen langattoman lähettimen myyjältä kannattaa kysellä taustat huolella, moiset kun ovat melko helposti väärille teille lähtevää tavaraa.
 
Tiedän ainakin useammasta koulusta langattomien mikkien lähteneen kävelemään vastarin jäädessä räkkiin. Tiedä sitten ovatko olleet tilaustöitä vai eikö varas ole tiennyt mitä vie.
 
Ja toki noita on ihan asiallisestikin myynnissä, rikkimenneiden pareja yms mutta tarkkuuttaa tarvii ostaessa.
 
ajs
09.12.2010 10:41:52 (muokattu 09.12.2010 10:42:47)
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

Kiitos vastauksista! Jotain tällaista vähän arvelinkin. Täytyy katsoa jos jostain löytyisi tuollainen beltpack.
 
Tähän mennessä langattomat ovat kiertäneet kitarastäkkini kaukaa, mutta ajattelin nyt ainakin kokeilla kun tuli tällainen tilaisuus. En nyt kuitenkaan ole vielä lähdössä minnekään stadioneille rokkaamaan...
 
Ja tähän sit tietysti se vakiovaroitus että irtonaisen langattoman lähettimen myyjältä kannattaa kysellä taustat huolella, moiset kun ovat melko helposti väärille teille lähtevää tavaraa.
 
Kiitos huolenpidosta ;) Nämä on kuitenkin hankittu ihan rehelliseltä taholta. Voit toki kysellä tarkemmin pikaviestillä jos sinulta on lähtenyt juuri tämäntyyppisiä laitteita.
 
"Somehow - and this may sound farfetched - I have the feeling that all notes are contained in one." - Roy Buchanan
Sytem
09.12.2010 20:30:51
      Linkitä kirjoitukseen Tulosta  

En siis tässä tapauksessa epäillyt ketään mistään, kuhan varoitin että jos ostat irtonaisia _lähettimiä_, kannattaa olla tarkkana.
 
Vuosien varrella on jokunen kapula joutunut kouluilta hukkaan, mutta näistä on jo aikaa ja merkitkin ovat multa unohtuneet joten ei siitä sen enempää.
 
« edellinen sivu | seuraava sivu »
1

» Lisää uusi kirjoitus aiheeseen (Vaatii kirjautumisen)

Keskustelualueet «
Haku tästä aiheesta / Haku «
Säännöt «

Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
Palaute | Käyttöehdot | Rekisteriseloste | Netiketti | Mediakortti